icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

tasiko
3. dec 2011

@hori ahoj naša má reflux.všetko vyvracala prúdom.Najprv som zahusťovala MM,potom niekedy dala nutrilon AR.Vygrcá aj to aj to.Niekedy sa podarí že sa to v nej udrží.Pokiaľ ti nevyvráti všetko ako mne je to ok...🙂

tasiko
3. dec 2011

@hori aj my sme skúsili gastrotuss...ale pokial ti neodgrgne je to zbytočné.naša vyvratila aj ten.Zatial pomáha nosiť na rukách cca 20 min,opatrne manipulovat,vyvýšená poloha a sem tam nevyvráti 😕 😔

micicka
3. dec 2011

@eskymacik17 naša tiež plakala pri kúpaní a zistila som, že sa bojí - nemala som podložku, tak sme kúpili to lehátko a odvtedy si kúpanie užíva, proste leží na niečom, nie je len vo vzduchu a tým pádom si to užíva 😉

@dominika_sk mne sa zdá, že na predpis sú len špeciálne mlieka napr. HA, ale to len v tom prípade, ak máte v rosine nejaké alergie. inak asi nie. teda mi sme na UM a dr. spomínala len tento prípad, žiaden recept som nedostala, kupujem za plnú sumu.

micicka
3. dec 2011

@tasiko naša nevyvráti všetko, ale aj keď nosíme aj hodinu, potom aj tak vyvráti. skúšam teraz zahusťovať nutritonom, my dávame UM.
neviem či kojíš, alebo papáte umelé, ale keď bol môj brat malý = pred 32 rokmi, mal tiež takýto problém, že všetko vyvrátil, najmenší pohyb mu robil problém, vtedy mamine poradili, aby do mliečka pridávala pár zrniečok krupice a to mu pomohlo. jasné, že teraz sú namiesto krupice iné zahusťovadlá, ale keď ti to malá vyvracia, možno by stálo za to skúsiť to. ale tuším hovorila, že tú krupicu mala namočenú celý deň

karap
3. dec 2011

ako tak citam,tak dost z vas ma problemy zo spankom [ci skor nespankom]deti.Ta nasa je asi vynimka,lebo spi cely den.Budi sa len na papanie a plnu plienku.Dnes prespala aj celu noc [4x papala,1x som ju prebalila,no bolo to v polospanku]Takze som sa aj vyspala[len mam strasne zavaleny nos a zle sa mi dycha,tak je to trochu naprd]Uz som trochu aj na nervy z toho jej staleho spania 😲 Uz nech je utorok,lebo mame prvu poradnu a som velmi zvedava ako na tom mala je.Lebo moja prva dcera tiez stale spala a nakoniec mi lekarka povedala,ze hladovala [dost schudla]a nemala energiu na nic,preto stale spal.No Simonka nevyzera,ze by hladovala.Je pekna gulata,aj napapat sa vie riadne,tak som zvedava,co bude na poradni.

zlamal.i
3. dec 2011

tak tu je nasa princezna 😉

tina233
3. dec 2011

@dominika_sk ahoj...neviem ako je to ked kojis...ja som od zaciatku nemohla kojit,takze mne dava lekarka na predpis UM,najprv Nutrilon,ten nam nerobil dobre a teraz Humanu...podmienka je ze niekto v rodine tvojej by mal byt alergik, potom ti moze predpisat...ale mna sa ani nepytala,ale na predpis su protialergicke...a fakt to pomoze,lebo ja by som sa nedoplatila...ta Humana stoji 14 a na predpis 7...skus sa len pytat svojej lekarky...daj potom vediet

eviiinka
3. dec 2011

@eskymacik17 ahoj, mali sme tento isty problem, tak sme to vyriesili tak, ze vzdy pre kupanim mu dam troska podudkat prso, ukludni sa a od vtedy si kupanie uziva 🙂 skus to, nam to naozaj pomohlo a ked sme sa dokupkali, tak som mu uz normalne dala papat 🙂

