Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Inak mamicky, cim natierate tvaricku babatkam,ked idete von? Modra indulona mne aj malej smrdi 😀
@luci66 my používame tento č. 4, Wind&wetter , veľmi sa mi osvedčil: http://www.babylove.de/cgi-bin/babys_pflegekoef...
@tasiko inak moja mala tiez ma take obdobie,ze po cca 5min pri kojeni sa zacne odtahovat a revat a je hladna,ale nechce prsnik proste stres...som citala ze to je strajk dojcata, nieco jej vadi a zacala som ju kojit v klude a po leziacky a dost sa ukludnila a pekne papa a neni taka nervozna.
kočky poradte mi , malá sa celá vyhádzala, na tváričke má také drobunke vyrážky ako krupica, má suchú celú tváričku, až takú šupinatú a na telíčku má hnisavé vriedky, neviem z čoho, nič také som nejedla, myslím žiadny alergén, ale bola choručká mala soplíky a kašel, dr. nám dala kalciovy sirup a fenistil kvapky, mohla by to mať z toho. nejem ani koláče, aby tam náhodou neboli orechy, tak fakt nevim z čoho to môže mať. natieram ju excipialom - vazelínou, vyskúšala som už aj indulonu, no nič.poradte ak máte s tým daktorá súsnosť
@lucka33 ja preváram aj ružovú lucku, vždy, ešte som z neprevarenej nikdy nerobila. ja si prevarím celú fľašu a potom z nej používam.
moja cez deň spí len v kočíku keď sme vonku - musíme sa prechádzať a aj to sa sem tam zobudí, ale znovu zaspí a takto dokáže spať aj 3-4 hodiny (nie vždy), na balkóne toľko nevydrží, pretože stojí na mieste. no a inak cez deň spí tak 15-20 minút 😒 tak pokiaľ sme neni vonku, treba sa jej venovať, rozbaliť ju, rozprávať sa, nosiť na rukách a podobne.... ona cez deň proste spí len vonku. po kúpaní tiež vždy papáme, ak sa jej podarí zaspať, čo nie je vždy, tak zase len na pár minút. nočné spanie až tak od 22,00-23,00 včera zaspala okolo pol noci...
mlieko som zmenila preto, že naša má asi ten skrytý reflux - negrcká veľa, ale aj po 3 hodinách si grcne a hlavne má kyselinu, pálenie záhy, tak chcem skúsiť, či jej iné mlieko nebude lepšie.
@werica biele hrudky by nemali byť? to nie je tá "praženicová stolica"? lebo moja ich mávala aj po nutrilone a ja som myslela, že to je ok 😨
včera sa už rozbehla s papaním, asi si musela zvyknúť na inú chuť, večer spapala už 150ml, dnes ráno 135ml, takže už ideme asi do sterých kolají. inak to france lait riadne smrdí, chúdence detičky....
baby, mate niektora problem, že mimčo dava stale hlavu na jednu stranu? moj maly sa normalne otača na obe strany, chvilu vydrži aj na tej lavej, keď zaspi tak mu ju otačam, ale už ma jedno ucho uplne klaptave, špicate a hlavu na jednu stranu vyležanu. ako nahle mu v spanku otočim hlavu, o 5minut je hore, nervozny, snaži sa ju otočiť na tu "svoju" stranu(podkladam mu plienku aby ju nemohol otočiť) on pokym nema to ucho uplne zašmrdlikane dopredu, ani nezaspi. normalne rozmyšlam že je to dedične 😀 ja som vždy rozmyšlala, prečo mam jedno ucho take špice a odstava mi viac a už viem 😀 skusim to potom nafotiť ako spi.
ahoj dievčatá @luci66 ja modrou indulonou, dokonca som počula že indulona modrá je najlepší krém čo sa u nás vyrába len sa mu nevie urobiť dostatočná reklama a je to škoda, že ti smrdí lebo je dobrá, že obsahuje veĺa vody a aj v mrazoch je super .
@dominika_sk mne Dr. povedala že už má Melissa zležanú hlavu na bokoch tak som dala pod ňu normálny veliký vankúš a mala ťažšie si otočiť hlavu na bok tak spinkala pekne na chrbátiku a na zadnej strane hlavy .určite nemáš jedno ucho špicaté lebo si zle spala , pozri si jednu polku tvare a potom druhú sú úplne odlišné a môžeš mať aj jedno ucho vyššie ako druhé 😀 to mám ja 😀
@stellamiapiccola ja viem, ale maly jedno ucho špicate od ležania. uši zdedil po mne a keď sa ja pozriem na svoje ucho, mam ho presne take iste špicate 😎
@henrieta44 fenistil by mal pomôcť , ak tak skoč kožnej aj moja malá to mala a už jej to prechádza a Dr. jej dala namiešať krémik na premastenie + kupel v hypermangáne a fenistil a teraz po kontrole na doliečenie ichtyolovu masť.
baby to moje dieta ma nejaky cudny rezim... jeden den pekne cely prespi aj noc, bude sa len na papanie a druhy den je stale hore, mozno hodku prespi, ale noc je v pohode aj vtedy, zatial 😒 dnes mame prave ten druhy den, tak uz teraz viem ze zehllenie varenie a pranie sa odklada na zajtra 😠 a musela som ho zacat zvazovat pred spanim, zabalim mu vzdy ruky do takej velkej plienky, lebosa zacal v spanku vyrusovat rucickami, tak vyzera ako mumia 😀 len sa bojim ze ked bude vacsi tak mi inak nezspi len takto zabaleny
aky krasny članok o kojeni, odporučam http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pribehy-...
