icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
21. jún 2011

@nelynka18 boze mali si ju tam nechat.len aby nieco nezanedbali.ja by som sa bala

nelustek
21. jún 2011

@nelynka18 ja ked som prisla dva dni pred terminom do ilavy tak sa ma pytali ci chcem ostat alebo ist domov a ostala som tam ved ide hlavne o zdravie nasich deti.

nelynka18
21. jún 2011

@nelustek ja si tiez myslim ☹ ale oni ziju v cechach a poviem ti to ich zdravotnictvo je nanic 😠 len si ju tam pohadzuju a neberu ohlad a celkovo uz je dost velka,nohy zpuchnute a nevladze uz...no chudatko nech uz to ma za sebou a nech su zivy a zdravi 😔

nelustek
21. jún 2011

@nelynka18 no veru nech im to dobre dopadne,drzim palce.

nelynka18
21. jún 2011

@nelustek ale nejdem malovat certa na stenu....este mam cas chvilku ved zajtra ma termin a vsetko vyzera ok 🙂 joj ked si mi tu uz budeme takto pisat,ze boze baby je neviem co a ci uz to tu je a tak 😀 nech uz je aspon polovica septembra,len dufam,ze nebudem zase tak dlho prenasat 😨 ake mas toto druhe tehu?je podobne prvemu ci uplny opak? ja mam opak...aj menej priberam,aj brusko mam trosku ine,chute uplne ine a pri riskovi ma nic do kontrakcii nebolelo a teraz stale cosi....jedine co maju spolocne je palenie zahy a krv z nosa ze sa mi pustala v piatom mesiaci ale inak uplne ine 😀

dzuli08
21. jún 2011

@jana0706 To je pravda, tiež ju chcem používať do autosedačky. Oni tam aj píšu, že je ju možné používať aj do malých a neskôr do veľkých autosedačiek, tak som si myslela, že musia mať nejak vymyslené to pripínanie do nej. Musím im napísať, lebo páči sa mi na nej aj ten "vak" naspodu. Na hračky, fľašu a tak.

nelustek
21. jún 2011

@nelynka18 vies ze mam uplne ine tehotenstvo ale od zakladu ,vsetko je ine aj brusko mam uplne ine 😀 aj ja mavam palenie zahy a to som mala aj pri Neluske ,no musim ist si lazkat s malou lebo uz tu do mna zacala ze je unavena.Dobru nocku mamicky

jana0706
21. jún 2011

@nelynka18 no taketo situacie ma desia...doktori ta poslu domov ale ked sa obcas niekomu nieco prihodi tak oni chudaci za nic nemozu, lebo vsak oni v nasom zdravotnictve nemaju moznosti, tak co by sme po nich chceli...no ale snad sa dietatko uz vypyta na svet - ak ma zajtra termin tak je sanca ze sa narodi presne na termin 🙂

babukamoncova
21. jún 2011

@nellynka aj jaaaa presne tak isto 🙂 veľa zdravíčka 🙂

nelynka18
22. jún 2011

@jana0706 vies ak ma pravdu tento druhy lekar,ze to nie je plodova voda ale hlien, tak sa akoze nic nedeje,my sme si aj tak mysleli vsetci ze bude prenast 😉 ale ak ma pravdu ten prvy a skutocne jej odteka plodovka,tak to moze mat aj zle nasledky(verim,ze nie) a oni si ju tam nemozu nechat,ved je to prvorodicka a je uplne vyplasena,chuda 😠 a este jej doktor,ze nech pride az o tyzden,to je aky pako 😠 ale ten druhy bol opatrnejsi,ze nech chodi kazdy den aspon cosi 😒 brat-jej muz je taky nasrany az no dobre ze tam tomu doktorovi nevinadal 😀 ale ja verim,ze vsetko bude ok len predsa je to maly bartos,maly lenivec 😀 a paci sa mu v domceku 😉 a aj ju takto stale utesujeme lebo ona sa hrozne boji 😒

lucy56
22. jún 2011

ahoj tak ja som bola od 6 na glukoze, uz som doma, nebolo to vobec nejako priserne sladke, dalo sa to s tym citronom vypit, zle mi nebolo, viac mi vadilo pichanie do prsta, to ozaj boli, vysledky mam az o tyzden na poradni
a podpisala som peticiu za zachranu nasej nemocnice, teda gynekologicko porodnickeho oddelenia, dufam ze sa im to podari nezavriet,bo ma slahne, hladat noveho gynekologa v polke tehu

zuzinr
22. jún 2011

@nelynka18 no to sa cudujem u nas v nemocnici ked zacne odtekat plodova voda tak domov uz nepustia max. na reverz

tinika
22. jún 2011

@lucy56 @zuzinr no aj ja napr. som v utorok večer sla s odtečenou vodou a do stvrtka ma sledovali a dali vyvolavačky nakoniec aj tak sc, ale monitorovali babo, ja by som sa bala uz byt doma

monnika
22. jún 2011

Ahojte,
@lucy56 ja idem na glukozu buduci tyzden, takze sa mozno aj v porodnici stretneme 🙂 🙂 🙂

