Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte najde sa tu nejaka mamina s RH faktorom negativom?Mame tento problem.Pri prvom tehotenstve som absolutne nic netusila,az po porode ked mi pichli injekciu.Teraz cakame druhe babo a zatial mi nebrali krv.Budu mi prvy krat brat az v 15 tt .Neni to neskoro???Mam koleginu a tej brali krv na protilatky uz v 10 tt a v 15 jej maju brat znova na porovnanie.... Akosi sa mi to nepaci ☹ Poradi mi niekto?
@nelustek ahoj, ja mam krvnu skupinu 0 negativ. Krv mi brali zatiaľ raz - 22.3. mi zobrala 5 skumaviek. A zajtra rano idem na krv znova. Hovorila mi, ze pocas tehotenstva sa tie protilatky riesia 3 krat. V tehu knizke mam pri protilatkach napisany ten datum 22.3. - a vysledok negat. A je tam tiez napisane, ze protilatky - 1. trimester, 28. tyzden a 34. tyzden.
Dufam, ze som aspon trosku pomohla 🙂
@bv_alexandra tiez mam podobne tazkosti ako ty, je to hrozne tie bolesti, niekedy sa bojim o malinke, mna picha, boda, taha v podbrusi, bolest az do bedier, aj krize ma boleli prvy raz v zivote, najhorsie po namahe a vecer, uz som sa zobudila na bolest, uz som mala take bolesti, ze vcera som bezala ku lekarovi ci vsetko ok, babatko sa ma dobre, lekar povedal, ze to moze byt hocico, ked mam take diagnozy, endometriozu, varixy na maternici, myom, jeden vaz co drzi maternicu uplne tenky a teraz sa maternica zvacsuje vazy sa natahuju a stacaju, tak si to odtrpim, nevedel sa vyjadrit ci sa to bude zhorsovat a dokedy to bude trvat, nemoze nic predpisat, len klud, lebo fyzicka namaha stav zhorsuje, len skoda, ze ja neviem byt v klude a potom trpim a dufam, ze netrpi aj babo, ked ja mam bolesti....radsej si nedavaj magnesium
@nelustek ahoj ja mam tiez krvnu skupinu 0 Rh faktor negativny, ale pre mna to nerobi problem, lebo aj partner ma negativny faktor...mne brali krv v 12tt a zistovali aj krvnu skupinu, robi sa 3krat, este v 28 a 34tt...na krv idem zase v 16tt, 21.4. a vtedy sa zistuju vyvojove anomalie...
@zuzanazuzana Asi nie, lebo my tu bývame mesiac 🙂 Ale ak stávaš niekedy na zastávke pri Perle, pri tom zelenom dome, tak možno z videnia Ťa budem poznať, lebo tade chodievam. Kam chodíš do poradne? Ja k Chlapečkovi..
@lea1333 cauki! tak super ze uz robis, prides na ine myslienky 🙂 a treba zacat do prirody chodit a uzivat si slniecko, pokial je to mozne. dufam, ze vnutri ti ultrazvuk ukaze vsetko ok, drzim palce. ja sa mam uz lepsie, uz aj nevolnosti zazracne ustupuju a citim viac energie. posledne som skrecka maleho videla na NT ultrazvuku minuly tyzden, hybal sa poriadne a mihotal nozickami rucickami, tazko ho bolo pomerat 😀 teda vyzera byt vsetko v poriadku - velmi ma to upokojilo. ja nastupujem do roboty tento stvrtok - tiez som si potiahla PN-ku aby som si oddychla a mohla hlavne spat...pa
ahojte baby, hlásim sa po neviem ako dlhej dobe. ako sa všetky máte? ja som dnes konečne dostala knižku, bola som na odbery a dalšia poradňa nás čaká 9. mája 🙂 a termín máme vypočítaný na 29.10, takže som sa vo výpočtoch velmi nesekla, lebo som počítala 30.10 😀
@zuzinr asi sme sa dnes obišli, o kolkej si bola?
