icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
26. okt 2011

@woman04 ja som ale neporovnavala co mi napisali s tabulkami oni mi to normalne povedali do oci a aj zapisali.

lianka7
26. okt 2011

@eviiinka U nas v porodnici to tak funguje a myslim,ze asi vo vsetkych porodniciach-mm ide tiez so mnou len do vzdycharne 😉

eviiinka
26. okt 2011

@veronika1417 si silna, uz si toho zvladla dost!!!! viem ze je to urcite tazke, ale mylsi na dobre veci, ja sa sanzim tiez mysliet na nieco pekne 🙂 nicoho sa neboj, malinka aj ty budete v poriadku! 🙂

eviiinka
26. okt 2011

@lianka7 super, bodaj by to tak bolo aj u nas tak 🙂 si mal potesila 🙂 tiez rodis sama ?

lianka7
26. okt 2011

@veronika1417 Moja,neboj sa srdiecko....uvidis,bude vsetko v poriadku-doteraz si mala vsetky vysetrenia ok a tie merania su uz v takomto stadiu velmi velmi nepresne!Bude to dobre,nalad sa optimisticky,pohladkaj brusko a tes sa ako sa ti to pekne krati 😉

lianka7
26. okt 2011

@eviiinka Ano,mm je posero 😀 Pytali sme sa na to na priprave,ci potom ked pojde do tuheho moze odist na chodbu-ze samozrejme.Potom ho zavolaju na "fotenie"-ked je po vsetkom 😀

veronika1417
26. okt 2011

@eviiinka dakujem, snazim sa mysliet pozitivne cely cas len niekedy Ta to proste dobehne a podrazi kolena 😒 my ale uz budeme maminy tak musime byt silne 😉

veronika1417
26. okt 2011

@lianka7 brusko pohladkane a dakujeme 🙂 uz som po sprche tak ideme spinkat, dnes mame toho za sebou az az ... dobru nocku vam vsetkym prajem este raz dakujem.

eviiinka
26. okt 2011

@lianka7 parada, ked to tak bude aj tu, tak som stastna 🙂 aj moj drahy je poserutko, mali by viac roboty s nim mozno nez somnou :D

eviiinka
26. okt 2011

@veronika1417 presne tak 🙂

ajvetka
26. okt 2011

@eviiinka a kde rodis?

eviiinka
26. okt 2011

@ajvetka na Antolskej v Bratislave.

lianka7
26. okt 2011

Prikladám aktuálne foto môjho bruška-taký malý hrošík 😀

zvedava17p
26. okt 2011

@lianka7 nie, zirafka 🙂

zvedava17p
26. okt 2011

@veronika1417 klud, aj mne povedali, ze ma maly hlavicku o 2tt vacsiu a vobec ma to nerozrusilo a pozri na tasiko, ako ju stresovali a malinka je zdrava a krasna a aj vaha nie je taka mala ako hovorili....aj ked viem ako ti je, cim sa to blizi, som aj ja viac v strese a pritom ma na zaciatku tehotenstva nic nevedelo rozhodit

ajvetka
26. okt 2011

@eviiinka Aha, ja som bola na predporodnej priprave na Kramaroch, kde mi ta pani povedala, ze manzel moze ist za mnou ked budem na 5 cm otvorena, ze skor nie. A este ze to zavisi od poctu rodiciek, aby im to nebolo neprijemne....

eviiinka
26. okt 2011

@ajvetka aha, no spytam sa na Antolskej ako to je .... snad moze byt somnou alebo to budeme musiet zaplatit ....

ajvetka
26. okt 2011

@eviiinka no radsej sa opytaj, sice mne sestra hovorila, ze manzel bol s nou na vzdycharni. Ona rodila na Antolskej.

http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn...

gloria9
26. okt 2011

@veronika1417 neboj moja ja mam tiez malo plodovej vody a to mi uz povedali ked som bola v 17 tyzdni nesmies byt nervozna urcite je vsetko ok mam male brusko aneviem ani vahu maleho nikto mi nic nepovedal ale stres nepomoze hlavne klud treba a tesit sa na malinke

eviiinka
26. okt 2011

@ajvetka super, som si to precitala 🙂 dakujem pekne 🙂

henrieta44
26. okt 2011

ahojte kočky, tak čo s týka toho yal-u, tak mne v lekárni povedali, že je len na recept, tak neviem, pri prvom pôrode mi nič nedali, žiadny klystír, ani min.rok pri potrate ( v podstate som normálne rodila), ale mám z toho trošku obavy, nikdy som to nebsolvovala a radšej by som sa vyčistila v pohodlí domova ešte pred pôrodom. možno skúsim potom tie glycerínové čípky 😒 , inak aj ja za posledné dni chodím na WC aj 3-4x za deň, ale to bude možno tým že sa neviem dopiť zákysanky, mňam 😝 😀 😀 😀 😀

kaia
26. okt 2011

@woman04, mne pri slepaku davali vecer aj rano pred operaciou (mala som ho chronicky).
Yal je vraj uz len na recept, ale ten sa da zase vypytat u Tvojho lekara - ved sa na to skus opytat. Ked som ho kupovala ja pred dvoma rokmi, tak bol volne predajny a balicek obsahoval 2 aplikacie. Jedna mi uplne stacila 😎

