Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
teda baby tu sa uz porody rozoberaju 😀 ja som tiez rodila malu cisarskym pre nepostupujuci porod .... nase drobatko vazilo 4260g 😀 ..... ak by slo chcela by som teraz skusit normalne, ale bojim sa ze zase budem mat v bruchu nejakeho obrika
inak ja som ten cisarak znasala uplne v pohode, rodila som vecer, rano ma postavili a vecer som uz celkom v pohode fungovala, jasne ze to bolelo, ale nic co by sa nedalo vydrzat
@masinka ja som predtym prisla v 24tt o dvojicky, tak som na tu amnio radsej isla .... aj ked mas pravdu a razstepy vidi dobry lekar aj na uzv
@zuzanazuzana lebo ju v§bec nezaujímalo, že nemám kapacitu pľúc 3l ako každý ale len niečo cez 1. Silou mocou mi chcela pichnúť epi čo sa nakoniec po viac ako hodine nepodarilo - nepočúvala ma tiež, že to nepôjde, že mám poškodené stavce akurát tie dva. Nakoniec mi dala silnú narkózu a nevedeli ma prebrať. rodila som 9.30 a okolo 14h som bola ešte mimo, monitor hučal a hučal, sestričky búchali doňno, že je pokazený a mne pritom odchádzalo srdce. To zistila až 3týždne náhodou moja obvodná keď ma videla a okamžite mi volala záchranku. Dostala som silné lieky na srdce, musela som prestať kojiť. Upravilo sa to, som bez liekou ale mám slabú tachykardiu a arytmiu.
@jani74 tak to si naozaj mala stastie, ze si tu.....ved samotna narkoza je velky zasah do organizmu, ci trva 5 minut alebo 3 hodiny!!!!!
@zuzanazuzana vtedy som povedala nikdy viac, môj mm to akceptoval aj keď chcel ďalšie aby nebol Matej sám. Sa preto čudoval keď som povolila druhé tehu - hrozne sa bojím ako to dopadne teraz ale dúfam, že sa mi podarí vybaviť anesteziológa a bude všetko ok.
ja stále neviem rátam polka resp. prvá polka októbra. 22.3. idem na poradňu tak už dúfam bude aj termín. Ale na pásoch sa nám hádam podarí stretnúť.
@jani74 tak ja mam ovela mensi zly zazitok ako ty a neviem ci by som zvladla narkozu podla tvojej skusenosti.....mne sa stalo, ze ked ma isli operovat, tak si mysleli, ze mam zapal slepeho creva a nakoniec som mala prasknutu cystu na vajecniku, tak to bola dlhsia operacia a prestala mi posobit narkoza....na konci som citila ako ma zasivaju ako sa rozpravaju a ja som chcela kricat alebo otvorit oci, nech prestanu a ono to vobec neslo!!!!!!
@zuzanazuzana fúha, to by som asi odpadla, ja keď čo i len injekciu vidím omdlievam - hoci príprava na pôrod a všetko po pôrode som zvládla
ahojte tehulky tak sa po dlhsej dobe hlasim, u mna zatial ziadne zmeny akurat ze mam stale taky rozbity zaludok, hlavne vecer...aj by som jedla ale nemam na nic chut, dufam ze sa to coskoro upravi...zajtra rano idem k dokimu na odbery, branie krvi mi nerobi velmi dobre tak mam z toho trochu obavy..
@jani74 takze preto ja sa bojim narkozy ako cert kriza, mam aj vysoky tlak, prekonala som zapal srdcoveho svalu, tak zataz na srdce....ja som taka kolika....hihi
@zuzanazuzana - to je fakt brutalny zazitok s tou narkozou...drzim velmi palce aby to dobre dopadlo, ale ved keby si rodila prirodzene tak nie je potrebna ziadna narkoza..
@jana0706 tak ja dufam, ze budem rodit prirodzene, aj syna som rodila normalne.....len tu spominaju cisarsky, tak mne sa hned narkoza vybavi....pises, ze ti byva zle.....mne uz sa to pomalicky upravuje, takze urcite aj tebe....niektore baby tu naozaj trpia co im je zle!!!!
@zuzanazuzana - nastastie mam len ten pocit "zaludku na vode", esteze nevraciam 🙂 tiez by som chcela rodit prirodzene, najradsej bez epiduralky, ale ruku do ohna za seba nedam ze ked pride do tuheho..
