Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@anniicka ahoj gratulujem ku miminku...ja som tiez niekedy mavala akne a skusila som mozne aj nemozne a nic nepomahalo az ked som uz stratila nadej, ze sa toho niekedy zbavim, tak mi mama poradila...kazdy den som sa umyvala v mineralnej vode, ktora obsahovala siru, trochu som ju zohriala a vatu namacala v nej, potom som si umyla celu tvar a asi po dvoch tyzdnoch sa mi uz nevytvaralo nove akne...dobry je aj cajovnikovy olejcek
@anniicka a kedy ides na odbery, mas uz tehu knizku?...to asi len teraz prvych par tyzdnov je telo zblaznene hormonami, tak sa ti zhorsilo akne...ja som kupovala v obchode kde predavaju caje a ak budes kupovat v lekarni, tak asi najlepsi je australsky cajovnikovy olej....hlavne odporucam, kde som ja robila najvacsiu chybu, je nedotykat sa prstami vyrazok, to je to najhorsie co moze, potom sa toho nezbavis nijakym sposobom, ked sa dotknes hned vydenzifikovat 🙂
@viviem ja som mala tento a bol dobry http://www.mojalekaren.sk/hanus-silica-cajovnik...
no ja mam taky blby zvyk ze sa stale chytam tvare a hlavne ked pracujem s peniazmi o to viacej mam este spinave ruky a ked sa chytim tak hned mam celu tvar rapavu ☹ knizku uz mam 🙂 aj fotecku som chcela hned nazaciatku foto..a 17 mam ist na krv a na ultrazvuk tak snad bude vsetko super 🙂 idem kuknut na tu stranku ked tak kupim a vyskusam 🙂
@anniicka to sa mas uplne super ked uz mas knizku a ides uz na krv...ja mam len o 3 dni neskor termin, ale knizku nemam a krv ma caka 28.3., kazdy lekar ma iny pristup...tak to mas potom ovela horsie ked pracujes s peniazmi a dotykas sa....treba prekonat a nedotykat sa, ja som bola z toho nervozna, ale vysledok stoji za to, ked budes poctiva 🙂
no sak to kazdy genekolog je uplne iny..no knizke som rada uz si aspon uvedomujem ze som fakt tehotna 🙂 to je super tak konecne niekdo kto ma taky podobny termin aj ked o 3 dni ale to nevadi 😉 no skusim sa nechytat lebo by som musela chodit do prace s igelitkou na hlave 🙂 dneska sme mali inventuru v praci a moja veduca mi povedala ze to spravia som nou tak ze v juli ma nechaju cely mesiac na dovolenke a potom ze uz skoncim..ale co budem robit este do 17.8 to mam tusim nastup na matersku..a ci mi aj tie dva tyzdne do materskej co uz tam nebudem robit aj zaplatia.?.vobec tomu nechapem..nevies ako to je?
@anniicka aspon ked mame podobny termin budeme zdielat ako sa vyvija miminko a ako sa zvacsujeme my...uz mas brusko? lebo ja zatial ziadna zmena....a odkial si?....no neviem ako to je presne s tym preplacanim, kym nastupis na matersku,...vsak ak by sa nijak inak nedalo, tak sa daj na PNku a budes mat zaplatene
@lenuska20 to ta obdivujem, si statocna, ze si to povedala 🙂 ...ako reagovali?...fuha, uz som sa chystala viackrat povedat ale strach ma premohol, uvazujem ze prinutim snubenca im to povedat, alebo ked dostanem tehu knizku a ukazem fotky, tak im to dojde...bojim sa ze mama zareaguje zle a potom budem prezivat stres kvoli nej
no nad tym som rozmyslala ze Pn ale budem sa na to musiet este informovat nech som zaistena poriadne 🙂 tak tak aspon sa nebudem tolko stresovat a budem vediet co robit a nerobit je dobre si popisat o tehu 🙂 no ja uz brusko mam ale ja som mala stale ale skor to bola slanina na bruchu 🙂 a teraz sa mi troska zvecsila ale zatial sa ma to nikdo nepyta ci som tehotna tak to asi az tak neni vidiet 🙂 momentalne byvam v Malackach ale nie som odtialto.