@dominika_sk hej strapco to pekne napisala 🙂 ale aj dalsie pribehy su tam pekne, som precitala cez vianoce vsetky 😀
@dominika_sk, skus mu dat celenku, usko potom neohne 😎
ahojte kočky 🙂 pekne dávno som sa tu neukázala, len si niečo narýchlo prečítam a frčím 😒 náš malinký síce cez deň prespí aj päť hodín v kuse, ale v noci je každé dve-tri hodinky kojím a to nehovorím, že od 18 do 22 je hore a to sa mu musím ja plne venovať, lebo si mňa vynucuje plačom 😎 a k tomu všetkému sme včera museli utekať k dr. lebo začal kašlať, kýchať a má aj soplíky 😒 ale čo ma dosť prekvapilo, dr. nám kázala poklopkávať a čo najviac sa zdržiavať vonku...tak chodíme po vonku. Aj teraz sa chystáme von...
@dominika_sk tak tu asi pomôže len čiapočka 😉
Ahojte, baby tie ktore nekojite, aku antikoncepciu si davate predpisat? Stale sa neviem rozhodnut, potrebujem poradit 😅
Kremy na tvaricku - my nepouzivame nic, lepsie povedane nic sa nam neosvedcilo..skusala som Seba Med detsky krem - nepomohol ani na suchu pokozku ruk a noziciek po prichode z nemocnice, ani na tvaricku nemal dobry vplyv - zostala zacervenana.. Babylove detsky krem z DM - na telicku ani nepomohol ani neublizil, ale tvaricka sa vyhadzala pupacikmi.. Aviril olejcek - na telicku super, aj suchej pokozky medzi obocim sme sa zbavili, ale na lickach robil pupaciky.. takze po kupani dam na telicko Aviril, na tvaricku uz radsej nedavam nic, ani ked ideme von a zatial nam to nerobi ziadne problemy, pokozka je pekna, cista, babatkovska 🙂
maly dostal čelenku a teraz sa nespokojne hadže v hojdačke.kutre si rukami po hlave a reve. 😒 asi z toho nič nebude 😔 asi to dopadne ako u mňa-aj ja mam operovane odstavajuce uši 😠
@dominika_sk No pre nas mamy, ktore maju s dojcenim problemy aj po poradach s laktacnou poradkynou su tie clanky velmi smutne...
Baby, neverili by ste, ako hrozne sa clovek citi, ked nemoze plne dojcit. Hlada info ako krmit, co so zvysnym mliekom, ake su reakcie deti, zrazu ma sto inych problemov a info nikde alebo len veeelmi chabe, ci zastarale informacie (napr. o povinnom krmeni kazde 3 hodiny). Vsade len clanky o uzasnom pocite z dojcenia. Vdaka tomu som sa takmer psych. zrutila. Odvtedy podobne clanky nemozem citat a len potichu zavidim kazdej z vas, ktora si tuto radost moze uzivat... :(
@dadda02 aj ja dokrmujem UM, lebo mam malo mlieka, takže to poznam
@dominika_sk no mne návšteva čo tu bola pozrieť meli povedala jej ona má do špicu ušká 😀 možno bude ELF 😀 😀 😀
@dena no ahoj mamina ako sa mávate? inak to je dobre že chodíš von malemu sa tam lepšie dýcha to ti dr. dobre povedala pokiaľ nemá horučku tam mu je lepšie
@werica pri malom som nekojila a brala som YAZ http://www.antikoncepcia.com/yazz-zvlastnost a bola som spokojná.Malinkej dávaj Krémik lebo jej zničíš pokožkuuuu v zime nech je chránená poraď sa s Dr.
@dadda02 já si to tak neberiem či plne kojím alebo nie prikrmujem hlavne , že malá je spokojná, no moja segra bola hotová keby nemohla kojiť, dnes je už kopu mliečok dobrých a nie si zlá že nemôžeš tak sa nenič.
@dominika_sk Dominika, moj maly tiez uprednostnuje jednu stranu, no hlavicku nema vylezanu. Snazim sa ho polohovat a tiez niecim podkladat, no ked si ma vybrat sam strnu na ktorej bude lezat, tak je to lava. V utorok idem do poradne, tak sa na to spytam, lebo som citala, ze tym padom sa na jednej strane svaly natahuju a na druhej str. krku skracuju a treba na to rehabilitacne cvicenia. Uvidim co povie dr., mozno nas posle na neurologiu, aby to videl odbornik.
@dominika_sk ahoj chcem sa ta spytat este ohladne tej elektrickej hojdacky ci ti v pohode uspi maleho, lebo moje ruky uz nevladzu 😒 takze aj s muzom rozmyslame o jej kupe. cez den ho nejak uhontrlam vo vajku alebo na rukach ale v noci ma ide slak trafit ked ho musim uspavat... takze vacsinu dna spi vo vajku, tam ho nohou hojdam a mozem popritom robit aj ine veci ale v noci chcem spaaaat, aj ked sa budi len raz, ale kolkokrat mi to trva aj 3/4 hodinu 😠
@dominika_sk, tak skus este taku tenku capicu, mozno mu nebude vadit 😒

@tasiko Ja tiez aj dokrmujem aj kojim, mala papa tak vselijak a mala som z toho nervy a totalne som sa sustredila na to,kolko spapa.ale doktorka ma stale ubzpecovala,ze ak prospieva nechudne, ale pribera tak je to fajn a netreba riesit kolko a porovnavat s inymi babatkami,kazde je ine.Netrap sa,hlavne,ze pribera,mozno jej to staci.Moja mala v porodnici 48cm a 2635g a teraz ma 2mesiace a 57cm a 4350g.Proste postupne priberame a neriesim...