Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katy31 volá sa to Gyno-Pevaryl 50 sú to vaginálne guľôčky. Máš nádhernú fotečku drobčeka 🙂
@bettyx registrácia k pôrodu, wow, to počujem prvý krát, veľmi nepríjemný prístup sestričiek, nezávidím ti ☹
gratulujem k výsledkom a peknej fotke 🙂
@jana0706 v tom máš pravdu, je rozumnejšie kúpiť pár kusov 56tiek a viac 62jek, tie mi malý nosil dosť dlho a 56ky ak by bolo treba tak sa vždy dajú nejaké dokúpiť.
@lenuska20 ty si už kupovala vecičky, ja sa stále bojím niečo kupovať, asi začnem až keď budem vedieť čo to bude.
@lea1333 to čo za lekárku nasadí v tehotenstve nesprávnu liečbu, ktorá vedie k takému nešťastiu. To je normálne na žalobu, lae tým si už nepomôžeš a ani bábo ti to nevráti.... 🙂 , teraz už určite dopadne všetko dobre keď budeš mať inú lekárku. Držím palce.
@lawli moja gynekologička mi povedala že počas celého jej tehotenstva pila kávu, takže ak máš chuť tak si kľudne jednu daj, nič bábätku nespraví.
@lenuska20 ja idem na 3Dčko v 20tt, možno pôjdem o ničo skôr, uvidím čo na to lekár a tiež som veľmi nedočkavá 🙂
@nelynka18 kamoška mala počas celého tehu otrasne vyhádzanú tvár, musela chodiť pravidelne ku kozmetičke a ani tá jej s tým nevedela pomôcť a ja som mala tvár úplne čistú bez jedinej vyrážky a obidve máme chalanov 🙂
@masinka a prispievate do oboch tém, alebo ste prešli z tejto do súkromnej?
@tinika držím palce aby všetko dobre dopadlo 🙂
Predvčerom som cítila pohyb ako keby bábo spravilo kotrmelec 🙂 Sranda, ale bol to určite pohyb bábätka aj keď sa mi zdá že dosť skoro, pri Dankovi som cítila pohyby od 17tt
@nelustek no mna sa moja nepytaj 🙂 nie vazne netusim preco to tak je ale dufam,ze sa to teraz vyriesi...on mi to asi daval od poslednej menstruacii to bolo 25.12. a ja viem,ze som otehotnela 8.-10.1. asi preto mi to tak nesedi...ja som mu to sice hovorila ale tak uvidime co bude toho 15.4. uz sa neviem dockat 🙂 a ty kedy zacnes 15tt?
@nelustek a kde budes rodit?ci este nevies?ano citim ale tiez len take ake si vlnky alebo ako to nazvat.rukou to necitim ale ked stojim a sa prehnem do zadu tak taka vypuklinka sa mi spravi na podbrusku,je to mile a to je citit uz aj rukou,ze tam nieco je 🙂 a to,ze si necitila dva dni nic,sa nemusis bat najblizsie mozno ucitis uz kopanec.ja to tiez necitim kazdy den....
@nelustek ano v PB,ja som s touto nemockou spokojna aj s personalom... ano mamicky mozu ale aj nemusia mat deticky pri sebe.a ktomu je to tam este aj vsetko prerobene ako sprchy,izby a tak.je tam aj nadstardantna izba kde moze chodit aj navsteva,je tam net,chladnicka,TV,vlastna sprcha a tak....
