icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

matrix87
1. júl 2013

@eevicka83 ja ho cítim asi všade 😀 hlavou tlačí na mechúr, rúčkami búcha v podbrušku, riťu vytrča pod pupkom, a nožičkami kopne v okolí pupka 😀

nanuska123
1. júl 2013

@eevicka83
@trish31 tak všetko je v poriadku, sestrička počúvala doplerom ozvy, tak tie sú v poriadku a na utz tiež všetko v poriadku len mám na brušnej stene placentu a ešte je k tomu otočený chrbátikom, tak preto necítim nič...

trish31
1. júl 2013

@nanuska123 no vidis,on isto kopkal aby ta ukludnil len ty si necítila

nanuska123
1. júl 2013

@trish31 hej ale je to stres...ešte som si ráno dala do googla heslo kolko pohybov denne v 23.týždni a tam mi vyhodilo diskusiu, kde písali: necítila som pohyby a ked som prišla, bolo už neskoro...a potom že má byť tehotenstvo kľudné a bez stresu....však to sa nedá...

prahaxx
1. júl 2013

@nanuska123 tak hlavne ze je vsetko v poriadku, mam teoriu, ze nestresovat, kym sa fakt nic nedeje, veci sa tym len zhorsuju, pokial by si bola stale nekludna, odporucam nieco ako AngelSounds - na monitor srdiecka. vraj sa da aj obycajnym fonendoskopom, ale prave ked je placenta vpredu, tak su tie ozvy asi slabsie. Ja som teda nemala, ale keby som mala takyto problem, tak to asi skusim

matrix87
1. júl 2013

@nanuska123 neboj nič, ja mám tiež placentu vpredu a dakedy ho vôbec necítim... ale manžel mi zohnal kedysi dávno stetoskop a ním sa dá pekne počuť srdiečko, netreba ani tie monitory drahé... tak ak máš stres, čo určite máš, lebo to tak býva, tak si v zdravotníckych potrebách kúp stetoskop obyčajný lacný 🙂 mne to pomáha ;) lebo ja tiež málo cítim svišťa dakedy, ale viem presne ako je uložený, tak viem, že udiera a kopká do placenty hlavne...

nanuska123
1. júl 2013

@prahaxx to sa mi stalo prvýkrát, tak som nevedela čo ako...

nanuska123
1. júl 2013

@matrix87 hmmmm veru asi zájdem do tých zdravotníckych potrieb...ďakujem za tip

matrix87
1. júl 2013

@nanuska123 za málo, ja som aj dnes ráno počúvala... a ked máš aspoň predstavu ako je uložené dieťa, tak si ľahni nabok, aby si lepšie počula... ja ho mám dolu hlavou tvárou k placente, čiže ked ležím na ľavej strane, tak napravo super počuť srdiečko... lebo placenta nebráni... to mi aj doktor poradil, že ak počúvame malého, tak je to lepšie, ked ležím na boku...

nanuska123
1. júl 2013

@matrix87 no teraz je krížom cez celé brucho...a hlavičku by mal mať vľavo...len či to budem vedieť rozoznať...

matrix87
1. júl 2013

@nanuska123 budeš hľadať 🙂 sa zabavíš aspoň 🙂

eevicka83
1. júl 2013

@nanuska123 super vedela som ze je o.k. 🙂 ja mam aj angel sounds a zvyknem ked malo kope pocuvat ale aj tak mam mierny strach ked pocujem srdiecko a nechce kopkat ked to uz vie 🙂 a inak nie je az taky drahy ja som ho kupila za 25eur a este za 15 urcite predam takze ma vyjde akoby 10eur...lebo tie stetoskopy pisu zeny ze velmi casto nepoculi srdiecko s tym az do konca tehu..tak neviem

nanuska123
1. júl 2013

@matrix87 to dám na starosť najprv manželovi...už to vidím, že mi povie že nič nepočuje, tak mu to schmatnem a budem ja počúvať 🙂 ináč ten angelsound sa može len raz za týžden používať nie??? a stetoskopom kedykoľvek, lebo nič nevyžaruje...

matrix87
1. júl 2013

@eevicka83 ja mám aj monitor aj stetoskop, a práveže tým monitorom neviem nájsť 😀 a stetoskopom hned nájdem... ale to je asi individuálne... lebo dakedy sa mi zdá, že to čo počujem je moje srdce, a potom zistím, že to je on... lebo ked žena leží na chrbte, tak maternica tlačí na dutú žilu či tepnu či čo to tam je, a potom aj srdiečko bábätku bije pomalšie a je to podobné ako srdce matky... mi to lekár vysvetľoval minule... že najlepšie je fakt na boku ležať a tak hľadať.... tak možno aj počuli tie ženy, len si ti neuvedomili...

nanuska123
1. júl 2013

@eevicka83 za 25 si kupovala starší či úplne nový???

eevicka83
1. júl 2013

@matrix87 ja pocujem ked lezim na chrbte...a inak ako vies ze kde je male ulozene ked oni tam maju este tolko miesta... ved sa stale tocia..ono moze byt 10min dole hlavickou a potom zase sediet opacne..aspon dr. To tak hovoril ze teraz su este stale inak..napr.ked som bola na 3d tak mala sedela ritkou dole a ked som bola u mojho dr tak bola hlavickou dole a nozicky mala akoby nad pupkom alebo cez pupok prehodene..a to si myslela ze je stale rovnako lebo pohyby citim vacsinou dole.

