Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bv_alexandra drž sa dievča... držím hrozne moc palčeky, aby bolo všetko v najsamlepšom poriadku!!!
dakujem vam kocandy za povzbudenie, hned je mi lepsie... 🙂, este ze mam vas a toto forum, inak by som bola furt u doktora
@nelynka18 no to bude sranda, z plochého bruška zrazu veľký balónik 🙂 bomba.........už teraz sa teším, keď mi začne brušo rásť a nie len tak, že keď sa napapáááám.......no bola som u obvodnej, že nič mi neni, iba nádcha, hrdlo ma bolí, v ušiach mám zaľahnuté, ale mám iba nádchu a z nádchy mám aj zvýšenú teplotu, ale dnes ma doktorka dorazila tým, čo mi povedala, aj ona je už mesiac chorá a musí pracovať a nemôže vylyhovať v posteli....akože kam to speje to zdravotníctvo, keby chcem simulovať tak už dávno ma vypíše môj gynekológ bez toho aby takáto čúza, ktorá nevie ani len pochopiť rozdiel keď je naozaj niekto chorý a keď niekto len simuluje a je schopná vypísať ho aj na mesiac, mňa poúčala, že nie som chorá, ale tehotná, akože doví dopo........neni o čom, pekná starostlivosť o pacienta.......
@motylik08 ja sa tesim na tie mega hrbolce a jamy na brusku 🙂 nas maly robil take kreacie v brusku,ze muz sa toho velakrat zlakol 😀 tolko sme sa na tom nasmiali ked zrazu z gulateho bruska bola cudna kocka 😀 heeej no tak takuto doktorku by som poslala do zadku 😠 to je ina koza.....chcela byt asi zaujimava....dost co tehotenstvo bere zene energiu a este do toho nadcha a teplota,konec.......niekedy natrafis na takych blbcov.isto to bola starsia doktorka.ja stale hovorim najlepsi doktotr je ten co prave skoncil skolu.takí su ochotni a bavi ich praca.nie ako ti postarsi,ktory beru pacientov ako na beziacom pase 😖
@nelynka18 jááááj o tých kotrmelcoch snívam aj ja, to musí byť kráááása, som zvedavá aké to bude číselko či po mamine divééééé alebo po tatinkovi kľuďas :D
a jasné, že to bola stará vydra, keby som vládala tak jej hneď poviem aj kartu by som si zobrala od nej preč, presne tak ľudí berie ako na bežiacom páse, môj gynekológ je mladý a je veľmi vidieť ako ho to baví a ako si tých pacientov váži, je to veľký roydiel, ako fakt, ale čo už veď to celé vyležím a bude zase dobre 🙂
a už sa toľko nehoľte :D, bláznivé dory :D
@motylik08 hej je to krasne 🙂 mame to natocene aj kamere lenze to tam malo vidiet,pretoze ked urobil maly kotrmelec ja som sa zacala smiat ako blazniva 😀 brucho skakalo z jednej strany na druhu 🙂 no som to vedela,ze je to stara doktorka.....ja mam gyndosa starsieho ale on je zase velmi mily a vzdy sa usmeje a popraje aby sme sa drzali 🙂 hej len lezkaj,inak aj homeopatika mozes skusit....dobre,dobre dost uz o holeni 😀
@nelynka18 no ja sa tiež rehocem pri každej príležitosti, tak si ťa viem silno predstaviť, no a na tú kameru ma to nenapadlo natočiť, no veď ak na to budem potom myslieť 🙂.......🙂
veď práve niekedy by tí doktori mohli fakt byť milší.....ale to nezmeníme my, to musia oni.....
ďakujem za radu, keď mi príde priateľ domov z práce vyšlem ho do lekárne 🙂, nech mi voľačo dobré namiešajú 🙂, hi 🙂
joj aký vietor začal fúkať.....dúfam, že nebudú búrky ako hlásia.........
malého máš v škôlke? rád chodí? neplače za maminkou?
@motylik08 nemas zaco,ja som ich tiez pouzivala 😉 aj u nas je skaredo a fuciiiii,tiez cakam ci pride burka ci ako....hej risko je v skolke,nechce sa mu chodit najradsej by bol doma ale vie ze musi,tak chodi....nie neplace ked uz je tam tak je rad.ma tam kopec kamosov.niekedy ho nechavam aj doma ale v skolke sa toho vela nauci a aspon uz neni taky mamin cicik 🙂 chodievaju aj plavat a na ihriska aj rozpravky im pustia ked prsi,vela tancuju a ucia sa spievat.......som rada,ze ho to aj bavi 🙂 su tam niektore deti,ktore este placu ale to velakrat robia chybu rodicia.
