Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte babenky chcela by soomsa cosi opytaat. v poslednoom case sa mi casto pusta krv z nosa moze to byt nieco vazne?, alebo by to mohlo byt aj zo slnka lebo teras byvam castejsie von ked je takto pekne.. poradte 🙂
@kocica51 😀 😀 neboj nic vazne,to je normalne od 5.mesiaca sa to stava.....a aj z dasien ti moze ist krv.aj mne sa to stava,niekedy vela,niekedy malo a niekedy nic.....ale spomen to potom dokymu a on ta mozno posle na vysetrenie,ze ci nahodou nemas zlu zrazanlivost krvi lebo to by mohol byt pri porode problem....ale teraz nepanikar 😉
no po rukach po nohach je to dost viditelne a aj nepekne. noo soom v 18 alebo mozno v 19 týzdni daako tak
ahojte kočky, vidím, že ste zase postíhali prebrať všetko budem mať čo robiť, aby som to postíhala 🙂, som si poležala v nemocnici pekne, starostlivosť o mňa bola sto percentná, personál skvelý, na jednotku s hviezdičkou, ležala som v Nitrianskej nemocnici, horúčky prešli, ešte si poležím doma asi týždeň a snáď už potom do práce, bábo je v poriadku, srdiečko krásne bije, ale pravdu povedať, nebolo mi všetko jedno :(
Ahojte dnes som bola na morfologickom utzv aj na poradni. Bábätko je v poriadku už je to jasné že to bude chlapček. Morfo -je v poriadku čomu som sa tiež velmi potešila. Bábätko už aj citim o sto dveso 🙂
Jedine čo je že je bábätko menšie cca o dva týždne ale dr povedal že je to ok, aj vzhladom k tomu že dcéra bola tiež malička. 🙂
dobre ranko..
baby, tri dni ma neskutočne bolí hlava.. včera som si merala tlak mala som 112/75 a dnes je to o chlp lepšie a tlak mám 98/60... mna dokonca bolí aj pohyb očí.. ☹ ☹
ahojte, tak pozeram, ze postupne sa dozvedate pohlavie 🙂 ja si ešte počkam do 14.6. zatial maju vsetky tehule okrem dvoch same baby tak dufam, ze sa usla jedna ja nam 🙂
ahojte kočky,
@bv_alexandra gratulujem k chlapcovi 😉
@bibi13 aj ja mavam nizky tlak,mne pomaha veeeeela vody a magnesko,skus...
@tinika ani ja este neviem az 3.6.na 4D sa dozviem a aj ja idem 14.6.na poradnu 😉 a inak je to tu tak pol na pol s chlapcami a dievcatami.....kuknite tabulku oktobrovky 2011....a aj ja dufam,ze sa mi ujde jedna holka 😉
baby som smutna,dnes rano muz odviezol nasich milacikov papagajov kika a lolu do volieri k nasej chalupe....kto mi bude teraz nervy zrat a hadat sa so mnou ☹
@sonca13 no tak som terasz zistila ze mam triple test 23/5 takze mi d rzte palceky nech vsetko dobre dopadne 🙂
@motylik08 tak este ze uz je to za tebou a drobcek sa ma fajn 😉 takze este tyzden ides marodit?ja pojdem v juli na marodku lebo si platim dobrovolne poistne a koncom juna mozem cerpat....tak si pomarodim a aspon neake korunky navyse.a miniem ich na drobca v bruchu a risiho 😀 uz sa vidim......
@motylik08 no aspon si povegetis 😉 ja si to uz platim od oktobra 2010,vtedy sme sa s muzom dohodli,ze od noveho roka zacneme tvorit cloviecika 🙂 no netusili sme,ze hned na 1. ci 2. sup to vida 😀 ano budem mat plnu matersku....musim sa este poinformovat lebo na matersku sa ide v 34 tt a ja by som chcela na matersku nastupit az chvilku pred terminom,do vtedy by som chcela cerpat ocerku a marodku....neviem ci sa da materska odlozit o take 2-3 tyzdne,nevies?
caute, tak mam dnesnu poradnu za sebou, vsetko v poriadku, aj vysledky AFP su dobre 🙂 .. ale na pohlavie si budem musiet pockat minimalne do morfo utz 8.6., sa mi to zdalo, ze uz za chvilocku, ale vsak to su este skoro tri tyyyzdne!
na to tvrdnutie brucha som sa samozrejme zase zabudla opytat 🙄
@nelynka18 super potom, že vám to tak vyšlo a koľko to bude cca peniažkov mesačne? kamoška si to platila a mala a má materskú okolo 600€, nie a to vôbec neviem, ja nemám etš s týmto žiadne teda skúsenosti, aj som sa bola informovaťm koľko budem mať materskú na sociálke, ale tie ochoťáčky tam akože doví dopo.....:(
@motylik08 ja budem mat 660€ myslim......no ani ja nemam skusenost s materskou lebo pri prvom som nemala odpracovanych 270dni,tak som mala len rodicak 😒 tiez pekna hovadina....no vies ako si vypocitas matersku? zisti si tvoj vymeriavaci zaklad a 60% z toho,aspon myslim.....mne to tak vypocitali v socialke....
to je pekne, pri druhom budem vediet že je potrebne pripoistiť sa......no mne vypočítala, tak vraj ani nie polovicu z platu, ale to je jedno už, hlavne, že budeme mať vysnívané mimi 🙂
@nelustek ahoj, aj ja si platim od septembra minulého roku dobrovolne nemocenske pripoistenie. Na zaciatku poistenia si v soc.poist. vyplnovala taky formular kde si uviedla z akeho vymeriavaceho zakladu si chces platit poistne. Tak napr. ja som si dala ten maximalny - to je cca 1150e (to uz neviem presne na eruo) a z toho platis 4,4%. V mojom pripade cca 50€ mesacne. No a materska je teraz tusim 60% z vymeriavaceho zakladu takze cca 670€. Sice mne v sept.pani v soc.vypocitala, ze budem dostavat okolo 600€. Ale viem ze je to je na tento princip. Na zaciatku si urcujes ten vymeriavaci a podla toho ti bude aj vyplacana materska..Ale pozor, musis si ju platit min. 270 dni pred porodom..ale ty to mas splnene 🙂 dufam, ze som to aspon trosku zrozumitelne napisala..

ach baby vonku tak krasne a my sme stale len tam a takto vecer uz nevladzem,tolko kilometrov nabeham,aspon vela nepriberiem 😀 no a moja svagrovka dnes bezala do nemocky lebo celu noc aj doobedie bolesti v podbrusku,uz si myslela,ze to prislo a zase nic 😀 tomu krpcovi sa tam paci no....
@santerra no tak gratulujem k chlapcekovi,tatino sa vytesuje,ze? 🙂 a ruzove oblecko odloz,zide sa pri druhom 😉