Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lacikagr nie,nenapísala som,že neprijíma,len si písala,že tým mala niekoho poveriť,keď sem nechodí,ja len ,že to nie je jej povinnosť..to ,že niekto rodil v novembri,nie je vstupenka do súkromnej skupiny...myslím,že dievčatá chodia aj sem a keď je nejaká otázka ,určite odpovedia..ono súkromnú skupinu si väčšinou založia maminy na to,aby ich len tak niekto nečítal a píšu si tam aj súkromnejšie veci,dávajú fotky,ktoré boli na verejnom fóre neraz zneužité,keďže si píšu o samého začiatku a poniektoré sa aj stretávajú..len toľko na vysvetlenie... 😉
@lacikagr Ahoj ak nebudes casto prispievat tak do sukromnej radsej ani nehod, lebo Ta vyhodia tak ako aj mna. ☹
@bambula799 prispievať často????...prepáč ,ale pomaly za rok máš na koníkovi 8 príspevkov,fotku ani jednu,nikto nevie kto si ,odkiaľ si,,,prečo by si mala byť v súkromnej skupine,ktorú si založili maminy pre vlastný pocit bezpečia???..píšu si takmer denne,stretávajú sa,píšu osobné veci a pridávajú rodinné fotky???..nevidím nič,čo by si spĺňala .ako som už písala vyššie,napísať,že mám dieťa narodené v novembri nie je vstupenka do súkromnej témy...na to je tu vytvorená verejná diskusia novembroviek,ktorá sa príspevkom vždy dostane na čelo diskusií.. 😉
@bambula799
už ma do súkromnej pridali, uff mala som čo robiť, aby som poprečitovala všetko, teda všetko sa nedalo, ale môžem povedať, že som sa veľmi veľa dozvedela...očkovanie, zúbky, príkrmy... ako nepozerám nikomu do albumov, ani fotky ani nič súkromné ma nezaujíma, mňa zaujímali hlavne diskusie, ktoré sa týkajú detí, kde inde sa dozviem toľko ako od mamičiek, ktoré majú rovnako staré dieťa ako ja! Som rada, keď mi nejaká mamička poradí, ak budem môcť poradiť poradím aj ja, ale fotky sem pridávať nebudem, tie na net nezavesím.....
/ aj keď dnes sme mali krst, malá bola ako bábika a najradšej by som sa s nou pochválila celému svetu 🙂 /
@woman04 Ja viem ze som takmer vobec neprispievala ale do sukromnej ste ma taku prijali. Rada som Vas citala, ja som na toto forum prisla az ked som bola az 7 mesiaci, vsetky ste mi prisli take zohrate ze som nevedela medzi Vas uz vstupit,. nuz ale moja chyba. A tie fotky? Nerada ich davam na net. Aj ked ma niekto fotku nikdy nemozes vediet ci je prava alebo kdo sa za nu skryva. Tak nech sa vasim detickam dari. 🙂
Ahojte mamicky, neboli ste niektora na preplachu slznych kanalikov s drocom, nas dnes ocna poslala , od narodenia mame stale zapaly ocka a az teraz to chce riesit preplachom a chcela som sa spytat ako to zvladli vase deticky, strasne sa bojim ako to bude prebiehat, dakujem
@sisquaa22 Ahoj ja som bola s malou ked mala 2 mesiace, doktorka jej to najprv umrtvila zabalili ju do plienky aby sa nehybala a dalej som sa radsej nedivala, mala dost plakala ale povedali mi ze ju to neboli ze ju jeduje ze sa nemoze hybat.Chvalabohu to trva len chvilu aj mala sa hned upokojila. Aj nam to pomohlo odvtedy mame stym pokoj. 🙂
@micicka Ty co vymyslas s 90 dnovou???ved ty si nepribrala 🙂 hned po porode si vyzerala ako modelka 😉 krasna stihla 🙂
@bambula799 dakujem, dufam ze to prezijeme 🙂 a ze to pomoze ,lebo uz piate antibioticke kvapky kvapkame
@veronika1417 😀 😀 nepribrala som počas tehu, ale po pôrode som veru pribrala 😖 asi 6kg, ale našťastie už som zase na bode nula - teda tam kde som bola keď som otehotnela 😀 mne veľmi chýbalo sladké, teda hlavne jogurty a nevedela som sa ich po pôrode dojesť, no a tak šli kilečká hore 😒
@micicka ha mala by si vidiet mna to ja mam tolko co ked som isla rodit 😒 ale mozem si za to sama, jem nepravidelne a same hluposti navyse som zacala piect takze kolace, keksicky,... no budem musiet prestat 😀 😀 😀
Ahojte maminy. Sedia vase deti uz same? Mne doktorka povedala, ze do 7. mesiaca by malo dietatko uz sediet samo... 😖 A zubky uz mate?
