icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

nikky81
12. jún 2013

@eevicka83 tak to ti cez den pekne narastie 🙂. ale vsak este ma cas rast a ked je mala ok, tak je to v poriadku 🙂

jaja018
12. jún 2013

Ach baby. Kamoska je v 28tt a bola v nemocnici kvôli vysokému tlaku a potom s toho bola preekpapsia. Previezli ju do nových zamkou a tam teraz caka co bude. Drzme jej palce aby este vydržali 2v1!

euka210
12. jún 2013

@eevicka83 ...ale ved na fotkach mas uz pekne brucho, ako ze ho nemas!? 🙂
u nas merali len hmotnost 320g, hlavicku (to je to BPDxFOCD) 48,7 (to zodpoveda 20,5t a ja som v 19t) a dlzku stehennej kosti (FL) 30,1. Viac mi ani pri prvom nemerali.

euka210
12. jún 2013

@jaja018 juuuj, tak to je blbe 🙂 Ked neklesne tlak, tak asi male pojde vonku. Ja som mala problem s opuchmi, ale to bolo az posledny mesiac a som si polezala v nemocke, ale po tyzdni ma pustili domov na tyzden v podstate a svagrina dostala aj preeklampsiu a sla na sekciu, ked tlak nevedeli znizit. Ale to uz bolo tiez v "termine".

euka210
12. jún 2013

dnesna poradna ok, len kilo som zatial pribrala...to bude tym pohybom pri malom 🙂

andy09
12. jún 2013

Takže dnešná poradna v poriadku, vyšetrovala ma zo spodu, všetko OK, malinké krásne rastie. Poslala ma do nemocnice na morfo utz. a som neskutočne sklamaná, keby som vedela akým spôsobom to prebehne tak idem radšej zajtra alebo v piatok. Prišli sme tam, malovali tu miestnosť kde robia sono, všetko mali len provizorné. Nepustili so mnou ani malú ani muža a ja som sa ani nespamätala že som si lahla a už som vstávala a išla preč. Lahla som si diktoval sestričke niečo čo som ani nerozumela, neviem miery nič, celé to trvalo asi 2 minuty, ani som dnes drobčeka nevidela, išla som otvoriť usta že sa spýtam že či nevidí čo to bude a už bol dr. preč. Iba mi povedal, že všetko je v poriadku. Som uplne sklamaná tešila som sa celý mesiac a nič. Ešte že ideme o týžden a pol na 3D tam ho aspon všetci traja uvidíme. Na dalšiu poradnu ma dala o 2 týždne asi bude mať potom v juli dovolenku tak aby to nejako vyšlo. Celkovo som pribrala 2,5 kg za celé tehotenstvo.

prahaxx
12. jún 2013

@andy09 tak hlavne ze je vsetko v poriadku, u nas v nemocke treba otazku pohlavia riesit dopredu, poplatok je 10 eur a riziko omylu velke :-/ vraj ak sa netrafia, tak peniaze vratia, reklamaciu tohto typu si neviem predstavit riesit :-/

andy09
12. jún 2013

@prahaxx Vieš ono mi ani tak nešlo o to pohlavie aj ked zvedavá som ale tešila som sa ,že ho konečne po mesiaci uvidím ako sa hýbe a tak a nie takýto prístup.

kajca84
12. jún 2013

@andy09 tak to ti verím,aj ja sa vzdy tesím,preto som sa aj minule opytala,ci sa pozrieme aj ked netrebalo,esteze mi vsetky ultrazvuky robí moj lekár...

jaja018
12. jún 2013

@euka210 ja som tiež bola kvôli tlaku a opuchom v nemocnici ale az na konci tehu. A tlak mi klesol a este som dotiahla do termínu pôrodu. No neviem ako je ona na tom teraz s tlakom či sa im ho darí znižovať ale je na tom tak ze jej kvôli preekpapsii začínajú zlyhávať obličky. Zatiaľ jej nehovorili ze co ďalej, čakajú. Ale myslím si ze čoskoro babo pôjde von.

andy09
12. jún 2013

@kajca84 mne robí moja dr. každý krát sono, len tie čo sú povinné v 10 tt , 20 tt ma posiela do nemocnice na sono. A dnes mi ani sono nerobila, že ved idem do nemocnice tak tam urobia, tak za to také sklamanie, ani rečo so mnou nie je 🙂

katyka11
12. jún 2013

@andy09
to co za pristup??? normalne nechapem... ste museli ist odtial pekne sklamany.... ja idem Andy zajtra na ten morfo utz...tak som zvedava...ale aby to nebola predzvest....ze si ty nevidela...ani ja neuvidim...ako naposledy 😀
ale tak ........ja len dufam, ze bude vsetko oukey

kwetinnka
12. jún 2013

@katyka11 a kam ides na to morfo?
@andy09 a to s tymi liekmi sa mi nezda...lieky na stitnu zlavu sa neberu pre istotu....ved ti moze vsetko rozhadzat...

kwetinnka
12. jún 2013

@jaja018 ked sme mi dali malej to meno poznala som jednu Lily teraz ich je uz viac..ale v celej skolke je jedina...a ked bude velka sa to strati

eevicka83
12. jún 2013

@euka210 ja som len pisala ze mi je cudne ze ked sa rano zobudim tak brusko malilinke... ked lezim tak len mini kopcek a ked sa postavim tak trochu viac ale stale asi mesiac take iste.. ale hadam od toho 23 tt podrastie.. vecer je o dost vacssie teda...
a co sa tyka rozmerov tak tvoje male je teda riadne velke.. moja pred tyzdnom vazila 300g priblizne ale neviem ci to nejak vyratala alebo len urcila tabulkovo... lebo to tak rychlo povedala hned ako som sa opytatala... tak mi to bolo take cudne.. ale podla rozmerov takmer sedela na 20tt mozno o nejake 3 dni menej.. BPD 43, FL 28,5 a este merala obvod bruska to mala 15,1 cm a este tam bol udaj a to neviem co znamena ale asi dlzka od hlavicky po zadok FTA 18,24 cm. POvedala mi ze celkovu dlzku ma okolo 25cm tak by to aj sedelo..