matrix87
1. júl 2013

@nanuska123 na angelsound som počula kadejaké názory, niekto povie, že by sa to vôbec nemalo... ale počula som aj také, že ked len pár minút počúvaš, že fakt len na ukľudnenie, tak môžeš aj častejšie...

sudabe
1. júl 2013

@kajca84
@trish31 ahojte no bola som nä poradni, ten moj dr je trosku vadni len vsetko chce rychle a odchod. hovorim mu a to ani sono mi nebudete robit? ta zrobil male je ok ale bolo otocene ritkou ze nevie Co to bude a dokonca ze nevidno, tak som sklamana neviem pojdem asi nä 3D.
kocky Co ste boli nä 3D to ste hovorili svojmu dr ze idete? on sa mä pytal ci chcem ist a ja ze asi ne.
@andy09 je to normalne ze mam ist nä najblizsiu poradnu 1.8? a som nä rizikovom? aj som sa pytala ze Co tak neskoro a on ze poistovna preplaca poradnu iba raz do mesiaca.

matrix87
1. júl 2013

@eevicka83 ja už ho týždeň cítim stále rovnako, nožičky mi strká do pupka a hlavou mi stále tlačí na mechúr... a ked sa vypúča zadkom, tak ho vždy vypučí hore... ja ho inde ani necítim, len od lonovej časti po pupok v jednej rovine...

eevicka83
1. júl 2013

@matrix87 no ale to sa neda zamenit s mojim srdcom lebo to je ovela pomalsie..ja zase neviem inak pocut iba najlepsie ked som na chrbte. Dnes som pocuvala a srdiecko najhlasnejsie bilo pri pupku.

matrix87
1. júl 2013

@sudabe ja idem tiež až 1.8. a bola som minulý štvrtok... a tiež som na rizikovom...

eevicka83
1. júl 2013

@nanuska123 za 25 pouzity ale ako novy tomu nema co byt. A vraj sa moze pouzivat lebo keby to bolo pre babetko nieco silne tak sa to neda bezne kupit mimi lekarov...a ja pocuvam par sekund nie minut a teraz ked uz su pohyby tak nie casto..ale ked som este pohyby necitila tak som kazdy den pocuvala

matrix87
1. júl 2013

@eevicka83 mne sa to na začiatku zlievalo dakedy dokopy, tak som si nebola istá čo je čo... a dnes som ho na prvýkrát našla, ked som na boku ležala... mne tam tá placenta bráni... a ked ho počúvam, tak ho vždy napravo nájdem dole...

nanuska123
1. júl 2013

ináč baby vy tu píšete, že už máte kadejaké oblečko buď pokúpené alebo ste zdedili po niekom....ja mám v skrini 3ks bodyčiek, ktoré som videla za 5 eur náhodne v obchode a ešte puma botasky, ktoré mi doniesli rodičia z dovolenky...NIČ VIAC.... sa mi zdá, že ešte mám dosť času...či nie????som myslela, že začnem nakupovať tak okolo 30tt...to už budem mať pred materskou ešte 30 dní dovolenky, tak bude času dosť...
zaujímalo by ma, ako idete riešiť prebaľovací pult...normálne nejakú komodu a na nej tú prebalovaciu podložku alebo si kúpite taký ten stojan, na ktorom je prebalovací pult a dá sa tam dať aj vanička??? neviem čo je praktickejšie...my máme síce trojizbový byt a ešte síce jednu izbu voľnú, ale zdá sa mi že je v zime chladnejšia ako tá kde je teraz spálna...tak to nechcem sťahovať tam a naspať, ak by tam bolo náhodou zimšie....a navyše mám v nej francúdzske okno, na ktorom mám sušiak na bielizeň...čiže aby som mohla vešať prádlo aj von, ked bude krpec spať....len s tými rozmermi mi z netu žiadna komoda nesedí, lebo sú vačšie...a musím ešte k manželskej posteli vtrepať postielku, prebalovací pult dajaký, kde by bol odkladací priestor na vecičky aspon ked bude maličký...

matrix87
1. júl 2013

@nanuska123 napíšem ti môj plán dlhodobý, ktorý som si dnes vymyslela 😀 v júli nejdem chystať nič, asi len kočík objednám, v auguste začnem nakupovať vecičky podľa zoznamu, prebaľovací pult kupovať nejdem, lebo máme vysokú posteľ, len tú podložku od švagrinej asi zoberiem. ked budem mať aspoň polovicu vecí kúpených, tak začnem nadhadzovať tému zariadenia izby, aby som to mala kam dávať a v septembri to všetko operiem a odložím do skrine a zbalím do pôrodnice 🙂 a v oktobri budem ležať na gauči až do pôrodu 😀

sudabe
1. júl 2013

@nanuska123 nic si s toho nerob ze nemas vecicky ja tiez skoro nic nemam taze si myslin ze mame kopu casu. a s tym prebalovacim pultikom ja som rozmyslala ze kupim samotny Co sa dava ku koncu postielky a potom sa zlozi . mozno By bolo dobre aj ten stojan kde sa da dat aj vanicka. zatial to neriesim ked ani neviem Co to bude.

sudabe
1. júl 2013

@matrix87 tak to je asi normalne ja som si myslela ze By som mala mat viac starostivosti, a najme castejsie kontroly ako norm. tehotna. to je len moja predstava.

matrix87
1. júl 2013

@sudabe oni asi ked uznajú, že je to stabilizované, tak nepreháňajú nás zbytočne...

trish31
1. júl 2013

@nanuska123
@nanuska123 ak by si chcela,Ja mam jeden Angelsounds na predaj

trish31
1. júl 2013

@sudabe mas velmi divneho lekara