@nelynka18 a je to aj tak v skutočnosti, že ten syn býva väčšinou mamin cecok hmm? u vás to bolo ako? ja si myslím, že je dobré dať dieťa do škôlky, tam je jednak v kolektíve a ako píšeš, aj sa veľa naučí. a ok kedy ste ho dali do škôlky ?
jááááj ale som sa fajne naobedovala, horúci guláš a bum do postele potiť sa.....🙂
už mi začína byť lepšie 🙂
a čo som chcela, ty musíš doma variť každý deň pre svojich chlapov, však? odkiaľ berieš nápady?
@motylik08 ked sa narodil tak chcel byt len pri mne asi do roka bol moj cicik 🙂 potom s nim tato zacal hrat fotbal a brava ho na ryby ci na huby,tak do teraz je namotany na oca ale akonahle si ublizi alebo ho cosi trapi ide za mnou.....ale zase nevie sa tak pomojkat.da nam pusu aj si k nam lahne alebo nam da ruku vonku ale len na chvilku a uz hned bezi prec....on je hroooozne hyperaktivny,chvilku neposedi.ano urcite je skolka fajn vec vela sa tam nauci a kolkokrat sa nauci aj veci,ktore by nemusel 😀 nas mal v auguste 3 roky,tok od septembra chodi.....aj ja som sa napapala akurat masko,kapusta a zemiacky upecen.....i ked toho masa tu mam za stipku,pretoze odkedy som tehu maso mi nejde dolu krkom 😖 tak to je fajn,ze ti je uz lepsie.a dokedy marodujes?no varim kazdy den alebo kazdy druhy.....fuuuu to je makacka stale cosi vymyslat....u nas idu hlavne polievky a maso....sladke jedla sa u nas nejedia teda chlapci to nechcu...ja neviem vzdy ma tak cosi napadne,kukam bezservitky alebo na nete cosi pozriem ale nikdy to nerobim na 100% ako je ten recept,vacsinou sa poinspirujem a cosi zbacham....ked sa mi maly narodil,tak mi mamina velmi pomahala....varila a vzdy mi nieco priniesla byvame kusok od seba....takze asi do roka mi varila ona....no nie vzdy ale ked som nestihala,tak mi cosi posunula.nas maly totizto do 4 mesiacov doma nespaval len vonku v kociku a museli sme ho vozit 😒 vtedy spal aj 4 hodiny.... 😀 no vymyselnik to bol.....a druhe deti byvaju opakom toho prveho,tak sa tesim,ze konecne budem si moct toho drobca aj uzit 😀
Ahojte kocky,ja som tiez oktobrovka. Citam vas, odkedy mi potvrdili tehu, ale veru som nemala odvahu pridat sa k vam. Ja som po ivf, je to moje prve tehu, tak som z toho vsetkeho akasi zblbnuta 🙂 a mam strach, aby bolo vsetko v poriadku. Vcera mi prisli vysledky triple testov, nastastie su ok, tak uz som sa konecne ukludnila. Ked sa mi cosi nezda, niekde ma boli alebo picha, mrknem sem a vidim, ze taketo veci riesite skoro vsetky, takze je to asi normalne. Prajem vsetkym prijemne tehu a zdravucke babenka! 😉
Ahojte! Som tu nová a aj ja sa pridávam k októbrovkám!!! Termín máme predbežne na 9.okt. Som v 18týž. a čaká ma ultrazvuk, kde nám povedia pohlavie, ak bude miminko dobre otočené.
Prvé mesiace mi bolo zle, len nevoľnosť, ale tá prešla, lebo aj keď som nemala na nič chuť, snažila som sa jesť každé 2-3hodiny niečo malé, čítala som, že to je o tom, aby sa neznížila hladina cukru v krvi. Dávala som si gastrocinezine, couline...ale neviem, či vôbec niečo pomáha, treba tým len prejsť.
