Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
dobre ranko baby,co este spite?ja som sa zobudila o pol 5 a uz som nemohla zaspat. ja si asi musim zacat pisat co vsetko potrebujem pre moju malu princeznicku,lebo vcera sa ma sestra pyta (ide za krstnu),ze co ma malej kupit a ja ze co ja viem???no jak ju poznam nakupi toho tolko,ze to tu bude nosit aspon na tri krat.neviem ako to je u vas,ale u nas krstna kupuje oblecenie a kosielku do krstu a nausnicky.no a k tomu este da robit sladku tortu aj tortu z plienok,a urcite donesie aj nejaky kos s hrackami atd.no a pytala sa ma,ze aku kozmetiku budem pouzivat,lebo aby vedela aku nakupit. a ja neviem,baby aku budete vy pouzivat? a co vlastne vsetko potrebujem z kozmetiky? nejake sampony,mydla,olejceky,kremiky na zapareniny ci co vlastne este? som sa dajak rozpisala,ale dufam,ze mi poradite. no a to ma este napadlo,ze sa pytala aj ake plienky budem chciet a ake flase pre malu.sa mi pacili tie od aventu.ale neviem.prosiiiiim poradte mi
dobre ranecko divcata 😉 som sem prisla na skok kedze doma mame tie prerabky a stale niekam behame nieco vybavovat 😠 dnes nam idu robit parkety tak uz sa tesim ze aspon jedna izba bude hotova 😉
@len_henus ahoj a vitaj 😉 ako prezivas tehotenstvo? uz prisiel majster tak padim pekny den 🙂
čaute babule..kde ste ktoo?? 🙂 😀 😎
@jana86 inak aj mna by zaujimala ta kozmetika pre bábätko aj pre mamičky po porode, aj nejake overene značky pripadne, lebo sa som z toho jelen 🙂, celkovo som zo vsetkeho akasi zmatena, len kupujem vecicky a furt zistujem, ze to najdolezitejsie stale nemam.
Babenky, poznate na Slovensku nejake veeelke baby shopy, kde sa da nakupit oblecko, kozmetika a vsetko ostatne pre miminká? Poradte...
Nase male dnes koplo tatinka poriadne.... taaaake okale vypulil chudak. A dnesnym dnom koncim 5. mesiac, jupiiii
@jana86 @peta_k Ja som sa tiež zaujímala o to, akú kozmetiku mám nakúpiť. A preto kde som chodila, tam som sa pýtala a mamičky mi radili, aby som nekupovala Johnsony a tak, lebo bábätká na to väčšinou chytia alergiu. Všetky mamičky mi radili a že aj oni to robia tak, že bábatko umývajú každý druhý deň čistou vodou, maximálne detským mydlom z lekárne, ale to až keď je bábo väčšie. No a natierajú ho len olivovým olejom z lekárne, keď je väčšie, tak ho miešajú s olejčekom Aviril. Na zapareniny používajú krém Sudocream.
No a pre seba som si kúpila klasické gazové vložky v lekárni, čaj na kojenie, jednorázové nohavičky a nepremokavú podložku.
Odsávačku mi neradili kupovať, že ak budem potrebovať, tak si ju kúpim potom a ešte neviem ako je to s krémom na bradavky. Či ho treba hneď alebo vôbec, to netuším.
@nelustek no baby to tam zle pochopili 🙂 teraz nepoberam nic ale od 1.jula mozem poberat marodku,ja si platim dobrovolne poistne v plnej ciastke a chcem vyuzit najskor to a preto by som chcela ist na matersku neskor aby som najskor cerpala PN a tym padom by mi materska dlhsie trvala....ale ako baby pisu asi sa to neda,neva 😉
@jana86 ano 670€ by to malo byt,tak preto to chcem vyuzit,mozem cerpat od 1.jula a to mi da na desat dni riskova doktorka na neho ocerku a potom 19.jula idem na poradnu a to som chcela aby ma ny mesiac vypisal na marodku lebo vpolovici augusta uz pojdem na matersku....tak to chcem tak nejak posplietat,treba to vyuzit ked to platim,no nie 😀
@dzuli08 @jana86 Dobre rano baby, ja som sa tiez zaujimala o tu kozmetiku a tiez som nepocula nic dobre na Johnson a pod., aj ja sa chystam kupovat na zapareniny Sudocream, maju ho aj v lekarnach. S kozmetikou to vraj netreba prehanat, ale dobra prirodna znacka je Weleda, maju ju v DM. Na zaciatok ti staci asi len ten krem na zapareniny, nejake detske mydlo, olej a jednorazove utierky. Inak z Weledy si chcem kupit aj ten krem na bradavky, clovek nikdy nevie ci ho nebude potrebovat uz v porodnici. Z tejto znacky mam aj olej na masaz hradze, co treba vraj zacat robit koncom tehotenstva - baby co ste uz rodili, mate s tym skusenosti?
