Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@misickab3 ahojky 🙂, tak mi sa smejeme na tom, že mám stále viac menej malé bruško a zrazu keď sa začne natriasať tak je to parádička 🙂, neviem no pokiaľ máš ešte školu tak ťa to celé tehotenstvo musí poriadne rozptylovať....no mne doktor povedal nech sa viacej sledujem, ja som ani nevedela, že ma malý kopkal už asi od 4 mesiaca, som v práci a mám toho dosť, takže si to užívam najmä po práci a cez víkend 🙂 no už aj do rebier ma kopol, ale bolo to ešte relatívne v pohode, však je ešte malinký, ale cítila som, ale inak sa vrtí zatiaľ po celom brušku, je to paráda ako v nás rastie nový život 😉
@natalii6 neboj to sa zmeni,myslim ze aj skolke mu moc pomoze,ak ho tam date....tam jest musi a s detickami to mozno bude lepsie... 😉 moj maly teda zje uplne vsetko akurat nemusi jedla zahustene smotanou a take ani nevarim lebo take nezje ani moj chlap 🙂
no baby nakupila som vsetko na tu tortu a idem tvorit,drzte palce 😀
Ahoj baby, tak dúfam že víkend ste mali pohodovejší ako my, malý mal úraz hned v piatok poobede, popalil si rucicku....to bolo placu, ale nastastie v sobotu ho to uz nebolelo, len mu to stale obvezujeme aby nedostal infekciu, som zvedava čo bude az mu prasknú tie pluzgiere. Aj sme sa bali ze ho do skolky nebudu chcet zobrat ale nastastie ho zobrali a este nevolali tak je snad v pohode 😅 . Inak aj nasi boli v nedelu na ryby ale len starkeho kuknut, akurat aj chytil kapra tak mal malý zážitok 🙂
@natalii6 K tomu jedeniu nás maly napriklad tiez doma nezje jahodu iba na záhrade ked si ju sám aj odtrhne alebo lesné ked ideme na hríby a nájdeme tak vtedy mu náramne chutia. A tiez mu stasne chuti na záhrade vonku, tak mu skus nejaký piknik alebo niečo také pripravit.
Inak vcera ked som sa kupala som si nasla kliesta 😠 mm ho vytiahol nastastie. Ja v tehu najak týmto potvorám voniam, lebo aj ked som riška čakala som mala kliesta prvý krát a teraz druhý krát, dúfam že sa mi už vyhnú 🙄
aaaa baby zvladla som to moja prva plienkova torta pre moje krstna davidka 🙂 ale na to,ze som ju robila 1krat vyzera celkom fajn,nie? tu je......
@zuzkazv jaj chudatko male ☹ musel riadne plackat co?a ako sa mu to stalo? inak ja sa som tiez minuly tyzden mala kliesta a tiez mi ho muz nastasie vytiahol....a to sme boli len na termalnom kupku a po trave som isla mozno 2 metre 😕
@nelynka18 Boli sme v obchode s lustrami a maju tam taký panel na stene, na korom sú tie lustre, len ich maju hned od zeme takze dieta nema problém ich dosiahnuť, malý jeden ten luster chytil asi na pol sekundy ale aj to stačilo ☹ plakal statočne no ale verím že ho to bolelo. A samozrejme je to pravá ručička takže skoro nič nemože robiť, snaží sa pomáhať si chrbátikom ručičky ale aj tak .... no čo už stalo sa
torta je KRÁÁÁSNA si šikovná, vôbec to nevyzerá že je to prvotina 🙂
a ktým klieštom - vraj ich toto leto má byť veľa kôli tým dažďom
@nelynka18 tak to dufam ze v tej skolke sa nauci jest lebo inaksie bude hladny..ja neviem ci ho mam nechhat vyhladdovat a potom zje vsetko alebo co..co som si vsimla on je taky ryzovy tip tak asi budem varit len ryzu lebo on ani maso nema rad a ak nahodou aj zje tak ho drzi neuveritelne dlho v ustach ale zaujimave je ze som mu asi 3x kupila v Mc donalde mcwrap taky maly za euro a ten zje a pritom tam je kuracie maso a salat tak ja sneho nechapem ale nemienim ho krmit tym neustale to uz som brala ako krajne riesenie, a mal rad aj halusky a uz aj tie odmieta som zvedava ci bude obedovat co varim dneska
ty ja cakam ze aku torzu ides robit a zrazu zbadam a to plienkova 😀 ale si sikula len skoda ze sa neda zjest 😉 😀 ja idem robit bublaninu
