Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
dievcata prosim poradit, mojej Lucke od piatku som si to vsimla a dnes mala opat cervensie pliecko co ich este ockovali v porodnici.Doteraz som ani nevedela kde to ma a zrazu to cervena,tak neviem ci je to normalna reakcia,ci s tym mam ist k lekarke.po mesiaci aj nieco zeby taka reakcia? a este pod bradkou kedze je baculka sa jej urobila zaparenina cervena, to normalne tam dat kremik alebo zasyp,poradte.dost tazko sa jej tam vobec dostanem.dakujem za rady.
@tasiko dávaš nutrilon z fľaše? lebo ak sa bábo naučí na fľašu, čo je ľahšie, tak odmieta prsním, lebo pri tom sa musí namakať 🙂
@werica koľkokrát denne papá? mala by vypiť denne 1/5 až 1/6 svojej váhy. radšej sa ukážte u doktora, aby nemala nejaký hnačkový vírus, to môže byť pre bábo veľmi nebezpečné
@veronika1610 ahoj, papa 5-6krat denne, nenutim ju ani ju kvoli papaniu nebudim, papa podla vlastnej potreby, ked sa zobudi. Podla toho, co si napisala, by mala vypit okolo 550ml 😕 ale ona vypije v priemere 350ml za den.. parkrat som jej skusila dat viac - 90ml, ale vyvratila to, tak jej uz davam iba 60-80ml, podla toho, aka dlha ja prestavka medzi papanim. Inak sme na Nutrilone. Dufam, ze to nie je virus, pockam, ako to bude prebiehat v noci, ak by hnacka neustupila, urcite vyhladam lekara 😒
Kolko vazi tvoje babatko a kolko za den vypije? Kojis alebo davas UM?
@tina233 s tym ockovanim je to normalna reakcia, nam to dokonca po 6tyz zacalo aj hnisat, doktor kazal cistit betadinom a uz to mame ok, ale ked pojdes na poradnu, urcite sa porad s lekarom ci je to v poriadku 🙂 na tu zapareninku skus nejaky krem ak mas
@werica ono to nie je az tak malo, kedze prvych par dni dietatko chudne a az potom zacne znovu naberat, takze teraz by ste mali byt na porodnej vahe ale urcite, pokial nie, urcite sa porad s lekarom...denna norma pre nekojene je 100-150ml / 1kg vahy..s tym kakanim ti moc ale neporadim, kedze my sme kojeny tak neviem ako kakaju nekojene deti, maly ma aj 4 plienky bezne zakakane...s tym bruskom to mozu byt ako koliky, skus sa radsej poradit s lekarom
@janulkan tych 340g pribrala od prichodu z nemocnice, ak mam ratat od porodnej vahy, tak pribrala iba 170g 😒 Teraz vazi 3200g a za den vypije okolo 350ml. Ale vyzera dobre, v tvari je baculata, Dr. povedala, ze je vsetko v poriadku, to len ja sa trochu znepokojujem, najma teraz v kombinacii s tymi hnackami.. snad je to len docasne, uvidime 🙂
dnes som si kupila grep a mam nan strasnu chut ale sa ho bojim zjest...co myslite, moze to malemu uskodit? viem ze citrusy su alergen, ale aku reakciu by pripadne mohol mat, ked skusim len 1/4 zjest napr? vyrazky alebo aj nieco dalsie?
baby poradte mi ,as maly mal na tvaricke take vyrazky tak nam doktorka predpisala krem imuzol,davali sme mu ho a teraz ma strasne suchu pokozku az taku draplavu,co mu nato mozem dat?dakujem
@werica ahoj aj moja je ihned od narodenia na umelom mliecku a my mame opacny problem,pribrala vela, ale pokial dr. vravi ze je vsetko ok tak bud kludna a s tymi hnackami, my sme to mali na zaciatku a museli nam zmenit mliecko, uz mame tretie.pri umelom by malo mat stolicu aspon raz denne.ja len tolko ci vam sedi to umele ked hnackuje a ake davate?
@tina233 Ahoj, kedze uz v nemocnici sme mali Nutrilon HA, tak sme v nom pokracovali aj doma (klasicky Nutrilon), potom ked mala 3 tyzdne, chcela som prejst na France Lait, ale pila ho iba 5 dni tusim, brusko jej ho dobre netravilo a mala taku bielu stolicu len raz denne, tak sme sa na radu Dr vratili k Nutrilonu... Ja uz fakt neviem, ci je problem v mliecku ,alebo su take placlive stavy s castou stolicou akoze v norme??
