icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dominika_sk
16. dec 2011

baby, takže to poporodne brucho 😝 mam tam akusi divnu tvar, sama sebe sa nepodobam, ale o tvar tam nejde 😀

anicka87
16. dec 2011

@dominika_sk ved skoro ziadne brucho nemas 🙂 menzes? to nejak skoro by som dostala nie? a ja som mavala strasne bolesti pri nom a teraz nic tak to asi nebude ono 😠 a ku gyndosovi som az 2.1. objednana ☹

slimme
16. dec 2011

@perlaoceanu Nakoniec sme neboli, lebo sa mu to akoby vysusilo a tak som mu to dva krat natrela a uz mu to skoro zmizlo, ked to zajtra alebo pozajtra uplne zmizne, skusim mu dat este raz tenu nutrilon HA1 a uvidim ci to mal z toho alebo ci to bola len nejaka vyrazka...

slimme
16. dec 2011

@denis006 Ahoj, tak uz to mame za sebou, bala som sa toho ale nakoniec to bolo ovela rychlejsie ako ked mu to preplachovali...cely zakrok trval asi 15 sekund, bola som prekvapena, tak teraz mu to este hnisa aj troska zrazenej krvicky tam mal, ale to mi doktor vravel, ze to moze byt a este mi kazal, aby som mu kvapkala do oci materske mlieko. No som zvedava ci uz to konecne bude dobre, a vy ako?

slimme
16. dec 2011

@dominika_sk Ja som take nemala ani pred tehotenstvom 😀

slimme
16. dec 2011

Ahojte, neviem uz, ktora z vas sem dala link na tu Karpovu metodu, ale my sme u vyskusali a bud je to nahoda alebo naozaj funguje. Maly sa budil v noci kazde tri hodiny a prvy krat co sme ju skusali prespal 8 hodin a vcera 6 alebo 7, no uvidime ako to bude dalej, ci to naozaj funguje 🙂 Ale inak dakujem za tip.

mysti
16. dec 2011

@anicka87 mohla si uz dostat menzes, ja som uz po, mala som minuly tyzden presne po 4 tyzdnoch od porodu..ale to je fajn, aspon vieme, ze sme v poriadku 😉

majoslava
16. dec 2011

@mysti už si mala?? ja som bola dnes na nákupoch 4 hod. som sa motala po RS... chcela som isť aj za dokim na kontolu ale má dovolenku...
tak ste šikovní ked ste už nakúpili darčeky 😀 ja som mm kúpila a krstnému synovi... drobcovi sme kúpili lehátko
aj ja by som už chcela stromček 😠 včera som si vyzdobila okná z vonku... a dnes mi mm vymaľoval kuchynu a zajtra budeme prekladať obyvačku aby sme mali miesto na stromček 🙂
boli sme dnes po týždni vonku... zobrala som malého na návštevu kým mm vymaľoval a upratal... chudák celou cestou domov mi plakal v aute čo už bol taký hladný... ešte som ho ani nekúpala čo sa napapal a hned zaspal...

evane
16. dec 2011

@dadda02 aj nas mal teraz nedavno soor, vyzeralo to takto... doktorka nam dala diflucan, prasok na cumlik a za tri dni to preslo, ale treba si to davat aj na bradavky, lebo si to potom furt vymienate (ak kojis). ale mne sa zda, ze to zacina mat zase, aj ked sme mu preventivne cistili jazyk sodou bikarbonou, niekedy aj to staci. a soor sa neda tak uplne zoskriabat z jazyka a dasien, ale ak ma len blede dasna, tak to podla mna nemusi byt soor.

