icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzul1310
26. mar 2011

@santerra Ahoj, u nás je celkom pekne slnečno, oblečko som bola pokúpiť včera a pocity mám rovnaké, vo všetkom sa cítim obrovská. Veľa veľa oddychovať je pekný sen, uži si tehu pokiaľ nemáš drobca lebo potom si už veľmi neoddýchneš. Môj synátor má momentálne obdobie že proti všetkému protestuje takže pre všetko je u nás "vojna" a krik. Teraz je chvíľu u našich a zajtra poobede si ho asi tiež vezmú naši na také dve hodinky, takže mi naozaj pomáhajú a môžem si aspoň trocha oddýchnuť. Ako je týždeň dlhý tak nemám čas ani len pomyslieť na to že som tehotná, ráno keď si dávam tehu vitamín tak na to myslím, ale často v priebehu dňa zabudnem či som si ho vôbec dala, akosi sa mi zhoršila pamäť 😒

bv_alexandra
26. mar 2011

Jáj dievčencecelý týžden mi bolo celkom fajn a dnes mi celý den akosi "tvrdne brucho" ☹
Vlastne ani neviem či toje tvrdnutie, stalé cítim hlavne z bokov velké pnutie, celý den len polihujem ale vôbec to neprestáva ☹
Z pohotovosťou zatial otáľam, ani neviem akoby som im vysvetlila čo cítim. ☹

opatmama
26. mar 2011

@bv_alexandra ahojky ty nie sú to také bolesti ako pred menštruáciou? lebo to može byt len roztahovanie svalov maternice, ak nespiníš a nemáš pravidelné stahy, tak sa velmi neboj ked sa uplne upokojiš možno to prestane samo. držim palce aby ste boli s mimčom v pohode

opatmama
26. mar 2011

@nelustek suhlasím s masinkou, možno si si tých pár bodiek ani nevšimla, myslím že len očkovaním získaš úplnú imunitu proti kiahnam. ale u niektrých ludí to má fakt taký priebeh že o nich ani nevedia.

nelustek
26. mar 2011

Dnes som sa cely den len tak valkala a nic nerobila ,pobede som si aj pospinkala s Nelkou.No a teraz na vecer som sa rozhodla usit si nove zavesy do obyvacky.Ideme trochu prerabat za dva tyzdne tak aby som to mala pripravene 😵 .Akurat som si to dorobila.Umyla som si riady,pretrela dlazku tak na konci dna som sa narobila 🙂 ale stalo to zato.Zavesy sa podarili aj ked som naposledy sila tak 8 rokov dozadu 😀 😀 😀 A mozem ist pomaly do postele....

andelusik
26. mar 2011

@bettyx Ahoj Bettyx, ďakujem za radu. Pôjdem sa pozrieť do lekárne, či tu aj v Trenčíne majú. A Vám držím palce, nech sa bábo moc neškrábe a nech Vás to netrápi 🙂

masinka
26. mar 2011

@bv_alexandra na tvrdnutie bruska si daj Magnezium - ako prvu pomoc, keby to neprestavalo, tak asi skoc pre istotu na pohotovost.

zuzanazuzana
26. mar 2011

@andelusik ahoj...ty si priamo z trencina?....lebo ja som!

bettyx
26. mar 2011

@andelusik no nám to prvě strašně pomohlo -malej po tý koupeli zůstal takovej jako ne mastnej, ale nebyl vysušenej -bezvadný! a vždycky když vidím že se mu to zas objevuje, tak mu to hned podle dávkování přidám do vany a vždycky to jako tím zarazím že se to nerozrůstá, ani nezvýrazňuje a do dvou dnů to zmizí... a já se teda mažu triamcinolonem a ten mi hodně pomádá, ale to je kortikoidní přemaštěný...
Tak doufám že ti to pomůže 😉

bettyx
26. mar 2011

Holky, mám neuvěřitelně humornou zprávu -ale je to fakt černý humor... Jak jsem byla na té pohotovosti někdy kolem 14. března, tak ten mistr doktor mi napsal na ty moje nevolnosti čípky Torecan který zabraňují zvracení a teda zabralo to! zvracet se mi nechtělo, ale na nevolnosti to vlilv nemělo.. a teď pozor! dnes se mi opět udělalo silně blivno, tak jdu na WC a vzala si to s sebou a tak jsem se koukla i do příbalovýho letáku když jsem se předtím sotva potácela, natož něco četla... holky, ty čípky se nemají užívat v těhotenství, že se nevylučuje riziko pro plod že nebyl proveden výzkum kterej by vyloučil postižení plodu!! Takže já si vesele beru to co mi ňákej mudrc napíše v těhotenství aby mi nebylo blivno a on mi napíše něco co mi může z dítěte udělat mrzáka!!!!!!! FAKT DEBIL! NEJRADŠI BYCH TAM JELA A NACPALA MU JE DO RYPÁKU! Je tohle normální?!?!?!? takže nejenže furt špinim a občas krvácim, teď budu čekat do října jestli se mi nenarodí postižený dítě kvůli ňákýmu deblovi! Na to nemám! proč já?! 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

