icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

jaja018
24. jún 2013

@kwetinnka ja som si s ňou písala podpísala sice asi o dva dni ale odpisala. Asi nemá čas tu sedet stále

hrustik1
24. jún 2013

@kwetinnka joj si zlata, moje koleno je kapitola sama o sebe. Uz dvakrat mi z neho tahali vodu(naposledy v piatok) - vzdy sa mi potom na par dni ulavi 🙂 Dufam, ze teraz mu to vydrzi dlhsie ako tyzden. Nastastie vsak v kolene nemam ziaden zapal, coho sa velmi obaval moj gynekolog. Okrem opuchu mi nasli este v zakoleni nejaku cystu, ktora tlaci na makke tkanivo a i preto ma to boli pri chodzi. Ale lekar povedal, ze s tym sa zatial neda nic robit, lebo som tehotna a nemoze mi do toho dat kortikoidy. A este ma poslal na rehabilitacie. Tak dufam, ze pomozu. Ale uz si pomaly zvykam na vsetky obstrukcie sposobene tehotenstvom 🙂
Akurat minule som sa smiala, ze ked mi nie je zle od zaludka, tak ma strasne boli hlava alebo pali zaha. No a ked mi uz fakt nic nie je, tak ma zacne boliet to koleno - no proste "tehotny lazar" je zo mna. Ale nevadi, po porode sa to vsetko upravi 🙂

sudabe
24. jún 2013

@kwetinnka ja som jej tiez pisala uz davno a ona vobec ani neodpisala. tak jej uz nepisem, ked mas kocik zachovali tak ti netreba novy ved peniazky vyuzijes nä ine veci.
@norosko neviem Co to je cervikalne skore? mne predpisal magnezium a decky paralen, a povedal mi ze to mohol sposobit zapal Co som mala a potom sa zase vratil. kazdy povie inac.
@jaja018 to mas riadne brusko jaze som sama ze ho mam dost velke ale take Ako ty zatial nemam.

jaja018
24. jún 2013

@kwetinnka nie podpísala ale odpisala. Píšem cez tel a to mi tam hodilo

kwetinnka
24. jún 2013

@hrustik1 tak kym si tehotna s tou cystou sa vela neda...tieto nezvyknu same praskunut...som bola len zvedava ci tam mas tu vodu ako som myslela.
a uz je to skoro 2 tt co sm jej pisala tak preto som sa chcela opytat vas...tak sa mi hadam ozve...hlavne ked som videla ze 22.6 pridavala nejake fotky do albumu

jaja018
24. jún 2013

@sudabe možno preto ja mám take lebo pri druhom tehu vyskočí rýchlejšie a ja som min. rok v máji rodila 🙂

kwetinnka
24. jún 2013

@jaja018 je to urcite aj tym,lebo ta maternica sa skor roztiahne,a hlavne ked mas taky mensi odstup....ale ved to je jedno....na konci budeme vsetky vyzerat skoro rovnako 😀

sudabe
24. jún 2013

@jaja018 to som nevedela ale kazda sme inä len potom budem mat Co robit aby som schudla.

kajca84
24. jún 2013

@norosko to som pocula aj ja,ze tam je dobrá starostlivost,no urcite vydrzia pekne dlho 😉 Ja teraz nebyvam v KN,no chodím tam k lekárovi a dúfam,ze ak to bude znova císársky,ze on ho bude robit...

eevicka83
24. jún 2013

@kwetinnka ja som tej pani pisala tiez uz davno a neozvala sa mi tiez vobec...

kwetinnka
24. jún 2013

@eevicka83 som z toho celkom sklamana, ze sa neozvala

katyka11
24. jún 2013

@andy09 Andy tak ako ste dopadli???
Nozicky boli od seba 🙂 ?

slniecko001
24. jún 2013

@andy09 tak nám už prezraď kto sa v tebe skrýva 😀

andy09
24. jún 2013

Kočky tak sa teda hlásime aj my z 3D. Náš drobček má 370 g 25-30 cm to , že sa už nedá odmerať. Všetko je v poriadku, sme krásne zdravý. Máme užasný zážitok, pán doktor neskutočne milý , všetko nám ukázal a vysvetlil, máme 8 fotiek a DVD. Najkrajšie na tom bolo že hned ako začal robiť dr. sono tak sme videli ako sa chytilo za hlavičku a pokývalo prštekmi a Miška sa začala smiať že pozrite ako nás zbadalo chytilo sa až za hlavu a zakývalo nám 😀 No a na koniec sona sa nás dr. spýtal či vieme čo to bude, vravíme že nie a pýtal sa že čo by sme chceli tak vravíme že ja dievčatko a Miška s mužom chlapca a dr. sa ma pýta že a ked chcete dievčatko máte pre nu aj meno a vravím že ano Eliška alebo Ella a pozrel na mna a usmial sa a vraví že tak zabudnite na tieto mená nebude to ELiška ani Ella ale zdravý krásny chlapček 😀 Muž s Miškou celý happy vysmiaty dr. sa smial a ja tiež🙂 Takže budeme mať zdravého chlapčeka a velmi sa tomu tešíme. Ako išiel dr. vytlačiť správu tak Miška prišla ku mne a vraví mamka neboj ked budeš tehotná na budúci rok tak to bude určite Eliška a dr. do takého výbuchu a vraví že tá sa mi už o postarala o plány na budúci rok 😀 Takže teraz sa už len zhodnúť na chlapčenskom mene....čo bude asi problém🙂
Inak celé sono sa chytal za hlavičku naprv s jednou rúčkou potom aj druhou a prštekmi kýval, zlaté to bolo, ozaj krásny zážitok 🙂

