icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

market26
17. júl 2013

Ahojik kočeny nečekate nektera klucinu předmět oblečko za symbolickou cenu0,5e za kus

vavrenka
17. júl 2013

@matrix87 😀 aj aj v to dufam 😀...

eevicka83
17. júl 2013

@hrustik1 ahoj si mi neposlala to foto.

hrustik1
17. júl 2013

@eevicka83 neposlala ☹ Bola tu kamoska a zobrala ju svojej tehotnej sestre, co caka dievcatko.

andy09
17. júl 2013

@mia1111 To sme ale dopadli. Ja som sa rozčúlila riadne na učtovníčku lebo jej vravím ako mi dá dr. papier na peniaze hned jej ho tam osobne nesiem už 25 a ona nie je schopná ho načas poslať do SP. Nemám na to slov.

mia1111
17. júl 2013

@andy09 - ani nehovor, my sme chceli vymaľovať celý byt tento mesiac, ale tie peniaze nám budú chýbať, tak to musíme presunúť o mesiac neskôr 😠 . No čo už, blbý systém, ale už sa nebudem spoliehať na nikoho, osobne ten papier vždy odovzdám a budem kľudnejšia. A veta typu, že na budúci mesiac aspoň budem mať peňazí viac - fakt trápne 😠

kajca84
17. júl 2013

@andy09 ty aspon dostanes spatne,no ja som sa nastvala,ked som dostala PN-ku,ze to si robia srandu,nerobili...kedze tu do pol roka dostanem Gyás,potom do 2 rokov Gyed a od 2-3 az od státu Gyes,ktoré sa mi nezapocítalo do akoze odpracovanych dní,vypocítavajú mi PN-ku z minima aj ostatné,co je v prepocte zhruba 200 eur,skoro ma trafil slak,ked mi to zenská vysvetlovala,aj som sa rozrevala...

katyka11
17. júl 2013

@kajca84 Tak to mas dobre... nam co Neaju na papier to co v reale zarabame...a mame na papieroch len minim.mzdu...vyratali mi 5.80e na den co je v prepocte cca 160e mesacne pnka... dobre???? a podotykam ze s toho Ti vyrataju aj matersku... no uzas... zleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, a to sa modlim...lebo mam partnera... cize.. nebudem na dieta sama...cize mozem byt rada, tak ako to je 🙂

andy09
17. júl 2013

@mia1111 no ved ja som ostala na toho chlapa pozerať ked sa akože asi snažil žartovať že budem mať o mesiac viac a som si myslela čo z toho že o mesiac ked teraz nedostanem nič. Tiež som sa chystala ešte nejaké veci pokúpiť a malej postel sme chceli novú kúpiť tak tiež čakáme o ten mesiac ked dostanem "viac" 🙂

andy09
17. júl 2013

@kajca84
@katyka11 je to čistá katastrofa s takým systémom. A ešte sa na tých úradoch budú tváriť ako by Ti dávali neviem čo a niektoré tie uradníčky sa tvária ako keby Ti to zo svojho dávali. Ja tak isto som rada že mám chlapa a že dobre zarobí, lebo s tou mojou PN-kou by som vela neporiešila 🙂

kajca84
17. júl 2013

@katyka11 skoro som ti napísala svoj názor na takych ludí.ako je aj tvoj séf...

andy09
17. júl 2013

joooj dnes ma prepadla energia 😀 Umyla som všetky okna, poprala záclony, vyvesila, povysávala, dlážky zmyla, prach utrela, trička vyžehlila a stále mám chuť ešte niečo robiť....a muž prišiel z roboty a vraví že na čo umývaš okná ved ja by som to umyl a hlavne že minule mi zahlásil že za chvílku už nebudeme musieť zastierať žaluzie a pýtam sa prečo a on že lebo sú tie okná také špinavé že cez ne o chvílu nebude vidieť, a pritom som ich pred velkou nocou umývala, tak že mi aspon povešia záclony ... zaspal...trikrát sa prebral ked som fučala pri vešaní záclon a že ved ja Ti to idem zavesiť a vždy sa len otočil na druhú stranu 😀 Zajtra začnem konečne prať tie mini vecičky a ešte Miške pretriedim veci z čoho zasa vyrástla. A v piatok mi konečne príde domov, ale len na víkend a potom zasa ide na prázdniny.

