icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
21. dec 2011

@majoslava mne doktorka povedala ze ziadny cajik nepotrebuje do pol roka 😕 len vodicku dat, kminovy odvar a to vraj staci ked je zima vraj ine by bolo keby je vonku 30 stupnov

denis006
21. dec 2011

@janulkan úplne stačí čo druhý deň, vraj by sa pokožka hlavy nemala veľmi premasťovať...ja dávam malej tak 2 hodinky pred kúpeľom na hlavičku kalciovú masť a potom jej to krásne povolí a jemne jej to vyčešem...Vraj je dobrý aj tento výrobok - doporučovali ho dievčatá tu na MK

http://www.bioderma-sk.sk/bioderma-sk-sk/eshop/...

kaia
21. dec 2011

@denis006, nasa Carlicka ma tiez suchu pokozku, hlavne na zapastiach a dole na nozickach. Natierame ju tiez s Excipial U Lipolotio a do vanicky pridavame Oilatum. Uz to zmizlo, ale ako sa ochladilo, tak sa to opat vratilo 😒

denis006
21. dec 2011

@kaia naša má nožičky suché celé nožičky okrem chodidiel a tváričku a chrbátik tiež veľmi suchý...pochybujem, že by to bolo z prášku alebo z potravín.
U vás je to z čoho? Takže vám ten krémik pekne pomáha? Nám na kúpanie kázala dávať iba prevarenú vodu.

dena
21. dec 2011

@blackrose u nás je to presne tak isto 😎 na vlas rovnako sme tam pochodili aj my 😉 tiež dúfam, že to nehovorí každému, ale asi nie keď @kaia povedal niečo iné, aj keď to bolo dávnejšie 😀

z0e
21. dec 2011

Baby, poradte mi, co na kakanie? Maly uz 4.den nekakal. Iba tlaci chudacik a prdka. Nevie ani kvoli tomu spinkat ☹

veronika1417
21. dec 2011

@perlaoceanu ahoj prosim Ta kolko tzydnov ma tvoja mala? 😉 moja ma mesiac aj jeden tyzden ale tiez mi papa len 90 sem tam vypije 110ml, 120ml umeleho mliecka ale ja sa zacinam bat ze to je malo 😕

kaia
21. dec 2011

@denis006, lekarka povedala, ze sucha pokozka je to normalna reakcia po narodeni. Teraz citam mama a ja a tam pisu, ze je to tiez reakcia na prenasanie (u nas sice 3 dni, ale predsa).
Ten roztok do vanicky spolu s kremom urcite pomahaju, Carle to cele uplne zmizlo, ale myslim, ze tou zimou sa jej to urobilo opat. Tu je info k tomu roztoku do vane:
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/oil...

veronika1417
21. dec 2011

Baby mne zacala malinka vypluvat mliecko a neviem preco 😕 mame 3-4 hodinovy odstup dokonca si pyta, ze je hladna a ked jej zarobim zacne tahat a hned aj vypluvat, co to moze byt??? 😖 ☹

harper
21. dec 2011

@z0e mne v lekarni poradili hipp harmancekovy caj. je od jedneho tyzdna. msm pit ja ked kojim alebo ho mozem davat malej, zatial pijem ja.

harper
21. dec 2011

Myslite, ze mozem jest kremzsku horcicu?

denis006
21. dec 2011

@kaia je to bežne dostať v lekárni, či si si to objednávala cez net?
Skúsim v piatok zájsť do mesta, páči sa mi na čo všetko to je...snáď to aj nám pomôže 😉

dominika_sk
21. dec 2011

@lenkalienka25 nie, iba jednorazovo večer, alebo keď vypije obidva prsniky a ešte je hladny, vtedy dokrmim.