inull5
24. jún 2013

@jaja018 mne pri prvom tehu bolo zle celých 9 mesiacov, z porady v práci som vybehla aj 4 krát a aj tak som mala o 20 kíl viac, ale asi preto že pred tehotenstvom som bola fakt chudá.

eevicka83
24. jún 2013

@andy09 jeeej gratulujeeeeem. a pridaj fotoooooo. uz som velmi zvedava...a ake mal rozmery? ci to ti nepisal?

sudabe
24. jún 2013

@andy09 tak to je super ze bol ten dr taky mili gratulujem k chlapcekovi a Miska je podarena.

katyka11
24. jún 2013

@andy09 Blahozelaaaaaaaaaaaaaaaam.....ani nevies, s akou radostou som teraz citala tvoj komentar.... normalne som sa usmievala.......... hlavne ze ste zdravy..... 😀 No.... aspon vy to teda viete... My este stale nic... az 11.teho ideme na cukor...tak som zvedava...ani neviem ci mi budu robit utz... 😒

matrix87
24. jún 2013

baby, a na tie predporodne kurzy idete?

inull5
24. jún 2013

@matrix87 ja som nad tým pravdupovediac ani neuvažovala..chodí sa tam aj keď je vopred takmer isté že budem rodiť sekciou??

kajca84
24. jún 2013

@andy09 jeej,krásne,blahozelám k zdravému chlapcekovi 😉

sudabe
24. jún 2013

@matrix87 ja sa chystam ale nemala som cas a teraz marodujem tak neviem ci sa tam dostanem. ty si bola?

euka210
24. jún 2013

@sudabe
@matrix87 ja som pri prvom chcela, ale tu v Mi sa platilo na nas vkus doste vela, ked inde to je zadara. Potom sme nasli este jedno zadara, ale boli prazdniny a sa to odlozilo, ze sme naboli nakoniec...a nakoniec aj tak som sla na sekciu

sudabe
24. jún 2013

@euka210 a u nas v he sa plati 3eura ns jedno sedenie tiez si myslim ze to je dost. mna By len zaujimalo dychanie pri porode.

matrix87
24. jún 2013

@inull5 vtedy asi nie, neviem veru...

@sudabe nebola som ešte, ma to len dnes napadlo, že kedy sa to tam chodí a tak...

nikky81
25. jún 2013

@andy09 gratulujem 🙂

kleopatris
25. jún 2013

@matrix87 ja som u maleho bola a si myslim, ze mi to dost pomohlo u porodu 🙂 a clovek tam aj spozna ine maminky a tak.
@andy09 gratulujem k chlapcekovi ;) vitaj v klube a Miska je zlatucka, maminka moze aj kazdy rok mat miminko 🙂

eevicka83
25. jún 2013

Baby normalne by sme si mohli popocitat ze kolko z nas caka chlapcekov a kolko dievcatiek celkom by ma zaujimala statistiska bab co sme sa tu stretli.len asi sa este pocka aj na ostatne uz by sme kazda mali vediet pomaly...ale myslim ze vyhravaju chlapcekovia zatial jednoznacne.

prahaxx
25. jún 2013

@matrix87 ako prvorodicka by som isla, nejde o info len o porode, ale aj o poporodnu starostlivost, pri porode viem co ma caka a po porode si objednam hlavne laktacnu poradkynu, lebo pri dcerke prirucky a knizky nepomahali.. o kupani, obliekani, poradniach mam prehlad, este to nie je tak davno

mate niektora skusenosti s posilovanim panvoveho dna? uz po zisteni tehotenstva som mala problem s unikom mocu, poctivo cvicim, zlepsilo sa to, ale pri a po cviceni mi tvrdne brusko, doktor vravel, ze nech kaslem na cvicenie, ked mi to robi tento problem, ale ked prestanem, hned citim ochabnutie.. tak budem postupne obmedzovat, snad pomoze, pokial by ste vedeli poradit, budem rada

morfo mam na zaciatku 21 tt, a kedy je test na cukrovku?

sudabe
25. jún 2013

@eevicka83 to je dobry napad s tou statistikou ale este pockaj trochu.