icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

anicka87
2. dec 2011

@veronika1417 ja to iste ten moj chrustik 48cm chodi ako po starsom suredencovi doobliekany 😀 vsetko mu je velike. aj velkost 50 ma niektoru velku, a tie overaly to iste, mam pocit ze ich aj na buducu zimu vynosi, taky je drobucky 😀

veronika1417
2. dec 2011

@anicka87 no presne 😀 ja som nemohla najst ani len nejake body co by jej sadlo 😒 tak teraz nosi nejakych 4-5 kusov dokola lebo v inom by sa utopila. Ked mi ju bude mat kto postrazit skocim nejake kupit lebo takto je to otras, vsetko jej to je velke az ma holu celu hrud chudiatko moje 😅

anicka87
2. dec 2011

baby ked je maly pajedny, mozem ho nechat vyplakat nech sa trosku unavi? lebo vraj pri chlapcoch hrozi pruh tak sa bojim a hned ako zamrnci uz ho mam na rukach 😒 ako dlho ho mozem nechat? neviete? nechcem vyzerat ako zla matka, ale nemozem ho brat na ruky hned ked si zmysli, nech sa na to nenauci.

veronika1417
2. dec 2011

Babulky ja davam UM a tiez sa mi malinka puci a sem tam aj place ale podla mna je to este v norme ved ako inak by sa to dostalo von 😕 ci vase ked kakaju su uplne v pohode?? 😕 bojim sa aby som ju nenechala trapit 😨

anicka87
2. dec 2011

@veronika1417 ja som tiez bola nakupit male vecicky nech ma, ale je mi luto vyhadzovat peniaze za nieco co vynosi mesiac mozno, tak som nasla tu v ZA taky lacny obchod a za 2 ecka tam maju krasne bodynka, tak som mu nakupila. tieto vybral tatino 😀

denis006
2. dec 2011

@micicka naša má chodidlá do vnútra...je to z toho, že mala v brušku málo miesta, tak cvičimé resp. jej masírujem nožičky pri prebaľovaní....a tiež mi reh. sestra povedala, nech si všímam, či nedáva hlavičku na jednu stranu, že ak áno, mám to okamžite povedať lekárke a ona nás pošle na rehabku, cvičí sa vojtovka.../posiluje sa sval ktorý nepracuje/ a to cvičenie na brušku mi doporučila na dobré držanie hlavičky a aj na vetríky...plus cvičí svalstvo na chrbátiku...Vraj je dobré si všímať či otvára dlaň, nemá byť stále v päsť...ale aj iné anomáliie je potrrebné si všímať a hneď na ne upozorniť

drobcek801
2. dec 2011

jej,su super 😀 🙂 😉 nekupis a neposles? 😀

drobcek801
2. dec 2011

@anicka87 jej,su super 😀 🙂 😉 nekupis a neposles? 😀

zvedava17p
2. dec 2011

@veronika1417 aj nas sa hrozne puci a vidim, ze ho boli brusko dost casto po kojeni ☹ a v niektorych bodinkach a overaloch mame tiez pol hrude vonku...su mu na dlzku akurat, len je taky chudunky a tak to tak vypada ...dokonca overaliky ked kopcuje si je schopny potiahnut az z pliecok 😝

micicka
2. dec 2011

@veronika1417 nám už sú niektoré vecičky dokonca malé, ale tiež som našla len pár takých, čo jej neboli veľké. ale asi sa ti neoplatí kupovať nové, veď ona rýchlo narastie. keď tak len jeden, dva kúsky.
čo sa týka kakania, naša kaká väčšinou pri papaní, začne sa krútiť, tlačí až je červená a potom počujeme veľký trest a plienka je plná 😀