@viviem ja som mala tiež väčší strach z mami, no večer sme to povedali otcovi, teda lepšie povedané mm, lebo tiež bývame s našimi, no on sa mal len opýtal, že čo so školou a potom si teda prpili, že aby bolo zdravé..no a on už ráno trocha podrypoval mamu, takže ked som jej to prišla oznámiť, tak už tušila...no usmievala sa, ale také zmiešané pocity som z toho mala...zatial to u nás nikto nejak neprežíva, teda okrem mňa 😅 ale popravde, myslela som si, že sa budú tešiť viac, možno to ešte len príde...a neboj aj u vás bude dobre 😉 nakoniec mi mama povedala, že mi s malým pomôže, aby som v pohode doštudovala 🙂
@lenuska20 ked budes robit skusky, ak si dobre pamatam tak mas bakalarske skusky, tak ukazes brusko, ze si tehotna a budu urcite milsi a zhovievavejsi 🙂 ....inac teraz mam taky hrozny rozvrh a prax, nic sa nesmie vymeskat, tak si vybavujem individualny plan, inac pri takom tempe by som hadam aj potratila...ty ako zvladas skolu?...esteze porodim na zaciatku posledneho rocnika, malinke bude mat vyse pol roka, ked budem koncit mgr...dufam, ze malinke bude spolupracovat a spinkat, nie plakat, lebo ucenie asi nebude hracka...
@viviem ja sa toho plakania a neprespaných nocí tiež bojím, lebo nespávam už teraz 😖 no na tých štátniciach sa na to bruško spolieham 😀 len sa bojím tých stresov pri skúškovom a ešte mi jeden pako nechce dať skúšku, z neho mám najväčší strach, bojím sa, aby si to drobec neodniesol...no ja to zvládam celkom v poho zatial, chodím do školy 3 dni, tak na max 3-5 hodín takže sa to dá...už to hádam nejak dokopem...individuálny ti určite dajú, takže to budeš mať v pohode, ale budeš musieť tú prax absolvovať aj potom?
ano oznamila najprv nechapali ale tesili sa somnou..dufam ze uprimne 🙂 mama povedala ze sa nemam bat ze to vsetko zvladnem a ze nam pomoze ako sa len da tak sa mi trosku ulavilo ze nebudem na to uplne sama 🙂
@lenuska20 takze obidve mame viac strach pred mamou, otcovia su taki zhovievavejsi, tiez som rozmyslala, ze oco by mohol naznacit mame, aby nedostala sok, ked jej to poviem...oni to zacnu prezivat, ked budes mat brusko 🙂 ...mojej mame este ani po dvoch mesiacoch nedoslo, ze sa idem vydavat, stale sa pyta ci je to pravda 😅 ....no bola by som rada, keby mama bola rada a pomohla by mi s babom, lebo to by nebolo zvladnutelne skola a dieta...keby to zle zvladala, tak by som musela odist byvat do kosic odkial je snubenec, ja som z liptova aj skolu mam tu, tak to by som potom skolu nevedela dokoncit....ako pokracujes s bakalarskou pracou?....ja som tiez zacala pisat tri mesiace pred odovzdanim a vsetci si mysleli ze je diplomova...teraz nas stresuju uz rok a pol dopredu s pisanim mgr prace, ja som uz musela zacat pisat....nechapem zakazdym menia pravidla
@viviem no s tou svadbou to tiež bolo také, že si mysleli, že si robíme srandu, a nakoniec mi mama týždeň pred ňou povedala, že nečakala, že sa vydám tak skoro...a kedy máte termín? budete bývať u vás?...a neboj, dobre to dopadne 😉 no mám necelú polovicu, nič moc 😅 musím si pohnúť, lebo ma školitel zožerie..a ty už máš kolko?
