icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lenkalienka25
22. dec 2011

citam ze ste mali viacere dobru noc,aspon ste sa vyspali,u nas bol pravy opak,od 7 do 3 rana sme nespali vobec nic,len sme plackali,teraz chvalabohu spinka,tak dufam ze dnesna noc uz bude lepsia

anicka87
22. dec 2011

baby vcera mi maly vrieskal cely den jak pavian, vobec nespal, tak som ho o 7 vecer skusila dat spat na vyvyseny vankus, tak zosikma, nech ma hlavicku vyzdvihnutu a odvtedy nakrmim, polozim a spi jak zabity 😀 dufam ze to nie je len chvilkova zalezitost 😠

liat
22. dec 2011

ahojte, nam zistili bacil ecoli, mame brat infant dophilus, ak nezaberie tak ideme na ATB ☹ stretli ste sa s tym niektora?

ladybaby
22. dec 2011

@janulkan @luppita @tasiko Dakujem velmi pekne za odpoved.. Tak teda necham aj ja spat drobceka, verim, ze tie prsia sa mi same upravia a bude to tak akurat.

luppita
22. dec 2011

@tasiko ja s malou kakam kazdy den, pred kupanim ju rozbalim, dam jej stehienka na brusko, tak akobu cupela ale lezi na chrbatiku a kakame (trva to cele asi 30 min a vykaka vsetko). 2 x som jej pomohla teplomerom a odvtedy vie ,ze ma zatlacit, len treba vzdy v jeden cas, ked vies , ze sa mala puci rano kakajte rano ked vecer tak vecer. Som sa smiala, ze ju naucim uz teraz kakat a syna co ma cez 2 roky to naucit neviem 😝

u nas bola tiez fajn noc, zaspala o polnoci a do pol 7mej rano, ale tievecery ma nicia, uz som unavena, mam malo mliecka, lebo cca od 9tej je na didku prerusovane a ked je uz tak dlho hore, tak sa jeduje a nevladze tahat.... tak bojujeme a bojujeme a nakoniec odkvecne, ale musi ma didkovat ako cumel, inak by ani nezaspala vecer.

@karap napodobne, tiez som si vravela , ze s nami mala spat nebude, hlavne koli synovy, aby sa tam nedovalil a neprichlostil ju, ale je to tak pohodlne a mile.... beriem si ju nadranom ked sa budi na kojenie, takze nie je tam celu noc a tulkame sa, potom doleti synator a uz je nas v postelicela kopa (kedze aj pes tam s nami spi 😀

inak vsimla som si, ze nas hafan, sice niako neprejavila zaujem o babatko, ale je vsade kde je mala, ked je v obyvke, je tam aj ona, ked v spalni hrnie sa k nej, ked je nahodou mala v spalini a hafan v obyvke a krpata zaplace ako prva sa snazi rozrazit dvere a leti za nou.... celkom zabavne ju ozorovat, pritom k nej nejde blizsie ako na meter, ani ju neonuchala, nic len z dialky strazi 🙂

tasiko
22. dec 2011

@luppita hmmm..keď to by som s nou musela kakať celý deň,bo ona sa pučí celý deň 😒 to s nožičkami skúšam aj ja,ale iba keď je pred papaním,inak by všetko išlo von... 😒 / mliečko 😀 /..neviem už niekedy sa sama vykaká niekedy je to horor ju počúvať. 😢

tasiko
22. dec 2011

@dominka757 teraz čítam po sebe že vyvynie,preboha 😕 😕 vyvinie...to už z únavy 😔

danka89
22. dec 2011

Baby mám taký problém a chcem radu ak niektorá máte s tým skúsenosť : už z nemocnice som prišla s krvavými bradavkami čo mi ich maličká tak vyťahala..asi som ju zle prikladala no nikto sa neunúval nám ukázať ako si máme dieťa priložiť a ja som sa bála že sa mi nerozbehne mliečko tak som zaťala zuby a musela som to nejako vydržať.. už prešli 3 týždne a mne sa tie bradavky nejako nechcu zahojiť, mám tam také ranky akoby boli roztrhnuté alebo puknuté... skúšala som kojiť cez klobúčik ale aj tak to bolelo aj ked trošku menej ale bolelo ☹ teraz odsávam ale chcela by som kojiť normálne... natieram kalciovou masťou aj bepanthen mastičkou ale akosi sa to nestíha hojiť ..nechávam si aj moje mliečko zaschnúť a nič... prosím ak má niektorá z vás nejaký dobrý osvečený trik tak sem s ním...budem vám vdačná... 🙂

