Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@gloria9 @cholitko ja som na tom s mierami celkom ok, nevazim sa sice, ale kojenie mi pomaha, plus to, ze chodime na prechadzky no a okolo maleho to je moj cely pohyb.... ale viete co si hovorim? ja som na svoje telo hrda, hoci mam trosku brusko, a zadok mam ako tvaroh 😀 , ved to moje telo stvorilo (za pomoci ocinka) a staralo sa o maleho 9 mesiacov, ja moje telo mam rada 😉
Ako vidim a citam starsie prispevky, vela z vas uz dokrmuje. Tak asi uz aj ja zacnem 🙂
Chcem sa ale opytat, ako robite mrkvicku. Umyjete, ocistite, ako dlho potom varite? A ma sa podavat studena ci este tepla? ☹
kliknem na ten odkaz a nic... hm 😒
@cholitko aha, prave pozeram, ze je to sukromna tema, bud napis zakladatelke nech si ta prida, alebo aj tu je taka tema verejna https://www.modrykonik.sk/forum/prikrmy-a-prve-jedla/ako-zacat-s-prvymi-prikrmami-pre-deti/
ahojte maminy ja som nekojila uz mesiac poporode, a prikrmujem detskymi vyzivami a aj domaca mrkvicka so zemiakom a na noc davam kasicku uvarenu a robim tak uz mesiac ....
P.S. moja malinka ma dnes 5 mesiacikov 🙂
mamicky je normlane ze mam este stale bruchoa vacsie ako po porode..?
babule dam vam super recept na zeleninovu polievocku malicky ju tak papa a potom si pyta najblizsie az o 4 hodinky papat takze najprv potrebujete nestle moje prvá kaše bez cukru je to ryzova kasicka, uvarenu zeleninku a vyvar zeleninkovy ktory ziskate zo zeleninky ktoru uvarite najlepsie je brokolica, karfiol, mrkvicka kusok kalerabu. Postup do hlbokeho taniera nalejete 120ml vody horucej dojčenskej pridate 40 g z tej kasicky zamiesate do toho pridate 100 ml vyvaru a zeleninku vsetko pekne pomixujete ziskate hustu kremovu polievocku ja ju davam zatial do flasky. Takze malicky papa rano mliecko okolo tej deviatej jablcko uvarene ako kompotik potom mame polievocku potom poobede mliecko aj vecer mliecko zahustene s tou kasickou. Vrelo odporucam
Baby ja uz 3 den po porode som mala ,moju povodnu vahu,a teraz mam 3 menej ako pred tehu....a kojim a zjedla by som aj samu seba.,.ale som v stalom pohybe,prechadzky a s malou stale sa hrame a tak.inak dnes sme vyskusali nasu prvu mrkvickovu kasu...no to bola velka zabava... 😀
baby, mne dr. odporucila zacat najprv s ryzovou kasou vecer, potom so zeleninkou, a dokonca masko skor ako zemiak... stretli ste sa s tym? 🙂
ahojte...nasa mala mala 19. 5mesiacov a prikrmujem ju uz mesiac... zacali sme mrkvickou potom zemiacik,karfiol,brokolicu a aj kasicku ryzovu s bananom...
BABY NEVIETE NAHODOU NIEKTORA RYCHLY RECEPT NA CHUDNUTIE? MAM VAHU AKO PRED PORODOM A TO SOM PRIBRALA 25 KG A MAM POCIT ZE TO IDE STALE HORE...VELA ANI NEJEM ...
@hela31182 tak to som teda nepocula, my sme zacali s prikrmami od ukonceneho 4. mesiaca a to so zeleninou (mrkva, zemiak, petrzlen, cuketa, spenat, brokolica) a po spapani kupovanych prikrmoch, pokial v nich bola ryza, sme boli dost zapeceny...a kedze uz prespime celu noc az do rana bez krmenia, kasu som este nezaradila a kvoli tomu zapekaniu mam aj celkom obavu, ako bude na to moj synator reagovat. No a od ukonceneho 5. mesiaca sme zacali s ovocnymi desiatami - je to zatial predovsetkym jablkova doma robena predsnidavka a obcas aj s mrkvou. Ved takto je to uvadzane vsade, tak ma prekvapuje doporucenie Tvojej dr. 😕
Ahojte, kto ma pridá do súkromnej skupiny? písala som luppite aj tic tac22 a nič.
Tak stále čakám a čakám a nikto ma ešte nepridal do súkromnej skupiny, hmm...super!
Myslím, že keď niekto zakladá súkromnú skupinu, tak by mal sem tam kuknúť, čo sa v skupine deje alebo či niekto "nový" sa nechce pridať. Chápem, že zakladateľka môže byť chorá alebo niečo iné, v takom prípade by mala touto vecou poveriť niekoho iného. Tak teda stále čakám...
@lacikagr napis jej do posty
@zvedava17p
Ahoj, písala som jej, ale nič...

a ozaj, ked ste v sportaciku, mate este fusak?