Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dominika_sk @kaia @milek aj čaj pijem...no skúsim tie kvapky a uvidím...dakujem za rady...no snád sa ozvem skor ako za tri týzdne,to bude znak toho ze sme na tom lepsie 😕 😔
@janulkan no ja už fakt neviem...aj čítam že by mala piˇviac zadného mliečka,že to obsahuje menej tých nafukujúcivh látok...tie kvapky sú dost drahé,tak neviem no ale skúsim,ved co narobím.a nevieš či náhodou nealko pivo neuškodí?teraz som si ho otvorila a neviem či ho mám alebo možem...ja vlastne už ani neviem čo možem jest aby malej nebolo zle ☹
@tasiko vraj sa moze aj tmave pivo co ma alkohol, ale tak 1-2dcl 😀 takze predpokladam ze nealko mozes, ved vitaminy B to ma aspon 🙂 no nas vysli tie kvapky 10,50€ celkom palka za taku pidiflasku ale co clovek narobi, ked sa maly rozplace tak by som mu hadam aj modre z neba zniesla aby mu bolo dobre 😀 no s jedenim ti ani ja velmi nepomozem, kedze dokola tocim to iste, maso a zemiaky, ryza, rezance s tvarohom, zemlovka, cestivny so syrom, pripadne spenatom a z polievok rascova s vajickom, zemiakova, vyvar 🙂 zajtra sa chystam otestovat tekvicovy privarok a zeleninovu polievku
@janulkan no ved to vsade píšu vždy niečo iné čo sa smie...poviem ti že ja už mám aj stres sa najesť...jedine čo som zistila že treska malej moc dobre nerobí,ale to bolo ešte predtým...teraz si nedokážem predstaviť čo by to narobilo..rybie prsty som si kúpila...neviem..fakt. 😖 no daj vediet ale každému bábätku asi niečo iné vyhovuje. 😔
ahojte babenky tak uz som porodila mam maleho lukáska mam otazku neviete mi poradit ako malickeho presvedcit aby mi v noci spinkal aspon tri hodinky vkuse stale sa budi hlavne v noci cez den spinka a kazde tri hodinky vstava ale v noci aj kazdu hodinu vstava a je to velmi unavne uz neviem co robit poradte mi nieco...dakujem
@tasiko ahoj, veru riadne starosti mate, ja som malemu na brusko davala, decky caj na bolave brusko, obsahuje vsetky tie mozne veci ako kmin a fenikel... kupila som v lekarni, len po troske lyzickou, striekackou ci flaskou, ale u mojho to veru zabralo.... na reflux ti veru neviem poradit. Nemam s tym ziadne skusenosti. drzte sa 🙂
a rascova polievka s vajcom je tiez velmi ucinna 🙂
u nas stale nic, ale ved mame este casu, aj ked rada by som to mala za sebou, pred utorkovou poradnou, nesadli sme si s tym dr co poradne robi a mam z neho stresy a nervy (keby mam prasule, hned si zazmluvnim niakeho ineho, lebo ak ho zbadam pri porode, asi domov uteciem, alebo rodit prestanem od stresov) , no to je na dlhsie a nemam teraz casu vypisovat, musim ist pripravit chladnicku na odvoz, sa nam pokazila a zajtra prinesu novu.....
vsetkym mamickam, co to maju uz za sebou vela vela zdravicka a trpezlivosti a vcetkym cakatelkam vlastne to iste 🙂
@dominika_sk ahoj...ako doma? už ste sa udomácnili?...Naša včera v noci spala 5 hodín v kuse...a mliekarne má strašne rada - len by na nich stále cumľala.... Hľadala som ťa na FB ale nenašlo mi ťa...napíš mi do IP pod akým menom si tam
Pripájem aspoň dve fotky....Inak vôbec sem nestíham chodiť ako máme drobca domka....som rada keď môžem sem tam s malou poleňošiť... 😀
@gloria9 nemá prevrátený režim? Naša cez deň niekedy za 3 hodinky je aj 3 x na prsníku...zisťujem, že ke´d viacej kúrime, tak sa jej to nepáči a potom má smäd...stále po prebudení a nakojení a prebalení ju beriem mimo spálňu a vyvetrám...potom spinká oveľa lepšie....Takéto bábetko by malo spať okolo 22 h. Ak má prevrátený režim, tak ju skús budiť...ja som to ako dieťa mala otočené a naši sa pri mne noci nevyspali...ako ma začali budiť cez deň, tak sa to otočilo
Ahojte,no ja som ešte doma,ale už fakt neviem čo od dobroty,od 12:30 ma bolia kríže,a to niekedy až moc,potom som išla hore ku starkej na 8.posch.a bruško odvtedy tvrdne každých5-7minút,takže neviem,či už mám chystať tašku,lebo moooc to nebolí,ale sú to tlaky...Viete mi poradiť,čo robiť?
@lenkakrchova kedy mas poradnu...ja zajtra tak uvidim co nove
@denis006 no nazdar hviezda 😉 už som sa o teba bala 😕 na FB som ťa našla, tak už som ti aj žiadosť poslala.