hori
3. dec 2011

@tasiko a aky cumel na flasku pouzivas pri AR mlieku? prejde ti cez dierky alebo ich treba ihlou zvacsit? a este sa bojim, ze ked mi grcne zahustene a pojde jej to aj nosom, tak sa jej to kdesi v dychacich cestach zasekne...
ja mam este problem, ze gastrotuss mi vypluje... a vlastne vsetko, co ide na lyzicke Vigantolom zacinajuc a Espumisanom konciac... a kedze je kojena, nevie mi pit z flasky, v porodnici to vedela, ale zabudla... vcera a dnes som ju skusala vecer prikrmovat nutrilonom, ozuzle, ale nepotiahne, z prsnika taha dobre, ale zda sa mi, ze mam malo mlieka...
@micicka pri mojej starsej neskutocne pomahalo proti grckaniu dudlovanie cumlika, ale naucila sa nan az v 3 mesiacoch... a tato mladsia na tom asi bude tak isto, zatial ho vytrvalo vypluva...
celkovo... na to, ze som si toho pri prvej malej s refluxom dost odskakala, som si myslela, ze uz to budem brat s nadhladom, ale ked vidim, ako sa to dieta trapi, ked mu v hrdle zblnkoce, pri stikutni doslova kvici ako male prasiatko, tak ma zasa stresy a panika chytaju...

hori
3. dec 2011

@tasiko a este ak sa smiem spytat... pribera ti potom mala, ked vsetko vyvracia? lebo mne na pocudovanie ako-tak, nie je to sice ziadna slava, ale normalne sa divim, ze z coho, ked v nej toho moc nezostane...
a este, ze to odgrgavanie je u nas bludny kruh... na jednej strane to treba, lebo vacsinou odgrgne ako stary chlap po pive, le tym padom s nou uz manipulujem, pohybujem a ostane nekludna a konci to grcackou...

micicka
3. dec 2011

@hori pri AR treba určite väčšiu dierku, inak neprejde. ja som dala cumel na 2+ mesiace.

vážne pomáha dudlovanie?! to by som nepovedala. naša mala dudel len sem tam, ale teraz začala veľa dudlovať, by som povedala, že až moc, ale možno jej to fakt robí dobre.

hori
3. dec 2011

@micicka no mozno je to dudlovanie individualne, ale moja ked po krmeni dudlovala, tak negrcala...
a ake flasky puzivas na tie cumle? lebo ja mam aventky a tam je system, ze cim viac mesiacov, tym viac dierok na cumliku , lenze to su male dierky, cez ktore AR-ko neprejde, takze asi budem musiet menit.

eviiinka
3. dec 2011

baby prepacte, ale co je to ten reflux ? priznam sa este som o tom nepocula ☹

micicka
3. dec 2011

@hori ja mám flašky chicco, tam sú cumle aj s väčšími dierkami. skús prípadne kúpiť len cumel inej značky, možno bude pasovať.

dominka757
3. dec 2011

baby, maly dnes skoro kazdu hodinku papal, vcera som este mala ciciky jak kamene a dnes uz nemam nic 😀 a rezim? od 9-tej do jednej sme ako na baterky - dudula, ocka otvorene a kukame 🙄 😀

hori
3. dec 2011

@eviiinka reflux - to je ze niektore deti nemaju vyvinuty v zaludku ten horny zvierac, a teda mliecko sa pri traveni vylieva naspat do pazeraka a do ust, zvlast aj preto, ze babatka nestoja a nesedia, ale lezia... no a este ked vznikne v zaludku nejaky tlak, tak sa to prejavuje "prudovym grckanim", kedy castokrat mliecko strieka aj nosom, nielen ustami... ucinne lieky existuju iba pre dospelych, nastastie sa u deti tento problem vytrati vacsinou sam tak okolo 6 - 9 mesiacov (s tuhou stravou a sedenim), najneskor do roka a pol... ale dovtedy si to teda uzijeme...