Sranda, ja som dnes tiez nemohla spat a tak som si hned rano dala dokopy zoznam ze co vsetko sa chystam kupit pre maleho, pretoze zatial mam len kompletnu vybavu bezneho oblecenia na zaciatok (dost sme toho zdedili).
Zatiaľ ma napadlo toto, ak mate dalsie postrehy baby tak sem s nimi:
1 Postieľka
2 Matrac 120 x 60
3 Prebaľovací pult
4 Prebaľovacia podložka na pult
5 Košík na bábätko
6 Plachty do postielky
7 Nepremokava podložka na matrac
8 Hniezdo do postieľky + baldachýn
9 Prikrývka do postieľky
10 Posteľné prádlo
11 Kočík trojkombinácia Switch Easy Drive
12 Pršiplášť, dáždnik na kočík
13 Kočík s veľkými kolesami (dostaneme z 2 ruky)
14 Vanička na stojane (dostaneme z 2 ruky)
15 Vedierko na kúpanie
16 Klokanka na nosenie
17 Baby Alarm
18 Senzor na kontrolu dychu
19 Sterilizátor Avent
20 Súprava fliaš
21 Kefka na fľaše
22 Húpačka do obývačky (len vybrat, kupime neskor)
23 Vedierko na plienky
24 Teplomer
25 Teplomer do vody
26 Nožničky na nechty
27 Plátenné plienky
28 Jednorazové plienky
29 Odsávačka mlieka elektrická
30 Odsávačka hlienov
31 Lieh a gázové štvorčeky
32 Krém proti zapareninám
33 Detské mydlo, olej, vlhké utierky
34 Osušky, tetra plienky
35 Jednorazové prebaľovacie podložky
36 Kefka a hrebeň na vlasy
37 Fusak
38 Zimná zavinovačka
39 Vložka do obyčajnej zavinovačky
40 Podbradníky
41 Kolotoč do postieľky
42 Držiak na baldachýn do postieľky
43 Slimák - hračky do postieľky
44 Zateplená zavinovačka na doma
45 Vybava oblecenia, spaci vak, postolkove nohavicky, perinky, cumle - uz mame
@lucy56 no mozno to bude tym uvidime ako sa to bude opakovat ak sa bude 😉
@jana86 fuuuuuha tak tam u vsa by som nechcela byt krstna 😀 😀 ja budem teraz krstna,svagrova mam v stredu termin a ja kupujem tak zbezne ked idem k nej vzdy donesiem nieco,tu plienkovu tortu som im urobila a prispela polovicu na kocar a tortu to az na krst....lenze asi aj v decembri sa mi narodi krstna uz druhe a to asi zbankrotujem 😀 😀 no a my co sme si vybrali krstnych(muzov brat a jeho nastavajuca)sa akosi nezaujimaju,tak neviem ci si nedam niekoho ineho nie kvoli darom ale,ze sa vobec nezaujimaju ako sa maly a ci je vsetko ok 😒 no uvidime ako to dopadne 🙂
@duska88 ahoj ja som bola s muzom u zubara,on je taky sralo 😀 a bol objednany na 8:00 a vzala ho pred desiatov este sme sli do potravin a teraz konecne chvilku pauza 😝 ale este sa chystam kuknut do deichmanu bo potrebujem topanky na svadbu ale neake bez podpetkou aby som to zvladla bo 23,jula nas caka svadba svagra a to musim ist este do svadobky pozicat saty 😝 no hruza 😀
@jana0706 ahoj ja som chcela tiez ten masazny olej hradze ale kamosky ma odhovorili,ze je to blbost a im to nepomohlo a aj vo fore som o tom citala a ze vraj je to nanic a vraj staci obycajny sex 😀 😀 no ten tvoj zoznam,co dodat ja by som ti od tial aj nieco ubrala 😀 vela veci co tam mas som pri riskovi nekupovala alebo mala a nepouzivala....nekupuj toho vela radsej potom dokupis ak bude treba 😉 teda aspon u mna je to tak,ze mame to hlavne a vela veci,nam donesu aj znami a rodina ked sa maly narodi alebo dokupime 😉 🙂
@lucy56 no prave preto som nad uz rozmyslala ze to chcem zacat kupovat postupne, pripadne aj kamosky popozeraju co im doma zostalo co uz nepotrebuju a posunu mi dalej, tak nebudem musiet kupovat a iba si odciarknem 🙂 ale niektore veci chceme nove, ci uz kvoli bezpecnosti (elektronika, flase) alebo preto ze som si uz vybrala co sa mi paci (kocik, postelne pradlo, tie drobnosti do postielky atd.)