@nelustek http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=161 pozri si tuto stranku,tam je cosi popisane...neviem kolko stoji,to je novinka....a keby ides rodit sem k nam tak by sme mozno boli naraz,mozno aj spolu na izbe 🙂
@nelynka18 co mne zname rozpravali o kurzoch na dychanie tak hovorili ,ze je to na nic.Lebo ze v nemocnici mali dychat inak ako na kurzoch.Ja asi chodit nebudem,sice som dychat nevedela 😖 davali mi aj kyslik.Poslali ma do sprchy a tam som zacala rodit 🤐 Ked ma dali na kozu uz bola mala zatlacena donutra a uz som nemala ani kontrakcie take silne a museli mi ju vytlacit.Aky si mala ty porod. Moj trval od odteceia plodovky 5 hodin 😀 rychli ale bolestivy
@zuzul1310 hej hej, ale to len pár, mali v tescu nejaké akcie, tak som využila..ja v tomto nie som nejaká poverčivá a mám z toho obrovskú radosť, dokonca už aj moja mamina sa začala obzerať po všetkom možnom, ale tak to budeme nakupovať trochu neskôr...máme tu u nás jeden obchod, kde majú čisto len slovenské vecičky 100% bavlna, sú velmi kvalitné, tak si tam potom kúpim deku, zavinovačku, súpravu do postielky, pár košielok, obyčajné plienky a taak...ja by som nevydžala čakať tak dlho, kým nebudem vedieť čo to bude 😅 tak kupujem neutrálne 🙂
@nelustek fuha tak to si mala dobre...ja som prenasala osem dni.tak na ten 8.den mi dali dve vyvolavacky,poslednu o deviatej rano.potom som bola na stonarni a asi o pol tretej som zacala rodit a o tretej sa narodil maly....ja som mala epiduralku,takze to bolo v poho,len maly bol dost velky (40010g a 53cm) tak sa tazko tlacil a musel mi ho doktor vytlacit 🙂 trosku bol maly priduseny lebo mal aj pupocnik okolo krku,tak mi ho ukazali az umyteho a zabaleneho ked ma pan doktor sil.ja som stratila tiez viacej krvy ale nastastie mi nemuseli davat transfuziu.ale tak nemam sa na co stazovat,kedze som mala epidural 🙂 dufam,ze tento druhy pride sam od seba a vsetko pojde pekne a hladkou 🙂
@tinika prajem vsetko dobre,nech ste co najskor doma 🙂
ahojte dievcatka.mozno mi budete vediet poradit.vo stvrtok som dostala bolesti.trvali asi 4 hodiny a boli to ako stredne menstruacne bolesti.vcera vecer sa to vratilo ale len mierne bolesti a trvali len pol hodinku.velmi som sa zlakla.myslite ,ze je to normalne a to len rastie maternica?mate niektora s takou bolestou skusenost?nemam ziadne krvacanie.nechce sa mi ist velmi na irsku pohotovost lebo oni tu nevysetruju zenu gynekologicky.len ohmataju brucho a cakaju co bude.
@zuzul1310 děkuju 🙂.. u vás registrace neni? u nás se musí registrovat v porodnici -jinak neberou! pak se v tén porodnici chodí do poradny a na monitory.. páni, já myslela že je to všude stejný! tak to je síla 😀 .. ono je to totiž dost časově zatěžující a ten přístup tam??? nevím proč, asi jsem se zbláznila, protože v té samé porodnici jsem rodila poprvé a jak to vypadalo si můžeš přečíst u mě v albu... pak mi můžeš potvrdit že jsem vážně blázen.
tak holky! opět je to tu! teď jsem se vzbudila a musím říct že bych opět brečela! už dva dny jsem opět ležící zvracející cosi s bolavou hlavou! mám toho akorát dost... u nás to asi opravdu skončí v říjnu s porodem -doufám, že tentokrát se dítko narodí normálně a nebudu zas 14dní přenášet! vážně bych brečela -už to trvá od 27. února a měla jsem klid snad týden! jinak je mi furt mizerně.. hnus!
@michaela18 ahoj. mne sa to stalo tiez a islo mi to do noh.stalo sa mi to asi 2x a odvtedy uz nie.tiez som si tu o tom pisala s jednou tehulkou lebo ju bolievalo podbrusko a vraj na to cosi berie ale ona mala ostre bodave bolesti.tak som nakoniec nerobila s komara somara a pockala som a vsetko je ok.myslim si,ze pokial nekrvacas,nespinis alebo nemas neaky divny vytok a bolesti su len takehoto charakteru,bude to len ta maternica roztahujuca sa.... ale pokial si si neni ista chod 🙂
@nelynka18 ahoj,dakujem za rychlu odpoved.si zlata.dnes sa citim fajn a zatial bolest nebola.nemam ziadne krvacanie ani spinenie.tiez mi to islo az do bedrovych klbov.tak pockam.ak by sa este bolest objavila tak utekam do lekara.no dufam ,ze to bolo len to roztahovanie maternice.nechcem zo seba robit hysterku a utekat za kazdym k lekarovi ale som prvorodicka a zo vsetkeho som nejaka vyplasena.
@bettyx viem o com pises.mne konecne zacali nevolnosti ustupovat tento tyzden .a to uz koncim 13.dufam, ze uz sa to bude iba lepsit.budem ti drzat palce.ja som sa uz tiez riadne naplakala.je to hrozne.niekedy som si pripadala ako vazne chora a nie tehotna.
@michaela18 nemas zaco.... len sa nestresuj to ti tiez neprospieva.... 🙂 a teraz ma napadlo,ze mna to tiez bolelo v 13tt...aka nahoda 😀
@michaela18 vdaka
caute, oktobrovky 🙂
tak aj ja sa pridavam, dnes oslavujem prvy den druheho trimestra a uz sa tesim na ten prival energie, vrchol mojich sil a tehotensku ziaru, co sa okolo mna bude vznasat, ako to slubovali v nejakom clanku, co som citala 😀

@kinkinga no...ja som pribrala podľa posledného váženia(pred týždňom) asi len kilo a tiež mi už bruško vyhúklo...ale nemyslím, že by to vadilo. Najviac váhy naberieme v poslednom trimestry, tak si teraz užívajme nízku váhu 😀