icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

reanda
29. máj 2011

@berus222 ja spavam tiez prevazne na chrbte.. obcas na boku, alebo dokonca este aj na bruchu, ale tak, ze jednu nohu si skrcim, takze brucho nie je stlacene

jani74
29. máj 2011

Ahojte dievčence 😉 tak my máme za sebou 3D sono a morfologický v Hlohovci 🙂 Potvrdené máme dievčatko a všetko je v poriadku. Termín ani tak neviem aký máme ale sme od 5.-16.10. 😅 no vyber si 😨
Ak mám porovnať 3D sono pri Matejkovi v NR a teraz v Hlohovci tak v NR u Mariky Švecovej v Med. centre bolo lepšie. V HC bola obrazovka len pre divákov, maminka mala pred očami dvere a ak som niečo chcela vidieť tak som mala totálne vykrútený krk a to aj keď som si dala otočiť telku ☹ V NR som mala viac obrazoviek pre sebou. V NR som mala aj lepšie vysvetlené, tu v HC mi to pripadalo ako pásová výroba. Trvalo to cca nejak 23 min. V NR nejak 45-60min. v HC mi robil sono dr. mladší. Neviem ako je to teraz v NR.
Takže tak, a idem si Vás prečítať.

jani74
29. máj 2011

@natalii6
@nelynka18 do rizikovej sa chodí posledný mesiac tehu. Asi má dr. veľa pacientok keď posiela takto pacientky do rizikovej poradne - ono to je riziková asi tak ako - šup na pásy (počúvajú srdiečko drobčeka), potom sa presunieš so druhej čakárne a zase hodiny čakáš kde ťa dr. pozrie zospodu a potom zase čakáš v ďalšej ambulancii kde pozrú sono. Asi tak to bolo pred 3.r. v NR. A riziková nie som, problémy som nemala ani pri prvom ani teraz. Hoci pri provom mi puchli nohy (pravá hlavne až som ju mala bordovú, fialovo modrú ale nič nerobili hoci na to len hmm povedali 😠) Hlavne, že opuch nôh je nebezpešný.

Sexík sme mali pri prvom zakázaný prvé 3 mesiace a keď sme po 3 mes. ťuťu muťu tak som krvácala - podľa všetkého mi praskla cievka. Tak sme to mali zakázané do konca. Teraz máme preventívne zakázané - vlastne ani radšej nepokúšame - veď sa dá aj inak 😅

jani74
29. máj 2011

@zuzaxa daj vedieť čo mali v Aladin v Hlohovci, ja som oproti bola na 3D sono ale dnes mali zatvorené. Popozeraj čo majú a tak a daj vedieť, urťite tam aj ja zbehnem pozrieť. V NR nemajú nič čo by ma oslovilo ☹

nelynka18
29. máj 2011

jej dalsie dievatko gratulujem 😉
@jani74 aha no u nas to tak neni....ja mam dokyho v nemocnici a on je gynekolog-porodnik a som chodila az do konca k nemu....

misickab3
29. máj 2011

@bibi13 kujem, vyskúšam...teraz je nejako chvíľku "ticho", papala som mandle, aj mlieko som mala dosť cez víkend...tak uvidíme, či to nie je len ticho pred búrkou... 🙂 ale zase v noci kŕč do nohy....ale našťastie to prichádza len sem tam...

nelustek
29. máj 2011

@nelynka18 budes mat dievca ked si si kupila dievcenske veci?

jani74
29. máj 2011

@nelynka18 to máš super, lebo toto ako je u nás absolutne neprospieva k psych. pohode maminkám 😠 všetci nadávajú na nemocnicu ale posielaju tam pacientov (nie len gynekol) ale všade a v nemocke nemajú dosť zamestnancov a poriadne to pocítiť na pacientoch

bibi13
29. máj 2011

@misickab3 snad sa ti ulaví a nepríde nič horšie.. viem, čo to je.. ja som kvôli tomu ani spávať nemohla.. s krčmi ti neporadím, jedine to magnezko, čo tu baby spomínali.. ja som mavala a aj teraz mavam, ale uuplne slabunké, takže to zatial neriešim..

