Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte babi ako sa mi mate piste co mate kto nove???neda sa to vsetko precitat!dufam ze babetka posluchaju 😉
Ahojte bola som u dr kvôli bolestiam v brušku, predpísal mi Magnézium aj napriek mojmu ráznemu nesúhlasu. ☹
Tvrdil že ho mám skúsiť že možno mi už nerobí zle /MG mi znižuje tlak, pri prvom bábätku som upadla takmer do bezvedomia/
Ok tak som si ho bola vybrať, užila som si poobede tbl a baby nechcite vedieť čo sa somnou robila. Bolo mi zle, nevládala som vstať z postele kázala som drahému nech donesie tlakomer a tlak 80/60 ☹ inak mávam bežne ukážkový 120/80.
Nakoniec sa mi podarilo zaspať a potom to už bolo lepšie. Ale nechápem prečo mi to dr dal, to neexistuje iný liek? ☹
A viem že dalšiu tbl mg už určite neužijem.
@zuzul1310
@zuzinr dakujem baby. Bola som tam, krv zobrana sice boli trosku problemy ako vzdy,ale podarilo sa. A pytam sa na dalsie kroky, ze kedy mam prist a ze ona nevie, ze sa spyta dr. (ja som takpovediac s dr.na telefone a bohuzial som sa jej nespytala na dalsie kroky), tak dnes poobede jej mam volat, ale ze asi najskor o 2 tyzdne budu vysledky, tak cakat a cakat. A to som sa tesila, ze bude knizka, alebo aspon, ze uvidim drobca...
ahojte babulky, no tak odbery mam uspesne za sebou, brali mi asi 4 - 5 skumaviek krvi - hruza ale v pohode, dostala som konecne uz aj knizku, NT hodnoty mam vraj negativne - dobre, len neviem kolko, lebo bola tam len sestricka tak som sa pytala ci doktor nerobi tieto merania a hovorila ze mi to robil ked som tam bola min. tyzden a ze to mam v poriadku, tak som rada. Inac mam posunuty termin takze zatial 20.10. ale dufam ze to bude skor 🙂
@katy31 ahoj, tak včera som ti radila ohľadne tvojho problému a dnes lekárka zistila že mám pleseň, sranda 🙂 ani som o tom nevedela, dala mi lieky a o mesiac mám novú poradňu.
@slniecka Ja sa ani neodvážim hádať čo to bude, lekárka mi síce hovorila že by to mohlo byť dievčatko, ale vidieť nebolo zatiaľ nič a pri prvom tehu som si nahovárala že to bude dievčatko, bola som si v tom istá a nakoniec z toho bol Danielko a nevedela som to predýchať, takže teraz nad tým ani neuvažujem a som nedočkavá a neviem sa dočkať aby som to už vedela.
@lea1333 ty sa máš ako? už robíš alebo si ešte vypísaná?
@lindt ja som dnes bola na poradni, dostala som tehu knižku a videla som maličké, krásne sa točilo a kopkalo, srdiečko bilo, potom chvíľu drobček odpočíval, spravila mi aj meranie šije, hoci sa to nemusí za normálnych okolností robiť. Drobček zodpovedá 12 tt, meria 46,3 mm, pohyby aktívne, mohla som si nahrávať sono na mobil ale ťava som sa ponáhľala a neuložila som to, takže som na seba neskutočne naštvaná.......Mám jednu fotku, ale nič moc nevidieť, doporučila mi morfologický ultrazvuk v 24 tt a na 3Dčko mám ísť v 20 tt ak chcem, ale vraj sa v poslednom období presadzuje názor že 3Dčko nie je zdravé pre plod kvôli dlhodobému žiareniu, takže keď chcem 3Dčko tak ok, le len raz a ona mi vtedy na poradni sono nespraví. V každom prípade to je ešte ďaleko. Najbližšie idem až 3.5, takže to je ešte poriadne ďaleko ☹
@zuzul1310 ja uz pracujem.... ☹ a nie aspon sa dom anenudim lebo tu robim v podstate to co dom 😲 tak ze vy ste zdravi super tesim sa....ja sa mam docela fajn zajtra idem na ultrazvuk lebo uz to bude 3tyz od zakroku tak uvidime ci som dobre vycistena!uz ani nespinim tak uz len cakam mrchu 😉 tak sa drzte
@zuzul1310 jeeeeeeeej, to su krasne miery! BLAHOZELAM🙂 neboj, je to daleko, ale ubehne to ako voda, uvidis🙂 a brusko uz ti je vidno?ja som tam dnes sedela obklopena bruskatymi zienkami a ja s mojim mini bruskom si hovorim, ze ci je to vobec na mne vidiet😀 este aj sestricka mi pozrela na brucho, ked som jej povedala, v ktorom tt som. sranda... ale mas teraz krasny zazitok z babatka🙂) to je hlavne🙂 a tu plesen ti zistila zo sterov?
