Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
tak som prišla od doktorky, aj napriek tomu že maly ma stale zapchu a kaka zelene, pribera pekne. už ma 4800g 😉 vysledky vyteru budu o tyždeň v stredu, na tie vyražky mame fenistil kvapky a na tu zapchu a telenu stolicu nam dala probiotika dophilus infant. lekarnik vravel, že su velmi dobre, je to aj na zapchu, hnačky, proti naduvaniu a plynnatosti...tak ak sa osvedči, dam vam vedieť, aby ste si kupili, stoja 10 eur a musia byť v chladničke, lebo sa pokazia 😲 a že mam použivať sklenenu flašu. raz plast je len plast a neda sa vyčistiť ako sklo 😕 tak vyskušame a dame vedieť...
@stellamiapiccola
@lenka1108 čau leni, ten monitor je super. odporučam. sem-tam vidim že to blikne na oranžovo, čo znamena že plytke dychanie aj keď je maly zobudeny a dychči jak lokomotiva, ale to asi preto, že sa to oddiali keď so sebou hadže, ale inak je to super.požiješ to hocikde. obyčajny podložkovy monitor začne pipať po 20sekundach, tato snuza po 15s spusti vibracie a keď ani 5 sekund nezaznamena pohyb, potom spusti alarm.čiže aj keď sa to malemu oddiali od brušku a zavibruje to, on sa pomrvi a začne to opať snimať, čiže predchadza to planym poplachom. takisto ak sa frekvencia dychu zniži pod 8krat za minutu, aj vtedy to spusti alarm a ak trikrat za sebou sa stane to, že sa spusti vibracia a potom zaznamena pohyb, tiež to pipa, ale tak inak. a ak nastane to, že ho monitor musel budiť, keď prideš ku malemu uvidiš to na tom senzore svietiť, aby si vedela, že take niečo v spanku bolo. len musiš zapnuť plienku trošku užšie. aby to nemal volne okolo bruška. zatial odporučam. použiješ to aj u seba v posteli.
čo nie je naš pripad, lebop maly cely deň nechce byť v postielke, len v hojdačke alebo na gauči, ale akonahle padne 20,00h. musi byť len v postielke, tam kuka aj dve hodiny okolo seba a potom zaspi. NAŠ MALY NORMALNE NECHCE SPAVAŤ S NAMI V POSTELI 😲 pri mne sa hadže, všetko ho budi, lemože zaspať poriadne, reve...tak ho dam do postielky a tam zaspi. aj keď v noci kojim a že zaspime, po chvili je hore a musim ho isť zaniesť do postielky...no to som teda ešte nepočula, že su aj deti čo nechcu spavať v rod. posteli. dufam, že to nezakriknem, a že od zajtra maly nezaspi inde ako pri nas 😀
@dominika_sk nas kakal asi 4-5 dni na zeleno a doktorka mu urobila vyter a nic to nebolo a kedze priberal (aj ked len tesne) tak to vobec neriesila. dala nam tiez probiotika (bio gaia) ale o par dni zase zacal na zeleno a asi dva tyzdne tak kakal a teraz zrazu zase prazenicku...no sa v tom vyznaj. a to nemam pocit, ze by inak papal.
@dominika_sk tak to je super. Uz ho mam zajednany ale pockam az na matersku.a netlaci ho to na brusku?a ked ho obliekas v pohode sa to zmesti pod body?
@lenka1108 nie netlači, ani rano nevidim že by mal nejaky otlak na brušku. pod body to v pohode zmestiš, keď už budeš vedieť ako to vypnuť a zapnuť, tak to cez oblečenie aj urobiš. a to svetielko je dosť silne, tak aj to vidiš blikať cez oblečenie. teraz to riešim tak, že na noc davam malemu taky overal, čo sa zapina vpredu, aby som to videla poriadne, lebo ja som taky posero, ja chodim maleho kontrolovať aj keď ma ten monitor.chvilu pokukam ako to blika, potom ho chytim za ručku, vždy s ňou aspon trochu pohne a až potom som kludna. po tych falošnych poplachoch s predošlymi monitormi si neviem pomocť. stale mi beha po rozume, že čo ak to nebola nahoda....atď.aj keď viem pričiny(jeden mon. pokazeny, potom slaba baterka, druhy použity...) len sa bojim, či to počuť, keď to ma pod paplonikom, ale keď sme to skušali, je to dosť hlasne.
