Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@z0e ani nasa uz takmer tri nekakala. teda az dnes aj to to bolo take riedke a dost sa trapila. v lekarni mi poradili harmancekovy caj hipp, tak som si ho dnes uz dala, tak uvidim, ak nezaberie skusim ho dat malej. a je teda len kojena bez prikrmov. A baby tu pisali, ze len kojene deti nemusia aj tyzden kakat, ale na tej nasej bolo vidno ze tlaci a nejde to, tak sa jedovala.
zajtra ideme na poradnu, tak som zvedava co sa dozvieme.
@liat Ja som tiez riesila s babami tento problem tu na MK,v porodnici mi dali FAKTU cipky a mast,aplikovat treba 2 krat denne-rano a vecer. Cipky isli tazko a bolestivo,lebo blizko konecnika som mala stehy a tie ma ako slak stipali pri vkladani cipka...ale uz je to ok a super to pomohlo.Velmi ucinny je aj odvar z dubovej kory-ja som si na noc prikladala namocenu vreckovku v tomto odvare.Teraz mam vsetko pekne zahojene,ale velka potreba je stale jeden velky porod,lebo mam asi aj vnutorne a tvrdu stolicu 😒 no nic neboli 😉
@perlaoceanu da sa aj ten comfort predpisat,ale az na zaklade gastro vysetrenia.
ahojte kočky 🙂 máme poradňu za sebou a meriame už 60cm a vážime 4820g 😎 keď to pôjde takto ďalej, tak budeme mať pekného dlháňa 😎 ale však má byť po kom 🙂 a boli sme aj u ortopéda v Malackách a musíme malého baliť na noc naširoko, a za mesiac kontrola, tak dúfam, že to bude dobré
ahoj baby co ste kupili drobcom pod stromcek???
ja mam zatial toto http://pre-najmensich.heureka.sk/kolotoc-ocean-...
hodte nejake napady bo neviem co by som mu este kupila 😠
@lenka1108 my sme kúpili plienky, samozrejme 🙂 , vlhčené utierky, hovoriaceho psíka a nejaké oblečenie .... to, čo potrebuje a hračku bude mať neskôr, a ako sa poznám, určite ešte niečo pribudne 😉
@blumchen007 no plienky kupila svagrova a od svokrovcov dostane.od mojej mamy latkove plienky bo tych stale nieje dost + hracu a dvoje puncochy a od ostatnych hracky.preto neviem co mu este kupit.ale asi uz nic. 🙂
scarlettke sme kupili pocitac ( neukamenujte ma 😀 ) ten klasicky nie notebook.lebo manzelov notebook je uz k.o. a moj k tomu nema daleko.hrava sa tak max. hodku denne.ale zato rada si vymaluva obrazky a uci sa anglictinu.k tomu sme jej kupili stolicku.nausnicky lebo tie co ma ma od narodenia a su jej uz male.ale ziadnu hracku.tych dostane dost od rodiny.a oblecko som este zabudla.ach jaj tolko penazi a na druhy den je po vianociach. 😖
ahojte kočky, čítam , že dosť veľa bábätiek je tu n príkrmoch, no my sa našťastie stále iba kojíme a alej to zatiaľ stačí, pekne mi priberá, vypije tak 80- 120 ako kedy, v sobotu som mala laktačnú krízu, malá bola každú chvíľku na prsníkoch, lebo sa mi nedotváralo tak mliečko, ale naštastie to trvalo len deň, oddychovala som a veľa som pila aby sa malo z čoho tvoriť, a už je to ok. kojíme sa tak každé 2-3 hodinky....
...čo je ale horšie, malá mi ochorela, máme soplíky ( po chvíľkou je ich odsávam ) a aj dosť kašle, ja som tiež nachladnutá, tak sa pchám homeopatikami a dúfam že sa niečo z nich dostane aj malej a trochu jej to zmierni. budeme mať krásne usoplené sviatky.
