icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

werica
17. dec 2011

Ahojte mamicky, mozete mi poradit 🙂 mam mesacne babatko, ktore mi posledny tyzden robi trosku starosti, jednak sme za mesiac pribrali iba 340g!!! dcerka nie je kojena, odnarodenia je na nutrilone, papa dobre, sice iba 60-80ml na 1 davku, ale zda sa ze jej chuti, tak nechapem, preco tak malicko pribrala?? No a posledne dni ma kazdy den hnacku, kaka 4-5krat za den (predtym len 2-3 razy), asi ju aj bolieva brusko, a strasne place, nemoze zaspinkat..uz neviem, co robit, poradte 😔

tina233
17. dec 2011

dievcata prosim poradit, mojej Lucke od piatku som si to vsimla a dnes mala opat cervensie pliecko co ich este ockovali v porodnici.Doteraz som ani nevedela kde to ma a zrazu to cervena,tak neviem ci je to normalna reakcia,ci s tym mam ist k lekarke.po mesiaci aj nieco zeby taka reakcia? a este pod bradkou kedze je baculka sa jej urobila zaparenina cervena, to normalne tam dat kremik alebo zasyp,poradte.dost tazko sa jej tam vobec dostanem.dakujem za rady.

veronika1610
17. dec 2011

@tasiko dávaš nutrilon z fľaše? lebo ak sa bábo naučí na fľašu, čo je ľahšie, tak odmieta prsním, lebo pri tom sa musí namakať 🙂

veronika1610
17. dec 2011

@werica koľkokrát denne papá? mala by vypiť denne 1/5 až 1/6 svojej váhy. radšej sa ukážte u doktora, aby nemala nejaký hnačkový vírus, to môže byť pre bábo veľmi nebezpečné

werica
17. dec 2011

@veronika1610 ahoj, papa 5-6krat denne, nenutim ju ani ju kvoli papaniu nebudim, papa podla vlastnej potreby, ked sa zobudi. Podla toho, co si napisala, by mala vypit okolo 550ml 😕 ale ona vypije v priemere 350ml za den.. parkrat som jej skusila dat viac - 90ml, ale vyvratila to, tak jej uz davam iba 60-80ml, podla toho, aka dlha ja prestavka medzi papanim. Inak sme na Nutrilone. Dufam, ze to nie je virus, pockam, ako to bude prebiehat v noci, ak by hnacka neustupila, urcite vyhladam lekara 😒
Kolko vazi tvoje babatko a kolko za den vypije? Kojis alebo davas UM?

janulkan
17. dec 2011

@tina233 s tym ockovanim je to normalna reakcia, nam to dokonca po 6tyz zacalo aj hnisat, doktor kazal cistit betadinom a uz to mame ok, ale ked pojdes na poradnu, urcite sa porad s lekarom ci je to v poriadku 🙂 na tu zapareninku skus nejaky krem ak mas

@werica ono to nie je az tak malo, kedze prvych par dni dietatko chudne a az potom zacne znovu naberat, takze teraz by ste mali byt na porodnej vahe ale urcite, pokial nie, urcite sa porad s lekarom...denna norma pre nekojene je 100-150ml / 1kg vahy..s tym kakanim ti moc ale neporadim, kedze my sme kojeny tak neviem ako kakaju nekojene deti, maly ma aj 4 plienky bezne zakakane...s tym bruskom to mozu byt ako koliky, skus sa radsej poradit s lekarom

janulkan
17. dec 2011

@werica inak maly mal ukoncene 3tyzdne aj jeden den a vahu 3665g a porodna hmotnost 3500g 🙂

werica
17. dec 2011

@janulkan tych 340g pribrala od prichodu z nemocnice, ak mam ratat od porodnej vahy, tak pribrala iba 170g 😒 Teraz vazi 3200g a za den vypije okolo 350ml. Ale vyzera dobre, v tvari je baculata, Dr. povedala, ze je vsetko v poriadku, to len ja sa trochu znepokojujem, najma teraz v kombinacii s tymi hnackami.. snad je to len docasne, uvidime 🙂

janulkan
17. dec 2011

@werica tak to vyzera ze vypije 110ml/kg vahy a to je pohode, tak ju len sleduj, aby nechudla a ak su to hnacky aby nebola smadna 🙂 inak fakt neviem ako sa da u takeho babatka rozlisit co je hnacka a co normalne, teda minimalne u mojho drobca si to neviem predstavit 😀

janulkan
17. dec 2011

dnes som si kupila grep a mam nan strasnu chut ale sa ho bojim zjest...co myslite, moze to malemu uskodit? viem ze citrusy su alergen, ale aku reakciu by pripadne mohol mat, ked skusim len 1/4 zjest napr? vyrazky alebo aj nieco dalsie?

lenkalienka25
17. dec 2011

baby poradte mi ,as maly mal na tvaricke take vyrazky tak nam doktorka predpisala krem imuzol,davali sme mu ho a teraz ma strasne suchu pokozku az taku draplavu,co mu nato mozem dat?dakujem

tina233
17. dec 2011

@werica ahoj aj moja je ihned od narodenia na umelom mliecku a my mame opacny problem,pribrala vela, ale pokial dr. vravi ze je vsetko ok tak bud kludna a s tymi hnackami, my sme to mali na zaciatku a museli nam zmenit mliecko, uz mame tretie.pri umelom by malo mat stolicu aspon raz denne.ja len tolko ci vam sedi to umele ked hnackuje a ake davate?