@nelynka18 no ved preto som to sem zavesila aby ste mohli poradit co z toho ste nepotrebovali, ja nechcem vsetko kupovat dopredu, nieco si iba vyberiem a ak budem potrebovat tak mm kupi alebo objedname cez internet ked pridem z porodnice...ale predpokladam ze potom nebudem mat cas a chut surfovat po nete a hladat po obchodoch takze chcem byt pripravena aby mi potom nepodonasali veci co sa mi nepacia 🙂
a jasnacka ze nieco su tam len take veci pre radost (baldachyn a pod.), bez toho by sme urcite prezili 😀
ten olej som dostala od sesternice co prednedavnom rodila, ona si to prave pochvalovala, ale chcela som pocut aj dalsi nazor
@jana0706 a mohla ta sesternica porovnat s a bez toho gelu porod?lebo baby co to vraveli boli druho a viac rodicky....vies ak bola prvorodicka tak by mala mozno taky isty porod aj keby ho nebrala ale sak skus a uvidis 🙂 no napr.klokanka uplne nanic lebo najskor je na to maly a potom je uz zima(ja som ju nevyuzila ani raz a ani tam nechcel byt),jednorazove prebalovacie podlozky su tiez na nic,kefa na flasky(ja som mala antikolikove co sa daju otvorit aj zo spodu),sterilizator(ja som vyvarila),vedierko na kupanie sa mi zda tiez neprakticke,nepremokave plachty som tiez nemala lebo kym spal maly v postielke tak nosil plienku a ked sa odnaucal od plienky spaval uz na postely a tam sme pod neho dali igelit....ale tak kazdy ma a chce nieco ine 🙂 pre teba je hlavne mat co tu nemas spomenute uz do porodnice kojenecku podprdu,tampony do podprdy,nocne kosele na kojenie a vlozky....to je pre teba(mne to ulahcilo situaciu) a odsavacku ale ja som mala len rucnu aj tak som nemala az tolko mlieka aby som kupovala taku drahu,no asi tak ale sak to potom sama uvidis co budete potrebovat a co nie.....a este pre male je dobre mat krem pupik,vetrovu hadicku a cipky lebo napr.moj maly hned druhy vecer doma take vetry a plakal a my sme doma nic nemali,tak som mu aspon kmin vyvarila a dala po lyzicke a len obycajnym olejcekom masirovala brusko a na druhy den som bezala so lekarne 🙂
@jana0706 no pekny zoznamik,asi aj ja sa inspirujem 🙂 a asi by uz trebalo zacat kupovat sak ja este vobec nic nemam.no akurat nepocitam oblecenie,lebo bodynka,svetriky,plienky,zavinovacku,ciapocky atd.mam od sestry.jej sa narodilo dievcatko pred rokom v zime takze take male veci uz nekupujem,no ale ostatne uz asi zacnem.
