Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@jani74 sucitim s tebou... ja som zacala krvacat v 1.tehu koncom 13tt... Odlezala som si tyzden v nemocnici, nastastie to dobre dopadlo.... Nakoniec zistili, ze to bol hematom 😖
Drzim silno palce, hlavne sa setri, po schodoch co najmenej - resp.vobec a vela, vela lezat.... Uvidis, vsetko dobre dopadne.... 😉
@jani74 neboj sa pri prvom tehu som veľmi dlho krvácala, ty "len" špiníš, bábo ohrozené nie je, najmä keď si videla že je v poriadku, tiež som brala Kanavit a Duphaston do konca štvrtého mesiaca a krvácať som krvácala poriadne. Hlavne sa ukludni, maj kľudový režim (náročné pri drobcovi, to mi je jasné) a mysli pozitívne, všetko bude v poriadku 🙂 ver mi 🙂
@tinika to je nepríjemné ☹ budem na teba myslieť aby si to zvládla sama s maličkým
Ja som zasa po týždni mala dialóg so záchodovou misou, skončila tam večera. Už som si bola zasa istá že to skončilo, toto dieťa si so mnou robí čo chce.... potvorka malá 🙂 Už sa neviem dočkať utorka 🙂
@jani74 drzim palce.urcite to nie je nic vazne,kedze babika je v poriadku.len lezat a lezat.urcite to pomoze. 😉 .vsetko bude dobre 🙂
@tinika drzim tiez palce aby co najskor vsetko preslo.dufam, ze ti ma kto pomoct so starsim dietatkom.drz sa 🙂
ja som dnes konecne mala po velmi dlhom case pekny den,skoro bez nevolnosti.par krat sa sice zaludok ozval ale potom sa vzdy ukludnil.je to krasny pocit, ak cloveku vobec nic nie je.zdravie je naozaj to naj naj co mame a vsetkym tehulkam ho prajem co najviac. 😀
@michaela18 nema mi kto pomoct, babky pracuju a tato tiez 🙂 ale zvladneme, nie je to zatial dnes az take strasne, ale este som nič nezjedla uz som bola 4x na wcko ,tak neviem či nepojdeme von len pred blok, aj to poprosim kamosku aby bola s nami, nech nevlačim maleho hore dole ak budem musiet utekat .)
ahojte,citam,ze niektore este stale trapia nevolnosti. Mne dali homeopatikum SEPIA 9,su to take granulky,ktore si dam kazde rano pod jazyk (3),a keby mi nahodou pride zle tak si mam tiez hned dat. A vsetko je ok,uzivam si paradne pocasie a rodinku.. Tak hadam som poradila. Majte sa vsetky dobre.
Baby, krásne ránko!
naša rodina definitívne po chorobe, tak sa tešíme... Mňa stále poriadne napína, ale raz to skončí. Idem sa objednať na NT.
Krásny deň prajem!
@tinika ja som skoro cely den len prelezala v posteli,co mi bolo zle,ale neslo to von,dokonca som schudla 1,5kg za necele tri tyzdne,co som nemohla poriadne jest,tak mi to poradili. Ale zas toto iste som mala aj pri prvom tehu,to som prvy trimester dala dolu cca 5kg,tak preto mi toto hned dali ked sa objavili nevolnosti.
dobre rano dievcata 😉 dnes som si uvedomila ako veeeelmi sa tesim na miminko.... nas maly-velky chlap je uz samostatny a uz ma tak nepotrebuje ☹ chyba mi ked rano sa pri mne v postely vyvaloval a mojkal.....teraz si zapne telku a kuka rozpravky alebo sa oblecie a ide sa hrat,no hotovy velikan 🙂 tesim sa ked budeme styria 😉
vraj navaly placu a slz byva v prvom trimestri no mne sa zda,ze mna to chyta teraz 😀
citam,ze vas trapia nevolnosti a rozne neprijemnosti tak drzim palce,aby to co najskor skoncilo...... mne konecne byva lepsie.v sobotu sme cely den boli na chalupe a rekonstruovali a ani som nevedela,ze som tehu 😀
@monnika no ja som tolko za tyzden zhodila, aj teraz som schudla, ale ja nemam sancu cely den lezat, mna maly uz rano taha z postele 😀 aj ked osm si na chvilu sadla na gauc uz ma kdesi tahal bo ma take obdobie teraz a ja pri prvom tehu som mala troska divny zaludok, ale som uplne v poho fungovala, jedla čo som chcela, teraz je to ine :( tak skusim si to kupit čo mas, snad to pomoze a dik za tip .)
