Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@zlamal.i malinka je zlatucka a krasne ti pribera my sme pribrali asi len polovicu a tiez sa kojime no mame tu uzdicku na jazyku tak asi nevie tak dobre sat ☹
baby inak dnesna poradna: uz mame 4150g, tak sa tesim, len som zas zabudla povedat nech mi ho aj odmeria, mam ja v tej hlave asi nas.ate 😀 a inak pediatricka mi povedala aby som mu pretahovala pipika, tak neviem, nechcem sa mu v tom hrabkat moc 😒 a vacsina vravi ze to nemam robit, sa bojim ale aby som nieco nezanedbala ☹
@anicka87 neviem ale ja si myslim ze sa po novom nema pretahovat 🙂 ja by som to radsej nechala tak viem ze aj pred tromi rokmi ked som prvy krat rodila tak sestricka v porodke hovorila jednej maminke ze sa to uz po novom nerobi az neskor ale neviem kedy a baby tu tiez spominali ze sa to nema 🙂
@anicka87
@hajatanufus baby, my mame tiez chlapceka a mne doktorka povedala, ze mame pretahovat, tak my pretahujeme, jemnucko, neboli ho to a cika dobre, takze si myslim, ze mu nerobim nic zle 😅
ani mne inak materska neprisla, ani nic este a tiez mi este treba nieco pokupit, tak neviem, co sa deje 😠 🙄
@mysti no ja neviem ja sa toho bojim tak to zatial necham tak
baby tak ja som teraz použila tú rektálnu rúrku.Som obs.atá až za ušami,vystreklo to z nej takým prúdom že som sa nestihla ani uhnúť a aj som ochutnala 😒 😔 😔 ale tak aspoň že je už lepšie.Teraz sa pučí od hladu,lebo si spravila miesto 😀 😀
nas maly si pospinkal od jednej do piatej prebalila som ho nakrmila a zaspinkal zas tak ho idem skusit prelozit do postielky a uvidime ci bude spinkat
@slimme ono sa tá sondáš robí tou istou tupou ihlou ako preplach ale nepreplachujú len ale aj tú tupú ihlu pušťa nižie - hlbšie do sllzného kanálika - celá ihla má asi 5-7 cm a vonka zostalo tak 1,5 cm, všetko bolo vnútri a točila s ňou..malej sa tá tekutina dostala až do hrdielka, musela som ju držať ako pri grgnúti aby ju mohla prehltnúť...
Snáď vám táto sondáš pomôže,...včera som čítala, že ani opakovné preplachovanie nemusí pomôcť...Našej to teraz oveľa viac hnisá, stále jej masírujem kanálik a utieram očičko.
Nech vám to zajtra dobre dopadne a nech to nemusíš vidieť
@stellamiapiccola aj infacol je o tom istom 🙂 vsetky tri maju uplne rovnaky zaklad len tie pomocne latky dalsie su trosku ine..preto som napisala nech si vyberie nieco z toho a vyskusa...baby calm sa mi u nas zatial neporadilo najst uz asi v 4 lekarnach, tak skusam lycopodium clavatum a ten zabera do 10 min 🙂 klop klop klop aby som neporiekla 😀
akurát mi prišla sms tak zajtra hor sa na nákupy 😀 kus sa odreagujem... mm bude doma s malým
baby, maly ma ten lupinok na hlave nejako vpadnuty dnu uz druhy vecer, cez den to nemal take, myslite ze je to OK? cika mi do kazdej plienky
baby ako sa zistuje reflux? lebo maly mi tak 2x do dna vygrcne tak polhodku po papani, moze to byt ono?
@anicka87 no moj je s ním častejšie ako ja 🙂 je to jeho miláčik stále ho na rukách nosí... ked som mala teploty tak som spala v druhej izbe aby som sa mohla vyspať a on ku nemu vstával prebaloval ho a robil mu papať 😀 dnes ma poslal aby som išla kus von sa odreagovať že on bude s malým 🙂
@dominka757 aj vy :( tak vitaj v klube...
@vivienkata mne 151 eur prišlo do dvoch dní ako som odniesla tlačivo na sociálku.... už potrebujem len od mojho dokiho potvrdiť a od detskej lekárky aby mi vyplatili ten príspevok ( tých 670 ) a tento mesiac by som mala dostať aj prídavky (20 eur)
Mne prišli rodinné prídavky na obe dcérky a príspevok pri narodení dieťaťa. Materská mi ešte neprišla.
mne uz dosla materska.rodinne este nie.pani na urade mi povedala ze mi pride tento mesiac cele porodne tych 830e.tak dufam ze dojdu.inak ma slahne 😉 ale zajtra hor sa na darceky 😀
Ahojte, ako dlho od porodu vam vypadli stehy? (Myslim u vas, ktore ste rodili prirodzene a zasivali vas). Dakujem za info.
@kaia ja som 4t po porode a stale mam tam dole ,,hrce,, a citim aj stehy.Takze mne este nevypadli.
Vcera sme mali strasne uplakany vecer ☹ Neviem preco Sisinka plakala.Brusko makke,prebalena,napapana....Ci jej vadia tie remence,ci co...neviem.Uz som bola zufala a bolo mi do placu,ze jej neviem pomoct.Plakala hlavne muzovy,no ked som ju vzala na ruky ja a prihovarala sa jej,tak sa trosku ukludnila...No zaspala o 21-vej a zobudila sa az o polnoci a potom o 4-tej.A rano som ju musela zobudit o 7-mej,lebo ma tak strasne bolel prsnik,tak nech mi ho vypije.....
A este zacala robit taku divnu vec:Napapa sa,no stale chce prsnik cuckat.Tak jej ho dam do pusy,no ona otvori usta ako vrata a hlada-hlada,akoby necitila,ze uz ho ma v puse.Ako ,,slepe kocatko,, 😀 Takto sa ,,hrajka,, aj minutu v kuse,kym zachyti bradavku.

baby, tak pridavame sa k babatkam s refluxom ☹