icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

eskymacik17
4. dec 2011

@micicka no ja som rozmyslala ze kupime tu penu a nato ho budem davat .. no skusime este to a uvidime .. dakujeme

eskymacik17
4. dec 2011

@eviiinka no mi sme tiez skusali maly papka UM tak sme mu skusili dat trochu vypit a potom ho okupkat ale nepomohlo .. sesternica mi este poradila skusit dat mu vypit vsetko a hodinku potom ho okupat ona musela svoju malu kupat len tak lebo inak tiez plakala .. tak dnes sa nato chystame a ked nie tak pojdeme skusit kupit taku tu penu .. a ak ani to tak ja uz neviem .. ☹

tasiko
4. dec 2011

@janulkan no esteze ti neziape 😅 😅 my sme si mysleli ze mala ma koliky,ale ak tak iba od tej piatej do jedenastej,bo včera sa mi tak dokakala 2 krat že si aj nohy /ponožky obkakala/ešte aj rukavičky /to neviem ako zvládla/ a počujem ju prdkať aj v spanku ešte si myslím že to je starý 😀 😀 také hlasné prdy.Neviem ja ju dať na prsník tak aj tam reve,nechcem ju nechať tahať bo keď potiahne /sa mi x-krat stalo.../ staci jeden tah a všetko z nej ide von.. ☹ takže iba rameno a nosím aj som skúšala so šatkou,no neexistuje to je revu ešte ako keby ju zabíjali,ja neviem... 😔 vždy ked mm príde okolo desiatej domov som taká vyplutá že dovidenia...nevládzem aj kvôli jazve po SC sa mi urobili zrasty veľmi ma to bolí niekedy plačem aj s malou,a ked si sadnem a kopne ma nožkou do brucha,skoro odpadávam,lieky jest nechcem kvôli mliečku 😔 ☹ takže mne by veľmi pomohlo keby aspoň neplakala alebo dačo ale neviem,asi to musim pretrpiet no bojim sa že sa mi stav zhorší a potom už fakkt nič nebudem vládať 😔

hori
4. dec 2011

@tasiko neboj, ono to byva vacsinou tak, ze tyzden-dva horsie, tyzden-dva zas lepsie...

tasiko
4. dec 2011

@hori teraz neviem ...čo myslíš?

hori
4. dec 2011

@tasiko no ten reflux... ono to nebude vzdy tak kriticke... pridu chvilky, kedy sa bude zdat, ze uz je to celkom aj v poriadku... 😉

danka89
4. dec 2011

Potrebujem poradiť ..mamičky ktore ste dali dievčatkám prepichnuť ušká, čím im ich potierate... ja zatial len harmančekovým čajom lebo neviem či môžem aj 60% liehom natrieť??? Alebo poprípade s čím??, A aj na pupček je dobrý ten lieh??

kaia
4. dec 2011

@danka89, na uska neviem, ale na pupcek nam povedali v nemocke, ze je potrebne potierat 60% liehom 🙂

kaia
4. dec 2011

@stellamiapiccola, parada 🙂. Nas Arturko este neprespal celu noc a to ma viac ako 2 roky 😎.

lenica81
4. dec 2011

@ladybaby ja som mala len bolesti v podbrusku, som sa otvarala a ziadne kontrakcie v celom bruchu, tak ta nechcem strasit, ja som sla do porodky a tam si ma uz po termine nechali... 😒 😉 drzim palce... a potom supovo mi pukla voda pri takej jednej bolesti a do pol hodky bol maly vonku... 😅

danka89
4. dec 2011

Ešte sa chcem opýtať čo robíte ak vám dieťa dlho štikútka, moja po kojení v noci dlho štikútkala a som nevedela ako jej mám pomôcť... boli sme už s mm bezradní ☹ stále len plakala a nevedela prestať štikútkať... aj som ju na rukách nosila a stále plakala... no nerada by som si ju naučila na ruky zakaždým ked bude plačkať... a akú teplotu má mať takéto bábatko?

kaia
4. dec 2011

@danka89, aj moja casto stikuta. Pytala som sa na to lekarky v nemocnici, povedala, ze bud jej treba dat odpit z mliecka, alebo nechat tak. Vraj to nevadi 😒. Carlicka ma stikutku vzdy vecer a tak jej davam odpit z mliecka a vacsinou to prejde 🙂

kaia
4. dec 2011

Dievcata, ktore mate babatka narodene koncom novembra, co vam povedala lekarka ohladom prechadzok vonku? My ideme prvykrat k lekarke az v utorok, zatial samozrejme von nechodime, ale uz by som aj rada. Skoda, ze nie je leto 😒

ladybaby
4. dec 2011

@lenica81 hm... ja mam len take mierne bolesti... nie su silnejsie, mm pride o 6hodin domov, tak uvidim ako sa dovtedy budem citit a ked to bude horsie, tak skocim medzitym sama, prip. pojdem potom s muzom. Kazdy mi hovori, ze to urcite rozpoznam kedy treba ist...🙂 Tak ja si myslim, ze este netreba 😀

lenka1108
4. dec 2011

baby mam jednu otazku.myslite ze mi maleho pokrstia 1.1.2012? je to nedela.
v sobotu 31.12. na silvestra krstia vecer o pol 7 a to nechceme lebo o 7 ideme na ples. 😉 najrdsej by som krstila v nedelu ale kedze je sviatok neviem ci krstia.co myslite? dakujem

kaia
4. dec 2011

@ladybaby, mna kontrakcie zacali boliet az ked boli kazde 3 min. Dovtedy som citila iba pravidelne tvrdnutie bruska a nic viac 😉

tina233
4. dec 2011

@dominika_sk tak to potom podla mna by ti mohla dat na recept...kazde usetrene euro potesi....

micicka
4. dec 2011

@tasiko ja si myslím, že tých pár hodín čo tak plače ju môže bolieť bruško. ja som s pýtala dr.m či môže bolieť bruško aj keď kaká, aj keď prdá - že áno. Pretože naša tiež takto plakávala a prdkala a kakala a grgala a aj tak ju to bruško bolelo. Našej pomôže keď jej tlačím nožičky k brušku, pár krát pocvičím a potom jej ich držím stále na brušku a tak aj zaspí. Samozrejme nepomôže to hneď, nejaké hodinky si poplače.

