Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ach zienky tak som sa dneska vytocila isli sme z muzom a malym do mesta a zbadala som ze ide trolejbus tak ja tapa utekam aj z malym na rukach a to hovado vodic nam pred nosom ale doslovne zavrel dvere som myslela ze ma porazi spina jedna keby ma nevidel nepoviem ani pol slova ale on nas velmi dobre videl lebo sme utekali z predu ☹ ☹ ☹ chcela som napisat aj staznost ale na ich stranke nie je ziadna kolonka na staznost na vodicov 😠 😠 😠 bodaj by ho para tlacila
@tinika moj muz tie kody lepil hned ale ked ich nebude treba ich normalne odlepim a naco vsetko sa tam pytaju neveim ja som to ani nestudovala 😉
@nelynka18 ano ma vela vlasov taka pekna fontanka by sa mu dala spravit ze by jedna babenka zavidela 😀..to mas dobren ze ste si to tak zariadili s tym spankom 😉 a ano vraj tampon ze vraj ten zabrani bakteriam no co je natom pravdy bohvie 😉
@nelustek to mas doma potom vesele 😉 aj ja som si povedala ze pri druhom budem robit inaksie ale to sa uvidi ake to druhe bude 😉
@andelusik ahojky, no mala som nie Kaščáka,ale toho druhého(myslím Hlaváčik, či ako sa volá) 😉 čo ja viem...ťažko sa mi to hodnotí, lebo bola som tam asi 15 minút, bolo to dosť rýchle, ale neviem ako robí ostatné- moje baby bolo totižto veľmi činorodé a "mal nervy", lebo sa hýbalo tak, že sa mu ťažko merali jednotlivé štruktúry. Tak môj názor je, že ak tvoja známa mala dobrú skúsenosť inde, tak to tam skús... 🙂 mne teda pršteky nepočítal, ale neviem, či by to vôbec moje bábo dovolilo 😀 pohlavie mi nevedel určiť presne, takže tak...prajem v tom viac šťastia 😉
Tak Nelka zaspala v izbe tak som znova zvedava kedy dobehne za mnou 😒 vcera prisla okolo 21 hod
to o tom tampone som aj ja citala niekde a este je vraj dobre ho napustit cajovnikovym olejom tusim
scitacie harky nevyplnam, ked pride komisar budem sa robit, ze nie som doma ..dufam, ze ma tatko neuda 😀
ani ja ich nemam vyplnene neni to trestne ?
@jana86 juj ja sa smejem, že máme sms manželstvo 😀 a tiež si telefonujeme. Keď je doma tak neviem čo skôr som mu chcela povedať 😀 toto tehu máme trochu iné, prvé je len prvé ale aj toto je krásne a vychutnávam si ho ako sa len dá. Inak stále mi je ble - tera ani nie ble ako odrazu si žalúdok povie, že chce rozhovor s WC a to bez varovania 😖Inak ok a aj Matej sa teší a je to hrozne zlaté ako mi dá pusinku na bruško alebo ho pohladká a rozpráva mu ako budú hrať futbal a požičia mu hračka 🙂
Prečo si na rizikovom?
@jani74 Ahoj! Díky! No ja rodiť v Nitre nebudem, aspoň dúfam, ak sa nič neprihodí, že stihnem ísť do Zámkov. Našla som si tam minulý rok doktora, a ona má aj priateľku gynekologičku, tak aj mu chodí pomáhať do ambulancie, teda on má dve vedľa seba, v jednej ona robí na 4D a on v druhej na klasickom sone. A aj v nemocnici ak má on službu tak aj ona, ja im verím nadovšetko, minulý rok mi veľmi pomohli v mojej situácii. Sú zlatí obaja!!!!! A ona mi hovorila, že sa to naplánuje skôr, aby mi niekde nepraskla voda, a nezačalo sa to zbytočne, keď aj tak cisársky. Ale tak asi určite keď bábenko bude mať malú váhu, tak to nebude desať dní, možno sedem, alebo menej, však uvidíme, ale aj švagriná mala v Nitre cisársky, a robili jej to tiež skôr.