karap
2. dec 2011

caute baby,idem vas trosku ,,na.rat,, a pochvalit sa ake ja mam dobre deticky.Syncek sa pekne hral cele doobedie [priznam sa,ze som sa mu konecne poriadne venovala,lebo nebola elektrina,tak som nic nemohla robit]spapal plny tanier varenych zemiakov a spenatu [comu sa velmi tesim]zaspinkal o 11,40 a spi doteraz.Simonka spi od prichodu zo skolky [cca 8,40]len 2x sa zobudila na papanie.Aj som si hodinku pospala....no parada.Vcera sme sa z manzelom prvy krat tulkali a lubkali a tak dobre mi to padlo [o nom ani nehovorim,lebo doteraz som len vrcala ked sa ku mne priblizil 😀 ]

lenka1108
2. dec 2011

ahojte baby tak sme po poradni a maly vazi 3850g. za tyzden aj 2 dni pribral 500g. doktorka nas vychvalila.tak som spokojna.uz pomaly mozeme obliekat len 56 velkost.dnes sa mi pokazila odsavacka.skoro ma drblo.maly spal v noci 6 hodin.tak sa mi strasne naliali prsia.isla som odsat a nefungovala.dala som ju reklamovat tak buduci tyzden by mala dojst.som zvedava.
inak baby... uz ste dostali od uradou nejake peniaze? myslim okrem materskej.

micicka
2. dec 2011

@denis006 ja som to doktorke hovorila o tej hlavičke, že máme polohovať aj na druhú stranu, to sa ja zase bojím, pretože dosť grcká a keď ju dám opačne, tak hlavu vytočí dohora a ja sa bojím, že jej grcka zabehne. ale že ak by sa to nepopravilo, tak nás pošle na neurológii. sem tam už aj sama otočí hlávku na opačnú stranu, aj jej podkladám hlavičku plienkou ale to sa povykrúca a plienka je na dve veci. aj masírujem ten skrátený sval, ale ala by som častejšie.

moja mala jednu nožičku vykrútenú po pôrode pár dní, ale už sa to napravilo, ale veru nevedela som, že sa v akých prípadoch musí cvičiť.

veronika1417
2. dec 2011

@anicka87 toto vybral ocko??? neverim 😅 to skor vyzera na manzelkyn vyber 😀 alebo Ta mooooc lubi 😉

veronika1417
2. dec 2011

@micicka tak to ma byt 😀 a prosim ta akej farby ma stolicu a akej konzostenice? lebo moja ma taku hustejsiu kasu do zelena a to asi vraj nie je dobre ☹ ma byt riedka a zlta ci oranzova??? 😕 ja som z toho jelen 😅 ale v pondelok idem k doktorke tak sa poradime

karap
2. dec 2011

@anicka87 ja som dnes v noci nechala malu vyrevat,lebo som ju mala na prse a ked som ju odpojila a polozila,ze nech spi,tak bola v momente hore a revalaaa.No ja sa chcem obcas aj vyspat [bez toho aby bola nalepena na mne a pricucnuta na prse.Revala 5 minut a potom zaspala na 3 hodiny 😀
Vravi sa,ze malinke deti sa nemaju nechat plakat a mama je tu na to,aby sa mu plne venovala,no co som stroj?Trocha placu ju ,,nezabije,,

karap
2. dec 2011

@veronika1417 moja je dojcena,kaka do kazdej plienky a stolicu ma zltu az oranzovu,taku redsiu......

denis006
2. dec 2011

@veronika1417 napr. rukávy máme aj my na niečom zahnutý ale na dĺžku je nám to krátke...má dlhý driek, plus pamperska, plus bavlnená plienka a ešte ortop. nohavičky a ledva zapneme 😀

denis006
2. dec 2011

@veronika1417 mňa tiež prekvapila zelená stolica u malej...trocha som pátrala na nete a zistila, že to môže byť aj z fenikloého čajíka a v lekárni mi to potvrdili...lebo zelená je len po čajíku

micicka
2. dec 2011

@veronika1417 no zelená by u detičiek na UM nemala byť, niekde som čítala, že to e hladová stolica, čiže dieťatko je hladné, ale inde som tuším zase čítala, že je to nejaký problém so zažívacím traktom. keď idete v pondelok k dr. tak najlepšie je poradiť sa s ňou.
naša má žlto hnedú stolicu a hovorí sa tomu ako praženicu. ale jeden čas mala úplne riedku, ale potom to prešlo.