@danka89 ja som naušničky potierala liehom, po pár dňoch to malá krásne. 2-3x denne potrieť liehom, prekrútiť naušničku a je. na pupček sme dávali tiež lieh, ale keď už tam mala len chrastičku, tak som jej to potierala mastičkou.

micicka
4. dec 2011

@danka89
@kaia my mávame skoro po každom papaní štikútku, niekedy hneď niekedy neskôr. ak je to hneď, dám jej ešte mliečko ak až po dlhšom čase, dám jej čajík. a niekedy to prejde aj samé.

janulkan
4. dec 2011

@danka89 ak kojis na stikutky si zvykni 😀 skoro po kazdom kojeni alebo odgrcnuti maly stikuta...nie je to nic nebezpecne ani nic co by ta malo znepokojovat, ak nepomoze napis este z prsnika, tak len cakat kym dostikutka sama 🙂

@micicka ved to je to co som pisala @tasiko, ze aj nas maly prdka a kaka ale aj tak ho boli brusko, je to vidiet na tom ako sa mrochti a tlaci obcas, len u nas celkom zabera na ukludnenie prsnik, vy asi krmite obe z flasky 🙂 uz to len nejako vydrzat a dufam, ze je to trojmesacna kolika a po par tyzdnoch ked zacnu viac koordinovat pohyby to prejde 🙂

inak baby co mate chlapcov, aj vam sa stalo, ze malemu pretiahlo predkozku? nam uz sa to stalo 2x, druhy krat dokonca uplne bolo vidiet pipika a cela mu dopraskala...tak sme potreli repikom...len mi to pride divne, kedze teraz vsade vravia ze nasilu nepretahovat a cakat a my mame mesiac a uz toto

denis006
4. dec 2011

@dominka757 my vytierame borovou odou, už sme mali aj kvapky pamykon 2x a teraz oftalmo septonex / alebo tak nejak/. boli sme vo štrtou už aj na očnom, zobrali jej ster z očka a podľa výsledkov jej dajú ATB a vraj to budú musieť aj prepljáchnuch - asi bude mať aj nepriechodný slzný kanálik

milek
4. dec 2011

@tasiko Ja som mala takýto problém s malou a pochodila som lekarov , odporučili mi prejst len na umele lebo ked som jej dala vytiahnut moje a potom dokrmila umelym vsetko to potom skoncilo na koberci a boli sme na zaciatku a mi sme dnes tiež prvýkrat dali malemu nutrilon lebo on je valký a ja tolko mlieka nemam a až teraz ked sa najedol nam prvýraz poriadne zaspal a to vytiahol 80 ml UM a este potiahol a z prsnikov.

hori
4. dec 2011

@danka89 prepichnute uska, ak mokvaju, tak v pohode 60 % liehom vytierat - najlepsie s palickami na uska, aj pupcek sa tym liehom vytiera, ta zaschnuta krv - bud gazovym stvorcekom alebo tiez palickou.
stikutka nevadi... mne bolo povedane, ze je to obrana organizmu proti vniknutiu potravy zo zaludka do dychacich ciest (napr. po odgrgnuti a pod.)... mozno ju zastavit napitim alebo cumlikom - ak je nan dieta naucene, ze ho nevypluje.

hori
4. dec 2011

🙂 dalo mi tu ten isty prispevok dvakrat...

hori
4. dec 2011

@kaia ohladom prechadzok nam v porodke hovorili, ze v zime na pol hodinu v pohode... ale nesmie byt velka hmla a teplota pod -5 °C.

hori
4. dec 2011

@lenka1108 ja myslim, ze vsetko zavisi na dohode s fararom... v nedelu sa bezne krstieva... len ci aj cez statny sviatok, to neviem...

tasiko
4. dec 2011

@milek takže vravíš že to je zle...a ak dám moje mliečko a na dalsie kojenie UM aj tak to je zle??? 😖

tasiko
4. dec 2011

@micicka no...môže byť...ale žeby ju vždy bolelo iba od piatej do jedenásteJ??? 😖 😖 lebo cez deň to nerobí...ja jej nemozem taktlacit nozky,jedine ked má prázdny zalúdok,lebo inak mi to vsetko vyvráti 🙄

danka89
4. dec 2011

@hori
@janulkan
@micicka
@micicka
@kaia
Dakujem Vam za odpovede..ste ma ukludnili... 🙂
Aký čajík dávate svojim detičkám? zajtra jej musím nejaký kúpiť a chcem sa poradiť s vami aký je podla vás najlepší

hori
4. dec 2011

@danka89 ja kedze este stale plne kojim, tak caj nedavam nijaky... ale mam vytipovany bio detsky caj z dm-ky (vo vrecuskach, nie granulovany).