veronika1610
22. dec 2011

@danka89 volá sa to trhlinky, ja som si užila pri prvej dcére. po prvé nezúfaj, zahojí sa ti to. mne robilo najlepšie, keď som chodila hore bez čo najviac, žiadna mastička mi nepomohla. mohla by si skúsiť univerzálnu masť aj s ibuprofenom (www.mamila.sk) a ibuprofen si môžeš dať aj tbl. od bolesti. na tej stránke je aj video so správnym priložením bábätka. drž sa a vydrž, všetko bude lepšie

veronika1417
22. dec 2011

@micicka normalne vypluje ale uz sme boli u doktorky a moc to neriesila vraj by este mlieko nemenila, ked necham malu vyhladovat tak ho normalka spapa a v noci papa v pohode tak este vyskusame

veronika1417
22. dec 2011

@stellamiapiccola kakava mi jedenkrat denne 😕 hadam to staci aspon tak povedala doktorka

veronika1417
22. dec 2011

@anicka87 mojej sa len tak grcne ale nevracka joooj dufam, ze ani nezacne ☹ doteraz pekne papavala tak dufam ze ta rastova kriza konecne prejde 😉 lebo svihne aj mna 😉 teraz preistotu ma cele vyhadzane licka bola som s nou u koznej tak hadam pomoze co jej predpisala lebo sa jej to dost rozsiruje 😖

evane
22. dec 2011

no zavidim to nocne spanie. nas tak pekne spinkal asi mesiac, mesiac a pol (niekedy lepsie, niekedy horsie) ale v zasade zaspal na tych 3-5 hodin a potom este dal dalsiu 3hodinovku, cize tak 2-3 kojenia, ale teraz uz asi tyzden sa budi kazde 2 hodiny...ale furt od rana do vecera, od vecera do rana (len v kociku pospi dlhsie). cez den je to kojenie kazde dve hodky v pohode ale v noci ma ide porazit...nemate s tym niektora skusenost?

luci66
22. dec 2011

Babule, kolkokrat za den vase deturence papaju? moja mala sa straaaasne hneva ked ju kojim, papa asi 5min a potom zacne show, kope rukami nohami,natahuje bradavku odvracia sa,ale pritom je hladna. Pomoze len dudel :(. A zaspava hladna, ja si odstriekavam a snazim sa do nej aspon cez flasu nieco natlacit, ale aj to vypluva..ja uz neviem. Najprv to bolo len niekedy hlavne vecer a teraz je to skoro pri kazom kojeni...nemate s tym niektora podobne tazkosti?Ja jej davam tak 6krat za den papat

veronika1610
22. dec 2011

@evane moja sa od narodenia dojčí cez deň každú hodinu a v noci dáva tak 1,5-2h, ešte nikdy v živote nespala dlhšie ako 3h. a spí len na rukách, a v noci na mne.

veronika1610
22. dec 2011

@luci66 možno prechodne potrebuje viac mlieka, netečie poriadne, tak sa hnevá, potrvá 2-3 dni, kým sa ti zase dorobí mlieko, skús zase dávať z oboch prsníkov pri jednom dojčení, alebo častejšie ako 6x za deň

luci66
22. dec 2011

@veronika1610 ja to uz nechapem, v noci a rano to nerobi,mozno fakt mam menej mlieka, ale ked odsavam rano tak odsajem 100ml v pohode, navecer je to uz horsie, ale pijem dojc.caj a jem ricinus tabletky tak snad...inak chcela by som aj castejsie kojit, ale mala bud spi alebo to co jej dam tak vygrcka...:( ja uz som unavena z toho, ma totizto reflux,uz nech je starsia 🙂

veronika1610
22. dec 2011

@luci66 bábo nikdy nevygrcká toľko, koľko vypilo, skús vyliať na zem deci vody a uvidíš, aká je to kaluž, okrem toho negrcká čisté mlieko, ale aj žalúdočnú šťavu, takže ak priberá, grckaním sa netráp. ja by som skúsila dávať jej cez deň častejšie , v noci si oddýchni. keď sa nechce prisať, lebo spí, skús ju vyzliecť do plienočky a seba tiež (tiež do plienočky 😀 ) a prilož si ju kožu na kožu, to by ju malo prebrať. dobre robia aj mliečne prázdniny - zapoj rodinu do starostlivosti a ty len 2-3 dni lež v posteli s malou, dojči na požiadanie a prebalovanie nechaj na manželovi

veronika1610
22. dec 2011

@luci66 http://nbci.ca/index.php?option=com_content&vie... ešte mi napadlo, to odstriekané dávaš fľaškou?

