Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@katyka11 mne to na morfo pre istotu ani nepovedali🙂 Jediné čo viem z morfo je to BPD to je tuším hlavička to tam mám napísané 42 a že placenta je zozadu to je všetko. Ale hlavne že su v poriadku a oni to krásne doženú. Ja som aj Mišku mala maličkú stále mi vraveli má malú hlavičku zaostáva a pod. narodila sa mala 2090 g a 48 cm a ako krásne to dobehla teraz je to riadna baba a bude mať 9 rokov a má 145 cm je vysoká a 30 kg.
@libertine na morfologii vysla pozitivna makroglosia, ale amnio som odmietla. Vsetko ostatne je negativne, aj screening dopadol dobre, NT bolo tiez na vybornu. Povedal mi lekar ze som bola pri najlepsom lekarovi na morfo a ze mi garantuje ze zvysnych 90 percent lekarov by to nenaslo.
@mimajka dcere zase nasli cysty na mozgu, ale ja som sa tak hrozne bala, ze som isla na amnio, ja by som nevydrzala ten stres do konca tehotenstva. vsetko dopadlo dobre. no ak nechces na amnio, tak na tej genetike sa aj tak nic prevratne clovek nedozvie, to bol len rozhovor. a po amnio mi teda tam davali vysledky.
@matrix87 jednoznačne Martin 🙂 Aj my by sme dali, keby nebola dievka 🙂
@sudabe
@andy09
@uskulienka
@eevicka83
a všetky ostatné, ktoré ste sa zapojili do dnešnej ankety 🙂 dakujem vám za názory a postrehy 🙂 Takže náš malý svišť bude Martinko, po maminke 😀
ahojte kočky......ktorú zvykne bolievať brucho? cítim také pichanie a také jak na mrchu,nie je to silné.....bola som aj na pohotovosti aj u svojho dokiho a všetko v poriadku......už ma to bolieva týždeň,ale nie v kuse....som z toho taká nesvoja 😖 a drobťiatko je už druhý deň nejaké lenivé ☹ nechce ma kopkať ☹ je to v poho?
@elebe ahoj, mna teda brucho nebolieva, ale take pichanie citim. dole pri lonovej kosti. ale malá tam mala nohy pred tyzdnom, takze to je asi ona, tie stuchance. inak moja sa tiez posledne dni prilis nemrvi. ja mam aj placentu na prednej strane, tak mozno aj ta tlmi tie pohyby. a hlavne to, ze je nohami dole. a ked si bola u lekara, a je vsetko ok, tak sa nestrachuj 🙂
@elebe vies co, obcas mam taky pocit, akoby stvrdlo, ale to trva len chvilku. ja kedze som prvorodicka, tak som trocha zmatena z toho, co mam citit a ako to mam citit. takze niektore veci neviem ani popisat. ale snazim sa nad tym velmi nerozmyslat 🙂 ze ci je to zle. od 16 tt som nejaka pokojnejsia, hoci ani brucho nevyzera ako tehu, ani tie kopance nie su este kopance, ale kedze u dr bolo vsetko ok, tak to tak aj beriem 🙂
@elebe no presne aj u mna je to tak na par sekund. ja som zacala 22tt podla PM, hoci mala je podla sona o tyzden dopredu (teda minuly tyzden zodpovedala 21+1) a dnes som citala na najmama.sk o 22 tyzdni a tam pisu toto: V tomto týždni môžete na sebe spozorovať, že vaša maternica začína s tréningom svojej svaloviny na blížiaci sa pôrod. To sa prejavuje v podobe nebolestivých „kontrakcií“ , ktoré sa tiež volajú Braxton-Hicksove alebo ľudovo „tehotenskí poslíčkovia“. Ide o niekoľko minútové stuhnutie bruška. Môže sa objaviť kedykoľvek počas dňa a trvať aj dlhšie ako pol hodinu. Sú však aj mamičky, ktoré nič podobné n epociťujú a tieto tréningy u nich prebehnú akosi „v tajnosti“.
Niet sa čoho obávať. Aj keď dieťatko cíti, že steny maternice sú napnutejšie, Braxton-Hicksove kontrakcie nie sú nebezpečné, či škodlivé. Práve naopak, telo sa nimi pripravuje na veľké finále tehotenstva. Pôrod!
Môže sa stať, že vám budú títo „poslíčkovia“ nepríjemní. Vtedy sa trošku prejdite, zmeňte polohu pri sedení, ľahnite si, alebo zhlboka dýchajte. Pomáha aj príjem tekutín, preto vypite aspoň jeden pohár vody. Pri dehydratácii sú tieto pocity intenzívnejšie.
tak snad to je ok, ale popytaj sa na tej poradni, budes kludnejsia. a môzes ma informovat 🙂
@elebe neboj sa pokial dr.povedal, že je všetko OK tak sa nemáš čoho báť. Všetko sa roztahuje bábätko rastie mení polohy a raz Ti môže tlačiť nižšie raz vyššie, takže to je uplne normálne, Ja začínam 23 tt a tiež niekedy pobolieva brucho niekedy nie ale je to všetko roztahovaním a zmenou polohy bábätka ako písala aj @trish31 mávame to tu skoro všetky. Takže klud.
@elebe pokial ta neboli v kuse celi den tak je to ok, ved aj dr ti povedal. ja mam tiez bolesti obcas ale to je normalne vsetko sa roztahuje lebo babo rastie.
@andy09 ty este marodujes? a ten papier Co ty dr potvrdi ku koncu mesisca kedy davas potvrdit? dufam ze nevadi ze si Ho dam potvrdit v pondelok aj ho vtedy odnesiem.

@trish31 moja je niekedy dost aktivna ale niekedy ti poviem ze som riadne nervozna..mozem sa prevalovat zboka na bok aj na chrbat aj sladke jest aj studene pit a kasle na mna...a niekedy mame diskoteku 🙂tak nemam rada tie dni ked je kludnucka velmi lebo sa vzdy potom bojim...