@nelynka18 sesternica bola praveze druhorodicka a pri prvej dcerke sa hrozne dotrhala - tvrdila ze sitie bolo horsie ako porod, takze pri syncekovi poctivo masirovala a aj ked bol omnoho vacsi ako dcerka tak to dopadlo dobre, iba s jednym malickym stehom...ale to clovek nikdy nevie ze ci by to bolo inak ak by to nepouzivala..
no dakujem za tipy, kremik, vetrovu hadicku a cipky teda urcite nachystam dopredu nech sa nestresujeme, ved chlapci su vraj na to nachylni
co sa mna tyka tak mam vsetky veci co si pisala uz poznamenane - mam samostatny zoznam 🙂, este tam mam tusim jednorazove nohavicky, ale neviem ci nebudem predsa len radsej pouzivat bavlnene..
kefu na flasky chcem urcite lebo tie zahyby podla mna len vodou clovek nevyumyva, ak nahodou nieco zaschne.. klokanku budeme kupovat az neskor, mozno az na jar na take vacsie dieta, takze to ma este cas...sterilizator dostanem od kamosky, ale kamaratky si to nevedia vynachvalit, flase tam ostanu dlhsie sterilne, a vedierko je asi individualne lebo najprv som ho nechcela ale bola som pri tom ake je to kupanie easy a ake su deticky stastne ked sa v nom kupu tak som si povedala ze kedze vanicku budem mat pozicanu tak si kupim aj vedierko a tiez to vyskusam...ved kolko ludi tolko chuti 🙂
baby, ja som si akurat teraz robila kontrolu oblecenia co mam doma pre maleho a zistila som ze mam vela veciciek na 0-3 mesiace ale ziadne na 3-6 mesiacov a nahorsie je ze to bude najviac zima a teraz zimne nezozeniem, a mam potom 6-9 mesiace dost teplych veciciek,myslite ze to vadi,ked dam trosku vacsie vecicky malemu ,lebo vsak potom uz zas bude teplo a nevyuzijeme ich, ja neviem co sme to tak blbo naplanovali, som to objednavala cez brata,kt bol v anglicku a vsetko su to krasne veci tak chcem aby to maly ponosil
@jana0706 no ved jasne skus 😉 ja zase idem skusit ten malinovy caj,porodnicky gel a nejem zbytocne vela magnezko len ked sa necitim dobre tak si dam ale inak nie...a uvidim co to spravi 🙂 ja som bola tiez pri malom hrozne potrhana ale ja som mala epidural a ak budem i tentokrat tak dlho rodit ako pri prvom,tak si ju dam tiez ale bodaj by to slo rychlo 😉 no a tie vecicky ako som pisala,zalezi aj na vkuse mamiciek,takze treba kupit to hlavne a potom si kupovat podla moznosti a vkusu 🙂 ja mam tiez teraz nieco ine ako pri prvom,v tedy sa mi pacilo ine dnes ine 🙂
@lucy56 ja praveze nechystam skoro ziadne veci na 3-6 a 6-9, ved obchody su plne a uvidime ake velke tie nase babatka v skutocnosti budu, uvidim co podostavame od znamych co nas pridu pozriet, pripadne este podedime a az potom nakupime zvysok...ja som nachystala len vybavicku od 0-3 a par trosku vacsich veci..
podla mna to nevadi ked mu to bude trochu vacsie, vraj je lepsie obliekat vacsie veci ako tesne, a mozno budes mat velke babo 🙂 inak to budes musiet pozamienat s maminami co maju starsie deticky, ale to by bola skoda ked si si to doviezla az z Anglicka..
@nelynka18 pocula som nieco o tom malinovom caji, mohla by si napisat viac ako a kedy sa to ma pouzivat a tiez napisat viac co sa tyka toho porodnickeho gelu?
ja epidural zatial nechcem, aj ked neviem ci ma toto rozhodnutie v 9 mesiaci ako sa to bude blizit neprejde...tiez by som chcela aby to islo rychlo 😉
lucy56,maly ti velmi rychlo do 3 mes narastie,je zbytocne mat vela veci od 0-3,radsej si kupuj od 3-6 a zimne uz zacnu byt u nas koncom augusta 🙂
nelynka18 uplne s tebou suhlasim,co sa tyka nakupovania zbytocnych veci,ale na to musi prist kazdy sam 🙂,ja som tiez flase a dudle vyvarala v hrnci a nic sa nestalo a deti mali v postielke pod madracom gumenu plienku co sa pouzivala na vytvarnu vychovu...