harper
17. dec 2011

@janulkan ako pises, je to citrus. asi si ho nemala vobec kupovat 🙂 ja som tak dnes v obchode slintala nad granatovym jablkom, ale odolala som 🙂

werica
17. dec 2011

@tina233 Ahoj, kedze uz v nemocnici sme mali Nutrilon HA, tak sme v nom pokracovali aj doma (klasicky Nutrilon), potom ked mala 3 tyzdne, chcela som prejst na France Lait, ale pila ho iba 5 dni tusim, brusko jej ho dobre netravilo a mala taku bielu stolicu len raz denne, tak sme sa na radu Dr vratili k Nutrilonu... Ja uz fakt neviem, ci je problem v mliecku ,alebo su take placlive stavy s castou stolicou akoze v norme??
Co pije tvoja mala a ako casto kaka?

veronika1610
17. dec 2011

@werica ja kojím, takže to vôbec nesledujem, papá aj každú hodinu, ale bábätká na umelom sa inak sledujú. Podstatné je, že priberá, nechudne. S umelými mliekami nemám skúsenosť, ale možno jej nesadol Nutrilon, skús sa opýtať v poradni

veronika1610
17. dec 2011

@janulkan vyskúšaj 2-3 mesiačiky, uvidíš, čo to spraví, ja som sa nikdy neobmedzovala v jedení, ale netreba to ani preháňať

z0e
17. dec 2011

Ak davate feniklovy caj babatku, tak kolko naraz?

werica
17. dec 2011

@tina233 ktore znacky UM si vyskusala a ktora ti nakoniec najviac vyhovuje??

majoslava
17. dec 2011

@anicka87
@tasiko tie homeopatiká sa volajú colocynthis CH9 to mu 3 guličky rozpustim vo vode a dám vypiť pred papaním 🙂 pomáha to na bruško nemá také krče a je kľudnejší

cucovia
17. dec 2011

@janulkan ja som jedla uz grep, mandarinky aj pomarance a v pohode, my ale nie sme alergici v rodine, tak sa nejako nebojím alergenov v potrave 😉 Ale tak všetko s mierou 🙂

mymimi
17. dec 2011

@lenkalienka25 modrá indulona je na to super, aj ja som dala imazol na vyrážky, zostali šupinky- hlavne v obočí...

majoslava
17. dec 2011

@werica ahoj aj my sme hnačkovali... je to asi virus... papáme tiež nutrilon asi dva týždne nutrilon AR a od toho ho dosť zapeká a nevie sa vykakať tak rozmýšlam že pejdem späť na obyčajný nutrilon...

mymimi
17. dec 2011

Babulky, ako mám toho synátora zabaliť do tej pampersky, aby sa neprecikal ? Stále prezliekame, má mokrý bok, alebo chrbátik.../ a to je plienka neprecikaná, čerstvá 😒/ Však mu to poriadne zatiahnem, vždy skontrolujem. Nejaké tipy?

tina233
17. dec 2011

@werica no aj moja z nemocnice odchadzala z Nutrilonom HA, v tom sme pokracovali doma,ale po tyzdni sme zacali mat riedku stolicu a hrozne bolesti bruska,mala pri nom problemy s prdkanim, tak dalsie mliecko na predpis sme mali Humana, tiez sa javilo spociatku ok a potom opat brusko, neskutocnz rev, tak nas poslala na gastro a tam sme presli na nutrilon Comfort a toto nam vyzera ze celkom sadlo, tak uvidime.pri umelom mliecku by mala mat aspon raz do dna stolicu.tak tolko.ak sa ta mozem opytat,z akeho dovodu si nemohla kojit?

stellamiapiccola
17. dec 2011

@mymimi keď lepíš tie lepky tak nie rovno, ale trošku viacej dolu okolo nožičky a na chrbátik vyťahuj tú plienočku viacej ako v predu .

lenkalienka25
18. dec 2011

baby je tu niektora taka,ktora dava svojmu babetku svoje mliecko a aj dokrmuje,ze strieda ze raz svoje a raz umele,vdaka

lenkalienka25
18. dec 2011

a este sa chcem opytat,neviete nahodou existuje nieco take na zahustenie materskeho mlieka?Lebo mlieka mam,len sa mi zda ze je take slabsie,dakujem

lenkalienka25
18. dec 2011

@z0e ja davam stale pred kojenim nech sa troska napije

danka89
18. dec 2011

baby chcem sa opýtať či a čím utierate alebo skôr umývate detičkám pusinku..myslím vnútri jazýček a diasna..moja má na jazyku také biele od mliečka a neviem čím jej to mám umyť... skúšala som namočenou vreckovkou ale nešlo jej to dolu... ☹

mackoxxx
18. dec 2011

@lenkalienka25 Nemyslím, že máš slabé mliečko. Predné je svetlejšie. Ja to riešim tak, že keď už má jesť tak si predné odsajem (50-aj 100 ml - to už podľa toho koľko máš mliečka - ja bez kojenia odsajem z prsníka 250ml) a až potom priložíš k prsníku. Skôr sa drobček dostane k zadnému mliečku. Prípadne mám odskúšané aj: po nakojení odsávam zadné mliečko (musíš hneď!!!) a zberám do jednej fľaše (nemiešam s predným) a dám večer pred spaním. Náš drobec sa naje, potom je hodinku hore a potom mu ponúknem fľašu so zadným mliečkom. Vie potom spať aj 6 hodín. Treba len pozerať akú farbu má mliečko. To svetlejšie je predné. Moje zadné je biele ako ozajstné mlieko a fľaša z neho je podstatne mastnejšia ako z predného mliečka. Ináč vraj nejestvuje slabé mliečko. Každá mamička má iné. Jedna svetlejšie a jedna tmavšie. Záleží podľa mňa aj od stravy čo si zjedla.