Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@hrustik1 ďakujem. Už som taká domotaná z toho. ako som bola 17.4 u dr. mi povedala že zobere mi krv na tripple testy a že sa krv berie na dva razy prvý sa bere v tom týždni ako som tam bola a na dalšiu krv mám prísť 22.5. Tak som to tak pochopila, preto som písala že na druhú časť testov.
@trish31
@hrustik1 prepáčte kočky ak som vás tým domotala, ale tak mi to dr. povedala tak som to tak brala. Dnes tak rýchlo prebehla tá poradna že som ani nemala kedy všetko registrovať sa niekam sestrička ponáhlala a dr. bola nejaká v strese že sama ostane, v čakárni ludí...tak som bola vybavená raz dva a sono uplne v rýchlosti.
@sudabe tak ti je jedno co to bude, ci mas vysnivane?🙂
@andy09 podľa pohybov vypočítavajú "ďalší" termín pôrodu, u nás v poradni sa až v 20tom týždni pýtajú, či už sú pohyby - nie že odkedy.. potom im to pasuje to doteraz určených termínov 😀 vynaliezavosť nepozná hranice 🙂 no neviem si sa to dá objektívne posúdiť, čo sú pohyby a každá sme inak citlivá, mne sa tiež zdalo, že boli vlny.. babatko "sedkalo" zvislo na pravo a pravdepodobne sa už dalo vodorovne na ležato a odvtedy je ticho, len mi strasne stlaci na mechur.. tak neviem, alebo som to viac vnimala, ked prsalo a boli sme len v izbe, teraz sa da vonku chodit, tak nemam cas to tak vnimat.. v kazdom pripade dufam, ze budu pohyby v tom 20tom OK a nebudu mi posuvat termin, uz aj tak je to 9 dni dopredu :-/
Ahojte 🙂 aj ja/my sa pridavame k novembrovciatkam 🙂
@kleopatris tak teda vitaj medzi nami 🙂
@matrix87 dakujem za privitanie 😉
@kleopatris vitaj 😉
Baby ja mam zas spinenie neviem ci z toho debilneho polypu alebo z coho
@andy09 Ja tiez citim pohyby sem- tam, niekedy ma vyraznejsie kopne. Citim to uz asi 2 tyzdne. Mama so setrou sa smeju, ze je to nemozne, obe su zdravotne sestry, jedna porodna. A doktorke som tiez nehovorila, ved sa nepytala a aj tak by mi neverila. Tak sa usmievam aj ja a myslim si svoje 🙂. Inak mne brali krv na tripple testy vcera a TP mam ako Ty. To budu teda pekne u mna skreslene :( . O tyzden skor!
Ja som mojho maleho citila v 14. tt a dr. mi potvrdila, ze to mozne je. Toto sa este nejak neprejavuje 🙂
@trish31 ty mas tiez stale starosti :( urcite je to len ten hlupy polyp ;)
@kleopatris volala som akurat lekarovi a musim tam prist povedal..ach jaj mna uz z tohto naozaj porazi

Toto som nasla na net ohladom odberu krvi v tehotenstve:
Jednorazové povinné vyšetrenia
6. - 8. týždeň tehotenstva
• KRVNÉ TESTY: Odoberú vám vzorku krvi, z ktorej vyšetria:
1) KRVNÚ SKUPINU A RH FAKTOR
U budúcich mamičiek s negatívnym Rh faktorom (Rh – ) sa toto vyšetrenie vykoná aj otcovi dieťaťa pre možné riziká v neskoršom období.
2) KRVNÝ OBRAZ na zistenie množstva červených a bielych krviniek, krvných doštičiek a množstva hemoglobínu. Výsledky ukážu, či nemáte anémiu (nedostatok červených krviniek alebo hemoglobínu). V tehotenstve sa tento stav často vyskytuje. Lekár vám pravdepodobne predpíše prípravok obsahujúci železo vo forme tabletiek. Neskôr vám opäť odoberú krvnú vzorku, aby sa zistilo, či tabletky zaúčinkovali a hodnoty sa opäť vrátili do normálneho rozmedzia.
3) BIOCHEMICKÝ ROZBOR KRVI - zameraný na zistenie hladín minerálov v krvi, hladiny cukru
4) VYŠETRENIE NA:
• BWR - prítomnosť syfilisu
• Anti HIV - prítomnosť AIDS
• HbsAg - prítomnosť hepatitídy typu B (žltačka t. B)
• TORCH - imunologické vyšetrenie na prítomnosť toxoplazmózy, rubeoly, cytomegalovírusu a vírusu herpesu
16. týždeň tehotenstva
• Krvný test na AFP (alfafetoproteíny) - podľa výšky hladiny AFP sa dá zistiť možné poškodenie plodu. Ak sú hodnoty 2- až 3-krát vyššie ako normálne parametre, môže to signalizovať nebezpečenstvo neurologických problémov, napríklad rázštepu chrbtice alebo hydrocefalu. Zvýšená koncentrácia AFP sa môže zistiť aj pri viacplodovej tehotnosti alebo nesprávnom určení štádia tehotenstva. Preto treba urobiť ultrazvukové vyšetrenie a ak ultrazvuk vylúči obidve možnosti, lekár vám navrhne absolvovať amniocentézu. Amniocentéza je vyšetrenie, pri ktorom sa odoberá vzorka plodovej vody na genetické vyšetrenie.
24. týždeň tehotenstva
Opakovaný odber krvi na zistenie protilátok antiD u Rh negatívnych žien.
28. týždeň tehotenstva
OGTT – orálny glukózo-tolerančný test – vypijete koncentrovaný roztok glukózy, ktorú si deň predtým vyzdvihnete v lekárni na predpis a doma rozpustíte vo vode podľa návodu tesne pred užitím, najlepšie ráno, a o hodinu po jeho vypití sa dostavíte do ambulancie vášho gynekológa na odber krvi. U rizikových skupín žien sa odber robí aj dve hodiny po vypití roztoku. Takto sa dá odhaliť skrytá cukrovka alebo porucha glukózovej tolerancie.
30. týždeň tehotenstva
Opakovaný odber krvi na KRVNÝ OBRAZ - pátranie po anémii
33. týždeň tehotenstva
Opakovaný odber krvi na zistenie protilátok antiD u Rh negatívnych žien
36. týždeň tehotenstva
Opakovaný odber krvi na vyhľadávanie ochorení BWR (syfilis), AIDS, HbsAg B (žltačka typu B)
@trish31
@andy09