perlaoceanu
22. dec 2011

@veronika1417 moja mala ma 6,5 tyzdna. Pokial ti pribera, tak by to mslo byt o.k

luci66
22. dec 2011

@veronika1610 ano flaskou, davala som aj s cievkou, ale ani to nechce a odtahuje sa. zajtra ideme na prevazenie tak som zvedava ci pribera. inak dakujem za rady, pozrem ten link

luci66
22. dec 2011

@luci66 aj teraz papala max 7-8min a dala som jej 70ml odstriekane aj to nasilu,lebo to neccela. nezda sa mi,ze by bola plna, akurat mi na ramene zaspava. dla tabuliek by mala vypit cca 100-120ml

stellamiapiccola
22. dec 2011

@veronika1417 tak jej asi stačí to čo spapá, zase moja tá je schopná aj 160ml 100 moje a 60 nutrilonalebo nad 130 skoro vždy. Netráp sa ak ti aj dr. nič nepovedala tak ona asi papá tak ako jej to vyhovuje .No moja kaká tak ťažšie odkedy prikrmujem a tiež je vyhádzaná, pred 1tt som s ňou bola u kožnej lebo som sa bála či nemá exzém , ale dostala som Fucidin H a fenistil 3x denne mám pocit , že je to lepšie , ale keď tlačí je dosť ešte sále vyhádzaná tak nemala som v plane ísť na kontrolu zajtra ale radšej idem nech si nenahováram kraviny.

victoria
22. dec 2011

Ahoj Luci,
ja som mala minuly tyzden presne to iste. Doteraz mi papala pri kojeni normalne a potom akoby utalo, zacala plakat stale asi po troch minutach a napinala sa a odtahovala a pritahovala. Bolo to strasne, lebo som vedela, ze je hladna, aj mlieko som mala a ona toto... a presne v noci a rano celkom ok, a cez den a vecer to bola show. Citala som, ze sa to vola aj strajk dojcata. Laktacna poradkyna mi poradila, ze mozno som mala menstruaciu a to zmenilo trochu chut mliecka, alebo moze byt pricina v rychlo tecucom mliecku - dieta a hneva ze nestiha.. Moja mala sa este pri takom piti aj nadychala vzduchu a potom ju bolelo brusko. Ja som teda uz druhy den lezala pri nej, hned ked zacala mrncat, tak som ju kojila na posteli po leziacky, takmer potme a v tichu a upokojovala som ju. Lezala som s nou potom dlhsie aj ked zaspala a tak som ju dala do postielky. A prebalovala som ju medzi kojeniami, ked este nechcela papat a zacala som jej stale cvicit s nozickami, aby si poprdkala. Musim povedat, ze to asi zabralo, lebo uz pri kojeni prestala plakat a znovu pekne v klude pije aj dvadsat minut kazde dve tri hodky. Tak dufam, ze som aspon trochu pomohla. Inac ale dudel by som jej nedavala, lebo si odvykne sat uz uplne...

victoria
22. dec 2011

A este jedna vec, poradkyna mi napisala, ze nech sa nebojim, ze to zvycajne trva par dni a potom ich to prejde a ze nech sa nebojim, ze od hladu urcite nezomrie 🙂)) Tak to ma upokojilo 🙂 A najma, pri novom rezime som si oddychla aj ja, lebo som uz bola strasne vystresovana z toho jej strajku a ona to urcite citila. Vela stastia

luci66
22. dec 2011

@stellamiapiccola ty jej davas odstriekane z flase alebo tolko si potiahne? ja tiez dokrmujem nutrilonom, aj ked by som najradsej len kojila, co uz...akurat som malej dala este 40ml nutrilonu,lebo stale tahala cumel jak o zivot

majoslava
22. dec 2011

@tasiko včera som poslala muža aby ho išiel kúpiť... prvý krát to vyplul ale teraz už nie... dávam mu ho na malú lyžičku a strčim mu je celú do úst tak hned prehltne
juj teraz konečne zaspal som s nim vybabrala, dala som mu piť to husté mliečko a cumel s malou dierkou tak sa potrápil kým ho vypil 😅 ... unavilo ho to tak že si odgrgol a už fučí...

veronika1610
22. dec 2011

@luci66 jáááj, kašli na tabuľky, ty tiež neješ podľa tabuliek 😀 😀 😀

luci66
22. dec 2011

@victoria no vyskusam to, dakujem moc. mala to robi asi 2 tyzdne, v poslednej dobe sa to stupnuje. mozem sa spytat ako myslis to kojenie po leziacky?budem sa snait jej nedavat dudel, aj ked to je jedina vec co ju ukludnila. a ako si to riesila ked nepapala,flasou?ja somsi myslela,ze ju pali zaha z grckania,ked nechce papat a strasne place, ale asi to bude ta kriza

luci66
22. dec 2011

@victoria inak aj ja som v strese,lebo idu Vianoce a nic nestiham,aj ked muz nieco pomoze,ked pride z prace, ale uplne nechape,ze ja stale nestiham