@zuzinr chcem sa spytat, ze ked ti dr.vypisoval knizku, vypytoval sa na nejake veci,nie? ja si na tu moju budem musiet pockat 😒
@bv_alexandra tak to ten dr. poriadne zanedbal,si myslim....to mas poriadne nizky tlak. a ako ta to podbrusko bolieva? lebo mna od vcera a hlavne vecer boli tiez podbrusko ako pri menstruacii a ide to aj do krizov a troska do noh...tak neviem,ja som si myslela,ze to je tym,ze rastie maternica...myslis,ze by som mala ist aj ja k dr.? 😒
@zuzinr gratulujem k tehu knizke 😉
@lindt ty este tehu knizku nemas?a ani sono ti nerobili?sory ale nemas divneho doktora? ja mam uz 2 x sono zasebou a knizku mam od 11tt a vzdy ked som na odbery alebo nieco u sestricky dr.si ma zavola aj do 😕 vysetrovne....tak neviem 😕
@nelynka18 no,sono mam robene uz 2x, posledne bolo vo 8.tt, kde mi potvrdila akciu srdca. potom mi povedala, ze jej mam zavolat prvy aprilovy tyzden, kedy sa spravia odbery a aj tehu knizku zalozime. Lenze teraz neviem,ci jej mam opat volat, al. teda mam komunikovat so sestrickou, ako som sa dnes dohodla(vyzisti, ako bude ordinovat a o 2tyzdne, ked pridu vysledky dnesnych testov, ma objedna na vysetrenie). Tak ja neviem, do kelu...
@nelynka18 no a pritom ja to vždy uvádzam že Mg neznesiem že mi znižuje tlak, ale on si napriek tomu tvrdil svoje. Ja nemôžem vypit ani len minerálku z vyššim obsahom mg, lebo mi je zle.
Ja mám skôr také krčové bodavé bolesti na pravej strane, napr ked sa vystieram alebo ked idem kýchnuť, zakašlať, nie je to stále ale je to dosť často a niekedy až tak že sa neviem vystrieť.
Neverim tomu že okrem Mg neexistuje nič iné nato? ☹
Som zvedavá čo mi nato povie, že čo to somnou urobilo ked som si ho dala. 😒
@lindt aha tak sono mas....no ale ta knizka neviem,ved do nej sa uz zapisuje od 10 tt to je cudne.....fuuuu neviem mne vzdy hovori doky kedy mam prist....
@bv_alexandra aha tak to su ine bolesti.tie co mam ja budu asi tou maternicou 😒 no myslim si,ze musi cosi aj ine existovat... a kedy ides k dr. najblizsie?
nabližšie až 21.04 ☹ takže ešte dosť dlha doba ale kedže som to nejako vydržala doteraz tak sa pokúsim to vydržať aj nadalej bez liekov.