@evane ahoj, chcem sa spýtať, či kojíš alebo dávač UM - pýtam sa kvôli zelenému kakaniu. naša mala predvčerom trošku zelené, včera nekakala a dnes všetko zelené. viem, že u dojčiacich to môže byť, my sme ale na umelom, tak neviem čím to je. dr. začína o 12,00 ale chcem sa aj tu popýtať
@micicka ahoj, deti na UM môžu mať zelenú stolicu z obsahu železa v UM... My ešte trochu kojíme, resp. dávam malému moje odsaté mlieko, ale väčšinou už pije UM, len nevieme natrafiť na to správne, stále ho bolieva bruško, skúsili sme Hami - nerobilo mu dobre, potom sme dali Nutrilon Comfort, čo je na brušká špecializované, ale ani to nepomohlo, teraz sme dali Bebu Sensitive a má z nej zelenú stolicu, ale tam je aj písané, že obsahuje nejakú látku, z kt. môže byť zelená stolica... Ja len dúfam, že už mu toto mlieko pomôže, lebo inak má strašné bolesti, asi kŕče alebo čo ☹
@lucka33 fúúú to mi je veľmi ľúto, že má takéto problémy ☹ ja som dávala Nutrilon, obyčajný, potom som skúsila AR, pretože grckala, ale z toho ju bolelo bruško, tak sme prešli späť na obyčajný plus som zahusťovala NutriTonom, potom mala raz silnú zápchu, tak som prestala zahusťovať - radšej nech grcká. včera som skúsila francúzske mlieko - ževraj je veľmi dobré, normálne by som myslela, že to má z toho, ale keďže pred dvoma dňami mala už tiež trochu zelenú stolicu, tak to nebude tým novým mliekom.
inak na bruško nám pomohol Espumisan L, ale to ste už asi skúšali. a z akej vody robíš? počula som, že aj to môže byť problém, ja používam Lucku
@micicka no trápime sa, hlavne teda po nociach, to je úplná katastrofa 😢 Mám aj espumisan, aj sab simplex, aj probiotiká infant dophilus. Táto beba obsahuje probiotiká, tak neviem, či má význam ich tam pridávať, dávam mu tam len ten sab simplex... Dnes v noci sa mi zdalo, že nemal kŕče, ale zato bol každú chvíľu hore, lebo bol hladný. Beba je o niečo redšia ako ten nutrilon comfort, tak mu asi skôr vytrávilo alebo čo. A koľko ti vypije na jednu dávku? Mne doteraz malý pil 90ml, občas 120ml, ale ako mu dávam túto bebu, tak vypije 120ml, ale o chvíľu bol aj tak hladný... Cez deň vydrží dlhšie a aj dlhšie si pospí ako v noci, ja neviem, čo to je...
@lucka33 tak to podľa mňa ti pekné spapá. naša už má vyše dvoch mesiacov. papá tak 150ml - v priemere, ale hýbe sa to od 95 - 190ml. ale teraz ako som prešla na to francúzske, tak pije menej, určite to inak chutí a príšerne to zapácha - teda mne 😒 vypije tak 120ml. v noci pekne spinká, včera papala o 20,00 okolo pol jedenástej zaspala a zobudila sa o 6,00. no ono to nie je úplne ideálne, pretože sa v noci trochu mrví, chrchle, takže ja sa toľko nevyspím 🙂
@micicka ešte som chcela, že dávam aj ja Lucku, vraj ružovú netreba prevárať, ja ak nestíham, tak len ohrejem. Ty ju preváraš?
A prečo si zmenila mlieko? Inak to ti v noci ako krásne spáva! 😕 😲 O tom ja môžem len snívať... Mne ani Sabinka takto nespávala, až okolo 10.mes. a celú noc prespala až v 11.mes. Malý jej je dosť podobný vo viacerých veciach (tie noci sú ale horšie, aj keď dni lepšie), tak som zvedavá, kedy on začne spávať poriadne v noci... Cez deň spáva vonku v kočíku (vnútri nezaspí ani za svet) a to potiahne 3 hod., spáva takto síce len 2x za deň, ale tak chvalabohu aspoň za to. Keby sa len tie noci zlepšili...
@micicka Ozaj a to ako píšeš, že večer sa napapala o 20.00 a zaspala o pol 11, tak dovtedy bola hore? Ona ti nezaspí pri večernom papaní? My máme večerný rituál - kúpanie, papanie a spánok. Všetko jedno za druhým 🙂 Tvoja malinká ešte po napapaní býva hore? A cez deň ti ako dlho vydrží byť hore medzi spaniami? Mne Filipko vydrží tak cca 1,5-2 hod., resp. ja ho dlhšie nenechávam a uspím ho do tých 2 hod.
@lucka33 uspiš? a to sa ako robi, prosim ťa? 😀 moj maly može byť hore aj štyri hodiny, ale keď nechce spať, tak sa možem aj pokrajať...keď on ma naladu zaspať, zaspi.
@dominika_sk jááj no tak to poznám, že keď dieťa nechce spať, môžeš aj kočík rozmlátiť, aj ruky si odtrhnúť, ale aj tak ho neuspíš 😀 😀 😀 Ja dám malého do kočíka a vonku ho povozím a spí. Vnútri spať nechce, len vonku... A v noci na rukách 😀
Ahojte, dnes sme boli s malym na poradni a uz mame 5200 g, za necele tri tyzdne pribral 1200g, nie je to az moc?A to mame problem aj s grckanim 😖
@micicka @lucka33 Ahojte, vidim, ze mate obe bohate skusenosti s UM 😀 My sme skusili iba Nutrilon a France Lait, ale u nas to bolo naopak, zatial co Nutrilonu vypila 60ml, z France Lait kludne stiahla 80-90ml.. Ked sme sa po 5 dnoch vratili k Nutrilonu, opat bola schopna vypit iba tych 60ml...no vyznaj sa v tom 😕
Inak nam France Lait moc nesadlo, brusko ho asi nevedelo dobre spracovat a v stolici sa objavovali biele hrudky, preto sme ho vysadili, ale mozno ho neskor este raz skusime, tiez som na neho pocula len same dobre referencie!
