Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzkazv aj mne Natalka spavala cez den iba v kociku ci prsalo, fukalo, to bolo jedno a spavala tak az do 20 mesiacov, nastastie mala v kociku dost miesta, potom som ju uz zacala ucit spat vo svojej deckej na velkej posteli aspon cez den, lebo v lete by sa uz vonku v tych horucavach meoc nevyspala 🙂
@zuzinr fíha tak to si riadne dlho vydržala 20 mesiacov u nás to bolo menej lebo som bola už totálne vyčerpana kým spal tak som chodila s kočíkom, ked bol hore tak som sa venovala len jemu a v noci ma furt budil takže som si jedného dňa povedala dosť a dala som ho spať cez deň do postielky - protestoval ale nakoniec si zvykol 🙂 a von sme začali chodievať keď bol hore. Mala si to ťažšie kedže si mala už dve deti, som zvedavá ako to ja zvládnem 😅
Dobre rano dievcata
ze 1.letny den no u nas to tak zatial nevyzera....a u vas je ako?dufam,ze sa to napravi a bude slnecno 🙂 som akasi cela unavena nemam ziadnu energiu 😔 riso zase o piatej rano vstal a chcel ist ku nam do postele ale my sme mu to nedovolili a on si sadol vo svojej izbe na postel a reval,myslela som ze ma roztrhne od jedu 😠 prisla som tam,ze co je?a on je tu tma,vravim neni uz svita a este aj lampa svieti a on mam sopel a proste stale cosi len aby som povolila a dovolila mu ist spat do spalne ale musim trvat na tom,ze nie lebo ked som teraz par krat povolila,tak sa budi kazdu noc a ze ide spat s nami.....kedysi som to tak tiez urobila a on to potom vyuzival....a ked uz zaspal a ja tiez,tak asi o siestej sa zobudim na to ako chlap chrape 😠 zase zaspim o pol siedmej a o 7:10 mi uz zvonil budik 😠 no a vecer kym som zaspala a potom som sa budila,takze som uplne nevyspata a nic sa mi nechce 😢 a ani slnko nesvieti a este aj chlap mi zobral auto....nutne potrebujeme druhe 😀 😀 nedaruje niekto?? 😀
@zuzkazv no deti su pekne vypocitave 😉 a to uplne odmalicka 😀 neboj neaky vyberies.ja som tiez taky hladala a nasla som 😉
Ahojte baby mne včera voalala doktorka že z kultivacie čo my brali moč v 24tt my zistili infekciu,,zapal močovych ciest....
tak si mam dojsť pre recept predpisala my antibiotika vola sa to MONURAL,je to 48hodinova antibiotika v prašku ktora sa zriedi z vodou a vipije,
ak my to nezaberie idem do nemocnice my budu davať antibiotika do žil...
ach jaaj 😢
ahojte, ja som vcera mala otrasny den, cely den mrchovske bolesti, krize podbrusko, neprestavalo to cely den, ani na vychadzku som nesla, ja mam pocit ze cele tehu mi nieco je, tak velmi by som chcela byt ok ako predtym, bez bolesti, vzdy som bola zdravy typ co vsetko stiha a teraz aj ked len lezim stav sa nezlepsuje, uz nech je po porode a mam aspon drobca pri sebe
@zuzkazv no Matusko uz je velky a celkom rozumny tak mi aj pomahal, horsie to bude teraz ked Nati este nema taky rozum, budem musiet na nu davat pozor aby maleho niecim nenakrmila alebo mu na hlavu nenahadzala hracky. No mne Nati nastasti spavala v kociku tak ze som ju dala na terasu a ona pekne sama zaspala takze to bolo super, zo zaciatku som ju musela aj ja vozit ale casom zacala pekne zaspavat sama ale kazde dieta je ine
@nelynka18 no to ti nezavidim taketo stavanie, to aj Matu bol taky a on kolko krat v noci zacal revat a reval a reval, mohli sme sa ho pytat ze co mu je ani po dobrotky ani ked som nanho nakricala nepovedal ze preco reve a to uz mal aj 4 roky, proste sa musel vyrevat a potom zaspal. Tiez chodil casto k nam skoro rano do postele, ale od kedy sme cakali Natalku tak sme mu povedali ze musi pekne spat vo svojej izbe lebo ze by mohol ublizit babatku, on totizto strasne cestuje a kope a zvykol si pekne ale to uz mal 5 rokov, predsa male deti to az tak nechau a vynucuju si to, teraz pride uz ked sme hore a to sme vsetci 4 v posteli.
