icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
29. jún 2011

@nelustek aha a preco si pisala,ze uz iba 3 tyzdne a si doma ? ci zas si stojim na vedeni 😕 😅 no zacala rodit v piatok o 11:30 teda kontrakcie kazde 3-4 minuty a maly sa narodil az na druhy den o 6:15.....v noci jej dali epiduralku tak cosi aj pospala ale ze rano si tam uz pomaly trieskala hlavu o stenu a kricala nech jej uz pomozu ze nevladze a ze taka koza sestricka,ze este chvilu pockajte nech sa vymeni sluzba 😠 a ze potom pride sestricka a ze svagrova uz mala hlavicku medzi nohami a maly ma na hlavicke hrcu a cervene ocka a vraj kvoli tomu,ze netlacila.....ze ju nechali tak dlho cakat....je toto normalne povedz 😠 ale nastastie to sa spravi a su ok... 🙂

jana0706
29. jún 2011

@bettina ahoj, no s elektronikou je lepsie pockat az tesne pred porodom, lebo to ma dvojrocnu zaruku a ta bezi od datumu nakupu, tak ja si to nechavam nakoniec nech sa zacne hned pouzivat...ale zatial sa mi najviac pozdavaju tie nove typy od Aventu, viaceri kamarati s tym boli spokojni...

bettina
29. jún 2011

@jana0706 ďakujem. no aj ja ich obzerám a študujem ich možnosti. 😉

nelustek
29. jún 2011

@nelynka18 boze niektore sestricky su ako vadne,ako keby oni nerodili a nemali deti 😠 chuda si musela vytrpiet.
Myslela som to tak ze uz budem na materskej 😉 umyvala som riady a pekne mi naprsalo do obyvky 😀

bettina
29. jún 2011

@katulka74 aj ja pijem pravidelne každý deň ráno. určite to nemá negatívny vplyv.
@nelynka18 no, asi už všetci veľmi očakávame október, nech sa nám to rozbehne 🙂 dúfam, že leto rýchlo ubehne

wera.g
29. jún 2011

@tun1ska ja som prišla do ambulancie na 7:30, vzali mi krv z prsta, sestrička mi zarobila ten roztok, ten mi dala aby som vypila a za 2 hodiny mi znovu brala krv z prsta a hneď mi povedala výsledok. Kedy ideš na to? 🙂

wera.g
29. jún 2011

@nelustek u vás prší? u nás je strašne teplo, úplne na porazenie, ani chvíľku sa vonku nedá byť.. Ešte že som v práci a môže mi to byť jedno, že? 😀 Noo, ale už by som odtiaľto šla najradšej domov, som tu od 6:45 a vyzerá to tak, že ešte dobré 2 hodinky tu budem ☹
Tvojej švagrinke držím päste, aby bolo všetko v poriadku a nech sa šetrí hlavne.

wera.g
29. jún 2011

@katulka74 ja si sem tam kolu dám, alebo kofolu, neviem, myslím, že keď toho nevypijem zrovna 2 litre, tak to drobcovi uškodiť nemôže 😅 kávu nepijem ani som nikdy nepila, nechutí mi to a keďže mám neustále veľmi nízky tlak, tak to je jediný spôsob ako si trošku pomôcť 🙂

nelustek
29. jún 2011

@wera.g ahoj u nas je tiez teplo az dusno a su prehanky tak dufam ze sa aspon trosku ochladi,nech aspon poriadne vyvetram.Lebo v tomto dusne to nejde 🙂

nelustek
29. jún 2011

@wera.g jej mame taky isty termin 🙂

wera.g
29. jún 2011

@nelustek nooo, veď to, že ani vyvetrať aby bol trochu čerstvý vzduch nejde 😒 nohy mám už ako balóny opuchnuté, kuurnik, to bude zábava toto leto 🙂
Jeeej, fakt, ten istý 🙂 A tebe ho aj posúvali nejako? Lebo mne podľa PM dali najprv 9.10., doktorka mi ale do tehu knižky napísala 10.10. a keď som bola na ultrazvuku, tak mi povedali, že som o týždeň v predu, tak už som z toho magor, že kedy mám vlastne termín 😀

duska88
29. jún 2011

ahojte.. 🙂 , dlhšie som tu nebola...idem počítať čo nové.. 😉

nelustek
29. jún 2011

@wera.g ked som este nemala knizku,tak mi vravel ze 12.10. a ked mi ju vypisovali tak napisali 10.10.
Pri dcere som mala dva terminy a narodila sa na druhy.Teraz mam iba tento jeden
A co doktor ked ti opuchaju nohy? Neni to nejako skoro? kolko si pribrala ,ja uz 10 kg

nelustek
29. jún 2011

Takze vlassky salat zapit mliekom a teraz ceresne??? Tak to budem asi lutovat 😀

nelynka18
29. jún 2011

@nelustek no to ano bolo to prenu hrozne a este ked sa k nej chovali ako k dobytku 😠 tak ale uz to maju za sebou 😉 ty ides za 3 tyzdne na matersku?preco? no som zvedava ako ti to stravi zaludok 😀 😀
@bettina no to je mi jasne 😉 veru bodaj by rychlo ubehlo 🙂
@duska88 ahoj....a kde si bo?kde sa flakas 😀

