icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lenica81
24. nov 2011

@janulkan biele, marhulove... co ja viem, aj slivkovy je, hruskovy, jablkovy... hm... tazke... bananovy... 😕 a tie keksy su v takej modro zltej krabici... som ich chrustila aj v porodke, trochu som si syna osypala, ale neva... 😅
@lianka7 gratulujem... 😵 vela zdravicka... a fakt krasny datum...

lenica81
24. nov 2011

@slimme krasny je, ale oprav si pas, lebo neviem, kolko ma dni, tyzdnov... a je sikovny s tou hlavickou... 😵

kukina79
24. nov 2011

@dominika_sk ahojky, citam ako mas problemy s malickym, ze ti nespinka ☹ no asi to rozhodnutie na prikrmenie nebude az taky zly napad. ja som sa prve 2 tyzdne s tym nevedela zmierit, ze nemam dost mlieka a maly tym, ze mal zltacku mi nevladal tahat a na odsatie som nemala dost mlieka. chcela som strasne plno kojit, ale ked to vzdy nejde,tak radsej nech je maly kludnejsi a napapany, co je dolezite,aby mohol aj pekne spinkat. priatel v ramci spokojnosti nas oboch (hlavne maleho) isiel kupit umele mlieko a odvety da sa povedat nie su problemy. teraz kojim da sa povedat, ze cez den naplno, ale na noc este dokrmim...nejak je maly vecer hladnejsi a potom kludnejsie spi.
vyskusaj s dokrmenim a mozno zistis, ze to, ze maly ti nespinka a neboli ho ani brusko, je proste len hladny, aj ked mas pocit, ze si dost vytiahol. nemusis sa bat ani flasky, ze by ti maly potom odmietol prsnik, nas sa koji cez klobuciky, ma cumel a dokrmujeme cez flasku a napriek tomu je zhavy stale za ceckom 😀 popripade na zaciatok vyskusaj striekackou dokrmit. toto je len moja osobna skusenost, ale za vyskusanie nic nedas. ak mozem poradit este ohladne UM, tak je aj typ, ktory sa vola PRE a to je napododbnenina materskeho mlieka, je to este pred 1tkou.

kukina79
24. nov 2011

@hajatanufus ahoj no ja som nezpozorovala, ze by nas maly mal problem sa kojit a aj ked pri dokrmeni pouzivam flasku. podla mna je to individualne, ale na zaciatku som pouzivala aj ja striekacku, ale cez tu uz nechcel tak sme presli na flasku a som aj @dominika_sk pisala moju skusenost a nemame problem s prsnikom. treba zvolit flasku co ma podobny tvar prsnika a tie pre deti od 0+ je ten otvor malicky, cize musia poriadne sat, aby nieco islo.

kukina79
24. nov 2011

@veronika1417 @dominika_sk ked ti mas mliecka dost, tak skus odsat a dat mu to z flasky, alebo striekacky. je to menej namahave a tak by sa mal skor najest, cize sa nevysili a potom by mal pekne spinkat. ymslim, ze za kazdu cenu len kojit, ked neni dost mliecka na ukor hladu dietata sa neoplati....

slimme
24. nov 2011

@lenica81 Dakujem, uz som to opravila🙂

kukina79
24. nov 2011

@veronika1417 @dominika_sk a ozaj ja prikrmujem Aptamilom. najprv sme Nutrilonom, ale to sa nam zdalo, ze malemu nesadlo, tak priatel troska kukal na nete a objavil tuto znacku, ktora ma este typ pre 1.jednotkou a vola sa to PRE, je slabsie ako 1.tka, ale na zaciatok to staci a zasyti. jedna chybicka krasy je na tej znacke, ze tu na SK ju neni dostat, ale nastatie z BA to neni daleko do Rakuska, kde to maju.

majoslava
24. nov 2011

@kukina79 @veronika1417 @dominika_sk ja som hned prešla na fľašu a mliečko odsávam... nemám ho až toľko veľa tak dokrmujeme nutrilonom... takto mám prehľad koľko spapá 🙂 ked sa mi nechce chystať fľaša tak ho nakojím... vyskúšali sme kadejaké cumlíky ale najlepšie mu vyhovuje fľaška lovi ten tvar cumlíka... nemá problém prejsť aj na prsník 🙂 ale moc mu ho dávať nechcem lebo nevie dobre dýchať a nahlce sa vzduchu a potom ho boli bruško ☹

hajatanufus
24. nov 2011

@eviiinka dakujem
@lianka7 ahojky ty si nam nejak zdrhla 🙂 a samozrejme srdecne gratulujem a prajem vela zdravicka a mliecka 🙂 mate krasne miery 🙂 ja nastupujem zajtra o 3 do nemocky teda ak do vtedy neporodim sama 😀 lebo zase mam kontrakcie a dost intenzivne
aj vsetkym ostatnym maminkam tiez srdecne gratulujem a prajem vsetko najlepsie 🙂

hajatanufus
24. nov 2011

@kukina79 ja to chapem nie je to pravidlo a ak kojis cez klobuciky tak je to urcite ine ale vela deti sa koli flaske odstavi aj ja som prvu prikrmovala flaskou a nemali sme problem ale druha napr. flasku vobec nechcela samozrejme je to u kazdeho dietatka individualne 🙂

