icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

trish31
18. jún 2013

@andy09 to je to teplo,my dnes zostavame doma,hlasia 38 stupnov,a aj ked som v chladku v takom teple strasne mi bije srdce,takze dnes nohy vylozene a klima,voda,a budem sledovat z balkona okolie cely den🙂Ja som nepribrala vobec,ale tak maly je OK...

jaja018
18. jún 2013

Ja som zatiaľ nepribrala nič som takmer -9 kg. A v tomto teplé sa jesť nedá len take ľahké jedla. Baby opalujete sa teraz v tehu?

andy09
18. jún 2013

@cobinka to je v pohode aj ja som sa bála ked bola Miška so školou na výlete v TT, celý den som bola taká nesvoja. A to ked si predstavím že už budú prázdniny a skoro celé prázdniny ju neuvidím , ach jaj ale aspon si ich užije. Muž má celozávodnú dovolenku hned od 1.7. to pôjdeme sa pomotať po svk, potom na pár dní k svokre a tam hned Miška aj ostane , svokra si ju už zajednala minimálne vraj na 2 týždne, to sa s nou každý den chodia kupať na Sliač a podobné výlety a minulí rok chodili do BB do fitka na cvičenia pre seniorov a to si vieš predstaviť ako mi potom rozprávala a napodobnovala ako tam cvičili 😀 Potom pôjde s mojim bratom na 2 týždne do Chorvátska a nakoniec k mojej babke na záhorie tam sa teší najviac tam bude s detmi tak tam ide vždy rada. Tak len dúfam že na jej narodeniny na konci augusta už bude doma. A hned v septembri ide do školy v prírode a to si vôbec neviem predstaviť že zo školy pôjdu na celý týždeň preč. A už sa utešujem že ked toto všetko absolvuje tak ja už budem len krôčik ku koncu 😀

teuflerin
18. jún 2013

@trish31 no uvidim zajtra na poradni pre istotu jej vsetko poviem..a halvne bduem kludna ked ma ona kukne zospodu ci je vsetko v pohode..aj sono ked mi spravi...tak uvidime..halvne nech je vsetko zajtra ok.....lebo uz som nervozna....
Ja som pribrala od zaciatku zatial 1,8kg......akurat som sa rano vazila..tiez ficim na polievkach a ovoci hlavne..nic ine mi na chut njde
@andy09 mna hlava boli pomerne casto vp osledne dni a ani pitie mi nepomaha :((

andy09
18. jún 2013

@trish31 ja sa tiež dnes nechystám von, je tu strašne teplo hlásia 35 a od rána ma tá hlava pobolieva tak radšej ostanem doma ventilátor od rána mi fuka tak sa chladím. Od štvrtka tu máme jarmok tak potom sa pôjdem pomotať a spariť do toho tepla. Tak hlavne že malinký je OK a najviac sa priberá posledné mesiace, tak možno Ta to ešte len čaká 🙂

andy09
18. jún 2013

@teuflerin predtým ma hlava nikdy nebolela a ako som tehu tak už asi 4 krát ma bolela a raz to bola nepríjemná bolesť to som ani z postele nevyšla sa mi točila a zle mi bolo. A vždy som si musela dať paralen.

libertine
18. jún 2013

vy ste tu nikto nic nepribrali? ja som pribrala uz cca 5 kg, ide to presne tak isto ako v predoslom tehotenstve, to som pribrala dokopy 12 kg a po porode som mala 4,5 kg navyse oproti povodnej vahe. v predoslom som presne tak isto priberala, co mam poznacene, v tychto mesiacoch najviac a potom posledny mesiac uz skoro nic.

trish31
18. jún 2013

@teuflerin
@andy09 no nic baby,len vydrzat...my mame more kusok ale to je spinave velmi,a k dalsej plazi cistej peknej je to 45 min,tak dnes zostavame aj my doma,budem svokre zavadzat,akurat pojdem mozno pokupit daco na trhy,to je tu o ulicu dalej,inak dnes nejdem nikam lebo bude z maleho omeleta chudacik,musi mu byt horko
@teuflerin aj ja sa pred kazdou poradnou troska bojim,tie prve minuty su zle,ale isto je vsetko OK

trish31
18. jún 2013

@libertine nie ☹ A chuti ti papat?