eevicka83
12. jún 2013

@andy09 to som normalne aj ja sklamana ze ako ti to dnes dopadlo... som sa velmi tesila ze sem teraz pridem a uz budu spravicky ze ci cakate to dievcatko co tak velmi chces.. aj ked jasne ze to je jedno aj ked chlapceka len nech je vsetko o.k. ale teraz som sa taaaak tesila ze uz to tu bude a nic ☹ nevadi tak si tyzden pockas a budes iste vediet.

matrix87
12. jún 2013

@eevicka83 ja mám otázku na telo 🙂 možno mi to uniklo, alebo sa prejavuje tehotenská skleroza, ale prečo si to v novembrovej skupine, ked si v 22tt? možno si to už písala, a možno som na to aj reagovala, ale ja mám teraz krátku pamäť 😀

andy09
12. jún 2013

@kwetinnka no tak mi povedala aj čo mi moja dr. potom pozerala správu tak sú tam miery štítnej žlazy a to mám ok a mne povedala že lieky mi dá kvoli bábatku lebo že ono do 3 mesiaca nemá vyvinutú štítnu žlazu a moja pracuje 3x viac ako normálne.

andy09
12. jún 2013

@katyka11 ani mi nevrav, som uplne sklamaná z toho prístupu a hlavne som chcela vidieť ako sa hýbe aspon na chvilku . neboj tebe iste zajtra povedia🙂 Potom daj vedieť...ja si ešte musím počkať 😀

andy09
12. jún 2013

@eevicka83 som rada že je všetko ok, ale aspon keby mi ho ukázal na tej obrazovke ale nič záležitosť snáď 2 minut a tu správu čo mi napísala sestrička tak som to luštila tu na nete že čo to znamená. Celý mesiac som sa tešila a nič, ja sa vždy ukludním už len ked vidím ako sa hýbe a dnes houby z toho ☹ A na pohlavie si počkáme do 24.6. tak potom dúfam napíšem už správičku čo bude 🙂

kwetinnka
12. jún 2013

ale keby pracovala tri krat viac v tych vysledkoch by sa to ukazalo...noo voobec tomu nerozumiem...by som s takymto experimentovanim mala strach,...sa zajtra spytam mojej dr co s nou robim...my to normalne neda uvazovat nad tym.
A tiez som sa ta chcela spytat ci uz vietre co to bude...noo ale to je smola,ze si zrovna malovaci den vymakla

katyka11
12. jún 2013

@kwetinnka Na morfo idem k primarovi na Antolsku do jeho sukr.ambulancie v dubravke... 😉

katyka11
12. jún 2013

@eevicka83 presne toto som cakala aj ja ze Andy napise... 🙂

eevicka83
12. jún 2013

@matrix87 ano pisala som... lebo dr. mi urcil zly termin.. napisal mi ze som poslednu ms mala 26.1 namiesto 16.1 tym padom mi na zaciatku vysiel termin 03.11 ja som si to sama neratala a to ze tam je zly datum som si vsimla az v 16tt ked som uz davno chodila sem.. neslo mi do hlavy preco som vzdy o vyse tyzdna mensi tyzden a az potom som si to vsimla... nechala som to tak lebo aj dr. povedal ze to nevadi ale na 3d mi povedali ze mala sedi podla mojho skorsieho datumu menstruacie priblizne o 3 dni menej ale ze nie o 10 dni ako mi pise dr. tak potom po 3d som si to aj tu zmenila... tak hadam je to tak. uvidime v utorok u mojho dr. na morfo..

andy09
13. jún 2013

@kwetinnka vieš čo ani ja tomu nechápem, a som taká naštvaná, že vôbec sa neviem s tou dr. skontaktovať, ked tam idem sestrička ma ani poriadne nevypočuje a zabuchne dvere. Včera som to vravela mojej dr. tá povedala, že ked mi robia zle tie tbl. nemám ich brať a mám sa skontaktovať s tou lekárkou, čo sa snažím od začiatku týždna. Odkedy som ich prestala brať tak mi je super.

andy09
13. jún 2013

@kwetinnka no nevieme čo to bude , musíme si počkať na 3D za týžden a pol.

euka210
13. jún 2013

@eevicka83 ked lezis, tak vzdy je mensie, lebo sa rozleje do sirky. A rano je aj zaludok prazdny 🙂

eevicka83
13. jún 2013

@euka210 no hadam je to tym.. len sa cudujem kde sa tam schova ta moja 25cm slecna...

eevicka83
13. jún 2013

Baby prosim vas ktore byvate v okoli NItry alebo ste boli v NItre na nakupoch viete mi poradit ci v nakupnom centre Mlyny maju kociky??? Viem ze je tam detsky obchod a sa mi zda ze aj dost velky ale neviem ci tam maju aj kociky. Lebo dnes ideme do Bojnic a muz hovori ze by smeskocili popozerat nejake kociky do mlynov.

matrix87
13. jún 2013

@eevicka83 ja sice nie som z Nitry, ale chodim tam do skoly a do detskych obchodov s vacsou radostou ako na prednasky 😀 maju tam kociky a strasne vela... a keby som mohla cestovat, tak tam hned idem... na poschodi je predajna, myslim, ze sa vola Lamaze, alebo tak nejako... a tam maju straaaaaaaaasne vela kocikov a kadecoho