zuzaxa
29. máj 2011

Ahojte!
No aj ja mávam kŕče v nohe v noci, v pravej najmä na lýtku, zajtra si pôjdem kúpiť to magnézko aj ja. Akurát som dozavárala čerešne, 20 pohárov, no mám dosť, a to ešte celá bednička mi zostala....
Ale také božské sú, že som z nich už taká zdutá, a stále ich do seba pchám.... 😝
No a muža ten prst odvčera v noci tak bolí, sa tu skoro škriabal po stene... Uvidíme čo mu zajtra povedia, už je objednaný na klinike plastickej chirurgie na obed.
A s tými chorobami je to tak, ak človek umrie náhle, zapamätáš si ho veselého takého aký bol celý život. A môj tatino je taký scvrknutý už, muž môj keď ho kúpe a oblieka potom, akoby chlapec 13 ročný, ale on je taký vďačný že mu pomáha, syna nemal, tak ho hľadí po ruke a ďakuje mu vždy. A moja malá, vždy dedko aký si vykúpkaný!!! 🙂 Ako bábatku keby to vravela. A on stále tvrdí, že nemá bolesti, tak aspoň, že sa tak veľmi netrápi. Ale veľmi bol smutný ako prestal šoférovať, ešte v októbri, stál pri okne pozeral na svoje auto a plakal, že už nikdy nebude, a mamina mu stále vraví, že bude. Celý život len šoféroval, nikdy si nevypil, ale zato fajčil...
Už musíme brať ten život ako ide, a fakt byť vďačný za každý deň čo sme tu spolu, umierajú aj mladí aj starí, aj malinké detičky.... Hrozné!!!! ☹ ☹ ☹
Tak dobrú nocku!!!

zuzkazv
30. máj 2011

ahojte baby, tak vidím že viaceré z vás majú kŕče v nohách, u mna je to už nejake dva týždne každu noc a už mi to lezie na nervy snažím sa piť veľa mlieka - spočiatku to pomáhalo trochu ale teraz uz nie tak asi budem musiet kupit to magnezium.

@reanda aj mne doktorka stale hovori ze aby som vela nepribrala, ze mozem iba kilo za mesiac a podobne ale snazim sa to pustat jednym uchom dnu a druhym von, a moj ocino by do mna stale len pchal nieco lebo som vraj straaasne chuda a to male chudiatko isto nema co papat 😀 (smozrejme ze male rastie ako má)
@jani74 gratulujem k dievčatku 🙂 u mna je to z termínmi tiez tak ze najprv 8.10. potom 28.9. a teraz 11.10 takze si tiez mozem vyberat 😎

sonca13
30. máj 2011

@tinika no ja tiež chodím súkromnému... a tiež za toto, za hento.. a dokola.. ale človek si povie, OK.. len fakt aj to čakanie.. ak sa objednám na hodinu, v priebehu 10 minút idem dnu.. ak sa neobjednám, tak čakám aj dve - tri hoďky... to sa vždy vyzbrojím časopisom alebo knihou... ale je to na nervy.. a hlavne teraz, cez leto, budú teplá a môže ma tam aj šlak trafit 😀

tinika
30. máj 2011

@sonca13 no len u nas toto vysetrenie robia len dvaja lekari, takze je tam naval a inač ako objednat sa tam neda a aj tak tam trčim hodiny .( tak verim, ze teraz sa tam dostanem zase dopredu vdaka malemu .)) pri prvom tehu robili toto vysetrenie aj v nemocke este tak nebolo tolko ludi ale aj tak sa čakalo min. pol hodiny

nelustek
30. máj 2011

Ahojte tak nasa poradna dopadla skvelo.Babo je v poriadku vazi 356g. Dal mi len lieky na vytok,pozrel ma zo spodu neotvaram sa ,toho som sa velmi bala.
A najhlavnejsie co mi povedal bolo ze cakame DIEVCATKO 😲

katuska_za
30. máj 2011

Ahojte, takze aj ja patrim medzi vas 😀 termin mame niekde medzi 10-15.10. cakame chlapceka a zatim na sone bolo vzdy vsetko ok i ked prenatalne skriningy mi vysli velmi zle a stale ma len strasili:(

berus222
30. máj 2011

ahojte. dnes som bola na poradni a nas drobec ma 440g. Neni to trosku vela?

nelustek
30. máj 2011

@berus222 na to ze sme v tom istom tyzdni nase male ma 356g.Ale podla tabuliek by malo mat do tych 400g.Tak ste v pohode 😉

nelynka18
30. máj 2011

@nelustek neviem este jedny su dievcenske a jedny chlapcenske,uvidime ktore vyuzijeme 🙂 dievcatko???? a ja uz stotoznena s chlapcom 🙂 tak vestkyna sa mylila 😀 no nelka bude rada,ze bude mat sestricku,tak gratulujem 😉 v poslednej dobe tu vsetky oznamujete,ze cakate dievcatko,tak snad to aj ja oznamim 🙂 dufam,ze zostane jedno aj pre mna 😀
@jani74 no to mam teda,ja som bola aj pri porode maximalne spokojna a aj po porode....nasa nemocka je fakt super 🙂 niekedy jasne ze natrafis na negativnu sestricku ci doktora ale inak ked si stojim za svojim,tak to aj dosiahnem 😉
@zuzaxa ja som sa tak prezrala jahod a nadalej sa prezieram 😝 a ked budu melony uz lacnejsie tak sa budem prezierat tych 😀