@cholitko ahoj, my nesedime, teda ak ho dam sadnut tak aby sa mal coho drzat, sedi krasne, ale sam si sadnut nevie, cize to casto nepraktikujeme... ale v kociku sa mi niekedy hneva, ak nemoze sediet... a neviem, ja som citala ze sediet by malo babatko az vtedy, ak sa do sedu dostane z lozenia... a neverim ze vsetky deti lozia v 7. mesiaci.... ja sa kvoli tomu urcite nestresujem, i ked si myslim ze by sa nam papalo lahsie ak by sme sedeli 🙂 a zubky.... nemame :( ani jeden jediny....
@cholitko naša malinká má dva zúbky a už sama sedká,ale každé dieťatko je iné,staršej dcérke vyšli zúbky až 10.mesačnej...
@cholitko ahoj, môj maly ešte sedet veľmi nevie, a ked ho dám do sedu bez opory tak je úplne nahnuty dopredu, a hned by sa prekoprcol , veľmi ho ešte nechcem dávať sedieť , kvôli chrbtici by sa nemalo kým sam nevie sedieť . Zubky uz mame spodne dva , našťastie nás veľmi nepotrapili 🙂
@cholitko Môj ešte nesedí vobec, ani nelozí. Neriešim to. Ono to raz príde. Zatial zdvihne riťku, hlavičku zaborí do sedačky a tak sa posúva. Dokonca, ked ho dám na zem na puzzle, tak sa strašne hnevá a radšej sa ani nehne. Zdá sa mi, že sa boji pohnúť na tvrdej položke. Dám mu tam kopec hračiek a aspoň sa trocha posúva, resp otočí ale veľmi opatrne. A žubky máme 4.
@bambula799 prepáč ,nie v tom nič osobné,ani voči ostatným,ktoré boli vyradené,nie si sama..lupitta pridávala zo začiatku každú,ktorá o to požiadala,ale ak pol roka tretina iba číta a neprispieva,príde mi to nefér voči ostatným maminám,ktoré tam riešia nielen detičky,ale aj osobné problémy,prácu a dávajú fotky rodiny-ktoré sú isto pravé,keďže detičky vidíme často ,ako rastú..fotky nie sú v albumoch,ale priamo na stene...a ako som písala,veľa sa osobne stretávajú..to nie je reality show ani telenovela na pokračovanie,aby ich niekto cudzí zvonku čítal..práve kvôli tomu bola založená súkromka,že sa nemusia báť dať fotky na net,keďže niektoré mali skúsenosti s tým,že im fotky niekto "ukradol" a zavesil ako svoje..,a ako si si mohla všimnúť,akonáhle sa niekto opýta niečo v tejto diskusii,hneď maminky odpovedajú aj sem.téma je stále otvorená,veď veľa nás prispieva do viacerých diskusií..pekný deň a všetko dobré... 😉 😉
@cholitko ahoj, to čo lekárka povedala je iba tabulkové čoho sa Dr.držia dieťa by nemalo sedieť pokiaľ sa samé neposadí . Jasne ak ho dáš šikmo na pár min. denne nevadí alebo ho treba skúšať za ručičky do sedu , ale nie na silu .Každé dieťatko je iné .
@veronika1417 presne, nepravideľná strava a hovadiny!! ale už sa lepším, snáď mi to vydrží. začala mi chutiť zelenika akú robím Natálke - na pare, ale ja si ju trolinku osolím a keď dám niekedy chipsy, normálne sú bleee, strašne mastné! len aby mi to vydržalo 🙂
@cholitko nechodím už často do tejto témy, ale všimla som si tvoj príspevok. je to podľa mňa hlúposť, že dieťa musí sedieť do určitého veku. nám sa to podarilo a asi 2 týždne už pekne sama sedí. ale napríklad pretáčať sa z chrbátika na bruško sa jej podarilo presne v 7. mesiacoch -teda tak aktívne, dovtedy to bolo len v spánku, alebo s malou pomocou a myslím, že teda to bolo dosť neskoro, ale zároveň si myslím, že nám nič neušlo! čítala som aj, že sedieť by sa malo až potom ako dieťa lozí a samé sa posadí, a to sa do 7 mesiaca určite nedá stihnúť 😉
@micicka zavidim Ti ze to dokazes 😀 ja som este nekupila parny hrniec ale mame na plane a potom zacnem aj ja 😉 slubujem 😉 teda skusim 😀 😀 😀
este ma napadlo, vela sa toho popisalo, ale predsa len - pouzivate dojcensku vodu aj na varenie aj na pitie? a prevarate ju skor ako date detom?

@woman04 Jááj, to som nevedela, že niekoho nemusia prijať medzi " novembrovky " aj keď som rodila v novembri 11 a sem tam som aj prispievala, každý deň som na MK chodila kedy sa dalo a čítala a prežívala som priebeh tehotenstva hádam s každou prispievateľkou, ktorá mala rovnaký termín.
Ono nejde o to, že tu môžem písať , a s kým asi tak, sama so sebou si mám písať? Veľa sa človek dozvie od tých, čo pravidelne prispievajú, teraz začíname s príkrmami, idú nám zuby, nemám sa s kým poradiť a myslím, že málokto chodí sem... Ale tak aspoń to, že ma neprijímajú do súkromnej skupiny by mi zakladateľka mohla oznámiť, či?