U nas je celkom pekne slniecko svieti, my sme akurat prisli do vnutra, lebo Natalka mi tu stale pistala ze sa chce ist smykat, tak robota musela pockat. Sice pofukuje vetrik ale je prijemne, tak hadam to pride aj k vam 🙂
Dievčatá je potrebné kupovať do kočíka vankúšik s perinkou? Videla som u viacerých mamičiek, že vankúšik nepoužívali, radšej polohovali ten matracík a na prikrytie používali len deku. Plánujem kúpiť tú, čo sa dá poskadať na fusak.
@dzuli08 ja som ani pri jednom nemala v kociku vankus ani perinku, v zime ti to je nanic aj tak mas fusak a deku a ked uz je teplejsie tak staci tensia deka podla toho ako je vonku a v lete ja som prikrivala len klasickou bavlnenou plienkou, pod babatkom som mala taku vlozku emitex alebo tiez len plienku
@dzuli08 sa mi tam neobjavil link, mozno ti ho nezobralo, skus este raz
ja som zatial nasla tuto zavinovacku od Emitexu http://www.maderna.sk/katalog/product/2205/
@jana0706 http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=10593786. Toto je síce letná verzia, ale niekde som videla aj zimné prevedenie, musela by som to dlhšie hľadať
@nika195 ahoj drzim palce nech sa ti polepsi a zaberu prve antibiotika 😉
@lucy56 ja som mala vcera tiez podobny den a vecer este celu lavu nohu v krci ani chodit som nemohla ☹ veru nech uz je oktober 🙂
@zuzinr no risko si uz zvykol pekne spinkaval ale raz sa zobudil a ja som ho zobrala do postele a od vtedy zas beha ☹ ja mu tiez hovorim,ze nemoze s nami spat lebo mame babo v brusku a on to rano aj chape len ked sa zobudi tak musi muz nabehnut do izby a vyhresit ho len to pomoze ale niekedy to trva aj pol-tristvrte hodiny 😒 az ked mal 5 rokov?takze este rok ma to caka?nestras 😀
@dzuli08 ja som tiez nemala vankus ani perinu a ani v postielke som nemla vankus az asi ked mal 4-5 mesiacov... a mam taky fusak do kocika a da sa dat aj do autosedacky,take su fajn 🙂
babyyyyy mojej svagrovej zacala potroskach odtekat plodova voda......asi do zajtra budem konecne krstnou mamou 😀 ja sa tak tesim....
este ma napadlo neviete od kolkeho tt sa chodi do nemocnice na poradne, lebo som sa dozvedela ze rusia oddelenie v partizanskom porodnicke tak chcem vediet ze dokedy si mam vybrat inu nemocku
ahojte októbrovky :D, ja zase čítam od neviem už koľkej strany čo som tu nebola, mám fofri v práci a tak ma napadlo, že či mi neviete povedať kedy môžem ísť na materskú, koľko týždňov do pôrodu? Neviem či si spomínate ako som sa sťažovala, že ma malý vôbec nekope, už sa to celé zmenilo, Paťko kope už celý deň, noc, stále, keď si pohladkám, tak aj pol hodinu nič a potom sa zase predvádza a šantí 🙂, niekedy mám pocit, že robí v brušku kotrmelce a vtedy mi až zle príde a celá zblednem 🙂 dúfam, že máte samé pozitívne správy a ozik o dva týždne idem na vyšetrenie tej tehotenskej cukrovky, tá glukóza sa dá vypiť, nepototo sa z toho :D
jááááj a ešte jedna vec, keď by som chcela ísť rodiť napríklad do Banskej Štiavnice, potrebujem si tam vybaviť nejaké papiere od doktora?