🙂
@jana0706 http://www.alinka.sk/c/bylinky-vhodne-pocas-teh... tu mas link na bylinky v tehotenstve a tu link na ten gel http://www.dianatal.lv/slovakia/preco-dianatal-... ale myslim si ze by sa to malo konzultovat s lekarom,opytaj sa jeho 🙂 a preco si tak proti epiduralke???ja som bola maxximalne spokojna a vrelo odporucam 😉 urcite ak stihnem dam si ju a ja viem,ze taky rychly porod nebudem mat ako niektore mamicky.... 🙂
@jana86 co s atyka kozmetiky pre babatko tak ja toho moc kupovat nebudem, vzdy som pri detoch pokupila vselico ale najviac sa mi osvedcilo klasicke detske mydlo batole (ale uz ho dlho neviem dostat tak kupujem Johnsons) z olejcekov som pozivala Aviril, ten mi krasne vonal a na vlasky (to som davala ale az ked boli trosku vacsi) sampon johnson, na ritku je super krem Sudokrem, maju rozne velkosti - ten je asi najlespi zo vsetkych co som mala, tie od Niveii alebo ine znacky sa mi vobec neosvedili. No a flasky ja urcite kupim nejaku sklennenu na mliecko (v tych plastovych mi to strasne smrdi aj ked to vysterilizujes) ak by som nahodou nemohla kojit (ale dufam ze to nehrozi) no a nejaku tiez mensiu z umelej hmoty na vodu. Ja som caje vobec nerobila iba som davala prevarenu lucku, ale pokial by si kojila tak sa hovori ze dietatko nepotreuje nic ine okrem mliecka, ja som davala trosku vody Natalke ked bola malinka lebo sa narodila v lete a vtedy boli stresne horucavy, ale neskor uz len mliecko - aj to som jej davala po lyzickach, bala som sa aby sa nenaucila na flasu aby sa potom chcela prisat.
@katulka74 aj maly mal taky igelit pod plachtou na postely 😀 tak ono je to o vkuse a dnes je to take,ze mamicky niektore aj radi nakupuju a potom zistia,ze sa to da aj inak...ved ked na to niekto ma preco nie 🙂 ja radsej zainvestujem do niecoho ineho....napriklad malemu sme,ked sa narodil zalozili stavebko a hned sme mu tam vtedy vlozili 5000sk a aj korunky co dostal od rodiny a potom sme mu este taku poistku zaviedli kde mu tiez setrime a tak to chcem aj teraz urobit 🙂
ahojte. vidim, ze tu pisete o kupovanych zbytocnostiach. ja som napr. vobec nevyuzila detske noznicky na nehty, balonikovu odsavacku hlienov, klokanku a detsky hreben. ale napr. teplomer do vody, satku na nosenie, polohovatelne kresielko, prebalovaciu podlozku (nie pult) som vyuzila maximalne. baldachyn a kolotoc sme nemali vobec v postielke a ani nam to nechybalo a tiez vedierko na plienky sme nemali a nechybalo. mala som moznost vyskusat aj vedierko na kupanie a podla mna neni nad klasicku vanicku, v ktorej sa nas kupal este ako 14 mesacny.
@zuzinr mne sa tiez osvedcil avirirl a ten pouzivame doteraz a aj ja ho pouzivam na brucho 😀 ja mam zase dobre skusenosti s niveou a johnson zase nie....v porodnici pouzivali johnson co sa nalial do vody a babetko sa v tom umylo a tak som si ho kupila aj ja ale maly sa ponom vysypal a dokrtorka povedala,ze nieje vhodny pre tak male deti 😕 tak sme sa dali na niveu a sme pri nej a kupim ju aj teraz a ako nadschavl sa stavim,ze teraz dominikovi nevyhovie ako riskovi 😀 a mne sa tiez risko narodil v lete ale ja som mu davala normalne z malej umelej flasky antikolikovej cajik kamilkovy a kminovy a na prsnik sa potom prisal bez problemov ale to on je taky prisposobivy doteraz 😉 no a ked mi mlieko doslo(v jeho 4.mesiacoch),tak som mu davala mliecko z umelej flasky tiez z tej antikolikovej,lebo z obycajnych ho este viac bolievalo brusko a vobej nesmrdela,lebo ona sa dala otvorit aj zo spodu a dala sa super umyt 😉 tak kazdej mamine vyhovuje nieco ine ale hlavne zalezi od dietatka 🙂
nelynka18,na to ze si taka mlada mamina,si rozumna 🙂 ,antikolikovu flasku kupim kde,v lekarni?Tiez som pouzivala aviril olejcek alebo olivovy z lekarne,kolegovci v robote si nevedia vynachvalit kremik na velke zapareniny na zadocku bioderma,ze vraj velmi drahy,ale vydrzi velmi dlho kedze ho davas len akutne...
