icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

janulkan
25. nov 2011

@kukina79 to je pravda, zase keby mi maly kazdy vecer place a viem ze je hladny, tak zvazujem aj ja kazdu moznost 🙂 a samozrejme odsavanim vlastneho mliecka a psychickou pohodou docielis viac, niekedy je aj uplny prechod na UM nevyhnutny. Samozrejme je to na kazdej mamicke ako sa rozhodne aby to bolo najlepsie pre oboch a urcite viem, ze ziadna nechce svojmu dietatu ublizit a chce pren to najlepsie 😎

janulkan
25. nov 2011

@lianka7 @janap24 @zrzulienka gratulujem k babatkam 🙂

dominika_sk
25. nov 2011

@janulkan lianka už porodila? som tu taky prispevok nevidela 😕

dominika_sk
25. nov 2011

@janulkan už som našla 😀

dominika_sk
25. nov 2011

baby, toto ste videli? 😀

dominika_sk
25. nov 2011

inak, dneska zse nemam dobry deň, v noci sa mi snivalo, že mi vypadol zub, ale bol taky krasny biely, ani krv mi nešla- snažim sa to pripisať tomu, že som včera rozpravala o bolesti zubov, tu som o tom čitala a nakoniec bola aj nejaka reportaž v telke, že zubne nahrady a potom sa snivalo že sa nam tu všade valila voda, ale to zase asi preto, lebo najprv som bola v sprche ja, potom priatel a nakoniec sme kupali aj maleho...a ešte sme sa aj trochu pochytili...lebo keby toto mala byť skutočnosť, viem že taketo veci neveštia nič dobre...tak strašne by som chcela aby som sny nemala, zbytočne ma to len stresuje, lebo pekne veci sa mi nesnivaju 😒 ☹ teraz mi napadlo- pekny biely (sice zub) ale pripomina mi to mlieko

kukina79
25. nov 2011

@teleranka nie uplne, ale tu nemaju to PRE a ta 1tka je este obohatena o nieco co obmedzuje naduvanie a koliku 😉 mam doma aj ten Nutrilon, pretoze v nemocnici mi ho nim dokrmovali. ten Aptamil znasa nas maly lepsie ako Nutrilon.

harper
25. nov 2011

Ahojte, tak uz som ubytovana. Vysetrenia urobene a idem sa nudit a cakat.

dominika_sk
25. nov 2011

ozaj baby, ktora to tu použivala to epi-no? len chcem vedieť ako dopadla, či s nastrihom alebo bez? a ešte tu niektora hovorila že masiruje hradzu. ta ako dopadla? neviete?

atima
25. nov 2011

ahojte boli ste už s babatkom vonku? v niektorých diskusiách sa píše že je treba isť aspon na niekolko minut aj v mraze, čo vy nato? 😝

kaia
25. nov 2011

Ahojte, nasa Carlicka sa narodila dnes rano s mierami 3.240 g a 50 cm 😉

luci66
25. nov 2011

@kaia gratulujeeem mamicka 🙂

luci66
25. nov 2011

Babule co mate dievcatka, budete davat uska prepichovat alebo nastrelovat na nausnicky?Inak moja mala ma taku skaredu nadchu,ze jej doktorka pre istotu dala antibioticky sirup Zinnat :(. neni som nadsena,ze chudatko uz jej dali antibiotika, nemate niektora s tymto skusenost?

danka89
25. nov 2011

@kaia Gratulujem 🙂

liat
25. nov 2011

@kaia gratulujem 🙂 si ma tu nechala samu :(

kaia
25. nov 2011

@liat, neboj, nie na dlho 😉

kukina79
25. nov 2011

@kaia gratulujem a vela zdravicka prajem mamine a babatku 🙂

atima
25. nov 2011

@luci66 my sme malej dali prepichnuť uška ešte v pôrodnici a krasne sa jej to zahojilo 🙂

liat
25. nov 2011

@kaia beriem ta za slovo 🙂 aky bol porod?

stellamiapiccola
25. nov 2011

@kaia Gratulujemeeeeeeeeeeeee moc moc slečne a maminke veľa mliečka 🙂 už sa teším tako mi porozprávaš 😉

blackrose
25. nov 2011

Ahojte 🙂
vobec nestiham citat, neviem ake nove babatka mame, tak blahozelam len tak vseobecne vsetkym novym maminkam a babatkam 😵
ja som sa vcera uz druhy krat v priebehu tyzdna vytrapila so zapalom prsnika a 39°C teplotami... no hruza... 😒 dnes uz je lepsie, tak dufam, ze to takto uz zostane. Dnes idem s Luckou na prvu poradnu pediatricke.

