icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

tasiko
3. jan 2012

@anicka87 tiež si myslím že je to skoro.A čo sa týka banánu,ja som si vždy myslela že zapeká,asi aj áno prevažnú väčšinu,no ja keď si dám banán má to úplne opačný účinok 😀 asi je to kvôli vysokému obsahu vlákniny čo je v ňom,na každého to asi pôsobí inak....ja som sa tiež bála že keď zjem banán malú zapečie ale nič...a nejedla som skoro nič lebo ju bolievalo bruško,a teraz ako má 9 týždňov,a ja už mám málo mliečka,urobila som si polievku s chilli papričkami,lebo milujem štiplavé,a potom som na to úúúplne zabudla a kojila som....táák som tŕpla že čo bude....a nič 😲 😲 vďaka bohu...myslela som že ju roztrhne,lebo ja to so štiplavým preháňam 😔 ale nemôžem si pomôcť.Takže buď sme mali šťastie alebo neviem...a to som nejedla kapustnicu cez sviatky kvôli nej a iba závistlivo slintala 😵

perlaoceanu
3. jan 2012

baby co je dobre na zapalene hrdlo? Nasa mala nam chrci, no sopliky nema v nosteku. Mam jej ho skusit odsat? Mam dojem, ze ona ma hlieny skor na hrdielku, lebo mi odmieta aj pit, len vytahuje cumlik, ako keby sa jej nedalo pri papani dychat.

micicka
3. jan 2012

@tasiko my síce nemáme silný reflux, ale tiež grckáme. na bruško ju dávam, lebo som si všimla, že keď náhodou vynechám deň dva, tak hneď sme späť a málo dvíha hlávku. dám ju tak najskôr hodinu po papaní, niekedy plače, ale aspoň trošičku ponamáha svaly, niekedy si aj grgne, aj grcne. keď sa jej nepáči nechám ju len chvíľočku. ak mám dobrú náladu a dobré bruško, nechám ju dlhšie.
ja si myslím, že aspoň na chvíľočku by si ju mala dávať, aby predsa len trošičku cvičila. čo na to dr,?

dominika_sk
3. jan 2012

@anicka87 no veď to je jasne, že každy je indivi , ale "za normalne" sa poklada, keď sa pretoči tak v 3-4 mesiacoch.

majoslava
3. jan 2012

@mymimi môj malý sa tak hádže vo vode, že nemám šancu zabrániť tomu aby mu voda nešla do uší... nakloní hlavu so zadu a točí s nou... čistím mu ich vatovou tyčinkou....

spinkáme len v tenkej košielke a s ponožkami... strašne sa potí... musím ho stále prezliekať... nie len v noci ale aj cez den... a ked papá má hlavičku strašne spotenú až kropaje mu tečú z čielka...nekúrime veľmi tak neviem čo sa tak potí...

tina233
3. jan 2012

@karap ved prave preto som jej ho nedavala,zdalo sa mi to skoro...ono to len z toho hladiska doktorka dovolila ze nam ziadne mliecko nesadlo a ze niekedy ten bananik dobre urobi na sliznicu crievok...no neviem...lebo stale sa trapime s tymi kolikami....

ninka23
3. jan 2012

@majoslava Aj moja sa potí, veď pri papaní sa aj riadne narobí 😉 Spáva v pyžamkovom overale,lebo nám na noc slabo kúria. Kým bola v perinke, tak mala len košieľku a plienočku.

tina233
3. jan 2012

@perlaoceanu no vidis, tak mozno ani rurku nepouzijete...no ked pocitam ze papa 6 az 7 krat denne po 130ml tak je to 780 az 910, ale ked som tak pocitala tak papa tych 6krat denne.no ved hej ono tie koliky prejdu,ale uz by mohli prejst, uz sa mi zdalo celkom fajn,ale posledne dni nam dava zabrat...

ninka23
3. jan 2012

@tasiko Moja tiež odmietala antikolikový cumeľ na fľaške. Síce pripomínal bradavku pri kojení, ale pre našu malú bol asi veľký a zaplnil jej celú pusinku a nechcela ho. Tak sme kúpili také fľašky (NUK), ktoré majú cumeľ ako má na dudlíku, ktorý jej vyhovoval . Sú to také sploštené cumlíky a tie jej sadli a pekne papá z prsníkov a keď je mliečka menej, tak ihneď ťahá aj z fľašky.

ninka23
3. jan 2012

@harper Ani moja včera cez deň veľa nenaspala. Popoludní sme mali niečo naplánované a museli sme ju zobrať so sebou a tak som ju musela nasilu zobudiť. Večer zaspala až o 22:30, čo muž ( inak uspávač hadov 🙂 ) už nevládal a to ju strašne chcel uspať on. Inak tiež máme také dni, keď sa jej spať nechce.