@zuzkazv ja uz neviem ako na neho tak skusim tvoju radu a dame niekedy piknik 😀 juj tie klieste su svine 😠 ja sa ich obavam ale nastastie som este nemala a maleho ked sa hra v trave hned kontrolujem esste ze ste ho objavili parazita jedneho
@natalii6 poviem ti pravdu mňa niečo také ani nenapadlo, veď s ním bežne chodievame do takých obchodov typu baumax a pod. ale tam tie lustre majú väčšinou vyššie a ked je deň tak ani nevidno že ktorý ten luster svieti a ktorý nie. Stáva sa všeličo, dodnes si pamätám keď sa mi prvý krát strepal z postele - fuj hrozný pocit a pritom sa mu nič nestalo ani hlavičku si neudrel nič ale bolo to prvý krát (on neplakal a ja hej 😕 )
a ešte k tomu jedlu - ked mu chutil ten mcdonald možno len preto že zmena prostredia, alebo proste preto že mal z toho zážitok, moj malý niekedy jedáva aj tak že sedi na linke a ja stojim vedla neho a tak jeme rukami, alebo mu niekedy dám aby jedlo posolil a potom mu poviem pod si spapat co si si navaril a vtedy mu to vraj chuti najlepsie 🙂
@zuzkazv joj no chudatko to deti sa neustriehnu...nam risko ked mal rok a pol vopchal prstek do brany ked sme sli na kupko a jeden ujo nam chcel pomoct aby sme presli kocikom a tak nam tu branu otvoril a nikto si nevsimol,ze maly tam ma prst a tak mu ho pricvikol a ja blba som v panike potiahla jeho rucicku a jemu zosiel cely nechtik cely mesiac sme chodili na prevezi a maly hrozne pri tom plakaval a ja s nim ☹ hrozne obdobie... dakujem za pochvalu 😉 no ja som kupila taky sprej proti kliestom a komarom a na malom zatial ziadny kliest lebo jeho klieste lubia,tak asi sa s nim budem striekat aj ja....
@natalii6 aj nas maly je ryzovy 😀 a keby ti pomohol nakladat na tanier a ze si to neako ozdobi alebo keby ti pomoze varit....nas maly ma rad ked mu na tanieri urobim panacika zo zeleniny a on sa smeje,ze teraz mu papam hlavu a tak 😀 a co ides dnes varit? no dakujem za pochvalu to som dostala inspiraciu tu na koni od jednej maminy 🙂
@zuzkazv moj drobec spadol z postele tiez este ako babo ale to bolo tak ze sme prisli zvonku a ja som ho polozila na poste aj z vanickou ale nie tou pevnou a isla som zatvorit dvera a vratim sa a vanicka prazdna a ja sok ze kde je maly a on chuda na zemi ale nastatie to bola vyska iba asi 15 cm a ani neplakal ale ja sok a to poriadny 😀 tak dufam ze sa mu rucka co najskor zahoji 😉
@nelynka18 tak neviem ci by mu tak chutilo viacej keby mi pomahal a jemu by nejake postavicky nic nehovorili myslim si to preto ze on este ako vase starsie deticky nerozmysla ale mozem sa aj mylit ale napad je to dobry 😉 vies on mi este poriadne nerozprava ako rozprava vela ale tak ze mi nik nerozumie ani jeho vlastna mater ☹ aj ja som raz nasla inspiraciu na taku slanu tortu alebo ako byy som to nazvala a bola suuper...a robila som cinu
NO mali sme mozno 4 - 5 palnych poplachov, ale to len preto ze mala sa posunusla z tej podlozky ale radsej plany poplach ako ziadny a potom by bolo zle. Je to sice dost nahlas ked to zacne hlasit ale zaujimave ze mala sa mi na to nezobudila 🙂 Ten Nanny to je podlozka, kt. sa dava pod matrac v postielke a na postielke mam zavesenu tu spustaciu jednotku, kt. ked ju zapnes tak blika na zeleno a aj podla toho ked som sa kolko krat v noci prebudila tak som len pozrela ci svieti ci je vsetko ok. Je to jedna podlozka ale co viem ked je dietatko vacsie tak sa da dokupit este jedna zvlast, tu som ja nedokupovala, mala ma za chvilku 2 roky a ta jedna nam staci. No o takych bez podloziek neviem ake su, ja som sa vtedy aj na zaklade referencii rozhodla pre tuto.