@kaia blahozelam ku Carle, vazila a merala takmer ako moja, ta mala len o 20g viac 😉
@dominika_sk ja som masirovala hradzu, ale kvoli hroziacemu predcasnemu porodu som masirovala len tyzden pred porodom a nastrih bol. Ale verim, ze aspon trosku pomohol a nebol taky velky ako by mohol byt 😉
@atima my chodime von kazdy den. Do -5°C mozes ist s babatkom von, menej nie. Zo zaciatku sme chodili len na 15 min. teraz sme boli uz aj na 45 min. Treba postupne otuzovat.
@luci66 dam jej prepichnut uska. V porodnici mi povedali, ze to robia tak po druhom mesiaci. Nastrelovat nechcem dat.

blackrose
25. nov 2011

a pridavam cerstve fotecky Lucinky 🙂

karap
25. nov 2011

@kaia gratulujem!Zelam vela zdravia a dostatok mliecka.A Carlicka nech pekne v noci spinka,to bude najkrajsia odmena 😀
@luci66 ja som dala prepichnut hned v porodnici 😉 Bez problemov.
Baby,tie ktore kojite.....davate detom aj caj?Ja nedavam malej nic,no muz do mna rype,ze ked mala place,ze asi je smadna[?]To sa mi nezda,ved ked ju dojcim,tak sa aj napije aj naje,nie?Nechcem zacinat z flasou priliz skoro,aby sa mi neodstavila.A smadna...to mozno v ,,hicoch,, by bolo mozne,no teraz v zime snad smadna nie je????

gab
25. nov 2011

@atima, my uz sme boli aj predvcerom aj vcera, nie dlho asi 20 min, a maly sa tesil, bol spokojny, prespal celu cestu v kociku.... , dnes sme boli u lekarky na kontrole, a ked som ho zacala obliekat do kabatika, tak stichol, asi vedel, ze ideme von 🙂

gab
25. nov 2011

@kaia gratulujem

dominika_sk
25. nov 2011

takto spinka moj krtko, keď som na koniku 😉 ozaj baby, dame fotky brušiek po porode 😀 😀 😀 😠

stellamiapiccola
25. nov 2011

@karap podľa mňa daj čajík ja dávam prevarenú lucku a v nej 3-4 kmíny a kedy kolvek exne 60ml, ublížiť jej to neublíži neboj 😉
mne malá prespala túto noc od 19.00 do 2.30

lenica81
25. nov 2011

@kaia gratulujem, tak to mas za sebou... som zvedava na priebeh... 😉 hlavne vela zdravicka...
@karap urcite nemoze byt smadna... ved vacsina mliecka je voda... 😉 len pekne prikladaj...

veru mne pediatricka hovorila, ze na 10. den moze ist dieta von, predtym otuzovat pri okne, 15, 30 min az hodku pri okne dokoran... v kociku akoby ste sli von naobliekani... ze deti potom lepsie spinkaju a su zdravsie, iba pri hmle, co je dnes, tak nie, lebo sa tazko dycha... 😉

@blackrose krasna je... 😵

stellamiapiccola
25. nov 2011

@dominika_sk
@blackrose krásne bábenká, keby tak spinkali stále 😀

kukina79
25. nov 2011

@karap ahoj ja malemu nedavam nic na pitie, ako si pisala pri dojceni sa napije hned na zaciatku, ked je mliecko riedsie,takze davam pit mu netreba. ked je babo smadne, tak sa pyta na prsnik niekedy castejsie a cucka kratsie. v horucavach sa moze na lyzicku troska dat vody, ale teraz to neni potrebne. 😉 jedine, zeby ste mali doma strasne teplo.