andy09
18. jún 2013

@eevicka83 ja som sa ani nepýtala kedy majú dovolenku, ale je to možné, že ked sú horúčavy tak radšej dajú poradnu častejšie a už sme aj za polovicou, takže je to možné. Som zvedavá, kedy mi napíše dalšiu poradnu. Ale aspon ide čas rýchlejšie , ked ideme častejšie na poradnu 🙂

libertine
18. jún 2013

@trish31 tak normalne, tak isto ako predtym, ziadny rozdiel. ale mne ani nejak moc zle nebyvalo.

kajca84
18. jún 2013

@jaja018 ahoj,aj ja som zatial v mínuse,no nie tolko ako ty a zatial sa neopalujem,iba sedím v chládku,ked sa dá

teuflerin
18. jún 2013

@trish31 ti to more zavidim hned by osm niekam sla..albo ku bazenu....ale ked sa ani kupat nemozem.asi sa uvarimpocas celeho leta,...no uvidime

andy09
18. jún 2013

@trish31 tak svokra aspon bude rada , že sa jej tam motáš 🙂 ved treba si aj oddýchnuť a zajtra zasa sa schladiť k moru 🙂 Veru im musí byť teplo chudáčikom a na budúci rok si už leta užijú naplno 🙂

trish31
18. jún 2013

@libertine hm....tak ani mne neni nejak zle,obcas ale to je OK....neviem,pokial su krpci OK tak sa nestresujem velmi s tym

andy09
18. jún 2013

@libertine ja som doteraz pribrala 2,5 kg, jesť mi nechutí jem ešte menej ako normálne a to mi zle nebývalo. Pri malej som celkovo pribrala 7 kg.

trish31
18. jún 2013

@andy09 no akurat som rozmysala nad tym,ze jaaaaaaj,maly sa v zime narodi to neni dobre ho kocikovat v zime,ale na druhej strane,leto si spolu uzijeme,uz bude vacsi🙂

andy09
18. jún 2013

@trish31 ja som tiež včera uvažovala nad tým, lebo som bola s Miškou v jednom obchode kupovať šlapky a nejaké tričká a ukazuje mi že aha mami čo tu majú a uplne miniaturne plavky krásne modré adidas a hned pri tom mali také isté dospelácke , ale také to bolo chutné a hned ma napadlo že buduci rok už sa budeme čvachtať spolu 😀

trish31
18. jún 2013

@andy09 presne,to sa uz aj plazit mozno zacne,na travicke budeme spolu,pri vode,nakoniec to celkom fajn vyslo...strasne sa uz tesim na to

andy09
18. jún 2013

@trish31 aj ja sa teším už aby to bolo cez zimu budú bábätká a také to najlepšie obdbie budu mať v lete to bude super 🙂 Muž minule videl jednu mamičku a mala klokanku na sebe a tam mala asi polročné dieťa a on hned to si kupim aj aj a budem ho tak nosiť 🙂

hrustik1
18. jún 2013

@kwetinnka akurat dnes idem k lekarovi na konzultaciu s tym mojim "polienkom". Povedal, ze mi urobi punkciu a posle to na rozbor.
Moj gynekolog to tiez neberie na lahku vahu, lebo sa boji aby som v tom kolene nemala nejaku infekciu. No a k tomu ten moj skrateny krcok - no som uplny tehotny lazar ☹ Najradsej by som hybernovala do konca oktobra 🙂 Tak mam teraz nariadeny kludovy rezim - tym padom nezatazujem ani koleno a dufam,ze i krcok sa zlepsi 🙂

hrustik1
18. jún 2013

@andy09 @trish31 moja Karolinka je tiez novembrova a bolo to super. Pocas zimy bola este malinka a v pohode sme zvladali obliekanie do zimneho oblecka i kratke prechadzky v zimnom obdobi. No a na jar z nej uz bolo vnimave miminko 🙂 A cez leto sme uz boli pri mori - v juli mala 8 mesiacikov a uz sa stvornozkovala po plazi 🙂