No ale ine som chcela....viem, ze je tu par tehuliek, ktore sa chystaju rodit v PE. Momentalne je tam taka situacia, ze chcu zatvorit gynek.porodnicke oddelenie, tiez detske a novorodenecke. Preto mi dala jedna sestricka vediet, aby som podpisala peticiu.
Mam prazdny peticny harok, ak by ste mali zaujem podporit a podpisat tuto peticiu proti zruseniu tychto oddeleni, prosim napiste mi do IP vas mail, ja vam to poslem, podpiste, dajte ak vasim znamym a zajtra by ste mi to poslali 1.triedou na moju adresu. V piatok idem za tou sestrickou jej to vsetko odovzdat. Viem, ze aj postovne nieco stoji, ale prosim obetujte to jedno euro.
A preco sa tak velmi snazim?? Pretoze som mala prvy porod CR a ked som prisla do najblizsej porodnice do Topolcian automaticky mi povedali, ze tiez to bude CR, a pritom nevedia ci buu komplikacie ci nie, jednoducho oni sa tak rozhodli. A primar v PE mi povedal, ze kludne mozem rodit normalne, ved uz to budu viac ako tri roky. Takze je tam uplne ina starostlivost a tiez aj pristup.
Velka vdaka. Pekny den.

nelynka18
22. jún 2011

@zuzinr
@tinika sak prave je to uplne divne....sice akoze porodnik tvrdi,ze to nie je plodova voda ale druhy,ze je to a komu ma potom clovek verit???ja som den po termine nemala ziadne komplikacie a aj tak si ma vzali do nemocky a kazdy den 2X som chodievala na srdiecko cely tyzden az potom mi dali vyvolavacku...a oni to sa mi zda,ze zanedbavaju....ona ma dnes termin a ide k dokymu na kontrolu a verim tomu,ze ju do nemocky neposle 😠 ja by som mu svoje povedala 😠 ale oni ziju v cechach a co mi hovorila pripady kamosiek,tak sa ani necedujem,ze je taka nizka porodnost ☹ napr.: oni si nemocku musia platit,nedostavaju ani bolestene a ani prispevok na dieta a doktori ako sa stavaju k rodickam,ze ako na beziacom pase,ziadna ludskost....este ze zijem na slovensku 🙂

misickab3
22. jún 2011

Ahojte baby....normálne začínam byť nervózna....25. tt, 107 dní do predpokladaného pôrodu...a ja som dnes ráno asi 20 minút sedela na posteli a čumela do blba. Proste sa mi hlavou preháňalo to, aký asi bude pôrod a možné komplikácie atď. a to som pri tom dosť optimista ☹

A čo poviete na mená? Zatiaľ pre tú našu malinkú máme výber: Ema, Olívia, Anette a Bianca....a napriek tomu, že je to časté meno, u mňa je na prvom mieste Ema...tak som zvedavá na finále. 🙂

tinika
22. jún 2011

@nelynka18 praveze ja mam kamosku česku, prveho syna rodila v čr, teraz dceru tu a hovori ze sme tu ako v praveku, tam bola na izbe s muzom cely porod aj po nom a rodila na izbe nikam uz nesla a tu? na sale si s 3 babami aspon u nas v novej (pritom v starej boli oddelene boxy, tak neviem aky debil naprojektoval jednu miestnost porodnu) a tym padom ak tam este niekto okrem teba je je dost mozne ze muz ani pri porode byt nebude moct