Je toto možné?Akurát som dojedla tresku a zlomyl sa mi zub ☹ ☹ Pomoooc,to je ako zákon schválnosti 😠
Ahojte dievcence, my sme prisli dnes domov, maly David prisiel na svet 15.11. po 20 hodinovm boji,otvorena som bola na porod, ale stale to neslo, lebo maly nelezal hlavickou v porodnych cestach rovno, ale do sikma a nesiel a nesiel von, kde som uz posledne styri hodiny vobec nevnimala svet, viem len akoby v deliriu, ze som kricala na mm, ze mam priserne krce v nohach, potom neviem vobec nic, len si znova spominam, ze zrazu bolo okolo mna vela ludi v zelenom, svetlá, ze mi pichli injekciu na zastavenie kontrakcii a vtedy som sa zacala klepat ako v zimninci na celom tele a trvalo to celu sekciu nejakych cca 45 min, ze cely personal sa tesil, ked zaplakal maly a potom som 2 hod cakala, kym si zacnem citit polovicu tela, potom ma previezli na izbu a konecne som mala nas maly zazrak o vahe 3590 g a 51 cm v naruci, a bola som neskutocne stastna.....
az po porode som sa dozvedela, ze som mala nachystane konzervy krvi, keby nahodou, pretoze zistili, ze som bola silne anemicka a moj lekar mi to zanedbal a nepredpisal zelezo......
vo stvrtok som v nemocnici skolabovala, pretoze som dostala priserne bolesti v bruchu a to bolo to, ze som nebola na velkej potrebe (to by som v zivote nebola povedala, ze to moze az tak hrozne boliet), tak som dostala klistir, injekcie od bolesti, kyslik, injekcie proti tromboze, pol litra zeleza, a ..... a som rada, ze je to za mnou a viem jedno aj napriek tomuto vsetkemu to stalo za ten maly zazrak co mame doma.......... a je to ten najkrajsi pocit na svete stat sa matkou........... 🙂
@gab fuuuu,tak ty si tomfla aj moj porod 😔 vela zdravia prajem ! 😉
@dominika_sk - dakujem, ani ty si to nemala lahke, ale stalo to zato, vsak?
@tasiko inak ako riesis obrgckane oblecenie? prezliekas alebo nechas tak (kedze mam pocit ze prezlecenie by mu este viac mlieka vytriaslo)? prdpokladam ze kojis dalej cize vam na ten reflux nedali nic? kedze mam pocit ze aj my ho mame, ale nechcem to riesit kym maly bude priberat a prospievat, malo by to hadam asme odzniet ked bude starsi 🙂
@gab vela zdravicka obom a rychle zotavenie tebe 🙂
@22nikuska ja v utorok, tiez som zvedava co mi povedia.
Zdravim cakatelky aj mamky. Ja by som mala nastupit v piatok 25-teho na planovanu SC,ale vraj sa bublinka moze ohlasit kazdu chvilu.Kazdopadne to bude sekcia a uz sa vsetci velmi velmi tesime 🙂 Ma tu niektora skusenost s planovanou sekciou?
bože, vychvalujem stale maleho aky je dobry a tak som to zakrikla 😢 stale sa mrvi, hadže so sebou, nechce spať, už trikrat som ho kojila a stale pije...neviem či mam malo mlieka, alebo čo mu je 😖 baby čo už mate detičky, ako sa prejavuje teplota ? nechcem mu hneď "pchať teplomer do zadku " keď zamrnči...
@lucia2312 srdecne gratulujem
@milek ja som na tom podobne tiez nic a tiez som po termine uz 6 dni aj ja uz chcem rodit 😠
@gloria9 srdecne blahozelam
@hajatanufus chodi uz do skolky, ale vikend bol teda fest tazky... cez prvy vikend bola pri nasich, potom skolka a od stredy je doma... sice bol tatino v piatok poobede doma, ale sobota uz bola zla 😒 no a zamestnavat ju nie je problem, skor je problem dostat ju od pc, od hier...vies ze male deti nemozu dlho cumiet do bedne... no a ked sa mi ju aj teraz podarilo po 2 a pol hodine!!! dostat od pc tak zurila... v tom je skor problem...ona mi tolko pomoze co opisujes, skor sa sama nevie prehrat, ked to nie je pocitac, bohuzial... a Anicka je straaasne rada na rukach, aj ked necicikuje..polozim ju do postielky a za 10 min. je hore...akurat dnes som volala kamoske, nech mi pozicia satku, nech si viem kus ruky uvolnit, aby som sa vedela aspon trochu venovat zivotu, aspon s jednou ruku volnou a pritom sa aj Anicka vyspinkala...
@kaia drzim palce aj ja vam, aby ste sa rychlo zosuladili, ja som normal rada ze zajtra pondelok a bianka ide do skolky, budem s malou sama a snad to budem lepse zvladat 😉

@dominika_sk no pocikanu plienku mame aj my kazdu (davam latkove, takze viem presne), takze toho sa drzim aj ja, ze urcite vsetko nevygrcka a nieco aj papa 😀 s kakanim to uz je pomenej, ale zase sme aj trosicku starsi 🙂
@anicka87 v porodnici mi jedna sestricka povedala krasnu vetu: "materskym mliekom dietatku nemozete ublizit" a toho sa do teraz drzim 🙂 ci je to o kojeni alebo napr nevedela som aj cim natriet pupaciky na tvaricke, tak mliecko mu reku neublizi a pomohlo 🙂 ked nevies co, pouzi mlieko 😀