Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dena, aj nasa mala sa v spani 'zopsula' 😠. Cez den spi ako tak, ale pravidelne sa budi okolo 17.00 a do pol noci je hore. Najhorsie je, ze v tomto case prevazne place, chce byt na rukach, iba vtedy je kludna. Ziadne lehatko a ine pomocky nefunguju 😒. Nastastie v noci sa budi tak 2-3 x, co je fajn 😉
@stellamiapiccola krasna torticka 🙂 a Leovi vsetko len to najlepsie 😎
@adikad maly mal na krste novy len svetrik 😀 perinku mal este po mne, oblecenie uz tiez nosene, no a este ta kosielka co sa dava na perinku bola nova, takze urcite sa tym netrap a oblec mu co chces ty 🙂
@luci66 a nie je spenena kvoli tomu ze davas rurku? inak ale pokial ma normalne spenenu, tak by si sa mohla radsej pediatra spytat...
ahojte. Je podla vas normalne ak dieta kaka nazeleno? My sme na Nutrilone, malinka kaka každý druhý den. Ked sa jej podari vykakat rano, tak ma zlto-zelenu stolicu, no ked kaka az vecer, tak uz je zelena. Moze to byt tym, ze je v nej dlho?
@perlaoceanu ahoj, aj my mame zelenu stolicu a sme na nutrilone, dr. vravela ze pri umelom mliecku to je ok a stolicu by mala mat kazdy den, niekedy jej musim pomoct retalnou rurkou.
@stellamiapiccola krasna torticka🙂a urcite aj velmi chutna 😉 Leovi prajeme krasne narodeninky a vsetko len to najlepsie 🙂
@perlaoceanu moja bude mat 8.1. dva mesiace.papame cez den tak kazde 3 az 4 hodinky a v noci niekedy potiahne 5 hodin a davam jej teraz 130ml.ale tie casove odstupy su rozne, podla okolnosti ci je vonku.rektalnu rurku pouzivame podla potreby, ale boli dni ked aj 5dni po sebe sme ju pouzili,ale potom opat zacala pekne kakat.ja si ju pred pouzitim namocim do olejceka a zasuniem tak asi 3 cm dovnutra a cakam a sem tam jej s rurkou potocim v dupke,trosku stimulujem.a tvoje ma kolko a ake mliecko davate.my nutrilon comfort.
baby vidim ze vam moc deticky nenaspia v noci ze sa im nejak otocili rezimy, tak sa musim pochvalit ze my sme sa konecne otocili naopak, zaspal o 19.15 zobudil sa o 01.15 a potom az 5.15 a este do 9 potiahol no a teraz spi od 11 zas 😀 neviem ci je to tym ze ma sopliky a kasel a je z toho unaveny ale konecne sa vyspim v noci a cez den si spravim co potrebujem 😀 bodaj by nam to vydrzalo. inak moja kamoska ma malu a od prveho dna jej prespi od 9 do 9, zlate to dieta 🙂
@kaia ako to tu tak čítam tak väčšina týchto našich novembrových bábätiek je od tej piatej - šiestej hore do polnoci 😒 snáď to v tých troch mesiacoch prejde 😎
ale čítala som, že riešite lyžovačku vo februári 😉 aj my ju riešime, ale bojím sa, keď malý taj vyvádza, či by sa hoteloví hostia vyspali 😀 a ešte aj vo februári sú jarné prázdniny a to na svahoch bude plno, tak lyžovačku posúvame na polovicu marca 😉
@tina233 moja bude mat 6.1. tiez dva mesiace. Davam jej papat kazde 3-4 hodky, tiez v noci pospime aj 5 hodin. No my nie sme taki papkaci. Spapame cez den okolo 90ml, vecer sa nam podari aj 120ml. Akosi mi teraz prestala papat, no na druhej strane viac spinka.
@tina233 ak by sa zobudila po dvoch hodinach, tiez jej das jest? Davas jej aj cajik? Sorry, ze som otravna, ale je to moje prve dieta, tak potrebujem info.
baby.... môjmu malému pukajú kosti ked s ním cvičim alebo manipulujem.... stáva sa to aj vám??
