Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417 Vsak praveze nie 😒 to iba malokedy a to tak okolo 3 eur. Najviac som vyhrala naposledy asi pred vyse rokom 22eur 🙂 odvtedy skoto nic 😒
@harper coooo? 😲 tak taketo nieco som este necitala a ani vo sne by ma nenapadlo? To uz co je? celu noc by som ju sledovala ci neublizi malej alebo mne 😨
@harper srdco citam ten link a toto :
Ďalším zlepšením podmienok bolo predĺženie tzv. ochrannej lehoty na 8 mesiacov – tak sa nemôže ani teoreticky stať, aby budúca mamička po strate zamestnania prišla o materské.... nechapem ja som dala vypoved a nemam narok na matersku teda aspon posledne info tak bolo. Ja som dala vypoved v novembri 2010 a otehotnela som vo fabruari 2011 dovtedy som suvisle odrobila 5 rokov a normalne si vsetko platila. Vies mi s tym poradit?
@veronika1417 no co ti mam na to povedat? Ta tema ma 9400 prispevkov, ja si nepamatam, kedy som to citala mozno tak styri - pat mesiacov dozadu. Ak by mi malo nieco zmiznut, alebo by som tam mala styri dni nervacit, tak radsej obetujem 66,4€ co je vlastne poplatok za styri noci, obvykle pri normalnom porode tak dlhsie nie si. A ze sa pravidelne stava, ze je nadstandard plny, tak prvu noc si na normalnej izbe a az potom ta presunu. Ak budem mat dobru spolubyvajucu, tak nemam problem zostat na normalnej izbe, i ked tie spolocne sprchy a wc nie je bohvieco 😖
@veronika1417 obavam sa ze s tym ti nepomozem, skus to este raz preverit na socialke.
@anicka87 som si kupila minuly stvrtok pravdu a toto tam bolo okrem ineho pisane : "Príspevok pri narodení dieťaťa je jednorazova dávka, ktorú vyplácajú úrady práce v sume 151,37 eura, o ktorú treba požiadať do 6 mesiacov od narodenia dieťaťa. Ak tak rodičia neurobia do termínu, nárok zaniká. Ak sa súčasne narodili dve a viac detí a najmenej dve sa dožili 28 dní, na každé patrí 227,06 eura"
@sonicka07 neboj ja mam tiez termín 10teho a nič, otvorená nie som ani nič...tak len čakám 🙂
@dominika_sk jaaaj v stredu už ideš do nemocnice?
pokracujem dalej: " Príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa 678,49 eura z úradu práce dostane matka, ktorá porodila prvé, druhé alebo tretie dieťa za predpokladu, že sa dožijú aspoň 28 dní. Požiadať oň treba tiež do 6 mesiacov od narodenia dieťaťa, inak nárok zaniká. Ak sa matke narodia dve alebo tri deti, príspevok sa vyplatí na každé dieťa."
@charlottte moj gynekolog povedal že v stredu, ale zajtra idem na poradňu, aj na pasy tak budem vedieť.
@lerenard jaaaj to som nezaregistrovala že už ide do nemocnice...a čo už mala kontrakcie či ako?ja som tam bola na pozorovaní dva dni lebo som spadla, ale našťastie na nohy a ruky,všetko je ok...ale ked som ležala na tom kresle tak mi nebolo všetko jedno 😀 moje tiež prvé bábo...a ty si priamo z pd?
@dominika_sk jaaaj tak držím palce potom, nech maš po všetkom a nech to dobre dopadne a ako ideš sekciou?
@22nikuska ja mam termín 10teho teraz vo štvrtok...a ty ideš tiež do bojníc?
@charlottte nie, asi normalne, na sekcii nie sme dohodnuti.
este tu citam, ze podmienky naroku na matersku mimo ineho su aj tak, ze dlh na poistnom nesmie presiahnuť 5 eur, preto doporucujem, tim ktore si platia dnp, alebo su zivnostnicky, aby si pre istotu zavolali do svojej pobocky na socialku a preverili si ci nemaju nejaky dlh na poistnom. ja som mala tusim 0,34e aby ste kvoli 5€ neprisli o celu matersku.
@veronika1417 kompletne podmienky naroku na materske som ti poslala v ip, skus si to pozriet, ja som sa v tom nevedela uplne vysomarit 🙂
@harper na oko vsetko splnam a predsa 😢 netrapme sa nad tym uz to nezmenim a mam ich plne zuby!!!
@veronika1417 ako myslis, ja by som este skusila zavolat alebo napisat na centralu, skus napr. rozpisat celu svoju situaciu a posli to na email poradna@socpoist.sk nasla som ju na tejto stranke http://www.socpoist.sk/kontakty---ustredie/392s su tam aj telefonne cisla, pri najhorsom ti potvrdia ze naozaj nemas narok. 🙂
@harper dakujem tak skusim 😉 za to nic nedam
@veronika1417 presne tak, lebo niekedy mam pocit ze niektore tie uradnicky su na tich uradoch len do poctu 😠

http://blog.etrend.sk/mihalblog/2011/11/04/mami... asi o dva tyzdne by to malo ist na schvalenie. Drzme palce nech to schvalia 🙂