ninka23
3. jan 2012

Dnes sme boli na poradni - váha 4200g a obvod hlavičky 38 cm . Pekne rastieme.😉 Malinká si bľabotala a točila hlavou na všetky strany 🙂 Cez víkend sa nám nahnisal vpich po očkovaní na TBC, tak som doktora poprosila, nech jej to vytlačia. Dúfam, že to už nebude hnisať. ( Vraj asi 80 % detí má takú reakciu.)

evane
3. jan 2012

@mymimi nas len v pyzamku, teda takom tenkom overaliku a prykrity dekou (do zavinky ho uz moc nedavam)

evane
3. jan 2012

jejda, to jak som dala tie hrubky... no hanba

mysti
3. jan 2012

@evane aj nas spinka v overaliku a este ho na noc davam do perinky, lebo spi kludnejsie a nebudi sa tak, cez den uz perinku davno nemame a uz iste nebudeme davat ani na noc, lebo uz kope nozkami a vykopava sa...

Baby, aky mate na to nazor, ze nam maly vzdy po kupani place? nevie sa ulozit, len place a place kym od unavi nezaspi. Cely den je dobrucky, nechapeme to...kupe sa strasne rad, bol by vo vanicke aj hodinu, a ked ho oblecieme ako keby ho niekto vymenil...len place a place... 😢 😢 😢 nechapem to, praveze by mal byt uvolneny z kupania a on len rozhadzuje rukami a place.... 😔 😢 😖

anicka87
3. jan 2012

baby tak nas maly mal strasnu zapchu mal az cierne bobky pomaly, som mu ich musela az teplomerom vysparkavat a sam sa uz ani nevykakal, tak som vyskusala to infant dophilus tie probiotika co ste odporucali a paaaani, kadi ako lion a pekne zlte. normalne az vyskam od radosti ked vidim ze ma plnu plienku 😀

anicka87
3. jan 2012

@mysti mozno sa mu v tej vode paci az prilis a ked ho vyberiete tak sa pajedi preto 😒

mysti
3. jan 2012

@anicka87 ja neviem my sme uz naozaj rozmyslali, ze cim to moze byt.... 😢 chudacik nas...
ake su vam inak dnes deticky? nas maly je nejaky mrnkotavy....neviem preco, co mu je... 😒

anicka87
3. jan 2012

@mysti my mame vzdy jeden den dobry a jeden den zly a dnes je ten dobry den tak mam vyluxovany cely byt, navarene, ozehlene, periem a kukam telku 😀 zajtra bude zas pajedny tak som to radsej dnes vsetko porobila nech sa mu mozem venovat 🙂

lucy109
3. jan 2012

jeej vidim,ze novembrovky vo velkom debatite... 🙂 maminky, kt.babatko ma reflux, co s tym robite??? nas to trapi asi tyzden a pomaha iba nosenie v zvislej polohe minimalne hodku po papani,inak sa jej vracia mliecko hore dole ..lekarka mi navrhla nejaky svatojansky chleba-nutrilon alebo gastrotuss baby a jasne zvyseny matrac a davat na brusko cez den

karap
3. jan 2012

tak poradna za nami.Sisi pribrala trosku menej nez ,,minule,, [350g za 3tyzdne]no narastla 2,5cm,tak nas lekarka pochvalila.Mala ma dost burlivu reakciu na ockovanie,ramienko ma zapalene a zdurene,vraj mam cakat,ze jej to praskne a vytecie jej hnis.No je to vraj normalna reakcia....,,Vdaka,, PR sme uz trosicku pozadu motoricky 😠 😠 😠 ,lebo malej brania v pohybe,hlavicku sice dviha,no vraj malo,tak dufam,ze sa ich cim skor zbavime....

lucy109
3. jan 2012

@mysti moja dnes nejako dospinkava a je cely den v zvislej polohe,lebo nas chcem dostat z toho otravneho refluxu a ja som si dala malu sledovaciu dietu,lebo mi napadlo,ze ci to nema z mnozstva vinei, ktore stale pijem..tak od dnes som len na vode a cajiku. snad uz bude spokojnejsia vecer