Co pije tvoja mala a ako casto kaka?
@werica ja kojím, takže to vôbec nesledujem, papá aj každú hodinu, ale bábätká na umelom sa inak sledujú. Podstatné je, že priberá, nechudne. S umelými mliekami nemám skúsenosť, ale možno jej nesadol Nutrilon, skús sa opýtať v poradni
@janulkan vyskúšaj 2-3 mesiačiky, uvidíš, čo to spraví, ja som sa nikdy neobmedzovala v jedení, ale netreba to ani preháňať
Ak davate feniklovy caj babatku, tak kolko naraz?
@lenkalienka25 modrá indulona je na to super, aj ja som dala imazol na vyrážky, zostali šupinky- hlavne v obočí...
Babulky, ako mám toho synátora zabaliť do tej pampersky, aby sa neprecikal ? Stále prezliekame, má mokrý bok, alebo chrbátik.../ a to je plienka neprecikaná, čerstvá 😒/ Však mu to poriadne zatiahnem, vždy skontrolujem. Nejaké tipy?
@werica no aj moja z nemocnice odchadzala z Nutrilonom HA, v tom sme pokracovali doma,ale po tyzdni sme zacali mat riedku stolicu a hrozne bolesti bruska,mala pri nom problemy s prdkanim, tak dalsie mliecko na predpis sme mali Humana, tiez sa javilo spociatku ok a potom opat brusko, neskutocnz rev, tak nas poslala na gastro a tam sme presli na nutrilon Comfort a toto nam vyzera ze celkom sadlo, tak uvidime.pri umelom mliecku by mala mat aspon raz do dna stolicu.tak tolko.ak sa ta mozem opytat,z akeho dovodu si nemohla kojit?
@mymimi keď lepíš tie lepky tak nie rovno, ale trošku viacej dolu okolo nožičky a na chrbátik vyťahuj tú plienočku viacej ako v predu .
baby je tu niektora taka,ktora dava svojmu babetku svoje mliecko a aj dokrmuje,ze strieda ze raz svoje a raz umele,vdaka
a este sa chcem opytat,neviete nahodou existuje nieco take na zahustenie materskeho mlieka?Lebo mlieka mam,len sa mi zda ze je take slabsie,dakujem
@z0e ja davam stale pred kojenim nech sa troska napije
baby chcem sa opýtať či a čím utierate alebo skôr umývate detičkám pusinku..myslím vnútri jazýček a diasna..moja má na jazyku také biele od mliečka a neviem čím jej to mám umyť... skúšala som namočenou vreckovkou ale nešlo jej to dolu... ☹
@lenkalienka25 Nemyslím, že máš slabé mliečko. Predné je svetlejšie. Ja to riešim tak, že keď už má jesť tak si predné odsajem (50-aj 100 ml - to už podľa toho koľko máš mliečka - ja bez kojenia odsajem z prsníka 250ml) a až potom priložíš k prsníku. Skôr sa drobček dostane k zadnému mliečku. Prípadne mám odskúšané aj: po nakojení odsávam zadné mliečko (musíš hneď!!!) a zberám do jednej fľaše (nemiešam s predným) a dám večer pred spaním. Náš drobec sa naje, potom je hodinku hore a potom mu ponúknem fľašu so zadným mliečkom. Vie potom spať aj 6 hodín. Treba len pozerať akú farbu má mliečko. To svetlejšie je predné. Moje zadné je biele ako ozajstné mlieko a fľaša z neho je podstatne mastnejšia ako z predného mliečka. Ináč vraj nejestvuje slabé mliečko. Každá mamička má iné. Jedna svetlejšie a jedna tmavšie. Záleží podľa mňa aj od stravy čo si zjedla.

Ahojte mamicky, mozete mi poradit 🙂 mam mesacne babatko, ktore mi posledny tyzden robi trosku starosti, jednak sme za mesiac pribrali iba 340g!!! dcerka nie je kojena, odnarodenia je na nutrilone, papa dobre, sice iba 60-80ml na 1 davku, ale zda sa ze jej chuti, tak nechapem, preco tak malicko pribrala?? No a posledne dni ma kazdy den hnacku, kaka 4-5krat za den (predtym len 2-3 razy), asi ju aj bolieva brusko, a strasne place, nemoze zaspinkat..uz neviem, co robit, poradte 😔