@nelynka18
@marikac no mna strasne boleli vecer a tiez rano ked som sa zobudzala, vobec vzdy ked nemam podprsenku a zohnem sa su riadne tazke,dokonca mi bolo neprijemne ked mi ich mm chytal, cele prve tri mesiace mi vadilo ked sa ma dotykal, ako zacal 13 tt sa to zlepsilo a konecne mam aj energiu na bezne fungovanie, a ty ako nie si unavena, a chodis do prace alebo si pn
@marikac no ja chodim do prace, a kedze mi nic zatial vazne nie je ani tak skoro ma asi nevypise, ale ja by som chcela zostat uz v juli, auguste a septembri doma, tiez by sa mi to viac oplatilo kedze DPN som si platila vycerpat nejaku marodku, len ci nahovorim doktora na to, ale zas keby som furt doma tiez by mi sibalo, nemozes nikam lebo vychadzky su kratke a ja tu na dedine toho moc nepokupim
@bv_alexandra skus na internete pozriet neake forum kde sa o tvojich problemoch pise ale neaku bilinku co je vhodna aj pre tehotne,mozno to pomoze 🙂 tak drzim palec..... 😉
och baby som znicena 😝 cvicila som pilates pre tehotne asi tristrvrte hodku a teraz kaput 😀
@lindt tak super,ze budes mat knizku,tesim sa s tebou 🙂 to je sono vysetrenie,ktore sa robi medzi 10-13 tt a zistuje sa velkost gravidity,velkost plodu a vyskyt moznych vrodenych vyvojovych chyb(ak by aj boli pozitivne,netreba robit paniku,pretoze to nemusi hned znamenat,ze dietatko ma neaku vadu.potom sa robia uz ine vysetrenia)takze drzim palec nech to dopadne dobre.mne ich lekar robil v 11+1tt a male bolo velke 3,89cm a vysledky boli ok...
@lindt pleseň zistila keď mi robila sono zvnútra tak keď ho vybrala tak hovorí že mám výtok a že je to pleseň, stery mi nerobila.
@lindt NT vyšetrenie je meranie šije, mne to tiež robila dnes, ale inak sa to vraj nemá robiť a na SK sú len traja lekári ktorí majú atestáciu robiť NT meranie (to mi dnes povedala moja lekárka)
V 24 tt pôjdem k doc.Rusnákovi na Kramáre, teda v roku 2008 ešte bol na Kramároch tak snáď sa nepresťahoval 🙂
@lindt nemas zaco,moje je toto druhe tehu,tak sa trosku v niecom vyznam 🙂 ano rastu straaasne rychlo ale ved to je super...no tvoj drobcek by uz mal mat teraz okolo 5cm a o tyzden okolo 7cm aspon tak pisu v tabulkach... moje bolo sice troska mensie ako malo byt podla tabulky ale ani ta nie je na 100% 🙂
ma tu niektora z vas doppler na pocuvanie srdiecka? chcem len vediet,ci je lahke,alebo tazke najst plodik....
@zuzul1310 fiha, to su mi info toto o tych odbornikoch... to som teda netusila a kopa mamiciek detto.
inak aj ja mam vytok, chcem ju poprosit, nech mi urobi stery pre istotu... a vidis, bol manzel pri vysetreni? Ja chcem mojho vziat, este na nieco podobnom nebol, videl len obrazky, co mi dala... ale ako ta citam, to ti robila vaginalne, tak ak vobec bude moct tam so mnou ist, snad to tam prezije 😀
@nelynka18 tak to mas potom vsetko nastudovane🙂 to je skvele... budem to zneuzivat 😉
a inak, teraz otazocka pre vsetky maminky, nechceli by sme tuto temu uzamknut a vytvorit si vlastnu temu, aby nas necitali vsetci na tomto fore?
@marikac neboj prides na to. Zistis to presne podla toho ze babetku bije rychlo srdiecko. Ja som sa tiez najprv vytesovala ze som nasla ale ked som si spocitala pocet uderov za minutu tak som zistila ze je to moja aorta. Ale ked som skusial znova uz som to nasla. 🙂 Dokonca ked mi praskla pl.voda a uz som cakala v nemocke tak este aj vtedy som skusala ci mala je OK, pretoze sa uz menej hybala. 😉

@marikac ahoj, tak sme nakoniec v jednom mesiaci spolu, sa tesim, ze my ostala nejaka suputnicka a teraz len nech nam vsetko dobre dopadne