kajca84
17. júl 2013

@andy09 tak to si sa mohla stavit aj u nás 🙂 lebo mne sa zas nic nechce a dnes mi bolo zle,asi mi nesadol obed,boli sme s malym na ihrisku a museli sme íst domov.Ked to zo mna vyslo,bolo mi hned o nieco lepsie...

libertine
18. júl 2013

dobre rano, baby. mne tie vysetrenia vsetky uz lezu na nervy, stale niekam chodit, platit a vymyslat este, ako zariadit strazenie dcery. v utorok poradna, dnes odber krvi, buduci tyzden glukozovy test, ekg, v auguste zase poradna, odber krvi, kontrola na endokrinologii a potom sa zacnu zhustovat este aj tie poradne. stale sa objednavam na presny cas, aby som co najskor bola doma, co ma vzdy stoji 10 €, ked to zratam, tak som si mohla za to radsej zaplatit nejakeho sukromneho dr., a nie ze este do hentej plesnivej ambulancie chodit za taku cenu a ani tam ziadne vysetrenia nevedia poriadne urobit, so vsetkym treba chodit este niekde inde a platit tam navyse.

inac sa mam dobre, len to som chcela, sa postazovat hned zrana 🙂

trish31
18. júl 2013

Dobre ranko baby,ja mam od rana uz druhu kavu,strasne mam nizky tlak,fuj neznasam taketo stavy

@andy09 aj ja dost upratujem teraz a stale daco robim,mam teraz dost energie,co bude asi ubudat 😀

trish31
18. júl 2013

@libertine pockaj a ake vysetrenia?Ty mas nejake specialne vysetrenia este navyse ci hovoris o tych co mame vsetky?Mne sa to nezda az take zle aj ked je pravda,ze ja nejak casto chodim na poradnu,minule som rozmyslala nad tym...

libertine
18. júl 2013

@trish31 okrem endokrinologie nemam ine vysetrenia ako vy. dnes mi brali krv vraj na krvny obraz. ekg neviem, naco mi idu robit, to si nepamatam, ze by mi v minulom tehotenstve robili. no lenze u tej mojej dr. nevedia spravit ani screeningy, na to nt a biochemicky screening som musela ist inde, za 95€ a na morfologicky tiez inde, za 80 € a na glukozovy musim ist zase inde, lebo ani len to u nej nevedia spravit. hlavne ze tam kazdy raz necham 10 €. ked to zratam, tak som za to mohla mat luxusnu celorocnu starostlivost v sukromnom centre.

trish31
18. júl 2013

@libertine to kde si bola preboha?Ja mam sukromneho lekara,s kvalitnym vybavenim,on mi robil aj morfo,nikam som nemusela ist,za navstevu u neho neplatim nic ak sa neobjednavam,akurat zo fotky alebo za morfo som platila 10 eur,za sono 7 eur....ty si napisala teda dobre palky

hrustik1
18. júl 2013

@trish31 @andy09 to je to " zahniezdovanie sa" ... a uz to bude len horsie 🙂 Budeme chciet mat vsetko vonave, vycackane a cistucke pre nase dietatka .... Ja sa tiez chystam na umyvanie okien, ale ked ich mam tolkooooo, ze ma to vacsinou odradi ... Minule som umyvala aspon obyvackove, nech aspon navsteva vidi von 🙂 Mame v dome vacsinu velkych francuzskych okien, tak je to na samovrazdu. A zaclony mi mus dat manzel dole, lebo su na tych stropnych kolajnickach a ja nechcem behat moc hore-dole po rebriku.
Ja som si vcera kupila persil sensitive na pranie detskych veciciek - tak i ja sa na to dam v najblizsich dnoch 🙂Uz sa strasne tesim na zehlenie toho pidi-midi oblecenia 🙂