nelynka18
22. jún 2011

@misickab3 neboj na strach mas este dost casu 😀 zatiak si uzivaj este tie pozitivne myslienky 😀 z tych ktore mate vybrate ja by som uprednostila emu a bianca je tiez pekne ale mne sa viac paci bibiana 🙂 ale ema je fajn a ak sa ti hodi aj k priezvisku,neni o com 😉
@tinika tak to asi zalezi od nemocky,oni maju hrooooznu a my u nas v PB zase uzasnu....u nas sa da tiez byt samostatne na izbe s muzom aj s rodinou a muz tam moze aj prespavat a porodna sala je oddelena kazdy ma svoje sukromie... da sa rodit bud na porodnej postely alebo na klasickom stole,stonaren je tiez super vybavena....sprchy,WC,gauc,lopta,masazne pomocky...mame sestricky ktore su urcene na pomoc rodicke,ako na masaz a tak...o mna sa starali ako v bavlnke,nikam inam by som rodit nesla 🙂 len si zo mna robil primar srandu,ze ma je pocut az do suterenu 😀 😀 ale aspon bolo aj veselo 😀 tak asi zalezi na tej nemocnici ale co mi svagrova rozprava tak mi pride,ze oni to tam maju ako z doby kamenej nie my 😀

tinika
22. jún 2011

@nelynka18 tak to tiško zavidim taky luxux ja som ani lpoptu nemela bo voda odtekala musela som lezat a este aj ked mi blbo doslo tak mi pichli infuzku a praskla mi zila proste uzasne .) ale starostlivost inač fajn 🙂

misickab3
22. jún 2011

@nelynka18 všetky sa hodia k priezvisku...našťastie... 🙂 tak uvidíme...ale chcela by som asi Emku. To je také milučké 😅

nelynka18
22. jún 2011

@tinika no to zalezi na vybavenosti ale poviem ti za loptou ti luto nemusi byt,ja ak som si na nu sadla,take tlaky ze ma tam tocilo a musela som kazdu chvilku vstavat bo ma to tak bolelo 😒 najlepsie mi bolo ked som lezala na boku vtedy som skoro nic necitila ale doktorka a sestra ma stale zdvihali aby sa maly rychlejsie posunul dole ale zase asi mali pravdu a muz bol so mnou vzdy ked som stala tak som sa opierala o neho a on mi masiroval krize.... neviem si predstavit ze by tam nebol 😒 a noc pred tym som nemohla spat som behala po nemocke a bolo mi smutno a uz som citila ako sa maly posunul dolu a bolo to neprijemne a tak som sa asi pol hodku rozpravala so sestrickou hladkala mi brusko a ked videli ze mi je smutno,tak ze ak chcem zavolaju muza a moze so mnou spat na gauci v stonarni ale nakoniec som povedala ze nie ze uz ma to prechadza ze idem spat... a rano uz bol pri mne a uz sme aj rodili 😀

nelynka18
22. jún 2011

@misickab3 no je take zlatucke hodi sa aj k malej slecne a aj k dospelej osobe...ved uvidis,este mas 3 mesiace 😉

motylik08
22. jún 2011

@nelynka18 ahoj Lenka 🙂, tak teda ako s tvojou švagrinou? niečo nové? čo som čítala, nebolo moc potešujúce, dúfam, že sa má malé aj ona dobre a veru ach tí doktori.... :(
Ozik niečo nové? ako sa máš? kedy ideš na poradňu? ou pozerám, že ty už si v 26 tt ale to ide rýchlo, koľko má tvoj malý Dominik cm a koľko asi váži? a ako píšeš, mali si ju tam nechať :(, bože chúďa, aké musí mať stresy :(

nelynka18
22. jún 2011

@motylik08 ahoj moja,no isla k svojmu doktorovi na kontrolu som zvedava co jej povie ale tipujem,ze ju zase posle domov 😠 dnes ma termin nechapem preco si ju nenechaju v tej nemocke ked sa nevedia dohodnut ci je ci nie je to plodova voda 😒 no veru ma stresy chudatko,predsa nevie co a ako ale maly ze kopka tak je hadam vsetko tak ako ma byt a bude to len to,ze je to maly lenivy bartos po tatovi 😀 no u mna ani nic,len mavam stale hrozne krce v lavej nohe niekedy ani chodit nemozem,brusko este sem-tam tvrden ale je to ok 🙂 zaha tiez niekedy potrapi ale to sa da 😉 no ja idem az 19.7. to budem v 30tt a ide mi robit ten posledny ultrazvuk a tam mi povie aky je velky,uz sa hrozne tesim,ked ho znova uvidim 🙂 rozmyslam nad tym malinovy cajom vraj sa ma pit posledne 2 mesiace a uvolnuje maternicu,tak sa poradim s doktorom a o mesiac ho asi zacnem pit a aj na ten porodny gel sa chcem opytat,vraj skrati porod o pol hodinu 🙂 a ty ako?patrick poslucha? kedy ta caka poradna?a das sa vypisat na tu marodku?

