icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

zlamal.i
21. nov 2011

ahojte mamicky a cakatelky.tak ja od vcera po prechadze sexiku a horucej sprche som mla bolesti ale tqake nepravidelne tak som tomu nevenovala pozornost.no od tretej rana sa to trosku zhorsilo a trva to do teraz bolesti po 8min no nie niejake silne ale silnejsie,vystreluje mi to vsade.kedze som mala poradnu tak ma doki zkontroloval.malicka tlaci hlavicko na krcok a ten je otvoreny 1cm.potom ma poslal na ctg kde ukazolo slabe kontrakcie po 8min.takze,naordinoval mi 2magnezia plus 1paralen.a kto neprejde tak zbalit poobede alebo vecer tasku a do nemocnice.ak to prejde a zasa zacne tak tiez do nemocnice aby mi tam pomohli aby som sa netrapila a nebola vysilena.teraz ma spat a nabrat energiu.no ked boli asi tazko.vypisal mi uz na 24listok do nemocnice ak neporodim dovtedy.takze som znicena a zasa len cakat ale aspon nieco 😉 a az teraz zacinam mat zo vsetkoho paniku 😨 😨 😨

dominika_sk
21. nov 2011

kočeny, aj vam sa prckovia tak strašne šupu? ja toho mojho natieram stale, jak polesniček je stale mastny ale po chvili zas vidim šupinky všade.ja viem že keď mu to zide bude dobre, aj že je to normalne,len či natierať via aj cez deň,alebo stači len po kupani a počkať kym to zlezie.

hajatanufus
21. nov 2011

@zlamal.i ahojky vidim ze ma vsetky asi popredbiehate a ja tu zostanem jedina tehulka ☹ drzim palce nech sa to to rozbehne 🙂 u mna tiez nic len nepravidelne kontrakcie a vcera som necitila ani pohyby ale dnes ma prist na mna pozriet por. asistentka tak uvidim co povie aj ked vela sa asi nedozviem lebo len popocuva srdiecko vysetri moc a zmera tlak ja by som uz tiez rada sla do porodnice a nech ma pozru ci sa otvaram prip nech spravia ctg a prepichnu mi vodu nech sa to uz rozbehne lebo mam obavy ci je maly v poriadku ☹

mysti
21. nov 2011

@dominika_sk to mu zlezie, aj moj sa tak strasne supal, ja som ho natierala len vecer po kupani, ted stale natieram, ale uz je krasny cistucky 🙂

kvietok73
21. nov 2011

AHOJTE 🙂

poslušne hlásim :D , že sa nám minulý pondelok narodila dcérenka Slavomíra - miery - 3400g a 51 cm... 🙂
mali sme dosť problémy s dojčením, ale vďaka laktačnej poradkyni a pani doktorke sme sa nevzdali 🙂 !chválabohu! a p. doktorke, sme od piatku doma, takže zabiehame 🙂 držím prsty tehulkám - @hajatanufus @zlamal.i, nebojte sa, príde to...len sa skúste uvoľniť, mne to pomohlo 🙂 a veeľmi 🙂

PS: neviem, ako Vy, ale aj keď mi urobili nástrih, ešte k tomu som aj rupla, takže som ako výšivka :D stále pre mňa pôrod ostáva jeden z najväčších a najsilnejších zážitkov v živote 🙂

janulkan
21. nov 2011

@mysti uz sme to tu niekde rozoberali ze kojene deturence si nemusia odgrgavat 🙂 my sme ogrckany permenentne, tak to uz ani neriesim, kym pribera 😀 to co ma navyse hadam si odgrce asi, ktovie 🙂

denis006
21. nov 2011

@dominika_sk to začala robiť naša malá pred včerom...a zistila som, že ju bolí bruško...dnes začíname na espumisane L...dúfam, že jej to pomôže,...lebo už fakt neviem čo normálne by som mohla zjesť aby ju bruško nebolelo....pijem aj čaj pre kojacé matky + feniklový...

Dievčatá odgrnú si vaši drobci po nnakojení? Mne malá iba raz čo som aj počula...inak nič...možno aj preto ju bolí bruško...Môžem ju držať aj 15 min a nič... ☹

milek
21. nov 2011

Po poradni nič nové už mesiac som otvorená stále rovnako na 2 prsty , krčok skráteny na 2,5cm a stale nič.Tak vo stvrtok idem konečne do nemocnice a v piatok vyvolávacka,lebo náš mladý sa dobrovolne na tento svet asi nepohrnie 😠

afra
21. nov 2011

@dominika_sk ahoj, na ktory den ti zaockovali maleho? lebo mi vcera pri odchode kazali dnes zavolat, ze sa ockuje 6 dni po porode a dnes ked som tam volala, tak mi povedala, ze si mam zavolat az v stredu :/ Tak som z toho mimo.

