icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

amisa
18. mar 2011

AHoj hlasim sa po dlhej dobe a dnesnej navsteveu gyn. Drobceka som konecne videla krasne mu bilo srdiecko ale podla rozmerov ovulka nebola posunuta o tyzden ale az o 10 dni takze mi termin vychadza skor na november.. Tehu knizku este nemam, len mi urobili foto a dokrvili ma. Dnes to bolo 7tt+2.

katja23
18. mar 2011

@drtka zatial to este nieje potvrdene od endokrinologa tam sa musim objednat , ale moja mamca sestra dve tety a babka sa na to liecia , tak ten co mi robil kyret vravel ze na 90 % je to koli tomu ze v tomto smere je potratovost vysoka :( tak vybeham nech viem ako som na tom a nech sa mi nasadi liecba .s mm sme pripraveni na to ze po pol roku skusame

drtka
18. mar 2011

Baby mám pre Vás smutnú správu ☹ . Práve mi písala Lea , že je ešte v nemocnici a mám Vás všetkých pozdravovať.

zuzinr
18. mar 2011

@katja23 no daj si to radsej zistit, teoreticky to moze byt aj zo st. zlazy, ja som mala po prvom porode zvysenu funkuciu SZ, brala som dost silne lieky asi 2,5 roka - pri kt. mi doktor hovoril ze nesmiem otehotniet lebo ze tie lieky su nebezpecne na vyvoj plodu, po vysadeni liekov som mala este aspon rok pockat lebo ze sa to moze vratit a aj nemusi, no mne sa to ako na potvoru vratilo po 3/4 roku, tak potom som uz musela ist na operaciu, vybrali mi celu SZ, teraz uz sice musim kazdy den cely zivot brat lieky - hormon SZ ale mozem kludne otehotniet a nie je s tym ziaden problem - preto mame aj taky vacsi vekovy rozdiel medzi 1 a 2. Tak drzim palce nech ti zistia z coho to mohlo byt, ak by to aj bola SZ aspon ta vyliecia a potom uz nebude ziaden problem mat zdrave miminko. Drzim palce, potom daj vediet ako si dopadla

zuzinr
18. mar 2011

@drtka co to teraz znamena, ked pises ze smutnu spravu je to v poriadku ci nie, nevies?

katja23
18. mar 2011

@zuzinr joj vdaka , ja som vobec nemyslela na to ze by to mohlo byt z toho , ja nemam zaidne priznaky na stitnu , urcite pojdem to ako doki vravel ze to hned mam ist nech mi nasadia liecbu aby sa hormony dali do normalu a nic nebranilo tehotenstvu Tak ale tu v PO s lekarmi na endo je nonsens , keby nie kamosky tak cakam na prve vysetrenie 4 mesiace .Som znechutena z toho ze pokial clovek nema znaosti a ludi na vyssich miestach tak si mozes piskat , tak som dopadla aj na internom, az znamy zo sudu mi to vybavil a tak istomi vybavil hematologicku ktora sem chod raz do mesiaca . Ak by moj nerobil na sude tak ja neviem ako by sme dopadli .
Tak isto ako ked som bola dnes na SP koli DPM a ju zaujimalo kto mi to poradil namiesto toho aby mi poradila ona co je lepsie ako si to vypocitat a podobne , ja nechapem naco platime potom odvody a vsemozne pripoisteni ,som za posledne tyzdne znechutena

katja23
18. mar 2011

@drtka joj tak to mi je strasne luto :( drzim palceky jej , nech je silna a nech to zvladne :( :( :(

zuzinr
18. mar 2011

@katja23 no to sa necuduj, u nas je to podobne kazdy ti povie nieco ine a ked nieco potrebujes tak len po znamostiach, myslim ze to tu na slovensku este aj dlho bude, ti kt. maju peniaze a znamosti su bohuzial dnes kingovia ☹

drtka
18. mar 2011

@zuzinr Nie, nie je to v poriadku ☹ O bábo prišla, nebilo mu srdiečko. Nič bližšie zatiaľ ani ona sama nevie. Tak jej všetky držme palce aby to zvládla a bola silná

zuzinr
18. mar 2011

@drtka no to mi je luto, som dufala ze hadam to bude dobre, tak nech sa aspon rychlo zotavi a nech je statocna ☹

katja23
18. mar 2011

@zuzinr za posledne dni som zistila ze musim byt aj ja svina ak to uz mam tak povedat , vsade sa pchat klopat aj ked sa nema a byt fakt drza , bez toho to nejde . A na tu svelu sestricku som dnes napisla staznost na urad nad zdravotnou starostlivostou , uz ma ten sistem naozaj dozral , tak som zvedava na odpoved .