@katy31 tak mam to za sebou. Vysetrenie spociva v roznych meraniach plodu, potom presvelia siju a pomeraju ten parameter, ak je nad nejaku hodnotu, znaci to Downov syndrom. Potom pozerala srdiecko, merala rozne prietoky, aj sme poculi srdiecko, ukazovala mozog, aky je zatial vyvinuty, pohlavie sa nedalo rozoznat. Kontrolovala rucky, nozky, mocovy mechur, ukazovala taku ciernu bodku, co znaci, ze babatko papa plodovu vodu, co je dobre. Hned ako som povedala, ake je babatko kludne, zacalo tancovat hip-hop. A potom nam vytlacila fotecku 3D a poslala nas na krvicku, vysledky o tyzden. Nase babo je uz velke 5,37cm, a datum porodu sa nam posunul o dva dni, teda na 17.10. Tesime sa, ze je zatial vsetko v poriadku. Nech aj tvoje vysetrenie dopadne dobre. 🙂
Ahojte dievčence, ste veľmi zlaté, že na mňa myslíte. Pri našom Matejkovi sa nedá ležať a schody?Bývame u našich a majú poschodový dom a dole máme kuchyňu a my bývame na poschodí takže ich prejdem aj niekoľko X za deň. A tiež som s ním sama doma. Dnes budeme musieť vydržať doobeda vo vnútri, sme sa hrali, teraz pozeráme rozprávku, naobedujeme sa a pôjdeme do hajan a poobedie sa nejako premotkáme. Zajtra idem na poradňu aj kontrolu tak som veľmi zvedavá. Momentálne nešpiním a dúfam, že už nebudem. Ani dr. mi nevedel povedať z čoho to mohlo byť, hematom tam nie je. Pri prvom tehu som krvácala ale to bolo tým, že sme mali prvé 3 mesiace zakázané ťuťu-muťu a zrazu sme vo 4 nevydržali a vtedy som krvácala. Takže nakoniec žiadny sexík. Ani teraz nie je 😅 Vám nezakázali ťuťu - muťu???
Držte sa, pohladkajte brušká, my ideme pozerať rozprávku o váčikoch 😀
baby mam jednu otazku....mozno mi poradite....
pri prvom tehu som brala calibrum mami (vitaminy) a maly sa narodil s vahou 4010g a meral 52cm.teraz ked som uz v 2.trimestri myslela som,ze zacnem brat opät tieto vitaminy ale som sa docitala,ze po tabletkovych vitaminoch sa rodia deticky väcsie....a teraz neviem ci ich mam brat ci radsej papat viacej prirodnych vitaminov.....co myslite?vy nieco beriete?
ahojte, tak ja som doma z poradne, vsetko ok, srdiecko bilo, malinke sa hybalo, krcok drzi,ale mam hrozne nizky tlak, 90/60, neviete cim sa da zvysit, a mne doki nemeral babo, vsetky chodite v tychto tt na to sijove prejasnenie a mne to doki nespomenul , povedal ze pomera babo v 20tt ale moze byt ze aj preto ze mam opacne otocenu maternicu a nema sancu ho vidiet normalne momentalne tak asi caka dokial sa maternica pretoci, nemate niektora podobnu skusenost,
@slniecka : ahoj aj mne vypočítal doktor termin pôrodu 17. 10....
dnes som absolvovala sono, a mal mi lekár urobiť aj NT (-presiaknutie šije – v 10. – 13. týždni sa meria u plodu šírka podkožia v oblasti šije – šírka väčšia ako 3 mm znamená zvýšené riziko genetickej anomálie plodu).....
ale pre nepriaznivú polohu bábätka, ju nevedel urobiť, ☹(( ... moje zlatíčko som videla len na monitore, chcela som si dať vytlačiť foto, ale bolo mi povedané, že si ho mám vyžiadať radšej o niečo neskôr, keď bude viac viditeľné....ale potešil ma aj záznam na monitore .-D.... Trocha som ostala sklamaná z prístupu lekára, aj keď viem, že ich to len zdržuje a v čakárni bolo cca ďalších 10 mamičiek.... Nevadí, pokúsim sa v 20tt, keď pôjdem znova na sono.....