bettyx
26. mar 2011

teď nevim jestli by nebylo lepší to těhotenství ukončit 😢 ... takhle to přece nejde... šestýho jdu ke svýmu Dr. tak mu to musim říct a poradit se s nim... řekla jsem že jsem byla na pohotovosti, ale buhužel malej mi ve chilce nepozornosti zčmáral tu zprávu z pohotovosti lihovkou a roztrh ji, takže jsem mu ji nemohla dát.. mám hroznou smůlu 😢 😢 😢 😢 😢 😢

masinka
26. mar 2011

@bettyx no snad tvoj doktor vie co robi ? neviem ako to je s tymi cipkami, ale napriklad na Ascorutine je tiez napisane ze tehule ho nesmu a lekari to 30 rokov predpisuju pri spineni. normalny clovek by si myslel ze tym je to uz dost overene a mohol by to vyrobca aj v tom letaku prepisat, ale tie farmaceuticke spolocnosti nebudu riskovat, ze nejaka baba co bude mat postihnute ditko ich raz zazaluje. a takto je to s 80 % lieciv - je jednoduchsie napisat ze nevhodne a vyhnut sa zalobam ako to testovat... sak ktora normalna tehulka by bola ochotna robit pokusneho kralika.

bv_alexandra
27. mar 2011

@masinka to je práve problém ja magnezium nemôžem pretožemi znižuje tlak ☹ Už sa citim trochu lepšie, ale ma to dosť vylakalo. Včera som len polihovala, dnes už je to lepšie. Dúfam že bude už len lepšie a lepšie. 😉

katy31
27. mar 2011

Ahojte dievčatá, môžem sa k Vám pridať? Ja mám termín 14.10... 🙂

santerra
27. mar 2011

@katy31Čavky, jasne vitaj a pekne tehulkovanie prajem 🙂

santerra
27. mar 2011

@bettyx To je fakt pako....panečky nemam slov...Mne tak moja obvodna lekarka predpisala kvapky od kašľu "Hedelix" veselo som ich 2 dni užívala a potom som si prečítala príbalový leták a tam: "Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy" Ako ja neviem ake znalosti tí lekári majú, ale tak predpísať také lieky....je podla mna hroza.

@masinka To mas pravdu s tým testovaním, že ktora normanla baba by isla takto riskovať Aj ked verim tomu ze niektore pre prachy su ochotne urobit hocičo....ale to sú už vymyté mozgy 😒

santerra
27. mar 2011

Baby mávam často vysoký tlak a sestrička mi pri meraní nemože mahmatať pulz (povedala že mi vynechava) Mistr. Doki to nerieši, len stale opakuje že chudokrvna niesom a krvny obraz mam v poriadku. No ja prejdem troška po schodoch, som zadychana a srdce mi buši jak šalene. Pred tehu som to nemala. Myslíte že by som si mohla sama naordinovať Magnezium?

katy31
27. mar 2011

@santerra ďakujem krásne za privítanie.. 🙂

katy2
27. mar 2011

@bettyx nestresuj.... urcite to dobre dopadne... nepomyslaj nad takym ciernym scenarom...
ja som v prvom tehu krvacala a 3 mesiace som brala ascorutin, a ten sa podla pribalovacieho letaku v tehu nesmie..... a mala je uplne v poriadku.... oni sa na pribalovych letakoch istia a takmer vsade pisu, ze nevhodne pre tehotne... a pritom sa berie mnoho takych liekov v tehu....
verim, ze to nema neg. vplyv na babo... musis mu verit..... 😉

nelynka18
27. mar 2011

prajem krasne slnecne ranko 🙂 manzelik zobral synatora na prechadzku a ja si uzivam peknu nedelu v klude 🙂
@katy31 ahoj no vitaj,ja mam termin 1.10. aj ked si myslim,podla svojich vypoctov,ze to bude o tyzden neskor.... 😉 byva ti aj zle?mne uz konecne nie aj energia sa mi vratila ale za to ako keby mi tvrdne maternica....neviem to ani vysvetlit.keby bolo mimi väčšie myslela by som si,ze tam ma chrbatik alebo nieco podobne lenze ked je este malinke neviem si vysvetlit co to moze byt..... 😒

