icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

kleopatris
28. máj 2013

@jaja018 mne je stale zle cely den, k tomu si este sem tam zavraciam (minimalne raz denne), zuby cistit je pre mna cisty horor, lebo mna potom napina o zivot...takze nie si sama ;) mne to skonci az v novembri :((

jaja018
28. máj 2013

@eevicka83 @klelopatris Dakujem myslela som ze už iba ja. Mne je zle kazdy deň a každé ráno sa porozprávam s wc. Zatiaľ som schudla takmer 8 kg. Aj ste pribrali už? No umývanie zubov ja absolvujem az okolo obeda 🙂

hrustik1
28. máj 2013

@jaja018 mne je tiez stale blbo - jeden den je lepsie a potom si to ten druhy vynahradi ☹ Akurat dnes mi je tak, ze ledva stojim na nohach a funim ako parna lokomotiva. Len sa to snazim predychat, ale nedari sa ☹

kleopatris
28. máj 2013

@jaja018 ja sa musim priznat, ze ja niektore rana ani zuby neumyvam :( nahradzam to zuvackou :( mne uz chudak maly drziava vlasy aby som si ich neovracala a bucha ma po chrbate lebo si mysli ze mi zabehlo. A vsade chodi a rozprava jak mu je zle a zacne kaslat a vypluvat sliny 🙂 sice je to aj milene ale aj hrozne, dufam, ze to na nom nezanecha nejake stopy 🙂
Ja som uz troska pribrala, mozno kilo, nastastie moj zaludok vela nepusti..
ako si to mala u malej? tiez ti bolo zle? a si doma? lebo ja musim chodit do prace a teda stoji to za to :(

matrix87
28. máj 2013

@jaja018 no ja som konečne pribrala kilo 🙂

kleopatris
28. máj 2013

@hrustik1 aj ja dnes strasne funim, sa hned zadycham az mi je zle a mam cierno pred ocami, asi zase ze sa pocasie meni...

jaja018
28. máj 2013

@hrustik1 no vidím ze je nás viac čo máme" super "tehu

jaja018
28. máj 2013

@kleopatris zlatý syncek🙂 ja som našťastie doma. Pri malej som to mala rovnaké do 7 mesiaca nevoľnosti a od 7. ma tak neskutočne pálila zaha ze zvracani som pokračovala kvôli tomu. A dobre bolo az po pôrode. Ked chodíš do roboty nedal ti dr. čipky aby ti nebolo zle? Ja som mala pri malej

jaja018
28. máj 2013

@matrix87 ja schudla skoro 8kg ☹

matrix87
28. máj 2013

@jaja018 ja som tiež naskôr veľa schudla a včera som sa odvážila a konečne som pribrala... takže, ešte ma dobehneš 🙂

trish31
28. máj 2013

Ja som este nepribrala,56 mam stale

jaja018
28. máj 2013

@matrix87 no len dúfam ze nebudem ako pri malej najprv -7 a do konca tehu sice netuším ako keďže som celé tehu zvracala +30 ☹

kleopatris
28. máj 2013

@jaja018 dr. mi dala tabletky, ale ja ich moc nechcem brat, sa snazim tabletkam vyhybat ked sa da. Radsej si to odtrpim ako maleho nejak ohrozit :( lebo v letaku je take ze v tehotenstve len na radu lekara lebo nie du studie vplyvu na plod... Tak sa bojim.
Tiez to mas vesele s tym zvracanim :( chudatko :( inak ja som bola na konci aj rada, ze som vracala lebo maly mal aj tak 4,2 kila u porodu :D keby som nevracala tak porodom snad sestkilove decko :D

matrix87
28. máj 2013

@kleopatris ja som mala tiež tabletky, kde bolo napísané, že v tehotenstve len podľa lekára... ale môj chlap pozná bývalého primára gynekologie našej a sa ho pýtal, že čo, a on povedal, že to je teraz už skoro na všetkých liekoch, že sa tým chránia tí výrobcovia... ale že ak to lekár predpíše, tak to je v pohode...

