Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
Kočky, v sobotu sme boli na svadbe kamarátom a nejako sa odvtedy neviem dostať do "starých koľají" ☹ Svadbovali sme do 2 v noci a neviem to dospať a stále mi je blbo. Nedeľu som celú prevracala a ostatné dni na tom nie som o moc lepšie. Už fakt neviem čo mám so sebou robiť?! A dnes som sa zobudila v noci so strašnou bolesťou hlavy a boľavým hrdlom ☹ No katastrofa ☹ Každý mi vraví, že "už budúci týždeň" bude lepšie, ale ja už tomu prestávam veriť ☹ Aspoň dúfam, že miminko sa má dobre 🙂 a pekne si rastie.
@cobinka mozem sa spytat, u koho si bola na screaningu? lebo aj mna to za par dni caka....
Ahojte, ponukam na predaj tzv. porodnicke balicky vhodne pre maminky s minimkom.
1 balik ruzovy:dzus, energet.napoj race, miska tupperware 450ml, dudel, mineralka 0,5l, plienka,vlhcene utierky, flaska chicco 150ml - 4Eur
2.balik fialovy:detol mydlo250ml, mineralka,avent flaska 125ml, odvapnovac do konvice, - 3.50Eur
cenovo sa urcite oplatia, lebo len ta miska bezne stoji okolo 7eur, flasky tiez 7eur. . Viem ich priniest v ramci NR . Inak mozem zaslat,ale kedze postovne za cely balik je dost vysoke,tak baby si zvycajne vyberu flasku, misku popr. Dettol
@nanuska123 ja som bola tiez vcera na skriningu a NT sme mali 1,4. Mali sme 12w2d 🙂
@ewca @kwetinnka mna uz na ten GTT test nik nedostane. Ja si nesladim, ziadne napoje .. nepijem sladene napoje. Jem velmi malo sladke. Pre mna to bol taky sok, ze som sa z toho spamatavala 2 dni. Strasne som sa musela drzat aby som im tu sladku vodu nevyvratila... Uz teraz mi dviha zaludok. Skusim sa poiformovat ci sa neda tehotenska cukrovka zistit inak.
Čaute baby, odporučil vás lekár na to špeciálne meranie zátylku? A ak áno, tak je tu nejaká z Blavy, ktorá by mi vedela poradiť, kde ho robia?Ďakujem 🙂
Baby, odporučil vás lekár na vyšetrenie zátylku?A ak áno, je tu taká, ktorá ho absolvuje v Blave?Ak áno, kde ho robia??
baby, este furt vam je zle, co ste v 12.t alebo aj 13? Bo mne hej, hoci trosicku je to posledny tyzden az na nejake vynimky lepsie.
@simkarobkova ja som z ba, mne NT vysetrenie bude robit moj dr. Drab (robi aj v ruzinove), ma na to certifikat
@simkarobkova Ahoj ja som z BA a hej hej odporučila dokonca mi dala 4 adresy kde si môžem vybrať ale v dvoch z toho sa platí a v ďalších dvoch mi povedala že je takmer nemožné sa objednať pritom dr. mám v ružinove a poslala mi inam čo som celkom nepochopila, ale ja som si nakoniec cez známosť vybavila v ružinove
@lentilkaza u Babjaka ml. moj doktor ma k nemu poslal..asi maju nejaku dohodu 🙂 aj ty ides?
@simkarobkova Nt robia aj u kocha.
Ja by som z toho OGTT testu vedu nerobila,tehotenska cukrovka sa inak zistit neda kedze to nieje cukrovka ako kazda ina...a to ci jes alebo nejes sladke s tym voooobec nesuvisi,ved ani DM II typu nesuvisi s jedenim sladkeho.a pozor cukor v moci sa pri beznych ani zvysenych hodnotach neukaze...to by si muslea mat aspon 20 mmol na L.aspon tri dni po sebea horna hranica OGTT je 7,8 mmol...ide tam o tu zataz.
@06lenuska09 v ruzinovskej nemocnici teda?
@simkarobkova Hej treba sa tam popýtať ale viem, že to robia aj na Antolskej v petržalke alebo na Kramároch.
@06lenuska09 dakovala krasne,v ktorom tyzdni th o robili?a to zvnutra?ajsi videla mimi?inak gratulujem 🙂
@simkarobkova Robí sa to v 13 týždni ale musíš sa objednať a čo najskôr lebo vraj mávajú plno a musí sa to urobiť v ten týždeň, teda tak mi povedala moja dr. a neviem ako sa to robí lebo ešte som na tom nebola :D a ďakujem aj tebe gratulkujem 🙂
Ahojte baby, rada by som sa k vam pridala, som v 13tt a termin mam cca 6.11.2013 🙂 Aj vam este byva tak zle od zaludka? Od 7tt zvraciam 2-3x denne a uz nevladzem 😒
ahojte babulky, tak dnes som bola na kontrolnom UZV, bábo je v poriadku, meria 2 cm a dostala som prvú fotečku 🙂 . O 2,5 týždňa idem na prvú poradňu, prvýkrát na krv, vtedy dostanem aj tehu-knižku. Tak hádam bude všetko OK 🙂 . Inak mi stále býva zle, moje celodenné nevoľnosti sú niekedy znesiteľné, niekedy je to des, ale vydržím to, keď som zvládla prvý pôrod, toto je nič 😀 😀 😀

@cobinka ale aspon také potešenie🙂 To som tiež o tej kosti ešte nepočula, ale zaujímavé. Ja ked som minulí týžden bola na sone velmi drobec kopal sme sa smiali a vravím dr. že a muž by chcel z tohto vidieť či to je chlapec a začala sa smiať že ked je taký frajer aby nabuduce prišiel a zistil si to z toho sona sám🙂 Ked som čakala malú tak celý čas sa nechcela ukázať až asi 2 ťýždne pred porodom a aj to povedali že asi to bude dievčatko🙂 To je fajn ked sa tak dr. vyzná a aj Ti poukazuje apon je hned človek kludnejší.