katja23
18. mar 2011

@drtka aj mne je to strasne luto :( nech je silna a nech sa rychlo z toho dostane .. verim ze vianocne stromceky uz budeme zdobiť bruskate ...mam pocit ze bez takejto bolesti to v poslednej dobe nejde :(

drtka
18. mar 2011

@katja23 Veru máš pravdu, stále na okolo len zlé správy ☹ A potom nám daj vedieť aká ti prišla odpoveď na pani sestričku 😀

katja23
18. mar 2011

@drtka jasne ze dam , so m na to zvedava aj ja sama , este napisem aj jej dokimu ze ci vie co ma vedla seba , lebo uz ked mi to potvrdila sestricka od ineho internistu tak je to min na zamyslenie

michaela18
18. mar 2011

@drtka pozdravuj ju od nas.ja sem uz druhy den nakukujem a cakam na spravu od ley.je mi to strasne,strasne luto.a myslim ,ze cim dlhsie sme tehotne a nieco take sa stane, tym viac to boli.budeme jej urcite vsetky drzat palce aby sa rychlo prislo na pricinu a co najskor sa opat stala tehulkou.velmi sympaticka baba.lea drzkaj sa.

michaela18
18. mar 2011
katja23
19. mar 2011

@michaela18 ? 🙂

nany100
19. mar 2011

@fuzinko ďakujem si zlatá...stále to bolí, ale fyzicky je mi už dobre, tak sa aj duša začína spamätávať...moja malá láska a mm sú teraz pre mňa ako maják...dúfam, že o pár mesiacov jej budeme môcť dopriať súrodenca...dnes je to zrovna týždeň, ťažko sa na to spomína ☹

nany100
19. mar 2011

@lea1333 je mi to veľmi ľúto, chápem čo prežívaš ☹ 😢 ...drž sa, veľa síl prajem

masinka
19. mar 2011

@katja23 aj tu v BA sa na endokr. caka niekolko mesiacov. ale je to super ze aspon vies dovod - vacsinou baby co potracaju vobec nevedia preco. Ja tiez beriem leky na SZ uz cele roky, na znizenu funkciu mi prisli po vysadeni antikoncepcie - ta vsetky problemy maskovala, potom trvalo 3 roky kym sa na to doslo a upravilo sa to tak, aby mi doktorka dovolila otehotniet.

inac hormonalny profil ti moze dat urobit aj gynekolog - mozno by to bolo lepsie, nie ze budes cakat 4 mesiace a zistia ze to nie je tym
pripadne sa skus objednat tu http://www.nedu.sk/ , tam su najlepsi odbornici na stitnu zlazu v SR, od vas to nie je tak daleko

Minule som v nejakom casopise citala, ze teraz sa uz aj v ramci prenatalneho skriningu robi hormonalny profil... ked ale robia tie testy az na konci prveho trimestra, tak je uz na to dost neskoro ☹

masinka
19. mar 2011

@lea1333 to mi je velmi luto ze to takto dopadlo 😢
baby, ani nemam chut upravovat nasu tabulku ked tam namiesto novych tehuliek tehulky ubudaju ☹

lenuska20
19. mar 2011

@masinka ja pevne verím, že už žiadna neubudne 😢

zuzinr
19. mar 2011

@masinka @katja23 no tu Lubochnu aj ja mozem len odporucat, mne ked hrozila operacia SZ tak saom sa tam objednala na vysetrenie a tiez mi to potvrdili. Len tiez sa tam treba cim skor objednat lebo na vysetrenie sa caka ale urcite nie 4 mesiace, drzim palce

katja23
19. mar 2011

@masinka no to mas pravdu ze az po tretiom mesiaci , je to skoda , ale vdaka nevedela som ze aj moj gynekolog ma moze poslat na tie testy , urcite ho v pondelok o to poprosim , a dakujem za tu stranku idem sa tam hned pozriet 🙂

katja23
19. mar 2011

@zuzinr vdaka , lebo ja naozaj niesom ochotna cakat 4 mesiace , nieco som matne pocula o Lubochni ale nevenovala som tomu pozornost asi som mala ale nemyslela som ze ju budem niekedy potrebovat

katja23
19. mar 2011

@masinka no ale ako pozeram na mapy tak nieje to az tak zas blizko , je to nejakych 170 km 😲 😒 tak musim porozmyslat ale urcite chcem urobit maximum takze priklanam sa aj k tomu , zdravie za to stoji

michaela18
19. mar 2011

@katja23 prepac,to nejaky skriatok zauradoval.neviem ako sa to podarilo. 😀

kucminka
19. mar 2011

Tak mame za sebou dalsie sono,potvrdena ziva gravidita,srdiecko bije.Idem na śkrinin´g koli genetike a potom dostanem aj knizku.Od pondelka nastupujem do prace,aj sa tesim na baby,lebo mi doma bolo za nimi smutno.Tak dufam,ze to bude v pohode.Pekny den vam prajem.

katja23
19. mar 2011

@michaela18 nic sa nedeje 🙂

katja23
19. mar 2011

@masinka uz som citala a radila sa s priatelom tak sme rozhodnuty tam ist aj napriek dialke , vsetky vysetrenia urobia v jeden den a este v ten den je nasadena liecby , tu u nas by sa to tahalo poriadne dlho . Uz som im pisala aj e-mail , cakam uz len odpoved 🙂 velmi pekne ti este raz dakujem