@lenuska20 tak to je ozaj pako profak, niektori si dokazuju ego...vysvetli mu, ze co tym dokaze, ked ti ju nechce dat....tiez nemam spanok ok, zaspavam o deviatej, lebo som uplne unavena a zobudim sa pred siestou aj cez vikend a uz nezaspim...som zvedava ako budeme spavat s bruskami ku koncu tehu a v lete pri tych horucavach...ked budem mat individualny, tak 50% musim absolvovat vyucby a prax mi neodpustia....aspon tie skoly mame v blizkosti miesta bydliska, tak to mame fajn 🙂
@viviem no on ju nechce asi 10-tim 😠 a vyhráža sa nám, že nás nechá vyraziť zo školy, takže takýto stres mi teraz fakt neprospeje 😠 no u nás je to s tým individuálnym vraj tak, že ako sa dohodnem s vyučujúcim, či konzultácie alebo stačí len na skúšku...no ja idem spať po deviatej, a o tretej som už vyspatá, včera rekord spala som 22.00-24.00 a viac nie a nie zaspať...ja si vôbec neviem predstaviť čo bude potom 😕
sak to aspon ze tak 🙂 idem ja uz asi kuknut telku co noveho vo svete..tak zatim papik a ked budes mat chut tak napis kedykolvek
@viviem to preto mám tak škaredú jazvu po mimomaternicovom, lebo naši skvelí "lekári" aj napriek mojim obťažovaniam ich maličkosti ma stále odpinkali domov, aj z pohotovosti - že mi nič nieje...nakoniec ma v poslednej chvíli polomrtvu doviezla záchranka na chirurgiu , kde mi odsali z brucha 2,5 l krvi a krvných zrazenín...a narýchlo otvoril nejaký mäsiar...škoda 😖
ale teraz už je oki a verím, že už bude iba dobre:-//// 😀
@lenuska20 termin mame 7.maja, v podstate vsetko zabezpecene, papiere, obrucky, oblecenie a veci co k tomu patria, to ma tesi, ze budem mat pokoj....len mam strach zo siat, mam ich uz doma, len ak sa mi zvacsi brusko o viac ako 5-10cm, tak sa neobleciem, vyskusam tyzden pred svadbou a ak nesadnu, tak az potom zacnu nervy...prepokladame, ze u nas, byvam v rodinnom dome a ked bude babo, tak sa nevyhne stavebnym prerabkam, teraz by sa nedalo babo vtesnat do priestoru co mame...snubenec pracuje v rakusku kvoli tomu, aby zarobil na nas vlastny dom, pozicku nechceme a chodi domov len na vikendy....skolitelia stale pohanaju, mne stale vravel kedy pridem ukazat pracu a stale som to odkladala, potom som ukazala celu, on sa vyjadril, prerobila co kazal a bol uplne happy...zatial robim prvu kapitolu a potom este druhu a bude koniec, mam zivotopisy dvoch ludi, len si neviem predstavit ako v tomto stave budem chodit po slovensku po archivoch, skolitelke to budem musiet vysvetlit ako to mam spravit...
uff, uff, babule, ale ste tu toho popisali za ten tyzden co som bola prec... 2 dni som docitavala tych 50 stran 🙂
vitam nove tehulky, hned vas popridavam do tabulecky 😀 mrzi ma ze nas niektore opustili... 😢 hadam ale uz budeme len pribudat 🙂
popisali ste toho dost, tak len na par veci chcem reagovat:
@zuzinr - my mame Nelku a doteraz sme oslavovali meniny podla oficialneho zoznamu slovenskych mien na Petronelu 31.5. ... tento rok som skoro spadla na zadok ked som dostala 3.1. sms kde kamoska Nelke gratulovala k meninam. A potom mi volali svokrovci ze ci teraz budeme oslavovat v januari, lebo v ich kelendari na meniny... v nasich kalendaroch co mame doma Nela vobec nie je. tu je o tom aj cela tema:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/nela-meniny/
Ale nadalej budeme oslavovat v maji - mame to pekne rozdelene - Nelka ma narodeniny v decembri a meniny v maji a Dianka ma narodky v januari a meniny v juli , takze pekne cca po pol roku. Ak sa teraz podaril chalan, tak bude mat narodky v oktobri a meniny v aprili a bude to uplne idealne 🙂 inac pozeram ze smu tu teda jedine dve co cakame tretie babo ...

dakujem ty mas kedy termin?