dominka757
16. dec 2011

ahojte 🙂 dnes prva poradna za nami...malinky mi krasne pribral, za 17 dni 630 gramov 😵 vyrastol o 3, 5 cm...dostali sme pochvalu..ocka nam stale hnisaju, musime ist k ocnej...z toho mam najvacsie obavy ☹ a dnes sme sa chceli objednat na sono klbikov a kazali nam zavolat az po novom roku..myslite, ze to staci??? 😕

dominka757
16. dec 2011

@slimme mozem sa spytat, s tymi ockami...brali ste nejake kvapky predpokladam a potom vas poslala vasa obvodna doktorka k ocnej a ona vas zase poslala na ten preplach? alebo ako to prebieha? lebo my mame ist k ocnej a dufam, ze nam da este nejaku liecbu ☹

nicina
16. dec 2011

@kaia my sme na tom rovnako tiez cely den v pohode a vecer plac ☹

cucovia
16. dec 2011

@kaia ja som dostala lodger ako darček pre miusu od firmy, dnes som ho 1.krát skúšala, superrrr, sa teším 🙂 ale aj na satku na jar 🙂

anicka87
16. dec 2011

@mysti to vazne? nechcem vyzerat ako debil ale ako si zistila ze to je menzes? ja som bola v tom ze dostanem az o par mesiacov 😒 sestra mala az po troch

denis006
16. dec 2011

@slimme ešte že vás nenechali dlho trápiť. Našej sa nedalo dostať do kanálika, tak, že asi ešte mesiac počkáme,..no našťastie sa jej to podarilo...nechcela som do malej pchať kapky ďalší mesiac...
Aj nám to hnisalo a dnes je 2 deň po sondáži a preplachu a už lenn ráno mala zahnisané očičko. Dúfam, že je to už na ústupe 🙂 Nám kázala dr. kvapkať oftalmo septonex ešte preventívne max 2 týždne.

denis006
16. dec 2011

@dominka757 Nám naša obvodná lekárka dala pamycon - ATB v kvapkách a keď po 2 týždňoch nezabrali poslali nás na očné. Tam nám dali len oftalmo septonex, že ďalšie ATB nebudú dávať kým nebude mať výsledok kultiácie /zobrali jej výterz hnisu z očička/ A preplach so sondážou môžu robiť iba ak tam nie je zápal, tak ak by bol musí sa najskôr vyliečiť. Nám v stredu robili sondáš s preplachom a dnes od rána sme zatiaľ bez hnisu..Je potrebné masírovať slzný kanálik, aj to veľmi pomáha. 🙂

slimme
16. dec 2011

@dominka757 No najskor sme boli u obvodnej a ta nas hned poslala ocnej...tam mu hned spravili preplach a dali nam dvoje kvapky.Po tyzdni sme isli na kontrolu a jedno ocko stale hnisalo tak mu preplach robila znova a o tyzden to zase nepreslo tak znova preplach.Trapili sme sa uz od kedy nas pustili z porodnice. Takze na preplach sme boli 3x a po celu dobu som mu musela vytlacat z ocka hnis a kvapkat kvapky. No a potom nas poslala uz na tu sondaz. Strasne som sa toho bala ale spravili mu to ovela rychlejsie ako ked mu to preplachovala.Asi 15 sekund to trvalo. Bola tam este jedna mamicka s babatkom a pytala som sa jej, tak tiez hovorila ze na preplach boli tri krat a potom ich poslali na sondaz.

slimme
16. dec 2011

@denis006 A tiez Ti kazali masirovat ten kutik a vytlacat hnis?

slimme
16. dec 2011

@dominika_sk No uprimne Ti to Tvoje brucho zavidim, ja som si dneska musela ist kupit stahovacie bombardaky take az pod kozy 😀 lebo je to des ked si nieco obleciem 😝

slimme
16. dec 2011

Co si myslite, musim cakat pol roka pokial budem moct zacat cvicit nejake cviky na brucho? alebo mozem zacat skor? Ach jaj...