dzuli08
22. jún 2011

@misickab3 No ja som tiež mala divné stavy, ale pripisujem to tomu, že bol slnovrat. Vstala som už o 4:30 a nemohla som vôbec zaspať. Takže o 8:00 ráno som už mala upratané aj navarené a potom ma zlomilo a vstala som až teraz. Toto sa mi fakt nestáva. 😀 😀

jana86
22. jún 2011

@misickab3 ahoj,my cakame tiez dievcatko a ja ju uz od zaciatku volam Emuska 🙂 aj ked mm chce strasne Noemi,u mna vyhrava Ema.jedine,ze by mala 2 mena 🙂

motylik08
22. jún 2011

@nelynka18 jáááj potom napíš, moc jej držím palčeky, nechcela by som zažívať to čo ona, chúďa :(, ale ja veľmi silno verím, že všetko dopadne na jedničku s hviezdičkou 😉 , už nech to má čím skôr za sebou....
Mne párkrát napuchli nohy, ale vraj to nie je z tehotenstva, ale z tepla a za to že sedím v práci.......no ja neviem, sem tam ma bolia kríže, jako starú ženskú, ale ostatné ok, ani nízky tlak nemám ani hlava ma nebolí, akosi sa mi to všetko počas tehotenstva upravilo 🙂, nech to tak zostane, s tou záhou zatiaľ nemám problémy, ale vraj to môže ešte prísť a vraj je to nepríjemné :(, mne bruško netvrdne, ale zase ja sa veľmi málo sledujem a keď som doma a kukáme či malinký kpká, tak nezakope a nezakope, ale v robote ma kope furt.....malé prešibané 🙂, jáááááj ale to rýchlo ide, no to ti verím, že sa tešíš, to ja mám ešte ďaleko veľmi .......ale tiež sa teším na každú jednu poradňu a dúfam, že mi pustí aspoň malinké srdiečko 🙂, tebe púšťal? ozik ako s výbavičkou? pripravujete sa? alebo viac menej po Riškovi? videla som, že máš nový fusak do kočíka, sedí tam jako riť na šerbli :D, dobre si sa trafila 😉 si šikuľka.......ja pozerám práve tu na bazáriku nejaké overaly na zimu pre krpca, bude to potrebné a cenovo je to v pohode, nové sú veľmi ale veľmi drahé.......
O tom čaji som nepočula, ale spýtam sa dokiho najbližšie a aký gél? bože ja som sto rokov za opicami, popri práci sa nemám čas venovať takýmto veciam :(, keď idem z práce tak ideme na dom a domov chodíme zbitý jako psy.....už sa teším keď budem doma, začnem pomaly prať malého vecičky, už máme aj postieľku, obyčajnú ale krásnu 🙂 pošlem ti link http://www.facebook.com/profile.php?id=10000009... malo by ťa to tam pustiť....a inak viac menej všetko v pohode, až na prácu a dochádzanie.....jasné Patrick je špekulant a taký flegmoš a už teraz si robí čo chce v brušku 🙂, poradňa ma čaká teraz 6.7. sa bojím, čo som tu čítala tie vaše zážitky, moc sa tam teda tentokrát neteším......, ešte mám dovolenku, tú si vyčerpám koncom augusta a potom by som chcela byť už doma, no uvidíme, čo mi ešte doktor povie. ani som sa nerozpísala :D

bettyx
22. jún 2011

@zuzanazuzana jo, tak ona je Praha celkem na dlouho 🙂... zase do tý doby můžete šetřit ať máte na vstupný! 😒 .. tady se rejžuje na všem... loni byl vstup do katedrály vs. Víta na hradě zadarmo, teď za to chtěj snad 200!!! je to šílený.. bohužel -naši páni z vrchu se maj tak dobře, že musí obírat všechny kolem.... taky u nás žije 41% domácností na dluh -řek to ňákej průzkum...
Ale můžu říct, že stojí za to se nechat namalovat na karlově mostě... je tam jedna pani -maluje úžasně!!! jmenuje se Petra Cibulková... za rok k ní poběžíme s mimčem č. 2 🙂...

bettina
22. jún 2011

paráda. tak v októbri sa budú rodiť dievčence Emky? 😅 no my našu bábiku voláme Emka od kedy vieme, že je to slečna 😉 len ak by nás ešte dovtedy kým sa narodí niečo osvietilo a nejaké iné meno sa nám zapáčilo, čo by každý doma schválil. toto meno prešlo 😉

bettyx
22. jún 2011

@zuzanazuzana sice za to chtěj 900!! je to dost, ale stojí to za to... takhle ta pani namalovala našeho Štěpíka 🙂... měla to celkem rychle -takže nebyl problém.. tady je malýmu 5měsíců 🙂