prahaxx
18. jún 2013

@hrustik1 s absolutnym kludom vela bab vydrzalo az do porodu, mne to pride ako relativne strasne dlho este, aj vzhladom na to, ze mam problem vyslapat jedny schody v panelaku, no musime vydrzat

cobinka
18. jún 2013

@trish31 , @andy09 no ved ja viem, ze je to normalne... 😉 ale keby som mala cislo na ucitelku, chudera aj mobil by som jej vybila 🙂 jedine stastie, ze ho nemam...to su take myslienky, ze ci nieco pil (nabalila som mu dva dzusy, chudacik moj, taky mal tazky rupsak), ci jedol a ci mu nebolo v buse zle (nikdy mu nebolo, ale co ked nahodou) 😒 a tak dalej...ale rano bol taky nadseny, ze hned ako zbadal autobus a deti okolo, tak aj zabudol, ze existujem 😉

euka210
18. jún 2013

@trish31 zatial len kilo a jest mi chuti ked pride hlad, ale to horuco...v dome hore v izbe mame uz 28C. Mna z toho boli hlava a som unavena. Esteze niekto uzasny vymyslel nanuky 🙂

kleopatris
18. jún 2013

Tak dnesna poradna za nami 🙂 vsetko ok, teda az na kvasinky ...netusim kde som ich vzala, ani som nevedela, ze ich mam. Maly strasne vymyslal, skakal a kopal, ani peknu fotku nemam. Dr. sa fakt dlho snazila, az vyzeralo, ze nam ruckou hrozi, ze daj mi uz pokoj 🙂 taky podareny drobcek maly.
Pytala som sa na tu sodu a vraj teda dat si mozem, ale neodporuca sa to a vraj to ani nepomaha tak ako by malo, dala mi na tu zahu nejaky gelik, tak uvidim, ked precitam pribalovy letak, co to za chemiu ...
a ja som pribrala 3 kg aj napriek tomu, ze mi je zle. Aj som rada, lebo ja som jak podvyziveny pavuk 🙂

euka210
18. jún 2013

@libertine ja som naopak naberala posledne mesiace vela, ale to aj bolo leto a mala som opuchy. Za tyzden mal maly z 3700g zazracne 4500g pred porodom.

euka210
18. jún 2013

@jaja018 dobrovolne sa neopalujem 🙂 A brucho by som ani neopalovala, takze stale mam nieco na sebe. Ale da sa to pri drobcovi ktory chce byt vonku a teraz od soboty ma zvyk, ze poobede ide do bazenika...asi dnes skocim k nemu, inak iba nohy tam macam 🙂

libertine
18. jún 2013

inac ja som tiez dnes mala poradnu,ale ani sa mi o tom nechce hovorit,lebo ta moja dr. je nejaka odveci. robila sice ultrazvuk,ale taky odflaknuty, navyse povedala,ze pohlavie nevidno,ze to sa neda este vidiet. potom vraj ze mam vcestnu placentu. najprv som mala podla nej vzadu,potom vpredu a teraz dole. tak neviem. este ze v piatok idem k inemu dr na podrobny ultrazvuk a dostanem normalne info.

kwetinnka
18. jún 2013

Ked vas bolia hlavky dajte si jedno magne B6, to trosku ukludnuje aj nervovu sustavu...mne to robi dobre,a mam to ako prevenciu proti tvrdnutiu brucha.Pri malej som pribrala 11 kil,a po porode som mala kilo na vyse kedze my tiez ku koncu opuchali nohy,asi som zadrziavala vela vody.A teraz mam + 2 kila.
A co ti dala? gastrogel?? ten som si kupovala ale velmi to nepomahalo.
A kvasinky su v tehotenstve bezne,lebo sa meni PH.
A dnes som si kupila melon,strcila ho do chladnicky,a vyvalim sa na lehatko,nohy do bazena...a pohodicka...