Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
dievcata ,ja ked citam akymi vsetkymi ultrazvukmi a vysetreniami ste presli tak mam velky strach o svoje babo.tu sa nerobia ziadne vysetrenia na geneticke a vyvojove vady.proste len zakladne vysetrenia krvi a mocu a obycajny ultrazvuk..modlim sa aby bolo vsetko ok.ale aj keby som bola na slovensku a nieco zistili, aj tak by som si babo nechala.ziadne testy nie su 100%.neviem co mam take cierne myslienky chytaju.asi preto ze nam dnes cely den prsi.
@michaela18 Mam podobný nazor. Mne je jedno ake vyšetrenia mi robia, robili alebo este len budu robit, z toho dovodu ze aj tak by žiadny výsledok neovplyvnil moju lasku k mojmu drobčekovi.Ked vidim kolko je vo svete pripadov ze lekari povedia ze babo sa narodi s nejakým postihom a dietatko sa narodilo uplne zdrave (mali sme tiež pripad v rodine) tak nedoverujem nikomu a ničomu (nič nieje na 100%) presne ako pišeš 🙂 Nemohla by som žit s pocitom ze som by som odsudila nevinne babo len na zaklade vysledku nejakeho pristroja alebo hypotezy lekára. Uf som sa rozpisala 😀 Nezvyk na mna 😀
@michaela18 Ahoj ,nestresuj ,ja som od začiatku tehu bola prvýkrát na utz v 7tt +3 dni na potvrdenie tehotenstva a druhý krát v 10tt +3dni ,vtedy mi robil odbery a klasické vyšetrenie...pred dvoma týždňami som bola na EKG na internom. 19.4. idem tretí krát ku gynekológovi...tiež nemám žiadne vyšetrenia ohľadne genetiky a tak podobne...ani pri prvom tehu som nič take neabsolvovala. 🙂
ahojte baby, skuste mi poradit... dnes som dostala neskutočný krc do podbruska, bol to len moment,ale vylakala som sa... stava sa vam to? uz je to v pohode, nekrvacam ani nic...
@peta_k Ahoj ,ja mavam tiež krče ,ale po stranach brucha ,akoby niekde pri vaječníkoch...niekedy to prejde hneď a niekedy to trvá trochu dlhšie, no v oboch prípadoch to šialene bolí. Mala som to aj v prvom tehu ,ale sa mi zda ,že to bolo slabšie ,teda menej bolestivé....najčastejšie sa mi to stáva keď ležím a chcem sa pretočiť ,narovnám nohu a šúp hneď krč v tej strane 😒 v prvom tehu som sa na to nepýtala ,ale v utorok idem na poradňu ,tak to spomeniem ,potom dam vedieť 🙂
ahojte dievcata,citam o krcoch aj mne sa to stalo parkrat ale uz dlhsiu dobu nic take nepocitujem....ja som tie krce mala,ako pise lawli,niekde akoby pri vajecnikoch.niekedy to trvalo aj dlhsiu dobu a niekdy to hned preslo ale ako pisem,uz dlho sa mi to neprihodilo..... zajtra idem na poradnu,popripade sa mozem opytat.veeelmi sa tesim,ze uvidim mimco.hadam mi povie aj pohlavie.prosim,prosim babenko ukaz sa nam zajtra 😀
@michaela18 mam rovnaky nazor ako ty...ani jeden test nie je 100% myslim,ze aj ja by som si to mimi nechala 😒
ahojte dievčatá, podľa čoho Vám už niektorým zistili pohlavie dieťatka? 😕
@michaela18 no tak už jsem dokončila 14tt, tak teď už se jen trefit do jejich pracovní doby kterou si přizpůsobujou jak se jim líbí -na nemocnici je to horor -maj horší ordinační hodiny jak soukromníci...
děkuju za optání -posledních asi deset dní -maximálně.. nešpiním... teda alespoň ne tak jako předtim.. občas se něco objeví, ale je to pár kapek za den.... takže tohle se asi už zklidňuje... jen ještě ty nevolnosti kdyby si daly trochu říct...
@lawli tak potom bych musela objíždět pražský porodnice a modlit se aby někde bylo volno -když nebudu mít registr, tak nebudu chodit do poradny, takže miminko nikdo nebude monitorovat..