Druhý trimester je lepší, ani neviem, že som teho, len mi rastie bruško, pribrala som 4kg, cvičím na fitlopte dvd pre tehošky, raz za týž.masáž a sauna. Veľmi to prospieva. Nemám opuchy nôh, len trošku kŕče v chodidlách, tak si dávam magnézium.
Čo sa týka nejakých špeciálnych chutí, tak nemám, jem normálne, len viac ovocia, zeleniny, jogurty, mlieko, polievočky... 🙂
Jááj baby, píšete tu o tých pohyboch a ja ešte nič necítim, ani neviem, či to spoznám, že to je ono. Vraj až od 20týž. no a tiež sa veľmi teším na tie vytlačené miesta, hrbolce...
Bolesti v podbrušku som mala aj občas mám také, že keď sa chcem postaviť, alebo otočiť v posteli, tak je to taká bodná rada, až sa skrútim, bola som s tým u lekára a že je to normálne, zväčšujúca sa maternica, treba vraj cvičiť.
Je to moje prvé dieťa a berie mi energiu, lebo musím každý deň po práci asi hodinku spať a potom večer tiež normálne zaspím. Pripadám si ako šípková Rúženka. 😉
@ketrinka29 ahoj a vitaj... ja mávam tiež kŕče v lýtkach, ale asi len posledný týžden, dva... chcem povedat aj dokimu, ale predpokladám, že mi odporučí magnézium....nás tiež čaká ultrazvuk a ak budeme dobre otočení, tak tiež by sme už mohli vedieť, čo budeme 😀 a ak nie, tak si pár týždňov počkáme na 4 D..... ja som tiež taká nejaká spavá... snažím sa aspon trošku na fitlopte popregulovat, aspon pri telke večer...
@sylvestra @ketrinka29 ahojte, vitajte 🙂
@jani74 to je zlate, ako sa brasko tesi 🙂 ved aj ja budem samozrejme ze rada aj chlapcovi, ale nejak som "nastavena" na to, ze to bude dievca a ked by bol chlapec, tak si budem musiet na to najprv zvyknut 🙂 byvam teraz v dome s muzom a otcom a bolo by dobre, keby dcera vyrovnala skore 😉
ale teraz som hlavne zvedava, ake budu vysledky AFP testov a ci bude aj po chripke vsetko ok.. este musim vydrzat tyzden
baby, vy co uz mate deti, ako vyzera tvrdnutie bruska? ja mavam niekedy taky pocit, akoby mi brucho strplo, niekedy cele, ale vacsinou len na jednej strane alebo niektora cast.. ale mavam to uz davnejsie, moze byt tvrdnutie aj takto skoro? alebo je to nieco ine
@nelynka18 inak vcera som si lakovala nechty na nohach aj ja, ale som si nohu vylozila, tak to bolo lepsie...ale to holenie dole - kokso, to mi nenapadlo, to bude asi velmi zaujimave 🙂 🙂 🙂
Krasny vikend prajem.
@motylik08 neboj rychlo nam to ujde a uz bude to vysetrenie tu - mne to zatial pride daleko, ale utesujem sa, ze je to este tento mesiac 🙂 to mas pravdu, o chvilku je tu oktober...vsak ja si stale neviem uvedomit, ze uz som v 5. mesiaci - strasne rychlo to leti...sice vraj ten posledny mesiac ide pomaly, no uvidime. Drzim palce, aby ti uz bolo lepsie, cez vikend to riadne preliec a vyzen z tela von 🙂 pekny vikend prajem
@sylvestra
@ketrinka29 ahijte a vitajte tu medzi nami 🙂
@reanda ono ti moze tvrdnut brucho,odsleduj si to a ked tak zajdi k dokymu lebo to neni len tak.....ked tvrdne brucho tak tvrdne cele a je tvrde ako zem,teda aspon ja som to tak mala.myslim,ze to co opisujes nebude tvrdnutie ale pre istotu si daj pozor 😉
@zuzinka_26 ja som tiez musela mat vylozene nohy.....a to holenie sa da zvladnut ale trva to dlllllllho 😀 preto mi pomahal moj muz....aj tebe pekny vikend 😉
pekny dnik zelam maminkam a zdravim nove tehulky
@sylvestra
@ketrinka29 a zelam im krasne tehulkovanie a zdravucke babatka 😉
inaksie dneska ma dost pichalo v podbrusku pri chodzi az som si musela na chvilu postat ☹pri prvom som taketo nieco nemala...a teraz ako sedim tak krasne citim ako sa nase male stasticko pohybuje je to super pocit 🙂