tasiko
3. dec 2011

@micicka ja kojím a sem tam dám nutrilon AR a sem-tam zahustím,väčšinou cez deň bo v noci som k.o.A okrem toho moja malá nevie piť z fľašky takže aj keď odstriekam polovica ide von bo ona je tak zvyknutá na prsník že niekedy odmieta fľašku,takže mám čo robiť 😔 😔 @hori ja som si tiež myslela že už nemám mlieko bo v nemocnici som mala také kozy že iba som sa ich dotkla a mlieko striekalo kade-tade 😅 😅 ale bola som veľmi prekvapená keď som si odstriekala 120ml dala malej a ona ešte chcela,tak reku že dám jej poťahať prázdny prsník a aké bolo moje prekvapenie že ešte si vytiahla cca 5 min a išlo jej,takže to je fakt iba pocit že nemáš bo mliečko sa tvorí aj keď pije ,naozaj.Ja keď mám pocit že už fakt nemám jedine vtedy dám UM,ale to musí ťahať obidva prsníky a aj ja keď si stlačím a vidím že nič nejde.Ja som kúpila Avent fľašku takú čo je aj prechod že na pohár a tam bol cumeľ airflex ktorý ma po stranách také ryhy že I II III a ako to otočíš trebárs na tú trojku tak diera sa zväčší/je to také narezané a keď to stlačíš je z toho kocka.tiež som na to prišla až keď som zväčšovala cumle ihlou bo AR je strašne hustý. 😨 Ak chceš odfotím ti krabicu a podľa toho kúpo,vytiahne si v pohode a ešte aj zateká,tak obrátim na II a tečie menej 😵 tak som bola hrdá že som na to prišla.

tasiko
3. dec 2011

@hori a aj moja nevie piť z tej fľašky...vždy mám stres bo niekedy tak potiahne že sa až ide zadusiť,niekedy zasa si to tak zasadí do pusinky že jej až zabehne...niekedy v pohode...mám z toho zbytočný stres.Ale keď chcem aby negrcala musím si odstriekať a zahustiť.Ale skúšam aj tak že len málo a potom ostatné na prsníku,bo z toho nádherne pije.Ale trápi ma to lebo teraz ideme osmeho k doktorke,som zvedavá kolko pribrala a či vôbec,lebo niekedy sa tak zgrcá že mám pocit ako keby vyvrátila aj tri kojenia...fakt je toho extra veľa každý ma presviedčal že btoho sa iba veľa zdá lebo plienka popije,ale poviem ti keď mi to vyvrátila na parkety to som videla koľko toho je,trojdecový pohár keby som vyliala tak asi toľko 😔 ☹ ☹

hori
3. dec 2011

@tasiko jj, tie cumle s priesekom mam doma este po starsej... ale pamatam sa, ze nam bola aj ta I (jedna palicka) vela - mala sa zakuckavala z toho... ale teraz pri mladsej znova vyskusam, ale musi najprv dobre vediet pit z flase...
mne mlieko nejde odstriekavat... viem, ze som zahustovala nutritonom a to mi doktorka poradila, aby som z neho zarobila kasicku, dala malej 2 - 3 lyzicky zjest a potom nakojila... pri prvej to slo, ta mi z lyzicky jedla pekne od narodenia, teraz nejdem ani skusat, lebo mam taku skusenost, ze raz mi to mala vygrcla, bolo to take kasovite mlieko a islo jej to nosom a zacala sa dusit, odvtedy si hovorim, ze nech radsej grcka ciste mlieko...
a chce ti mala prehltat to AR-ko? bo ja som musela starsej riedit, dokonca tak, ze tretinu AR-ka a dve tretiny normalneho nutrilonu, inak mi to nechcela... ale to uz mala pol roka, tak asi preto, ze nebola zvyknuta...
no a jj, moja tiez vygrcne vela, tak sa utesujem, ze sa mi to iba zda vela... len dufam, ze jej v zaludku nieco aj zostane...