@peta_k ja to mávam tiež naposledy taký že ma v kuchyni zložilo na zeme a ostala som ležať až kým to neustupilo. tiež neviem kvoli čomu to je ale veru je to nepríjemné :(
@peta_k mne sa to okolo toho týždna ako si ty stalo pár krát, lekár mi tri krát denne predpísal magnézium, je úplne neskodné ale aj tak ho stačí brat preventívne 1x ráno, ono tie bolesti sú vraj bud z vyčerpanosti a prepínania alebo sú to len stahy rastúcej maternice, ale ak by si to mala viac ako dva krát za den alebo by sa po sebe opakovali bež radšej k lekárovi hned alebo na pohotovosť
@bv_alexandra dámy tá bolast ktorú popisujete, podobá sa na menštruačnú bolesť alebo na svalový kŕč napr. v lítku....?
na ten krč skôr, akoby mi niekto rezal bok brucha, je to také sťahujúce, a neviem sa vtedy vystrieť kým sa to neuvolní. ☹
@opatmama
ja tie slabe, akoby menstruacne bolesti velmi neriesim, tie by vraj mali byt ok... Skor som mala vcera krc na pravej strane podbruska, ale nebolo to celkom v oblasti vajecnika, prudko som sa postavila, to som uz nieco citila a nato som si kychla... uf, rozdychavala som to asi minutu... No a dnes rano bol v praci frmol a dost ma pichalo v lavom vajecniku... dala som si magnezko a preslo to... Myslite, ze je to v pohode? Inak celkovo som mala vcera velmi stresovy den...
ahojte baby.dnes som bola u dokyho,malicke je ok,srdiecko bije a pohlavie nevieme lebo drobec asi spal ani sa len nepohlo a nebolo videit medzi nozky a doktor povedal,ze ani nevie ci by si trufol povedat co to bude.....no co uz o mesiac ideme znova a to uz hadam uvidime... 🙂 a ja uz viem z coho mam tie krce.ked sa mi da cikat a ze hned nejdem a potom sa rychlo postavim,tak v tedy ma to chyti a aspon minutu to musim rozdychat....vcera som si to uvedomila.skuste aj vy porozmyslat kedy sa vam to stane a skuste sa tomu vyvarovat... 😉
a foto mimca 🙂
@opatmama ja som mala menstruacnu bolest´asi 3 dni po sebe a odvtedy nastastie uz nic.a krc mam vtedy ak si napr.kychnem.vraj na krce pomaha magnezium.denna davka je 450mg .
@nelynka18 Dnes ráno sa mi to stalo s tým krčom presne ako píšeš...ešte som chcela malého doobliekať a tak ísť na wc a keď som sa potom postavila z postele ,chytil ma krč ,tak som si musela hneď sadnuť späť...skúsim to ešte posledovať 🙂
Inak krásna fotečka a s tým pohlavím ma to mrzí...si sa tešila, že sa to už možno dozvieš.....
ahojte dievcata po mesacnej odmlke sa tu zase ohlasujem 🙂 vidim ze tu pribudli nove tehulky a za ten mesiac ste toho popisali ze to nemam sancu precitat 😉 moj doktor mi nakoniec zistil ze termin mam nakoniec nie v oktobri ale v septembri ale kedze Vas uz tu poznam tak tu aj ostavam ak mozem 🙂 🙂 🙂 tak sa mi tu majte a tesim sa na dalsie pismenkovanie

@bettyx boze ,to je strasne .co to mate za blby system ,ze sa musis registrovat na porod?.ja by som sa na to uz asi od nervou vykaslala.ked to na teba pride, tak ta musia vziat,ci si registrovana alebo nie.snad ta nenechaju rodit bez pomoci.strasne hluposti v tom cesko-slovensku vymyslaju.nabuduce tam radsej vopred zavolaj a opyatj sa ci konecne splnas vsetky kriteria na to aby si mohla rodit v nemocnici. 😠 a byt konecne zaregistrovana.
a vidis chcela som sa ta opytat, ci este spinis.ak si teda dobre pamatam,tak viem ze si s tym mala dlho problem.dufam ze je to uz len minulost