@jana0706 tak ja som rodila uz davno a rodila som 7 hodin a bolo to hrozne....a si zober, ze baby rodia aj cely den...ved to musi byt hroza, mat tolko hodin kontrakcie...to su neuveritelne bolesti....aspon si tak pamatam....ved uvidis....mozno to pride na teba ani nevies ako a babo bude na svete....je to velmi individualne
@lea1333 ked b udes v poriadku tak az v 34 ale ak by si mala nejake problemi tak aj skor sa da 😉 ono sa ani nenazdas a uz budes na materskej tie dni idu rychlo aspon mne 🙂 a potom ked uz budes mat ten maly uzlicek stastia tak si ho uzi kym je take malicke lebo aj to ide nenormalne rychlo 😒
@skybaby @jani74 vidim ze sme mali vsetky 3 nejake velke deticky moj maly mal 4240g a 52cm a koli jeho velkosti a mojej vyske sa rozhodli pre cisarsky..nastastie ja som pri nom nemala ziadne problemi bola som umrtvena len od pol tela takze som vsetko vnimala a ta anesteziologicka ta bola taka super stale sa ma pytala ci mi nieco nie je takze ja mam dobre skusenosti v tomto smere 😉 ale pred operacoi som sa strasne bala kedze som nevedela co ma caka ale nastastie jedna mamicka co isla predo mnou ta ma ukludnila 😉 a na cisarak som musela cakat od 9rano do 14h kedze som muslea cakat kym mi vytravi jablko ktore som rano zjedla 😀 ale druhy porod by som chcela prirodzene ale to sa este uvidi
inac dobre ranko babulky tehulky 🙂 Neviem ako u nas ale slniecko je zatial niekde skryte. My mame dnes doobeda navstevu, pride Natalkin rovesnik - sused, tak uz sa velmi tesime 🙂
Dobre ranko kocky,
pls neviete mi poradit tie co uz mate nejake deti? Moja mala ma uz asi dva tyzden sopliky a a par dni aj taky hrncovy kasel. Davala som jej TRIFED lebo mala take zadne sopliky, nestekaju von cez nostek. Iba ich odsavam a davam jej VINCENTKU do nosa. No a vcera manzel kupil STOPTUSSIN, kvapky a davam jej to teda. Len neviete mi poradit nieco aby prestala kaslat a tie sopliky zmizli? Boli sme aj minuly tyzden u doktorky a urobila jej vytery a vraj vsetko ok, tak neviem. Ci mam ist s nou zas. Vtedy velmi kasel nemala, ale teraz nemam pocit, ze by vykasliavala, len tak pisklavo kasle.
Dakujem.
tak babenky o dvanastej mam zakrok .....drzte palce nech to prezijem lebo mam taky strach ako svet
@nellynka nema laryngitidu? nas to mal. kasel mal 3 tyzne a neni na to nic. len zvlhcovat byt a ked ma zachvat kaslu, tak ju postav na balkon alebo pred otvorenu mraznicku, aby dychala chladny vzduch.
baby, ako si mam zvysit tlak? mam 90/60 a som ako matoha. kavu nepijem a caje nezaberaju.
dobre ranko 😉 u nas prsi.... ☹
@natalii6 no mozem sa k vam pridat? moj maly valibuk mal 4030 g a 54 cm 😉 ale nastastie porod bol v pohode, normalne a az rychlo ako prvorodicka, okolo 13 mi pichli vyvolavacku a maly bol o 16:45 hod na svete, tak dufam, ze aj ten druhy porod bude taky rychly 🙂 a moze byt aj rychlejsi 😝
@katja23 mrzi ma to co sa ti stalo, drzim palceky nech sa vam na tej dovolenke podari pekne oddychnut, prist na ine myslienky a aby ste sa mohli coskoro tesit z maleho uzlicka 😉 myslim na teba, nech to mas cim skor za sebou, bud silna 😉
@masinka jej to vam to rychlo ubehlo... dufam, ze si si poriadne oddychla a uz je ti lepsie 😉 no klobuk dolu, fakt sikulka s tou tabuleckou 😉
@nellynka mne tiez napadla ta laryngitida ked si napisala, ze piskavo kasle...
@berus222 ja si zvysujem tlak colou lebo tiez kavu nepijem... ale zasa nechcem jej vela pit lebo je tam vela cukru ale je mi po nej omnoho lepsie... 😉

@jani74 a preco ta anesteziologicka skoro zabila? ja mam zle skusenosti s narkozou, tak preto sa strasne bojim, mam ich 7 za sebou a zakazdym sa bojim viac a viac