hajatanufus
24. nov 2011

@dominika_sk jasne ja ta chapem kazda mamicka ma zo zaciatku pocit neistoty vyskusas a uvidis samozrejme ze kazda mamicka chce pre svoje dietatko to najlepsie ono vecer su deticky casto nervozne z toho ze maminy su uz unavene a nervozne a to sa prenasa na babatka takze skus ako ti radili ine baby cez den mat pustenu telku a trosku hluk a vecer uz vytvorit take tiche prostredie a tiez skus ked je maly hore davat ho na chvilku na brusko to robi detickam dobre a mozno sa ti tak tiez ukludni no a ak mas naozaj malo mliecka tak treba skusit prikrmit ale naozaj sa porad s pediatrom 🙂 ze ake mliecko zvolit lebo nie je dobre skusat jedno mliecko a potom hned ine lebo to velmi zatazuje brusko

janap24
24. nov 2011

Ahojte tak my sme uz konecne doma z porodnice 🙂 18.11.2011 sa nam o 2.10 hod narodil syncek Marco s mierami 3700g a 50 cm. velmi sa tesime ze uy sme vsetci doma spolu. Porod bol velmi rychly a to to tazsi ale zvladli sme to obaja 😎

luppita
24. nov 2011

@kaia @liat ja som tiez este v ocakavani, ze kedy 🙂 poradna dopadla OK, mala som tam uz aj nejake kontrakcie na ctg, ale ja som ich vobec necitila, len ten monitor to citil a dr na papieri videl.... vobec sa este neotvaram, ani zatka neodisla, ani poslickovia, tak cakame a cakame a cakame.... dr sa sice vyjadril, ze mi makne krcok, ze cez vikend to budeme mat za sebou, ale necitim sa tak, aj ked mi je jasne, ze to moze prist z minuty na minutu 🙂

kukina79
24. nov 2011

@janulkan prepac, ale s tym nazorom, ze by sa s prikrmovanim zastavila laktacia nesuhlasim. vsak to dieta sa priklada k prsniku a dokrmuje sa az potom..da sa predsa aj este medzi kojenim odsavat na podporu laktacie. ja som to tak robila. u mna to pomohlo praveze laktaciu podporit a to v tom zmysle, ze som sa dostala do psychickej pohody, ktora je tiez dost dolezita na tvorenie mlieka, ked som vedela, ze maly je v poriadku a nekrici mi od hladu a ja mozem aspon 3 hodky pospat.
myslim si, ze po vyluceni toho, ze ma dieta ine tazkosti ako napr. vetriky a ine nepohodlnosti ako je, ze mu je teplo, zima - dala prednost tomu, aby dieta bolo najedene a to uz je jedno akym sposobom,pretoze po jedeni je najdolezitejsie, aby dieta dobre spalo a dostatocne. take male deti by nemali byt dlhsie ako 2 hodky hore idealne po napapani zaspat.

kaia
24. nov 2011

Caute, prave mi natacaju v nemocnici monitor, odchadzali sme z domu, ked som mala kontrakcie kazdych 5 min, tak som zvedava co z toho bude 😎

luppita
24. nov 2011

@kaia jeeej drzim palce nech je mala raz dva pri tebe 🙂

lenka1108
24. nov 2011

@janap24 strasne moc ti gratulujem 😉

aj ostatnym novym maminkam. 😉

@kaia drzim palceky nech uz to mas za sebou 😉

janap24
24. nov 2011

Vsetkym mamickam a babetkam gratulujeme a prajeme vela vela mliecka. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Mamickam cakatelkam prajeme nech maju drobcov cim skor pri sebe 😉

kukina79
24. nov 2011

@kaia drzim palce a nech to mas cim skor za sebou a rychly porod zelam....nech mas malicku cim skor pri sebe 🙂

stellamiapiccola
24. nov 2011

@kaia ježiiiiiiiiiiiš tak teda sa drž a prajem aby si to mala čo najskôr zasebou až mám zimomriavky ,určite smskni Držím moooooc palce, kto má službu nevieš?

cucovia
24. nov 2011

@kaia wow držím palce!!!!! 😉

kaia
24. nov 2011

Ste zlate, ubytovali ma tu, tak sa to snad rychlo rozbehne... Zatial caute 😉

lenkalienka25
24. nov 2011

@denis006 a este som sa chcela opytat,ci take ako acidofilne mlieko alebo nieco take sa moze

liat
25. nov 2011

@kaia sme zvedave. a drzim palce

zrzulienka
25. nov 2011

Hlási sa hrdý otecko, dcérka je na svete. Má 3770g a 52 cm.

teleranka
25. nov 2011

@kukina79
Aptamil je uplne to iste, ako Nutrilon 🙂🙂 🙂 🙂
na SK sa to vola Nutrilon, inde v Europe je to Aptamil.
Keby si mi naahodou neverila, tak tu je link:
https://www.modrykonik.sk/forum/umele-mlieko/je-nejaky-rozdiel-medzi-nutrilonom-a-aptamilom/

lenica81
25. nov 2011

@kaia ze ubytovali... 😀 drzim palce, nech je to rychle a pohodove... 😉

fanny3
25. nov 2011

Ahojte, neviete mi poradit? Maly ma uz z porodnice pod pazuskou taky 2 cm pluzgier, otlak. Lekarka cez telefon len odporucila kupat v repiku....nemali ste nikto nieco take? Vobec sa mu to nemeni uz 3 dni!!!!!

lenica81
25. nov 2011

@zrzulienka gratulujem... 😵
@fanny3 netusim... nie je tu taka tema... popr. skus dat otazku na fore... 😕

lenka1108
25. nov 2011

@fanny3 moj mal pod pazuskou taku bielu vyrazku a dr. mi kazala potret s liehom a zmizla.skus mozno pozmoze.