zvedava17p
26. okt 2011

@henrieta44 no ja neviem, mne yal v lekarni bez problemov predali

atima
26. okt 2011

@veronika1417 tie tt pri hllavičke, nožičke a brušku nesedia ani mne su tam aj tyždnove rozdiel ale lekár mi nepovedal, že to može byť nejaky problem 😕

dianka3
26. okt 2011

@veronika1417 Veronika moja, nemas zaco, ale daj na moju radu, ak ti cely cas vychadzali dobre vysledky a aj predchadzajuce sona boli ok tak potom je malinka zdravucka ako rybka 😅 😉 zaujimave, az teraz ti povie jedna ze ma malinka velku hlavicku ked prd tyzdnom ju mala v poriadku.Ved predca tvoj doktor nie je zaciatocnik a ma uz skusenosti cize keby bolo babo vadne tak by ti to uz bol skor zistil a povedal.Mozno ze ta doktorka bola mila,ale v tom sone mala zmetok 🤐 Ako poznam to aj jednu mladu babu co lezala somnou v nemocke povedal jej akysi doktor ze decko je debilne lebo ma velku hlavu,na zaklade jedneho sona.Ona chudinka plakala a ked jej robil sono druhy doktor ten tam nic take nevydel a povedal ze tie merania su kadejake a nie su vzdy presne,aj to sono niekedy blbne. A este nieco,ja som mala prvu gynekologicku ktora bola ako med,fakt kriveho slova by si na nu nepovedala,bola strasne mila a ukecana, dokazali sme spolu kecat aj pol hodiny o kadecom-ale o tehu nevedela nic a koli nej som prisla o 2 babetka.A zaver jej bol ze uz nikdy nebudem mat môct deti.A nakoniec moj problem cely cas spocival v krvi-tromboza a ona mi nato neprisla ani ma nikdy neposielala uz pri prvom potrate,jednoducho povedala aby som sa s tym zmierila.A vydis. Cize moj nazor a pocit je ze malinka je v poriadku a ona sa musela pomylit.-ved to sa stava.
Jaaaaaaj a ozaj ked som ti spominala toho odbornika na sona tu u nas vola sa Grochal no a on ked mi robil sono maleho,ccav 33 tt tak mi uz povedal ze hlavicka sa uz neda presne zmerat uz zvlast ked uz je hlboko v porodnych cestach,cize on mi ju meral pri malom a povedal sam ze je to blbost co mu tam pise lebo ten priemer hlavky sa uz neda tak zmerat kedze je uz tak dole.A mal pravdu,pretoze mi aj hovoril ze to vypada na predcasny porod kedze hlavka bola uz tak hlboku zostupena a maly mal normalnu hlavicku.

woman04
26. okt 2011

@veronika1417 ..ja som ťa pochopila,nemyslela som to zle,veď aj ja teraz využívam info,len vtedy mi to nemohli ani zapísať,ani oznámiť,lebo pred 22 rokmi,keď som rodila prvú,nič také nebolo,nič sa nemeralo...neboli pásy,UTZ,monitor..akurát tak moč,tlak,váhu a možno tak veľkosť brucha🙂...v 3.mesiaci ma poslali na jeden z mála UTZ v Kochu a tam,že načo ma tam poslali,aj tak nič nevidno 🙂 ...úplne inak beriem toto tehotenstvo aj vďaka množstvu informácií a aj životných skúseností 🙂..verím,že všetko bude ok a ako písali dievčatá,ak by niečo bolo evidentne zlé ,nerisknú ťa len tak poslať domov,ale by to sledovali...drž sa 🙂

lenka1108
27. okt 2011

ahoj baby.tak ja pomaly odchadzam na to pred operacne vysetrenie.drzte mi palce.dufam ze sa mi podari este napisat vam.ak nie tak vam potom napise kamaratka ako sme dopadli.drzkajte sa tu.papa

22nikuska
27. okt 2011

ahojte maminky...dlllho som tu nebola...uz to mame za par,tak vam drzim palce...
Uz mame aj nejakeho potomka na svete,ci su este tam kde maju byt???dakujem za info.Drzkajte sa 😎

dominika_sk
27. okt 2011

no tak som doma, prietoky ok, ctg tiež. poradňa nedopadla podla mojich predstav, vraj na bud. tyždeň posledna poradňa a potom hospitalizacia, lebo zatial to na porod nevyzera, aj keď mam hrdlo skratene 😕

luckalucka83
27. okt 2011

@veronika1417
Ahojte kocky,
prepacte, ze sa tu tak miesam uz ku koncu.
Veronika, mne tiez doktor povedal, ze hlavicka je vacsia a brusko mensie, presne ako Tebe a povedal, ze dolezite je to, ze babatko rastie a ze to po porode dobehne a tiez, ze tie merania nie su presne. Tiez ma vystrasil, ale o tyzden som bola na pasoch u ineho a ten povedal, ze takmer ziadne babatko nie je tabulkove a ze to je uplne bezne. Tak sa skus netrapit, urcite bude to Tvoje najkrajsie a hlavne zdravucke 🙂
Ja idem na pasy a ultrazvuk zajtra tak som zvedava, ci sme stale takto pozadu, uz vela casu na dobehnutie ani nemame 🙂 Drzim palce