kaia
21. dec 2011

@denis006, maju to bezne v lekarni. Naozaj to mozem odporucit, pokozka je potom ovela viac hydratovana a menej sa supe. V kombinacii s tym Excipialom je to ucinne (aspon u nas) 😉

janulkan
21. dec 2011

@denis006 no nam sa to objavilo tak vyraznejsie az vcera, tak som mu to polhodinku pred kupelom natrela oliv. olejom a po kupani vycesala ale nezsilo uplne vsetko a maly pri tom krical ako divy..tak som rada ze staci obden ked kupeme..ak sa to bude zhorsovat, vyskusame nieco dalsie 🙂

veronika1417
21. dec 2011

super ☹ skusala som jej dat skoro po siedmych hodinach mliecko a nechce - vypluva ☹ ja uz neviem co robit ☹ poradte prosim

micicka
21. dec 2011

@veronika1417 nemá niečo v pusinke - žaba sa to tuším volá, skús jej pozrieť, lebo ak si nič nezmenila môže to byť len niečo takéto.

micicka
21. dec 2011

@z0e mne jedna doktorka poradila tiež harmančekový čaj, druhá ale povedala, že to môže byť alergén, že radšej nie, radšej skúsiť teplú vodičku. a v lekárni mi odporučili glycerínové čípky - jedna dr. povedala, že nedávať, druhá, že kľudne, píšu totiťto až od 10 rokov.

z0e
21. dec 2011

@harper Tak uz to mame za sebou 🙂 pomohlo trosku detskeho mydielka ako cipok vystruhany 🙂 Taka som rada. Az mi bolo doplacu ako ho tu zvijalo ☹

veronika1610
21. dec 2011

@veronika1417 možno bude chorá. skús jej dať v polospánku

veronika1417
21. dec 2011

@micicka pusinku vyzera ze ma vporiadku ☹ ono to zacalo tak postupne, parkrat uz predtym mi vyplula mliecko ale potom pekne papala tak som si myslela, ze o nic nejde ale dnes uz od rana sa trapime ☹ a uz som skusala trikrat jej davat a vsetko vyplula celu 90tku ☹ je urcite hladna lebo je mrzuta, nemoze spinkat, stale sa budi a place ☹ teplotku nema ale ma dost vyhadzane licka, minule som to ukazovala doktorke a vtedy to nemala az taketo a povedala aby som davala pozor na to v com periem ale podla mna by sa vtedy vyhadzala inde a nie na lickach 😖

veronika1417
21. dec 2011

@veronika1610 ona je stale v polospanku lebo sa snazi spinkat ale hlad jej podla mna nedovoli ☹ je mrzuta a placliva, ked jej prikladam k pusinke flasku tak sa mi na nu vrha ale akonahle ochutna dvakrat potiahne a sup prudom vypluje ☹ ten kminvy odvar by mi ale pila ale ten jej nedam potrebujem aby pila mliecko

micicka
21. dec 2011

@veronika1417 vypľúva ti ho, alebo vygrcká? zavolaj na detskú pohotovosť, nech tu skúsia poradiť, my sme už 2x volali o radu...

anicka87
21. dec 2011

@veronika1417 mne to robil maly v nedelu a boli sme do utorka v nemocke, ale mne aj vrackal. teraz to robi tak raz za den, hltavo zacne pit potom vypluje, place a zas sa vrha na flasku. dnes mi cely den nespi, stale ho musim mat na rukach 😒 ale zevraj v 6.tyzdni je nejaka rastova kriza ci co mi to spominali a malo by to prejst, teda dufam, lebo ma vystre 😠

evane
21. dec 2011

@blackrose aj my sme boli u kusina a nemusime vobec balit

harper
21. dec 2011

@z0e to si normalne z mydla kusok odrezala, upravila na tvar cipku a dala mu to do zadocku?

anicka87
21. dec 2011

dedo nam vytunoval postielku 😀

stellamiapiccola
21. dec 2011

@veronika1417 a kakala?

miriamapeter
21. dec 2011

@kaia aj my sme boli u Kusina 😉

denis006
21. dec 2011

@janulkan musíš mu to jemne vyčesávať...ja to robím malej pri kojení....vtedy to ľahšie znáša 🙂