ewca
28. máj 2013

@kleopatris a neskusali ste nato vracanie cocculine? homeopatika? zevraj pomahaju

jaja018
28. máj 2013

@kleopatris uf 4,2 kg to je veľa ja som mala problem vytlačiť malú 3850g. A ked si predstavím ze druhé deti vraj bývajú väčšie no hrôza. Aj tak mám už teraz depku z pôrodu. ☹ no ako to babo pôjde von netuším 🙂

jaja018
28. máj 2013

@kleopatris no niekto nevie ani ze je tehotny a niekto si to aj za iných odskace

matrix87
28. máj 2013

@jaja018 ja som síce ešte nerodila, ale moja váha pri pôrode bola 4050g, tak som celkom zvedavá, koľko bude mať tento môj prvý zázrak 🙂 ak bude po mne, tak neviem neviem...

trish31
28. máj 2013

@jaja018 aj ja mam obavy z porodu....uz teraz sa trasem

jaja018
28. máj 2013

@matrix87 no moja váha bola 2300g a to som sa narodila v 39tt. Manzel mal 3100g takže pokom som mala babo s váhou 3850g netuším 🙂

kleopatris
28. máj 2013

@matrix87 aj ja som ako tretie dieta mala 4,5 kila 🙂 a kedze to zase bude chlapec tak myslim ze sa tiez na 4,5 vyhrabe 🙂 ale ako som u porodu zistila ono nejde ani tak o vahu ako o velkost hlavicky 🙂 ale moj porod bol i tak krasny 🙂 dufam ze aj druhy bude 😵

jaja018
28. máj 2013

@trish31 no len ja už viem čo ma čaká. Ale na druhej strane dúfam ze iba kvôli personálu som mala taký pôrod. Tento krát si musím napísať porodny plan a otvoriť ústa

matrix87
28. máj 2013

@jaja018 to sa možno nejako spriemerovalo 😀

trish31
28. máj 2013

@jaja018 ja ani len neviem,co ma caka..ja porodny plan nemam.Jedine co chcem,aby mi malickeho polozili na mna,ked vylezie pan kral a chcem ho mat chvilku pri sebe,a potom chcem,aby som ho mohla plne kojit ak budem schopna,ziadne flasky nech mu nestrkaju do pusy.Ine ja nepotrebujem...A ak bude volny apartman/samostatna izba/ tak ak je mozne nech je tam maly so mnou...Ale to uz nie je porodny plan 😀

kleopatris
28. máj 2013

Baby nebojte sa porodu, ja som to vsetko nejak nechala na prirodu, pocuvala porodnu asistentku na slovo a Ono to islo, sice s nastrihom a sitim ale islo 🙂 ja som uz vsetko zle zabudla a mam len krasne spomienky 😵

trish31
28. máj 2013

@kleopatris sak toho nastrihu a sitia sa bojim najviac...ze tučinko musi nejak vyliezt s tym som sa uz zmierila,to si uz nepomozem,ale ten nastrih a sitie wuaaaaaaa

jaja018
28. máj 2013

@trish31
@kleopatris ja som bola v nnemocnici už 5 týždňov pred pôrodom. Ešte o 7 ráno ma napchali magnezkom a guajacuranom proti kontrakciam a o 9 prišiel primar ze ideme rodiť. Dali tabletku odspodu. Bolesti hrozne no nič sa nedialo. Tak dali infuzku oxitocin, nič prevratné sa neudialo. Tak len striedali infuzku jednu za druhou. Kontrakcie silneli ale len na monitore ja som nič necítila a doktor ze ideme rodiť. No žiadne tlaky bolesti nič som nemala otvorená na 8. Jeden dr. sa vo mne rypal od spodu druhy mi tlačil brucho. Pôrod trval 36 hodín s toho dve hodiny tlacenia. No primarovi som na pôrodnej sále povedala ze už nikdy nerodim a on sa smial no len aby sme vás tu o rok nemali znovu. No nebude to o rok ale o rok a pol🙂
Ale myslím si ze by bol ten pôrod iný keby nebol vyvolaný a robený rychlo lebo ide víkend

jaja018
28. máj 2013

@trish31 o nastrihu som ani nevedela a šitie nebolo take hrozne aj ked ma sil vyše hodiny

trish31
28. máj 2013

@jaja018 to preco ti tak vyvolavali?Toto ja nechcem.Ja sa dohodnem s mojim lekarom,zaplatim mu,ze ked to na mna pride on pride do nemocnice a rodime,ne ze sa pri mne vystriedaju 3 sluzby a budem dva dni rodit.Ne ne ne,ziadne take

trish31
28. máj 2013

@jaja018 a umrtvil?