dominka757
16. dec 2011

@denis006 no tie kvapky sme mali a nezabrali ☹ tak ideme k ocnej...no ja sa velmi bojim tej sondaze... ☹ ale to je asi jedine riesenie 😒

dominka757
16. dec 2011

@slimme no aj my sa trapime uz od narodenia...najprv mal len vytok z ocka...preslo mu to...potom nam zacali uz doma hnisat ocka..septonex kvapky zabrali len na chvilku ☹ tak sme brali pamycon a nic moc ☹ baby a materske mliecko do ocka ste skusali? 😕

jenifer2904
16. dec 2011

Ahojte, my sme boli tiez s ockami - optalmo-septonex kvapky nezabrali, tak predpisali optiquix - kvapky a uz sme ok...materske mliecko do ocka nezabralo...☹

slimme
16. dec 2011

@dominka757 ja som materske mlieko vyskusala dneska lebo mi to doporucil ten doktor na ocnom dneska tak uvidime...

henrieta44
17. dec 2011

ahojte kočky , ako krásne rastu a priberajú vaše detičky, to naša malá akosi moc nepriberá, ked sme išli z pôrodnice, mala 2740g a teraz po 4týždňoch má 3320 g a dĺžku rovnakú ako pri narodení, tj.52cm, v utorok sme boli v poradni a dr. mi povedala že priberá pekne, no mne sa to nezdá. ja ju zatiaľ len kojím, inak je malá kľudná, trošku je problém večer, to sa mi zdá že mám menej mliečka v prsníkoch ale doštopkám ju odstriekaním mliečkom a potom mi krásne prespí skoro celú noc. inak baby vážite si niektorá detičky doma pred papaním a po ňom, ja malú vážim (občas) a vypije mi tak 100-120ml...je to dosť?

...inak na tvorbu ,mlieka skúšam všetko a ešte som si teraz objednala bio kapsule na tvorbu mlieka a masážny olej na prsia, tiež podporujúci tvorbu mlieka.....kurňa už toľko prachou som dala na to všetko tak dúfam že budem môcť malú kojiť čo najdlhšie

henrieta44
17. dec 2011

a čo sa týka kilečiek a brucha tak je to celkom ok, ostalo mi ešte 5kg, ale to dám do leta hádam dolu, no brucho mi neostalo takmer žiadne len už mám väčšiu maternicu než pe tehotenstvami ale to je si normálne po treťom tehu,tak to neriešim, však neplánujem robiť modelku 😀 😀 😀 😀 😀 , a čo sa týka jazvy po šití, tak to som už herečka vysmiata aj napriek tomu, že ma dr. pri pôrode nestihol nastrohnúť a roztrhla som sa po jazve z prvého pôrodu, Dr. aj sestričky v nemocke z toho robili väčšiu drámu než to bolo, ja som sa cítila totálne v pohode, behala som jak srna hned po pôrode, v pohode som si mohla sadnáť aj skákať keby som chcela, a po n ecelých 2 týždňoch sa mi rana úplne zahojila, teraz už lámem manžela na prvý sexík od pôrodu, však je to už mesiac, to už môžem 😀 .....a čo sa týka čistenia, mne sa ešte pár krát stane že si na intimke nájden nejakú tú kvapku krvi

stellamiapiccola
17. dec 2011

bré ránko @henrieta44 ja vážim stále pred aj po moje vypije cca 85 , ale ak dlhšie spinká aj 130 niekedy to stačí, no všimla som si lepšie sa cíti ak ju ešte dokrmím 60ml nutrilonom, ale to jej dávam ak spapá 85 alebo menej niekedy dokŕmim len 30ml.

liat
17. dec 2011

Barborka

lucka33
17. dec 2011

@dadda02 no už keď to má hrubú vrstvu, tak to neutrieš, ono to treba zotierať hneď, ako to zbadáš a utekať hneď k lekárke, aby ti dala ten roztok. Ja som to malej tiež neodsledovala a mala takú hrubú vrstvu beloby na jazyku, ale doktorka nám dala ten roztok - to som jej dávala obdeň na dve dávky a hneď jej to zabralo. A už si nepamätám, či chcela dudlík, ale myslím, že áno, lebo nebol problém ani s kŕmením.
Neviem, či by ťa vysmiali, je pravda, že to má takmer každé dieťa, ale je to mykotická infekcia, tak s tým netreba vyčkávať...

dadda02
17. dec 2011

@evane Dakujem, a vela zdravicka, nech to mate za sebou!