janap24
2. dec 2011

@denis006 Hm my sme mali tiez zelenu stolicu teda zlto zelenu a ja som ziadny cajik nedavalaale pocula som ze to moze byt z predneho mliecka ked sa nedostane k zadnemu. myslite ze to moze byt?

lenka1108
2. dec 2011

@janap24
@denis006 mne furt mama hovori ze ked je zelena stolica tak je dieta hladne. neviem ci to je povera alebo fakt...

denis006
2. dec 2011

@micicka našu keď dám odgrcknúť tak stále vrtí s hlavičkou a dvýha ju...už ju vie pekne udržať, až sme z toho prekvapení, ale keď drieme, tak len oprie hlavičku o rameno a chrníííí 🙂 a keď leží, tak tiež prevracia hlavičku zo strany na stranu....ale preferuje viac jednu stranu...tiež ju častejšie dávam na druhú stranu a leží mi na mäkkom vankúšiku, ke´d na neho ľahne, tak ako by nič pod hlavou nemala ale viem na druhú stranu niečo podložiť aby hlavičku nepretočilo opäť do svojej obľúbenej polohy

denis006
2. dec 2011

@janap24 áno aj to je prevda...ale to väčšinou ak žena kojí počas jedného kojenia z oboch prsníkov, alebo ak krátko saje a zaspí a pri ďašom kojení sa jej ponúkne druhý prsník...naša to z hladu a ani z predného mliečka mať nemohla, lebo doma sme od 15. novembra a pribrala 1200g. Už máme 5 kg...a moja chrptica už nevládze 😒 a to si neviem predstaviť obdobie prerezávania zúbkou - hlavne ak ju bude treba utíšiť na rukách 😠

veronika1417
2. dec 2011

@denis006 vidis dakujem ja jej davam feniklovy cajik ten granulovany 🙂 joooj ale mi trochu odlahlo, dikes 😉

veronika1417
2. dec 2011

@micicka poradim sa pre istotu len som prekvapena myslela som, ze je vsetko oki a co vsetko sa podozvedam 😕 dufam ze do pondelka nejako vydrzime 😕

zlamal.i
2. dec 2011

ahojte babula.tak sme doma z porodnice.mala sa narodila az v pondelok o 11.05.vaha 3150 dlzka 50cm.podrobnosti napisem neskor. 😉

hajatanufus
2. dec 2011

@veronika1417 ahoj ano urcite sa na to opytaj pediatricky lebo naozaj takto je to velmi drahe aj moj mm je astmatik ale ja kojim a chcem co najdlhsie ako sa bude dat 🙂 je to blbe ze ti to hned nepovedali neviem o kolko menej budes platit ale urcite na tom usetris veru je to smutne ze mat dieta na sk je luxux tu v uk je na plienky a na stravu 0%dph takze je to obrovsky rozdiel oproti sk a takisto su vzdy akcie na plienky a velke obchodne domy ako tesco a podobne sa pretekaju v co najnizsej cene a tak si chytaju zakaznikov 🙂

hajatanufus
2. dec 2011

@zlamal.i no ahojky srdecne blahozelam a prajem vela vela zdravicka a mliecka 🙂

a blahozelam aj vsetkym ostatnym novym maminkam a prajem vsetko najlepsie 🙂

veronika1417
2. dec 2011

@hajatanufus no podla mna v tom bude zase nejaky hacik preco si tu zlavu nebudem moct uplatnit a uz ma naozaj slahne 😠 vsetky akoze ,,vyhody" co nas stat poskytuje maju tak stanovene pravidla, ze sa bezneho cloveka netykaju 😠 a pri mojom stasti v tom zase nieco bude ☹ mozno v tom, ze nemam alergiu na mlieko lebo ja nemam, no to bude sranda 😖