nelynka18
30. máj 2011

@berus222 na konci 6.mesiaca by vraj babo malo vazit 600g takze si myslim,ze to vela nie je 😉 a ono to je tak ze ziadne babetka nepriberaju rovnko mozno na konci bude tvoje najmensie 🙂

nelustek
30. máj 2011

@nelynka18 ved som tej kamoske pisala ze budeme mat dievca,najskor neverila.Potom si priznala ze ja na prd vestkyna 😀 Jooj nas tatino je velmi rad ze budeme mat znova dievca 🙂 A tesim sa ako to Nelke oznamime 😀

nelynka18
30. máj 2011

@nelustek tatino nechcel syna? no to ti verim aj nas maly by chcel bratceka 🙂

nelustek
30. máj 2011

@nelynka18 nas tatino hovoril aj pri Nelke aj teraz ze bude mat dceru 😀 je akysi zatazeny na baby 😀
Do tretice nam mozno vyjde aj ten chlapec 😀

nelynka18
30. máj 2011

@nelustek no ved isto aj nam ked povie,ze cakame chlapceka bude este tretie 😀 ale ked aj potom bude chlap,tak to uz bude horsie,styri deti by bol asi blazinec 🙂

nelustek
30. máj 2011

@nelynka18 sice mi ta kamaradka este vyvestila ze budem mat len dve deti.Dufam ze sa aj v tomto kopla 🙂

nelynka18
30. máj 2011

@nelustek no tak to uz zväcsa zalezi na vas 😀 😉
dnes bola u mna kamoska a mamicka dvoch deti a ona mi tvrdi,ze mam riadne tvrde a napnute brusko,ze ona mala take az 8-9 mesiaci. ake mate bruska vy?

peta_k
30. máj 2011

dnes som sa nastvala a po tom sobotnajsom tvrdnuti bruska som zasla k lekarke, lebo by som asi zosalela, keby som sa mala este tyzden zozierat v neistote... Nastastie je nase chrobatko v poriadku, takze mozem s pokojnou dusou cakat do pondelka na morfo... Dufam, ze nam prezradia pohlavie, ja akosi stale tusim chlapceka, uvidime ako dopadnu moje vestecke schopnosti 🙂
@nelynka18 ja mam brusko tiez napnute a pevne, ale od soboty mi uz netvrdne... vcera som bola s kamoskou, ktora je v 27tt a mam pomaly vacsie bruso ako ona...

reanda
30. máj 2011

@nelustek gratulujem k dievcatku! 🙂 dve baby a potom chalan je super, aj ja by som tak brala 😅
@nelynka18 ja mam obcas tvrde a obcas take, ze ani nie je ako tehotne

joj, krce v nohach, ja nastastie nemam, ani opuchy, ani nic, co sa aj divim, lebo pred tehu som byvala casto opuchnuta, este ked som chodila do prace.. a ja vecne sedim poskrucana, nikdy nemam nohy rovno

nelynka18
30. máj 2011

@peta_k a co ti povedala na to tvrdnutie? ja nemam ani velke,ani koza neni napnuta ale sa mi zda stale maternica tvrdsia ako by mala byt....uvidime v stredu 🙂 ja som tak tiez pri prvom tusila chlapca a aj bol ale teraz ani netusim....nikto si nevie tipnut len mama a muz si myslia,ze to bude baba 🙂 ale mozno len preto,ze po nej tuzia 😀

nelynka18
30. máj 2011

@reanda hm no ja stale uz asi 2 tyzdne take tvrdsie...ved uvideme 🙂 ja som tiez pri prvom nemala ziadne tazkosti az v osmom mesiaci mi clenky napuchcali z horucav,maly sa narodil v auguste,ale inak nic ani chrbat nic ateraz som ako starena 🙂 ty vies uz pohlavie?neviem preco ale ked sa pozrem na tvoju fotku napadne ma,ze cakas chlapca.....tak ti ho tipujem 🙂

natalii6
30. máj 2011

Ahojte dievcata citam ze same dobre spravy mate 😉 my sme boli dneska z malym u lekara ale nastastie je len zahlieney tak som rada 😉
@nelustek superrrrrrrrrrrr gratulacia k dievcatku 😉 aj ja hcem ☹
@katuska_za ahoj a vitaj medzi nami 😉
@berus222 moj drobec mal v20+6 385g tiez si myslim ze dost 😀

peta_k
30. máj 2011

@nelynka18 prezrela ma, vraj je vsetko v poriadku, dvakrat denne mam uzivat magnezko a nenamahat sa, proste kludovy rezim...