tasiko
21. nov 2011

@denis006 treba mat trpezlivost,moja si tiez neodgrgne a máme rflux....pokial ti nezvracia prudom a pekne saje,je to v pohodke

kaia
21. nov 2011

@afra, pokial viem, tak sa ockuje od 4 dna do siesteho tyzdna. Da sa aj neskor, ale nema to vraj taky efekt 😉

kaia
21. nov 2011

@dena, srdecna gratulacia k mackovi Patkovi 🙂. Dufam, ze nevadi, ked prezradim, ze sa narodil dnes rano s mierami: 4.210 g a 56 cm 😉.
Mamicke zelam skore uzdravenie a vela mliecka 😉

micicka
21. nov 2011

@dominika_sk ja nenatieram skoro vôbec, doteraz tuším 2x, podľa mňa je to zbytočné, šupinky odídu samé

ninka23
21. nov 2011

Aj my sme ešte stále 2v 1 😒 Aj keď manželíček si to strašne želal k narpdkám, ktoré mal v sobotu, nevyšlo to.
Včera som ledva navarila a pohostila návštevu. Celú noc som nespala, lebo som večer mala kontrakcie a čakala osm, či to začne. Nezačalo, nad ránom som zaspala. ☹ Dnes sa mi síce nič nechce, ale sťahy necítim. Dokonca aj pohyby sú poslené 2 dni slabé. ( Asi krpec v takomto počasí leňoší a spinká...)

dominika_sk
21. nov 2011

@afra no pustili nas v pondelok a očkovali v piatok, tiež som si musela volať, ale to asi nevadi, že to bude neskor... 😉

dominika_sk
21. nov 2011

@denis006 ani mi nehovor, ja ho tiež nosim a nosim a tiež nič a potom sa mu za pol hodiny začne čkať že ho počuť v celom dome 🙄

dominika_sk
21. nov 2011

ja neviem ako vy, ale ja kym prebalim maleho tak ma vždy aspon dvakrat ocika 🙄 minule som len na sekundu kukla inde a on cikal, že mu to čvrngalo až na tvar a on klipkal očami a rozčuloval sa 😀 😀 😀

woman04
21. nov 2011

@dena ...gratulujem..ozaj kus chlapa..tak prajem skoré zotavenie 🙂

denis006
21. nov 2011

@tasiko ona ani negrcká..len potom ju bruško trápi ☹

denis006
21. nov 2011

@dominika_sk mňa ešte neocikala ale už 2x ma riadne okakala..a vždy v noci. 😀 ..celú nočnú košelu som mala od toho 😀 ....

denis006
21. nov 2011

dievčatá pomohol niektorej z vás pre miminko espumisan L? A po akej dobe?

denis006
21. nov 2011

@dominika_sk ešte máte pupček? nám už odpadol pred 3ma dňami a očičko nám stalé hnisá...dnes sme dostali už druhé kvapky ak do týždňa nezaberú, pôjdeme na očné....a nožičky sa nám už napravujú...vidieť, že ravideľná masáž pomáha...Ešte som sa dozvedela, že malá má prirastený jazýček, resp, kratku uzdičku a v jednom mesiacoi sa uvidí čo s tým... 😠

dominika_sk
21. nov 2011

@denis006 to s tym jazyčkom, som počula že sa stava často. a nam pupček odpadol už v porodnici, ma tam taku chrastičku a dneska som si všimla že mu kusok tej chrasty odpadol a ma tam aj kvapku krvi, no ale neprikladam tomu nejaky vyznam 😕 však nejako mu to odpadnuť musi, nie...

dominika_sk
21. nov 2011

ako ma nebavi vyhryzať tie oriešky z toffife, už som tu bonbonieru mohla mať davno zožratu 😠

@denis006 inak, mam doma tie noviny, aj ty si tam-teda mala 😉

janulkan
21. nov 2011

@dominika_sk a reakcia na ten nugat u maleho nie je? inak nemozes skusit jeden oriesok ci by to moc vadilo? si ma celkom potesila ze mozem toffife aj ked bez orieskov 😀

dominika_sk
21. nov 2011

@janulkan ja jem čokoladu normalne, tak neviem...ma trochu vyražky, ale včera sme mali vyvar a bol tam aj kel, petržlen, mrkva...tak si myslim že to skor z toho...alebo asi z toho že som zjedla celu študentsku pečaať 😕 tam su orechy...

janulkan
21. nov 2011

@dominika_sk no to neviem 🙂 minule som tak rozmyslala ze ake mnozstvo jedla mam vobec zjest na testovanie ci to drobcovi vadi...ci napr jedna kocka cokolady sa vobec dostane do mliecka, alebo ako vravis ty oriesky z cokolady, ci taky jeden orech vadi 😀

anicka87
21. nov 2011

@janulkan no niekedy je na prsniku 20 min niekedy aj 40, trdlo male 🙂 ale ked mu strcim malicek do pusy, tak saje stale, tn by papkal furt 😀

anicka87
21. nov 2011

baby ako spoznam ze maleho boli brusenko?

dominika_sk
21. nov 2011

@janulkan no to teda neviem...ale keď ja sa neudržim, že otvoriť si čokoladu, dať si kocku a čakať čo maly 😕 ja keď tu čokoladu otvorim, tak ju aj zožerem. a celu 😔