Ahojte baby, tak v 13tyzdni na 3D mi povedali ze to asi bude chlapec 🙂 dnes mi gynekologicka povedala ze to asi bude dievca 🙂 komu mam teraz verit??? 🙂 hrozna dilema
a este som zabudla vcera smee boli v tescu a tam mali kocik 3kombinaciu concord najnovsia kolekcia aj sa mi pacil a hlavne mojmu muzovi bol taky lahky len co sa mi nepacilo bola cierna farba a mala vanicka ale cana sa mi zdala dobra 435 euro moj muz ho chce kupit ale ja si myslim ze je to skoda vyhodit tolko penazi za kocik ktory tolko nevyuzijeme kedze uz dalsie neplanujem co vy nato? na nete som pozerala kociky a neviem sa rozhodnut pre aku znacku ach ach a to este nemam ani vybrate meno ☹
@14petulka88 tak ver tej ktora ti povedala to co by si ty chcela 😀 ale nie myslim ze v tom 13 to bolo este skoro aby to vedeli 😉
Inak baby máte niektorá skúsenosť s tým vedierkom na kúpanie - zvažujeme ho len nejak sa neviem rozhodnúť, nikto z mojho okolia ho nemal tak neviem posúdiť či je to dobrá vec ale šetrí priestor a to sa mi páči
@zuzkazv tak hadam do porodu nejak meno vyberieme 😀 a co sa tyka toho vedierka ja som ho nemala ale raz o nom pisali v mama a ja a to co som citala tak mamicky snim boli spokojne ze drobec sa vmom citi dobre len zahyby sa tam zle umyvaju koli tomu ze tam nie je az tak vela miesta ale po case urcite najdes nejaky grif ako babo pekne poumyvat 🙂
@reanda ja som zatial rodila len cez den ale nemala som nejaky pocity ze by tam bol nejaky frmol a to bolo akurat v case ked sa rodilo vela deti, maminy po porode pustali aj skor domov ked boli oni aj deticky ok a nas co sme porodili davali na gynekologiu, co bol vsetko plne. Mne by mozno nevadilo rodit aj v noci, ved ono to je v podstate jedno a si myslim ze ked pridu uz tie kontrakcie tak je zene uplne jedno ci je den alebo noc, chce to mat rychlejsie za sebou. Co sa tyka dlzky porodu tak ja som mala prvy za 4 hod. a druhy za 2,5 hod. od kedy som prisla do porodnice.Tak som zvedava tento treti, len dufam ze to stihhhhhhhhhaaaaam 🙂
@natalii6 aha no tak asi len trpezlivost a on sa raz pekne a hlavne riadne napapa aj sam 😉 cina mnam.... ja som teraz robila cinske rezance s kuracim mäskom...a k tomu kociku ja mam z netu a je ako novy aj farba je krasna a stal len 135€ aj s postovnym....je to len 2kombinacia ale vajicko aj tak mame....a ja som hlavne vyberala podla velkosti vanicky a lahkosti kocika....
@14petulka88 hihi no pekne ale ja si myslim,ze v 13tt je skoro kedze az v neakom 16tt sa da povedat na 3D co to bude ale kazdopadne sa mylit mozu obaja 😉 a co chceli viac?chlapceka ci dievcatko?
@nelynka18 ako tak mi je to jedno hlavne nech ja zdravucke len neviem ake veci mam kupovat 🙂
@zuzinr no nemyslim len na oddeleni porodnice, ale tak celkovo je k veceru a v noci vacsi klud, aj na cestach mensia premavka, az pojdeme do porodnice, aj by sa nam mohlo podarit zaparkovat pred nemocnicou a nemusela by som sa trepat az z dalekeho parkoviska, alebo cakat muza pred nemockou, kym zaparkuje a take detaily mi chodia po rozume 🙂 .. aj v celej nemocnici je uz popoludni taka kludnejsia atmosfera, ked uz nie su na vselijakych rentgenoch a sonach a tak ordinacne hodiny.. ale jasne, ze to si clovek nevyberie 🙂
jej, ty si mala super kratke porody, ja by som bola najradsej, keby tam len pridem a sup hned rodit 😀
@14petulka88 no veru v trinastom tyzdni to je len taky odhad, takze tomu by som moc neverila.. ale zase ked aj teraz povedala, ze len "asi".. no, budes si musiet este pockat 🙂
@natalii6 tak Nelka vypije kazde rano flasu granka,niekedy z pohara.Podla toho ci ma naladu na flasu ,alebo pohar.jogurty,ovocie a kadejake hovadiny by jedla stale.Ale ved nemoze zit iba na jogurtoch a krupicovej kase. Ja uz tiez neviem ako dalej,dostanem na nu take nervy ze ju radsej poslem prec od stola,lebo by sa jej jedna usla.Ked ju vidim ako sa prple a kyda to po stole 😠 ked jej urobim na veceru chleba napr.so salamou tak salamu zje a pyta dalsiu a chleba len popapre ☹ joj

Ahojte baby, po piatku na kontrole v nemocnici som išla ešte dnes ku môjmu dokymu, a ten mi poslal výtok na kultiváciu- nanešťastie mám nejaký zápal v pošve, takže sa musím teraz jedovať s čípkami ☹ každý večer...
Ale slniečko je naozaj super liek, mali sme s manželom a našou maličkou- mimochodom, tiež ukopanou 🙂 krásny víkend...tak dúfam, že aj vy ostatné.
@motylik08 keď sa to bruško natriasa tak je to ako taká želatinka, alebo čo- a potom aby sa človek ešte vedel učiť na poslednú skúšku 😀 to sa potom pozerám aspoň 10 minút na bruško a čakám, kde to zase príde 🙂 ale je to super pocit- kým nás naše mimča nekopú do rebier, tak je to ešte sranda 😀 ale aj to asi bude...