Maminy,tie čo majú Vaši drobci reflux,ako riešite polohovanie na brušku? Nám doktorka povedala aby sme ju často dávali na bruško,aby dvíhala hlávku a vzopierala sa rúčkami,proste cvičila.Ale kedže máme reflux a keď ju dám na bruško,hrozne kričí a vracia sa jej mliečko,a keď ju dám ešte pred papaním zase kyselina. ☹ Tak teraz neviem čo robiť,mám si vybrať či v nej niečo zostane alebo či bude zaostávať v zdvíhaní hlávky alebo pretáčania sa...neviem čo robiť,ako to riešite vy?? 😕 Vďaka za rady 🙂
@tasiko ahoj neboj sa nebude zaostávať.... ja tiež moc nedávam malého na bruško... sem tam ale aj to aby bol vo zvýšenej polohe a to sa stále zošmykne dole.... alebo sa zlostí a pretočí na chrbátik... mm ked kuká telku tak si ho zvykne dať na hrud vtedy dvíha hlávku a kuká na neho 🙂 a zvykne mu tak aj zaspať na brušku...tak ho aspon môže kontrolovať lebo aj po hodine sa zvykne pozvracať... zatial ho len raz ogrckal 3x klop 😀 kyselinu máme aj ked mu dávam ten sirup gastrotuss... už si na neho tak zvykol že si ho sám pýta po papaní... pomáha mu akurát tak na bruško...
@stellamiapiccola všetúčko len to najlepšie prajem 😀
čítam že preberáte spinkanie 🙂 môj drobec už druhú noc prespal 6 hod. vkuse... napapal sa a spinkal dalšie 4 hod. čomu sa čudujem... včera aj dnes spí aj cez den... dnes od rána spinká... ked je čas na papanie tak ho prebalím kus sa preberie dám mu papať a znova zaspí... nechcem maľovať čerta na stenu ale dúfam, že nebude zase choručký ked toľko spinká...
@majoslava nam pukaju aj rucky aj kolena 😀
@tasiko my obcas robime lietadielka 😀 ja viem ze by sa to asi malo az neskor ale par seknud ho rada dviham hore 🙂 kedze my na brusku dvihame zadok a nie hlavu 😀
inak ked ste pri spani, aj nas maly spaval 6h ale teraz asi mame rastovy skok, kedze je hore kazde 3h v noci a cez den papame kazde 2h..kojili sme sa 6x a teraz uz 4-ty den 8x 🙂 aj ked mam pocit ze v pslednej dobe sa maly naje a spi a dokola..vcera mi spal od 20tej do 8:30 rano s vynimkou kojenia ktore mu trva asi 10 minut v noci
@liat tak ako ti napisala veronika...mozes kupit z bazaru, vyuzit pri dalsom babu, predat...ja som svoju kupila za cca 40 eur a myslim, ze pri tom kolko pominas na ostatne veci pri babatkach to nie je az tak vela... za tu sumu to mne stoji (a hlavne ten pocit, ked na tebe babo zaspi a spokojne si chrapka)
@janulkan na von pouzivame viac kocik, ale ked s nim bol manzel von tak som mu dala len body a na to taku pomerne tenku bundicku a ta satka je dost tepla, plus este manz. bunda...maly bol teplucky, len mal trosku omrznuty nos🙂
@perlaoceanu moja zlata vobec nie si otravna,ved to je super ze si tu radime navzajom...no ja mam pocit ze aj ja mam prve dieta, vies prvu som mala pred 18 rokmi a vtedy ziadny internet nebol...teraz je to uplnr ine...no po dvoch hodinkach jej nedavam,snazim sa to natiahnut,lebo mame trosku problem s bruskom, a cajik jej trosicku davam, harmancekovy so styrmi razkami na prdkanie a sem tam jej ten cajik dam aj do mliecka miesto vodicky, ale len tak 20ml.takze skoro rovnako maju nase babulky a tvoja sa ako vola?moja lucka
@tina233 moja sa vola Veronika. Odkial si? My sme z Hvozdnice, 30 km od Žiliny. Aky mate problem s bruskom? Musim to skusit s tou rektalnou rurkou, lebo kakame kazdy druhy den. No uz mi aspon nekrici na brusko, vyprdka sa a vobec uz pri tom neplace.
@tina233 Ako dlho cakas s vlozenou rurkou, kym sa nevykaka? My papame Nutrilon HA.

@stellamiapiccola, krasne narodeninky velkemu Leovi prajeme 😎 😎 😎