@motylik08 no ahoj a ja ze kde sa flakas 😉 a ty pracovne...chodieva sa v 34tt a ked treba skor tak v 32tt....tak paťko uz kopka super tesim sa s tebou 😵 no on aj tie kotrmelce robi 😀 neboj da sa to vypit ale je to hnus ale duska radila,ze dat si treba do toho citron a potom je to ok,tak skus to 🙂 ja mam jednu super spravu moje krstniatko sa uz asi chysta narodit 😵 pisala mi svagrova,ze jej uz trosku odtiekla plodova voda,takze sa to uz rozbieha cela som bezseba 😀
@nelynka18 ahooooj Lenka 🙂, ja ešte pracujem veru, roboty ako nas..nej :( a už bývam akosi unavená...ale ešte vydržííííím.......no ďakujem za odpoveď spýtam sa dokiho pri budúcej návšteve, pretože ja tu už tak nechcem byť....ďakujem, veľmi sa z toho tešíme s priateľom, včera sa predvádzal a priateľ sa toľko smial 🙂, no šak hádam to zvládnem ten cukor 🙂 potom porozprávam 🙂, oki takže mám si zobrať aj citróóón
jooooj moja tak sa teším, takže budeš mať krsniatko 🙂, držím palčeky nech je všetko v najsamlepšom porádku.
A čo sa týka tej pôrodnice, našla som aj stránku, takže zavolám tam, veľa známych si nevie vynachváliť služby 😉
ahojte baby, uz som tu nebola ani nepamatam, dufam, ze sa mate ok a tazkosti vas obchadzaju a ak aj nejake su, tak zelam, aby bolo len lepsie, vsak nase malinke urobime vsetko 🙂 ...malinky ma kope vari cely den vkuse, uz si ani neviem predstavit chvilu bez kopkania, lebo to by som uz stresovala, ze sa cosi deje...prelezala som skoro dva tyzdne v nemocnici na infuziach, vytrpela som si bolesti skoro ako porodne, oblickove kamene a piesok, zapal oblicky a mocovej rury a ine diagnozy, nadopovali ma tolkymi litrami infuziek, liekmi atb, od bolesti a uz ani neviem co vsetko, za cely zivot som tolko lieciv nedostala a o to som viac smutna, aby to nevplyvalo na nasu lasku...vraj sa to este vrati, mozno aj 4krat ma potesili, bolesti by som prezila, len tie lieky ma desia.....kvoli tomu uz musim chodit do rizikovej poradne,... bola som minule aj na tom glukozovom teste, ale ani mi nepovedali ako sa dozviem vysledky, to mam zavolat?...baby ako priberate? bruska rastu?...ja som pribrala iba 1kg od zaciatku, pobyt v nemocke a infuzie ma znicili...brusko mam velmi malinke, ze nikto neveri, ze som tehu a toboz, ze som na konci 6 mes., pytaju sa ma ci je babatko normalne a to je hnusne, malinky je akurat a nic mu nechyba...uz mate pokupene nejake vecicky?
@motylik08 ved povedz doktorovi,ze to uz nezvladas a ze ta to unavuje a on ta vypise na marodku do materskej,to je bezny postup len sa neboj opytat 😉 no skus citron,duska pisala,ze si to do tej tekutiny nastriekala a ze to bolo ok...neviem ja to porovnat lebo ja som to vypila bez 😒 a je to straaaasne sladke 😝 ja vam tak zavidim (v dobrom) ze to takto prezivate aj my s muzom sme to pri riskovi tak viac prezivali akoze aj teraz ale uz sme neni z toho taky prekvapeny 😒 ale velmi sa tesime,ze kopkame 😉 no ja sa neviem dockat kedy mi napise,ze uz bezi rodit 😀 len nech su zdravucky 😵 no zavolaj si,budes mat istotu co a ako....ja som tiez tak s nasou nemockou spokojna...

a ešte k tomu kojeniu moja skúsenosť - ja som neodsávala kojila som 10 mesiacov ale nie preto že by som stratila mlieko ale malý ma jednoducho odstavil 😔 jedného dňa sa už proste odmietol prisať a bolo po kojení, potom mi mlieko postupne úplne zmizlo asi do dvoch mesiacov, ale prvé dva mesiace kojenia boli naozaj naozaj ťažké - našťastie sme to zvládli aspoň tých 10 mesiacov 😅