Som prekvapena, kolko vase deti vypiju! Moja ma 6 tyzdnov, ale stale pije iba tych 60 ml, teraz posledne 2 dni jej skusam dat 80ml, parkrat to bolo ok, parkrat zvysne mliecko vygrckala..
@zvedava17p To je paráda! Filipkovi mliečko chutí 😉
@dominika_sk cauko, my mame ten isty problem s tou zelenou stolicou. infant pijeme uz tyzden, kvoli tej zelenej farbe nam dnes brali vyter, a dostali sme aj antibiotika. vraj je to nejaky bacil ☹
teda baby ako tu tak čítam ako vaše detičky priberajú tak mám až depku, naša Viki má 5 týždňov a váži necelých 3600g. z nemocnice sme išli s váhou 2740g, no som zvedavá čo nám povie doktorka, do poradne ideme 2.januára
@henrieta44 moja ma 6 tyzdnov a vazi 3300g, z nemocnice sme odisli s 2840g... tiez sama nechapem, ako je to mozne, ze nepribera tolko, kolko ine deti... ale inak za tych 6 tyzdnov narastla zo 48cm na 53cm, co je podla mna celkom fajn a v tvaricke je baculata, aj nejake tie zarezy ma na rucickach a nozickach.. neviem, preco tak slabo pribera 😅
@henrieta44 my sme na tom váhovo presne na chlp rovnako ako vy, takže kľud 😉 Ale mne malý prvé dva týždne nepribral, práveže schudol... Takže takúto váhu sme nabrali za cca 3 týždne...
@henrieta44 niekedy mam aj ja divny pocit ked to tu citam...my mame 9tyzdnov, po prepusteni 3400g teraz 4600g...takze priberate lepsie ako my, mame ukoncene 2 mes a pribrate od porodnej vahy nieco cez 1kg 🙂 no co mam doma malu aktivnu spagetu 😀
@werica vy ste na tom asi podobne 😀 maly mi tiez rastie do dlzky ale na vahe nic poriadne....teraz ma 62cm, obvod hlavicky 39cm 🙂
@majoslava sikovny, nas uz s tym prestal, teda posledne dva tyzdne sa nepretocil, kedze vypuca tu jeho ritku a dava sa na kolena 😀 inak prvykrat sa mi pretocil ked mal ukoncene 2tyz, skoro spadol z postele, ved kto by caka ze sa prevrati 😀 budu to sikovne deticky, ti nasi skorpionici 🙂
@ninka23 to ano, a to ho cisto kojim....len keby ho tak casto nebolelo brusko ☹ ...a vy sa mate ako?
@henrieta44 nic si z toho nerob, moj maly lubi papat a uz z porodnice sme isli s rozdielom len - 100 g oproti porodnej vahe ...narodil sa a mal 3460 g a 52 cm a teraz v 5 t ma 5200g a 58 cm, ale dr. povedala, ze nie je tucny, iba velky... no radsej keby menej priberal a nebolelo ho tak casto brusko ☹
viete mi poradit, co si môzem dat, ked mam nadchu a vysypane hrdlo?? teplotu nemam, ani hrdlo ma neboli, len take vysypane, stale ako keby ma tam steklilo.. v lekarni ze nemôzem nic. ked kojim :((
@dadka_11 nemozes ani homeo?
Ahojte baby, dnes sme mali poradnu, 4800g a 60cm, brali nam krvicku, neviete, co idu vysetrovat?
Inaks a mame dobre, az na to vecerne vystrajanie, ale uz sme si zvykli...ze do desiatej je stale hore, medzitym po kupani malokedy spi.
Ako vam spavaju drobci? Nam maly zaspi o deistej, potom vstane cca o 3-4 a potom o cca 7-8. Ale stava sa, ze spi od vecera aj o siestej rano, ale nie je to casto, ale par krat sa to uz stalo.
Drobec nam inak rastie, smejka sa, je zlaty. Ale uz by som bola rada, keby sedkal a vedel by sa sam trosku prehrat, tak snad to uz bude coskoro, lebo teraz sa mu musim cely den max. venovat, ani varit a upratovat nestiham, je to taky mamickin cecacik 😀
Baby, chcem sa opytat, doktor mi predpisal antiku Azaliu, v pribalovom letaku je napisane, ze hned ked doberiem balenie treba zacat brat dalsie (bez 7-dnovej prestavky na menzes, ako sa beru klasicke antiky), tak neviem, ci som to dobre pochopila, alebo som je debko, nemate ju niekto? 😒 poradte 😕

@janulkan môj sa aj otočí na chrbátik 🙂