lenka1108
3. dec 2011

baby uz mam fotky z fotenia tak vam sem zopar dam 😉

lenkakrchova
3. dec 2011

@lenka1108 krasne fotky ... Tvoje deticky su nadherne, samozrejme, ze aj Ty pekne vyzeras 🙂

lenkakrchova
3. dec 2011

tak a toto je nasa princezna 😉

lenka1108
3. dec 2011

@lenkakrchova dakujem pekne.... mam super fotografku 😉

lenkalienka25
3. dec 2011

@lenka1108 nadherne fotecky 😉 to ste sa boli fotit vo fotostudiu,alebo je to fotene doma?

lenkalienka25
3. dec 2011

baby tie co kojite,co vlastne pijete?Ja len lucku a caje,smie sa aj nieco ine?Lebo uz mi to ide hore krkom,stale to iste 😝

stellamiapiccola
3. dec 2011

@lenka1108 nádherné fotečky .krásna maminka +2 krásne zlatíčka

lenka1108
4. dec 2011

@lenkalienka25
@stellamiapiccola dakujem... fotili sme sa v atelieri 😉

@lenkalienka25 ja pijem len vineu nic ine.a mlieka mam dost 😉

lucka33
4. dec 2011

@evane no ja si mlieko odsávam, väčšinou sa mi podarí odsať si z oboch tak 80 ml, to keby si malý dokázal sám vytiahnuť, tak nemáme problém. Lenže on si to proste nevládze vytiahnuť z toho prsa, z toho mám dosť nervy, lebo takto si to musím odsať a dať mu to vypiť z fľaše a to stiahne niekedy 60ml a niekedy aj tých 80ml a je spokojný na 2-3 hod. Večer ho dokrmujem niekedy UM niekedy odsatým mliekom, podľa toho, ako stíham odsávať. A najhoršie je nočné kojenie, lebo on sa prisaje, troška cucne a hneď zaspí, v noci si nedokáže vytiahnuť ani to minimum, čo cez deň. Dnes v noci to fungovalo asi takto: Večer som mu zarobila UM, po 3 hod. sa zobudil, tak som ho nakojila, po hodine bol znova hore, tak som mu dala odsaté mlieko a potom spal skoro 4 hod. A potom som ho už len kojila a to každú chvíľu 😖
Celé je to na figu, lebo mieka by som preňho mala aj dosť, len tým, že on to nevie vytiahnuť, tak musím dokrmovať a odsávať ☹

danka89
4. dec 2011

Ahojte 🙂 Hlásim príchod našej Simonky ... Narodila sa 29.11.2011 o 17.25 s mierami 3630 g a 54 cm...
Nemám ani šajnu čo je tu nové ale všetkým mamičkám srdečne gratulujem a dufam tu už nezostala žiadna čakatelka... Ked budem mat trošku času tak dočítam tých 20 stránok čo mi ušlo 😀

dominika_sk
4. dec 2011

baby, tak my už sa hojdame, zatial si musim zaklopať, že spokojnosť ! 😉 teraz zase začinam riešiť ďalšie problemy- nikdy v živote ma neboleli zuby a teraz citim že mam asi dva kazy, no ale kedy mam isť ku zubarovi?! veď to sa neda! navyše mi krvacaju ďasna, oddeluju sa mi od zubov, mam ich cele opuchnute. a ešte k tomu vždy som mala take riedšie vlasy štyri v piatich radoch a teraz mi aj padaju. keď som si predtym vytrhla vlas aspon to tak prasklo ako sa mi vytrhol z hlavy, teraz len trošku potiahnem a vlasy mam uplne volne, ako keby som ich z masla ťahala. 😢 keď si rukou prejdem po hlave, mam plnu hrsť...už sa začina prejavovať to kojenie, aj keď mam pestru stravu, pijem čaje, mam dosť vitaminov. myslite že pomahaju tie preparaty z lekarne?

@tina233
@micicka ja som astmatik a mam aj alergie- prach, perie, roztoče, plesne, travy...uf, ale toho je. aj inhalator som mala kedysi. musim sa na to opytať, veď každe evero je dobre.