gretuschka
27. mar 2011

Ahoj tehulky,ja mam termin 4.6.ale rodim v Cine,kde zijeme,takze to budu mit pestre🙂
Trapi me nevolnosti,z rannich se stavaji celodenni a nemam absolutne chut k jidlu,kdy uz to skonci?
Jsem rada,kdyz se dokopu k domacim pracim a nepobliju se u toho....
😒

katy2
27. mar 2011

@bettyx a este na upokojenie ti davam link na diskusiu o tych cipkoch...
http://www.emimino.cz/diskuse/torecan-na-nevoln...
google ti vyhodi vela ripadov, ked zeny brali Torecan pocas tehu - je to standardny postup pri nevolnostiach - podobne ako ascorutin pri krvacani - a pritom na oboch pisu, ze sa v tehu uzivat nemaju.... lekari vedia, co mozu odporucit 😉 takze pokoj.... a hlavne mysli pozitivne.....

opatmama
27. mar 2011

@santerra ja som pred tehu dost sportovala a mala som dobru kondičku, teraz som približne len o týžden tehotnejšia ako ty a tiež ked prejdem pár schodov ledva dýcham, o vozíkoch v obchode ani nehovorím a za detmi nestíham ani keby som mala korčule. pamatám si to pri prvej dcére, telo chce proste cas aby si zvyklo, fakt ti nemusí nič byt. ja som aj chudkrvná, mám zníženú funkciu štítnej zlazy a zakázali my všetky tehu vitamíny a bábo je úplne ok, tak pokial ide len o tvoje dočasné nepohodlie, skús to ešte chvílku vydržať, prípadne ak sa cítiš velmi vyčerpaná, skús sladiť tehu čajík glukopurom alebo fruktózou.

opatmama
27. mar 2011

@katy2 súhlasím mne ho pri prvej dcére dávali aj v nemocnici na rizikovom, hoci len pár dní ale to som vtedy neudržala ani vodu tak vlastne nemali na výber, a som rada niekde v anglicku by ma poslali domov s receptami na lahko strávitelné jedlá
inak ak necítiš pri tom "tvrdnutí" že ti stahuje svaltsvo a len máš pocit že na niektorých miestach máš proste bruško pevnejšie, tak to fakt može byt bábo, ved ono vytláča pri pohyboch ktorých nie je málo okolo seba aj plodovú vodu takže ked sa priamo netlačí na steny maternice stále to môže byt len jeho veselá aktivita, ja tiež sem tam natrafím na tvrdší kúsok a o chvílu je zase preč bez toho aby som cítila pohyb.

santerra
27. mar 2011

@opatmama Dakujem za radu🙂 Už som si myslela že len ja som taka zdochlinka 😀 Hlavne že je babo v poriadku,,,,ja uz nejak preklepem 😀

masinka
27. mar 2011

@santerra magnezko v nejakej normalnej davke (do tych 400 mg denne) si mozes naordinovat sama - berie sa to pri obcasnom tvrdnuti bruska alebo pri krcoch v nohach.... na prilis caste tvrdnutie potom uz predpisuje lekar nejake maxidavky . inac ja som teraz z toho tehu taka vyflusnuta, ze sa zadycham aj aj pri vstavani z postele

masinka
27. mar 2011

vidim ze tu mame plno novych tehuliek z coho mam velku radost 😀 idem podoplnat tabulku 😀

@opatmama ty si tiez oktobrovka ? napis nam aspon termin - nech viem kam ta zaradit
@gretuschka to bol preklep a si 4.11, alebo si fakt junovka ?

jani74
27. mar 2011

@zuzinr zuzi ten dr. v medicánskom je fakt kus kameňa, mne pri prvom povedal, že ani nie som tehu a to tam už bolo mimi. Sestrička Marika je fantastická ale on...

bettina
27. mar 2011

Pripájam sa k vám,ak môžem 😉 termín máme 21.10. A sa už tešíme, že pomaličky nám nevoľnosti utíchajú 😝

katy31
27. mar 2011

@nelynka18 no mne zle nebýva. Mala som rána alebo večery, kedy som grckala na prázdno, ale iba občas, večer mi bývalo tak tažko niekedy, aj teraz občas je... ale pri prvom dieťaťku a aj pri druhom tehotentve som grckala viac... tak neviem... ale doktor vraví, že je v poriadku, presne tak, ako má byť. Či mi niečo tvrdne, to veľmi nesledujem, občas mám bolesti, ale na to mi dal doktor Protazin a No-spa tabletky. Ale zatiaľ som ich brala len raz.. dá sa to vydržať.. 🙂 Ja som mala prvý termín 19. 10, ale skrátili mi ho na 14.10.