A ty si z Nitry? Už vieš čo to bude?
@nelustek Super, že Nelka zaspala tam, na začiatok je to fajn. Ja som hotová z toho mena, ja mám Lenku, a keby čakáme dievčatko, bude Nelka, to sú tie isté písmenká ako Lenka!!!! 🙂
No pri druhom aj ja chcem robiť veľa vecí inak, hihi uvidíme ako nám to pôjde. My sme našu Lenku dali do izbičky ešte v postieľke, mala asi 13 mesiacov, a super, len potom nechcela spávať už v postieľke, tak sme jej taký rozťahovací gauč kúpili, aby mala veľké lehno a nespadla ako je tam sama, a super, nikdy neprišla k nám, ona aj keď sa zobudila v noci vykrikovala a musela som prísť k nej, že čo sa stalo. To teraz má už skoro 8 rokov a začína , že Nemôžem zaspať u Vás??? A my máme 2-izbový byt, ona má sama detskú, a hneď vedľa máme my obyvačko/spálňu. No ale zozačiatku som sa veľmi bála, že čo ak tam nebude chcieť spávať, a my sme sa obetovali, aby mala sama izbičku, ale našťastie to vyšlo. Ale máme známych čo sú našej malej vrstovníci a spia s nimi, ale to sa podľa mňa nevyspia. Najlepšie je ich presunúť ešte keď tomu moc nerozumejú, ako potom vyhováračky. Ale niekedy mi to je aj ľúto, že sa s nami v noci nepomojkala, ale ona rada spávala v postieľke, a keď zaspávala sedávala som pri nej a čítali sme rozprávky, asi 2 roky v kuse jednu knižku Víla Lila, vie ju celú naspamäť, okrem poslednej strany, to už spala!!! 😀 😀 😀
Jáj idem sa učiť, som sa zase rozkecala ako vždy. DObrú nocku
ahojte, mavate niekedy krce, ked nahle zmenite polohu? Vcera som napriklad sedela v aute a ked som vysla von, tak ma pichalo v bruchu, ze som musela par sekund predychavat, kym to preslo. Nieco podobne sa mi stava uz dva dni... Citala som, ze v 19.tt to moze byt natahovanie vazov... nechcem nic zanedbat, myslite, ze to moze byt nieco vaznejsie?
k debate o tych tamponoch na plavanie minule hovorili v telke, oni su specialne urcene pre zeny s gyn. problemami a mali by byt napustene latkou ktora udrziava dobre ph v posve a chrani pred vaginalnymi infekciami a tak, doktor co tam o tom hovoril ich odporucal na plavanie velmi aj pre tehotne, mali by bat dostat v lekarni,ale to hovorili o cz, tak neviem ci aj tu, tu mi kamoska spominala ze ich kupila v Bille
Na Antovskej je plavanie pre tehotne a viem z poradne ze babi si davaju tampony,vcera sme boli v kine v Auparku a tak sme si nezavezne rezervovali kocik peg peregoGT3,dali sme zalohu 20 eur,tym padom ho budeme mat za tuto akciovu cenu a nie za beznu,nevieme sa rozhodnut pre farbu,maju len 4 v ponuke a neviem ci cervenu alebo zelenu,myslite ze cervena je pre chlapca v pohode?Ta zelena je bledsia s tmavsou a zas ma napada ci v lete nepojdu na nu musky.
A este otazka farbi si tu niektora z vas vlasy? ja si melirujem,ale teraz neviem ci ano,ci nie,citam na internete ze nie a kadernicky mi hovoria ze v pohode,ze farbia vlasy tehotnym zenam.