@jana0706 no ja ten oelj na masaz hradze som vobec neskusala a urcite to nebudem skusat ani teraz, nastastie som mala rychle a dobre porody, takze neviem zhodbotit ake by boli keby som to skusala. Co sa tyka tvojho zoznamu, ja by som tiez nekupovala vedierko na kupanie, u nas sa v tom kupu deticky v porodnici, vraj je to pre dieta dobre lebo ze vraj je v tom ako v maternici - no neviem, mne sa to zdalo dost neprakticke ked chces dietatko umyt a vyuzijes to len chvilku, podla mna vanicka uplne staci. Taktiez vedierko na plienky, ak som dobre pochopila myslis na pozite plienky? podla mna zbytocne, tu plienku mozes kludne hodit do normalneho smetneho kosa a my ked mame doma pokakanu tak tu dam vzdy von na terasu aby to vnutry nesmrdelo a potom ked idem von ju vyhodim, ked sme byvali este v byte tak som ju vzdy dala do sacku a zaviazala. Co sa tyka baby vaku, zalezi aky, ja som pri synovi mala taky klasicky ale ked bol malinky tak tam bol taky skruteny tak som ho tam nedavala a ked bol vacsi to mal okolo 8 kg tak som si ho raz tak zobrala do obchodu no som myslela ze domov nepridem co ma tak bolel z toho chrbat, ze vraj su potom lepsie tie satky co sa daju uviazat ale nemam s tym skusenost. Odsavacku mlieka by som tiez este teraz nekupovala, tie dobre su dost drahe a nevies ako budes mat mliecko, to uplne staci ked prides z porodnice uvidis ako bude babatko papat, tie odsavacky lahko kupis aj cez net alebo posles muza do lekarne, ked tak si len vyber aku aby si potom presne vedela, ja som malu kojila 19 mesiacov a odsavacku som nepotrebovala, ja som mlieko nikdy neodsavala do predu a nezamrazovala, proste som bola stale s malou ked potrebovala papat, neviem ja nie som zastanca zamrazovania a aj chystania potravin vo vacsom mnozste a davat do mraznicky, pre take male deti pre dospelych to je ine. AJ ked potom ine nerobis len kazdy den chystas cerstve jedlo ale da sa to vydrzat. Sterilizator som tiez nikdy nemala ani by som ho nechcela, jednoducho vyvaris vo vode je to presne to iste a lacnejsie, postolkove nohavicky ja nekupujem už sa deti neviazu do postolkovych nohaviciek, iba ak by ti lekar povedal ze treba. No u nas napr. uz treba nosit do porodnice aj jednorazove prebalovacie podlozky ale pre maminy koli tomu aby im nemuseli stale prezliekat obliecky, takze to urcite kupim, a ako pisla nelinka18 pre maminu koj. podprsenky, nocne kosela, klasicke nelepiace vlozky z lekarne, jednorazove nohavicky (su dobre po porode), vlozky do podprsenky ked sa rozbehne mliecko, pre babetko este cisty lieh na pupcek, odsavacku do nosa - nam sa osvedcila ta co je na vysavac a tiez tu vetrovu hadicku, fu uz ma zatial nic nenapada, hadam som trosku pomohla 🙂

@nelynka18 mna tiez bolievaju krize a podbrusko ako pri menstruacii, a ked som si ratala tak presne vtedy ked ma to boli by som aj menstruaciu mala mat, takze to bude asi z toho, telo si pamata