@lenka1108 ja som malej kúpila fotoalbum, knižku (môj prvý rok ) hraciu deku a krásne oblečko s minnie mouse, naši jej kúpili plienočky, tie sa vždy zídu
Prečo až v Malackách? Ja som bola u Kusína na Teslovej
@veronika1610 neviem, prečo, ale nám je jedno či Teslová, alebo Malacky. Bývame v Dúbravke, takže Malacky máme na skok po dialnici 🙂
@lenka1108 ja som kupila malemu knizku Nas chlapcek, oblecenie nejake, taku sustavu plysovu knizku a v januari mu objednam nove plienocky lebo az v tedy budu na sklade tie co chcem 🙂 a este si chcem kupit satku po vianociach...
@harper ten harmancekovy caj pijes ty? lebo aj maly ma problem s kakanim, teda on kaka kazdy den ale niekedy sa chudatko polhodinu puci kym to vytlaci...aj ked nechapem ako sa mu nemoze dat vykakat take riedke 😀
@liat Mne sestricky este v nemocke poradili mast Faktu... (su aj cipky).. dat ju do chladnicky a pouzivat tak, ze si z takej chladnej nanesies na gazovy stvorec (taky 10x10, dostat kupit v lekarni) a pri sprchovni, ak vydrzis, tak tiez studena sprcha na stiahnutie a zatiahnutie. Ja som 4 dni po prichode z nemocky problemy vyriesila... a odvtedy fajn... Drzim palce 🙂
ahojte tak sme dnes boli u doktorky stymi soplikami lebo mala v noci strsne chrcala.dala nam nasivin a sinupret a mame davat este aj physioner,povedala ze to nieje nic strasne ze dobre ze sme prisli skor.hned si ju tam aj povazila tak za 5dni pribrala 220 takze uz mame cez 4kila.ten moj papkacik.aj ked je chora cicik si neodoprie.ja ju tak zboznujem aj tie jej faldiky na nozkach.moj tucniacik.
@lenka1108 ja som tiez kolotoc objednala ale tu cez bazarik https://www.modrykonik.sk/bazar/detske-postielk...
baby spravila sa nam mierna kora na hlavicke - ta seborea, mam mu to kazdy den natierat olejcekom a vycesavat alebo castejsie? lebo kupeme zatial stale len kazdy druhy den
Ahojte babule.
V pondelok mala naša slečna 6 týždňov a dnes sme mali aj poradňu. Váži 5750 g a za dva týždne pribrala 650 g. Vytešujeme sa, lebo je zatiaľ len čisto kojená. Budúcu stredu ideme k súkromnému krčiarovi do ZA - budú malej strihať uzdičku pod jazykom. Čo nás ale veľmi trápi je suchá pokožka...Olej Johnsons narobil veľa škody a aby toho nebolo málo tak sme kúpili v dobrej viere Aviril a tým sme to priklincovali...Dostali sme od dr. Excipial U Lipolotio a vraj niet nad modrú indulónu...Budem skúšať dva dni a uvidím čo a ako lebo Biodermu mi nedoporučila, skôr, že máme zmeniť prací prášok, niektoré potrainy - i keď to už fakt neviem čo by som jedla.
@lianka7 podla mna to mozes dat malinkemu 🙂 davam 150ml vody prevarenej Lucky a pol cajovej lyzicky kminu ked to zovrie necham tri minutky povarit, 3 minutky vyluhovat, potom scedit a sem tam dam cez den cucnut 🙂 davala som to Meli pred papanim aby si trochu cucla ale potom mi prestala papat mliecko tak jej to davam cez den a pred papanim necham pauzu aby sa jej do bruska mestilo mliecko 🙂

@liat ja som cez tehu riesila s avenoc kremom a po porode to bolo hrozne, dokonca sa doktor na vizite pytal co to videl chirurg. tak som to riesila faktu kremom. teraz je to este trochu vonku ale dost to flakam s tym mazanim, kedze to neboli.