@natalii6 asi teda musim zohnat take tampony,prertoze mi chodime raz tyzdenne na plavosku.... to s tym trolejbusom,ten sofer pekny debil 😠 je mu sa to raz vsetko vrati ,neboj 😉 isto si nebola prva,ktorej zavrel dvere pred nosom,nechapem 😒
@peta_k urcite to nieje nic vaznejsie,uz sme tu taketo cosi preberali.....musis si zvyknut,ze si tehu a musis sa tak aj hybat 🙂 takze nabuduce vystupuj pomaly 😉
@katulka74 mne tiez doktor aj kadernicky hovorili,ze prve tri mesiace sa nesmie a potom sa moze...najlepsie je sa poradit s kadernickou,ona ti odporuci spravnu farbu.....ja sa sice aj tak nefarbim 🙂 ten kocar je pekny aj moja svagrova ho ma,akurat mne sa nepaci trojkolesovy,ale to je natebe 😉 ja by som si vybrala cerveny.....ja mam doma uz kocik a je tiez cerveny a zatial neviem co budeme mat....aj pri synovi som mala cerveny 🙂
a este som sa vas chcela popytat....zacalo mi tvrdnut brucho.niekedy je ako kamen aj 15 minut,mate s tym niektora skusenost?viem,ze je to normalne ze to je to nacvicne tvrdnutie,citala som o tom ale mne sa to v prvom tehu vobec nestavalo a teraz kazdy den aspon 2-3 krat a niekedy aj viac....aj vam sa to stava?
Kocky ani si neviete predstavit ako ste ma potesili s tymi tamponmi na kupanie pre tehotne , uz som myslela ze sa tento rok ani nevykupem a ono anooooo jupii 😀 😀 hned utekam do lekarne a kupim zasobu 😅
nelynka18,ja som bola zasadne proti trojkolesovym,ale ked nam ho odprezentovali,pozicali na pol hod v auparku,vyskusali sme si ho,tak vyhraval nad vsetkymi,jedina nevyhoda je,ze je dlhsi ako ostatne kociky,aj mna taha viac ta cervena farba 🙂 ,keby bol 4-kolesovy tak som uplne najspokojnejsia,ale prestali ho vyrabat.
@nelynka18 ahoj, mne sa to tiez rano stalo, uplne mi zmeravelo a stvrdlo, ale iba na par sekund... a navyse to bolo, ked som lezala, teda som bola v klude... tiez som sa zlakla, ak sa mi zopakuje este, radsej pojdem zajtra k dr., lebo aj v podbrusku ma bolelo, preslo to, az ked som si dala magnezium a rozhybala som sa trosku...
@katulka74 on je naozaj velmi peknucky a aj je premysleny a ked ti nevadi,ze je trojkolesovy,potom neni o com 🙂
@peta_k neboj sa to je normalne to tvrdnutie doky ti maximalne predpise ibe magnesko a to ze ta boli tak to ta boli maternica lebo rastie....vraj je lepsie ked tvrdne pretoze sa stimuluje krcok a porod by mal byt lahsi...mne to pri synovi nerobilo a nemohli ho lekari zo mna dostat,musel ist chudatko nasilu 😒 takze asi cosi na tom pravdy bude.pokial to nieje velakrat za den a je to bez bolesti,myslim si ze je to normalne.tu na koni je taka tema precitaj si tu je: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/tvrdnutie-bruska-3/ ja som si o tom tiez dost na nete pocitala,uvidime zatial je to u mna take si mylsim v norme 🙂 preto by ma zaujimalo ci sa to neakym maminam stalo v predchadzajucom tehotenstve a ako to riesili....hm? 🙂

@jani74 no ja uz som si aj zvykla,ze je stale prec,o to viac sa na seba tesime ked pride domov.teraz si volame kazdy den,lebo mm je zvedavy ako sa mame,co nove,ci kope a tak...uz sa tesim na najblizsiu fakturu 🙂 mne povedali,ze podla menzesu mam 6.10 a podla sona 5.10 takze len jeden den rozdiel.inak sa mam dobre,sice som na rizikovom doma uz od zaciatku,ale keby mi tak nenarastlo brusko tak ani neviem ze som tehotna.pribrala som uz asi 5 kg.niekedy ma strasne pali zaha ale inak v pohode.a ty ako?