@nelynka18 ahoj kedze si zelate dievcatko tak som asi viac zvedava na utorok ako ty ze co budete mat 😀 ..ja idem k dokimu v stredu ale asi mi spravi len taku beznu kontrolu bez ultrazvuku..a teraz ma napadlo mam rodinu v Kanade a teta mi povedala este asi pred mesiacom ze ak budem mat dievca tak mi nakupi kopu veci a takto teraz bude velka figa 😠 ale neva ved mam kopec veci po malom ze som si musela nakupit aj spacebagy lebo uz som to nemala ani kde davat 😉 pises ze druhe deti byvaju opak prveho to nepis ani zo srandy 😀moj maly bol vcelku kludne babo a hlavne praspal od prveho dna co sme prisli domov cele noci ak to bude ako pises tak sa mam naco tesit ☹
@jani74 tak to mas super s tvojim malym 😉 moj drobec ani nechape ked mu aj poviem ze v brusku je babo a najviac som zvedava ako bude reagovat na noveho clena rodiny 😀
@ketrinka29 ja pri prvom tehotenstve som spala skoro nonstop nastastie teraz to tak nie je(aj ked si obcas z malym zdriemnem) a som rada lebo neveim ako by som zvladla domacnost a maleho 😉
Vítam nové tehuľky 😉
No, Matejko sa teší, dnes dokonca podrobne opísal tete ako včera videl bábo v brušku a že bude mať sestričku a to tatko ešte o ničom nevie 😀čakám, keď príde dom nechcela som mu to sms ani hovoriť do tel, že bude mať babu 😀
dievčence čo máte približne rovnako staré detičky ako ja spávajú Vám poobedie?Matej nechce, trápime sa niekedy aj viac ako hodinu, som z toho nervna 😠 V noci mi už prespí celú noc presne od 2r a 5mes a 15 dní 😀 to mám historicky zapísanú prvú noc čo sme prespali 😀
@jani74 mne Nelka prespi celu noc od kedy som ju prestala kojit (od 14mes.) poobede spava lebo chodi do skolky.Ale ked bola ako tvoj syn tiez mala obdobie ze nechcela spat.. nechala som ju tak ked bola unavena zaspala aj v obyvacke na gauci a to som ju preniesla do postele.Mozno pride do veku ked si rad lahne do postele.Teraz jej hovorim ze nemusi spat,nech si len lazka a oddychne si a ona vzdy zaspi (aj na 3 - 3,5 hod.)
@natalii6 dost vela zien co poznam ich tak picha, tak je to asi normalne kamoske doktorka povedala ze pokial nekrvaca je to ok... no my len aby sme sa potom strachovali ci je vsetko ok
@jani74 a muzicek tiez chcel babu?..a co sa tyka toho spania (poobedneho)moj maly bol donedavna nauceny spat tak ze niekto musem byt prinom a asi mesiac dozadu som si povedal ze stop ze sa musi naucit sam spat ale niekedy to trva aj hodinu kym zaspi a to musim ist aj niekolko x za nim ho zakrit lebo vymysla alebo ked uz som nahnevana tak si knemu lahnem a to zaspi do 5minut,ale obcas sa stane ze neche spat ale oto ide skor spat vecer 😉a moj drobec keby som ho nedavala spat tak by sam odseba ani neisiel zato susedkyn ten je ako naprogramovany ako pride 11h tak uz je kaput 😀 ach je to niekedy stymi deturencami tazke 😀 .
@14petulka88 ved to ze pri kazdom neduhu sa bojime ci je vsetko ok..no som zvedava co mi povie lekar ze z coho tie bolesti mam,ono to boli par minut a potom to prestane ale doma taketo problemy nemam 😉

@peta_k ahoj, tiež mávam občas takéto bolesti.. niekedy sú silnejšie, niekedy slabšie... niekedy ich mám denne, niekedy sa viac dní neobjavia...pýtala som sa doktora, povedal, že je to normálne, má to súvis s rastúcou maternicou.... ponúkal mi aj nejaké lieky proti bolesti, ale zasa na druhej strane, nie je to až také veľmi silné a bolestivé, aby som si musela niečo dať...