zvedava17p
3. jan 2012

@luci66 ja som maleho zapiekla mrkvovou polievkou...vsetko je mozne

stellamiapiccola
3. jan 2012

@kaia
@janulkan
@lenkalienka25
@majoslava ďakujeme tortička bola dobrá a ešte aj tá druhá .
včera som mala poradńu a tesne pred sa malej zapálilo očko, tak mi dr. povedala že ja tam vždy dojdem , keď má dáky problém 😀 akurát mi to tak vždy vychádza.Meli dostala do očka OPHTHALMO-FRAMYKOIN 3x denne dúfam, že to friško prejde, vážime 5013g a budeme prepichovať ušká a nakoniec som sa rozhodla, že to necháme doktorke a nie nastreliť. Dr. povedala že mi to môžu hocikde kde sa robia kozmetické tetovania alebo druhá dr. to robí tá mala ešte mňa keď som bola malá tak to dam jej nech to spraví lekár.ďalšia poradňa o 2tt.
@tasiko neboj nebude zaostávať môj Leo ten hlavu dllho nedvihol a úpostavil sa až v 1 roku a je ok ,chodila som sním na rehabilitácie lebo lekárka bola pedant a išla podla tabulky , ale bolo to na niečo dobré bol lenivý ho tam donútila rehab. sestra pohnúť sa potom začal chodiť a až neskôr po štvornožky 😀

tasiko
3. jan 2012

@micicka neriešila to,lebo stále zdvíhala na poradni hlavu 😠 😕 ale doma ani za boha,len reve a reve furt ako keby ju drali ☹
@ninka23 joj čo ja som dudlov a cumlov na fˇašky ,fľašiek vyskúšala...môžem to predávať 😖 keby som nemala švagrinú a nepodarovala jej pre nastávajúce bábo,mala by som doma sklad 😔 moja odmieta cumeľ absolútne,raz ho mala v puse a akonáhle zistila že z neho nič netečie,rev ako tur 😒 a odvtedy nič nechce.Ja mám avenťácku fľašku a cumel od 3mesiacov,najprv mala menšie ale tie nechcela,potom z nich netieklo,potom som prepichovala,potom 2 dierky,potom jednu,a teraz sme skončili na od 3 mesiacov čo má ako keby 123 čiarky a podľa toho rguluješ tok,tak pije ceu jednotku,Ona nemá problém piť ani ťahať,ale skoro vôbec mi nechce jesť ☹ ☹ je Pol siedmej a malá za celý deň vypila 150 ml !!!! a z toho polku vygrcala. ☹ Som z toho úplne k.o.

tasiko
3. jan 2012

@lucy109 nám nepomáhalo ani nepomáha nič,ani gstrotuss,kt nehcce,ani nutriton,ani nutrilon AR,ani nosiť,ani zvýšená poloha,ani 3-5x odrgnutie /!!!/ ani opatrne manipulovanie,ani malé množstvá že by pila,nič 😢 😢

evane
3. jan 2012

@mysti nas tiez niekedy reve ked ide z vody, ale to mam pocit, ze sa mu len nepaci ten prechod z horucej vodicky do studensieho, ale potom sa da celkom ukludnit. ale tvoj ked sa nevie ani po dlhsej dobe ukludnit tak neviem...nam to vacsinou vyjde tak ze: kojenie, grgnutie a trosku ho necham pokukat, potom kupanie a pomaly zase kojenie, takze sa ukludni ked papa. My mame zase problem pri nocnom prebalovani, cez den uplne v pohode, ale v noci ked ho chcem prebalit, tak horor...musim ist do obyvky aby som nezobudila cely dom. uz mi to trva asi len par sekund ako rychlo ho v noci prebalujem 😀

mymimi
3. jan 2012

ďakujem dievčatá, že ste mi odpovedali.. Som zvedavá ako obliekate bábo do postieľky, pretože ja stále neviem, ako tomu mojmu krtkovi ulahodiť. Buď má ľadové ruky i nos, alebo dopotený chrbátik. Spí s nami v posteli, zakrytý svojou perinou, bez zavinovačky. Termostat na 22 stupňov, dvere otvorené. Možno sa jeho termoregulácia ešte vyvíja...teda určite. Nezdá sa mi, že by sa nejako nespokojne budil, tak to asi nebudem riešiť. 😅 a tie omočené ušká, tiež sa mi nezdá, že by mu to nejako vadilo, alebo škodilo, len som chcela vedieť, ako to robia ostatné maminky. 😉

mymimi
3. jan 2012

a ešte sa chcem opýtať, či sa niektorej darí večer uspať bábatko tak, že ho dá do postieľky a ono zaspí samé. Lebo môj muž je presvedčený, že sa to darí každej okrem mňa. 😀 srandista

tasiko
3. jan 2012

@mymimi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 mne sa to podarí tak 2-3x za týždeň,takže ho pozdravujem,opýtaj sa ho či nám nepríde uložžiť malú,ktorá tu mimochodom reve už od rána a už mám hlavu ako kapustu 🙄

majoslava
3. jan 2012

@ninka23 aj mojmu to hnisalo a ako som ho po kúpaní utierala tak som mu to nechtiac otrhla ☹ ale už sa to zahojilo 🙂