libertine
18. júl 2013

@trish31 to je taka obycajna dr. tu v dubravke, ja som k nej sla v januari, lebo som uz musela ist na preventivnu prehliadku, to mi bolo jedno kde, ze vsak raz tam pojdem a koniec. a hned vo februari som otehotnela, tak som sa ani nemohla prehlasit inde. na tie drahe vysetrenia som bola tu v BA u cunderlika, no tie aspon stali za to, narozdiel od vysetreni u tej mojej dr. u nej morfologicky ultrazvuk bol, ze odmerala vahu a nohu a koniec a na pohlavie povedala, ze to este nevidno, lebo je moc male. stve ma to cele, ale uz sa neda nic robit, uz to nejak vydrzim, este august, september a potom uz sa bude chodit do nemocnice.

@hrustik1 ani mne sa nechcelo okna umyvat nikdy, ale kupili sme ten karcher umyvac okien, co bol v reklame a s tym som to mala umyte sup-sup, rycholo a krasne 😀

trish31
18. júl 2013

@hrustik1 ja idem prave do BA do Ikea a na kociky,ale ako sa poznam uz pojdem rovno aj do avionu a zas dojdem s milion vecami pre maleho🙂Ja som si uz minule zehlila vecicky som dostala nosene a som mala po sestre,len to bolo v krabiciach,ked som to vesala vonku nech sa uschnu na slniecku tak susedky uz obzerali,ze ci uz je maly na svete 😀

trish31
18. júl 2013

@libertine ja ked som mala podozrene na septum,tak som sa objednavala k Cunderlikovi ale nakoniec ma vzali skor k Divekymu do Gynaexu a tiez som tolko platila,to je tak ked nie sme ich pacientky....

katyka11
18. júl 2013

@kajca84 Kludne si mohla napisat svoj nazor... pretoze mam taky pocit...ze sa v tom nazore zhodneme mozno aj na sto percent... a to bud rada, ze si nepocula nas vcerajsi telefonat...ked som mu volala ze po predlzeni pn... teda, jednu pn mi ukoncili a druhu vzapati napisali...lebo som menila okres bydlisko.... tak mu volam ze mi ma doplatit prvych 10dni pnky a to si mala potom pocut ten telefonat....
zlozila som ho s tym ze mu prajem krasnu dovolenku a nech si celych 50 e po...be do riti 😀

mia1111
18. júl 2013

@libertine - fúha, tak to sú iné pecky za vyšetrenie, ja som zatiaľ u môjho Dr. neplatila nič, mám zatiaľ 2 fotky z UZV, a to mi UZV urobí pri každej poradni, čiže 1x za mesiac, mám všetky povinné vyšetrenia za sebou (hradí poisťovňa), akurát čo som bola na morfologický v ČR, tak som platila 500KČ(20€), takže zatiaľ pohoda.

libertine
18. júl 2013

@trish31 cunderlik za tehotnu pacientku uctuje 250€ poplatok tusim, ale ked si zratam tych 80+95+10 za kazdu poradnu, tak by sa mi tam aj oplatilo to zaplatit a bola by som aspon v slusnej ambulancii, len kto to mal vediet, teraz je uz neskoro a ziadne nabuduce uz nebude 🙂 uz mi ostava iba frflat 😀

trish31
18. júl 2013

@libertine 250 € za komplexnu starostlivost alebo ako?

libertine
18. júl 2013

@trish31 tusim tak, za komplet starostlivost pocas tehotenstva, vratane tych vysetreni.

trish31
18. júl 2013

@libertine dobre dobre,to tam musi inak carovat za tych 250 eur 😀

katyka11
18. júl 2013

@trish31 Ja som sa bola zasa informovat tu v ruz.nemocnici... Je tam sukromne gyn.klinika... tam beru za pacienku 120e rocne plus 80 e ked si tehotna... a podotykam ze rodis ale u Kocha... kde sa za porod plati.... dobre?

katyka11
18. júl 2013

@trish31 Ale ked tak nad tym premyslam ja mozem byt len pekne ticho...lebo ja chodim priamo na gyn. na antolsku k primarovi.... ambulanciu ma v dubravke... a u neho sa za porod plati okolo 800e.... dobre???

Esteze po znamosti ho mam vybaveneho...lebo inak........ dakujem pekne