@marikac gratulujem k tehulkovaniu, poznám ťa z mojasvadba, teším sa, že sa vám znova podarilo, snad to už bude len dobré 😉 🙂
@lindt no ako moja, už lepšie po odberoch?
@nelustek ahoj! též jsem rh -, manžel rh +! poprvé se mi vyskytovali nepravidelné protilátky anti-Le(a), miminko se nám narodilo též s rh +, tak jsem dostala injekci... pěkně mě místo vpichu bolelo téměř celé šestinedělí! zatím jsem taky nebyla na krvi -zítra jdu k doktorovi, tak doufám že už mě na ni pošle, taky jsem z toho docela nervózní, ale už na začátku jsem tu psala a -bohužel si nevzpomenu kdo- mě uklidnil že pokud jsme dostaly injekci, tak se není čeho bát, ale tak strach panuje stejně.. ono vůbec celé to moje druhé těhotenství stojí za to..
@marikac neviem, si sa mi tak nejak vryla do pamäti, potom som ťa videla tu na koňovi a hla, teraz sme v teme spolu 😅 😀 no a o tých vyrážkach mi niečo hovor, vypadám strašne, jak nejaká puberťáčka 😀 keby som aspoň tie nechty mala pekné, ale sú mäkké, ale to sa mi ešte regenerujú po gelových. možno čakáme baby a kradnú nám krásu 😀
@marikac to sme na tom rovnako asi 😀 no ja žial takto musím chodiť do školy, ale našťastie už len týždeň a potom ked pojdem na skúšku sa snad nejako učlovečím 😀 budeš na pn až do konca? ako sa cítiš? jaaj a vieš v akej teme sme si asi písali? o svokrovcoch, preto si mi asi aj tak utkvela v pamäti
@andelusik ja chodim k samelovi....odjakziva...chlapecku poznam, byval blizko nas....okolo perly sa vobc nepohybujem....ja teraz vacsinou sedim pred domom na lavicke kedze som na PN. a odkial si? a kedy mas termin,
@bettyx ako sa mas? uz ti je lepsie? ja posledne dva dni zase poctivo lezim, lebo mam troska krv, tak sa dost bojim, dufam, ze to prejde......nerobim paniku, lebo nie je toho vela
@marikac ja mám bradavky neskutočne citlivé, normálne sa mi na nich protivý dotyk 😖 a zle mi už nie je ako mi minulý týždeň pichli torecan. a to som sa aj v noci na to budila, a musela som si dať nejaký keks...no a to krvacanie stále aj ja sledujem, každý jeden výtok, volám mm, či má normálnu farbu už som ako nejaký hypochonder 😀 a žily na prsiach mám tiež, celkom výrazné
@bv_alexandra Ahoj, ja som mala pri prvom tehotenstve podobne problemy a bolesti. Nakoniec som na konci 4-teho mesiaca dostala oblickove zachvaty a potom to uz islo rychlo - diagnoza hydronefroza (zo zaciatku len na pravej strana a potom obojstranna) . Spytaj sa lekara, ci by si nemohla mat nieco podobne. Hydronefroza je v podstate neodtekanie mocu z obliciek (upchatie, zuzenie otvoru) a prejavuje sa podobnymi bolestami - viac sa docitas na nete. 🙂
Ahojte, tak konečne som sa sem dostala. Sme ok, aj NT meranie dopadlo ok - podľa dr. výborné výsledky (on je veľmi opatrný a len keď je naozaj niečo ok a je si istý tak sa vytešuje 🙂). Drobček sa krásne hýbal až ho nebolo jednoduché odmerať (má 5,6 po zadoček). Bolo to nádherné ako si ručičkami chytá hlavičku, pusinku. Prikladám foto, ktoré sa nakoniec podarilo urobiť.

Maminky prajem vam vsetkym krasne tehu, aby ste mali len krasne spomienky. My sme boli tiez oktobrove babetko, ale Leuska sa vypytala v 37t.t. na svet. Teda uz v septembri. Nastatsie je vsetko OK. A uz je velka slecna. 🙂