@lucy56 : ani mne ho nevedel spraviť, lebo malo zlú polohu, tiež spomínal, že pomeria až v 20tt... tak len dúfam, že je maličké v poriadku....
@slniecka Gratulujem k dobrým výsledkom 🙂 Ak vieš tak hoď fotečku 🙂
@jani74 Kým som krvácala v prvých troch mesiacoch tak sme tiež mali zakázané, ale, keď som prestala krvácať, tak od štvrtého mesiaca som mala zrušený aj kľudový režim a povolené aj ťuťu muťu 🙂 takže aj tebe sa to o chvíľu upraví. Ja som mala počas prvého tehu placenta praevia, preto som krvácala, ale potom už bolo všetko v poriadku a do konca už žiadne problémy.
@nelynka18 to nie je pravda, dieťa sa narodí také veľké ako má geneticky dané, počas 10 mesiacov, mesiac pred otehotnením plus celé tehu som brala najprv Calibrum Babyplan a od druhého trimestra Femibion s DHA a malý sa narodil 2,85, takže bol skôr drobný a vitamíny som nevynechala ani jeden deň. Sú ženy ktoré zasa vitamíny vôbec nebrali a mali veľké detičky.
@lucy56 z toho si nič nerob, ja som sa o NT sone, teda o tom meraní šije dozvedela len tu, volala som mojej lekárke, či to robí, alebo si mám nájsť lekára čo to spraví a ona že, ak chcem tak mi to spraví, ale poisťovňa jej to neprepláca tak to nerobí, resp. iba v opodstatnených prípadoch (pri vyššom veku a atď) takže si z toho nič nerob, pri prvom mi to tiež nerobili, morfologický ultrazvuk v 20 týždni postačí, tam zmerajú naozaj všetko podrobne.
caute babule! Ozyvam sa ani neviem po akej dlhej dobe, snazila som sa plne sustredit na bakalarku a aj tak este nie je hotova, ale snad tento tyzden ju dokoncim... ako tak zrychlika som si presla vase spravy, tak vy mate za sebou uz kopu vysetreni a ja nic. Len zajtra idem na krv, co sa robia prve odbery, moja dr. si dava nacas a neviem,kedy opat pojdem na dalsie sono. Este ani knizku nemam. A chcem sa spytat, ci na tie zajtrajsie ranne odbery mam ist nalacno? Asi ano, vsak?
Ahojte všechny! tak jsem si četla jak se tak máte a vidím, že se Vám vesměs zklidňují nevolnosti a začínají růst bříška! 🙂 .. u nás stále nic! blbě mi je permanentně a stejně jako s malým pupik nikde a ve středu se těšíme na výlet k Dr na UZ, asi bude krev, nevím.. pak se pojedu registrovat do porodnice a kluci pojedou do obchodního centra kde se pak sejdeme a půjdeme všichni do ikea na oběd... doufám, že budou mít něco bez masa! už abychom byli doma!
Júúj u nás sa teraz poriadne rozpršalo, taký fajný lejak. Ešteže doobeda sme boli nakoniec vonku na slniečku a teraz sme si urobili obaja s Matejkom kávičku a ideme dopozerať rozpozeranú rozprávku a potom sa budeme učiť nejakú riekanku - v poslednej dobe si veľmi pekne zapamätáva 😉
@zuzul1310 zuzi je Ti už lepšie? Čo žalúdok?
no a samozrejme sa teším a blahoželám k dobrým výsledkom 😉 juj ja idem zajtda doobeda a poriadne sa bojím ☹
Tak sme dnes s manzelom absolvovali dalsie sono,a malicke bolo krasne vidiet,rucicky,nozicky.srdiecko bilo,mame kraaasnu fotecku.Velmi sme sa tesili. 🙂

ja mam zase nevolnosti nevladzem nič, neviem ako budem fungovat zajtra ked tato pojde do prace, hnačkujem uz ani neviem ako dlho, od včera len voda zo mna ide .(