nelustek
29. jún 2011

@nelynka18 nastup mam 15.8. ale posledny julovy a prvy augustovy tyzden mame celozavodnu dovolenku tak mi to tak super vyslo.Druhy augustovy si nieco dam asi marodku na tyzden alebo OCR,lebo Nelka nebude v auguste chodit do skolky a nemala by s kym byt doma 🙂

tun1ska
29. jún 2011

@wera.g nuž, dnes mi dal lekár odporúčací lístok, takže asi až budúci týždeň niekedy....fuuuj, už sa teším 😝

nelynka18
29. jún 2011

@nelustek aha no tak to mas super,dobre ti to vyslo 🙂 ja neviem este ktory datum nastupujem na matersku ale teraz idem 19.7. na poradnu a chcem ho poprosit aby ma dal na marodku kvoli DNP,snad ma da 🙂

katy31
29. jún 2011

ahojte baby, tak máme za sebou sono, aj dnes odbery na cukor... tak dnes dostane mrňús odmenu za statočnosť, že to tam doobedu vydržal... bolo nám tam dlho.. Mne už posunuli termin pôrodu z 19.10 na 14.10 a potom aj na 12.10 a najnovsie sono hlási 8.10. Takže to vyzerá, že náš chlapček riadne rastie... 🙂 čo je tu nové?

katy31
29. jún 2011

@wera.g na opuchy nôh je dobré magnézium s vápnikom.. mne to dal doki a opuchy prešli... aj krče v noci tiež 😉

zuzinka_26
29. jún 2011

ahojte tehulky oktrobrovky 🙂 hlasim sa po dlhsej dobe, stale pracujem, tak nemam moc casu...dnes sme boli na 3D ultrazvuku, babatko bolo zase zle otocene, tak nemame ziadne fotky ani CD ;( tak ja smutna hovorim, ze my snad do porodu nebudeme vediet, co cakame a doktorka na to hovori: nie nie, to sa nebojte, to s tym nesuvisi, pohlavie je jasne, cakate DIEVCATKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 🙂 obrovske prekvapenie pre nas vsetkych, pretoze od zaciatku som mala tusenie, ze to bude chlapcek a aj rodina a znamy nam tipovali chlapceka 🙂 ale tesime sa velmi aj dievcatku, bude to asi NELKA 🙂 🙂 🙂 v sobotu ideme na dovolenku do Talianska, tak drzte palce, aby sme si ju uzili v zdravi a bez problemov. Pekny vecer prajem vsetkym 🙂

bettina
29. jún 2011

@zuzinka_26 blahoželám k princeznej 🙂 a peknú dovolenku 😉

olencinka
29. jún 2011

ahojte oktobrovky, som v 25. tt a mam plus 11 kg 🤐 vcera v poradni mi doktor povedal, ze to je optimalne pre cele tehotenstvo a ze v 2. polovicke sa pribera viac. najhorsie je, ze sa neviem ovladat, som stale hladna. zajtra idem na ten glykemicky test, normalne mam strach ako to dopadne. mama cukrovka, dedo cukrovka, ja ked dlhsie (2 hodky) nejem, az sa roztrasiem. ako je to u vas s priberanim? 😅

jana0706
29. jún 2011

@olencinka ahoj, to priberanie sme rozoberali tusim vcera, staci ked preklikas trochu dozadu...ja som z 50 kg uz prekrocila 58, ale mala som trochu podvahu oproti svojmu normalu ked som otehotnela takze som si to na zaciatku asi dobehla...podla mna je to s tym priberanim velmi individualne, plati akurat ze sa clovek nema prezierat "zbytocnymi" kaloriami bez zivin (ale to sa lahko povie, ze) 😉

olencinka
29. jún 2011

moje priberanie - viacero faktorov. same marodky, pobyt v nemocnici, zas marodka. ovocie nemozem, som alergik, nanajvys mi chutia vsetky tie zbytocne kalorie - sladke, mastne, slane. no proste hruza. ale snad ten test zajtra dopadne dobre, no uvidime.

zuzinka_26
29. jún 2011

@bettina dakujem velmi pekne 🙂

wera.g
30. jún 2011

@nelustek ahojky 🙂 a to ti doktor už povedal, že 15.8. nastupuješ na materskú? 🙂 mňa sa stále v práci pýtajú a ja im neviem povedať, absolútne netuším, kedy mi začína - ale keď máme ten istý termín, tak predpokladám tak ako tebe? 🙂

@zuzinka_26 jeeej, gratulujem k dievčatku 🙂 Nelka je krásne meno 🙂 A to vás ale objednali znova na 3D, keď nebolo možné spraviť zábery, nie? Nám aspoň tak hovorili, že pokiaľ to nebude možné, tak za to 3D neplatíme a objednajú nás znova 🙂 krásnu dovolenku prajem, odpočinte si a užite si to 😉

wera.g
30. jún 2011

@katy31 ďakujem moc za radu, dnes budem volať doktorke, tak sa jej pre istotu opýtam či môžem a ak hej, tak hneď pôjdem do lekárne - aj tie kŕče ti teda prešli? lebo ja mám v noci strašné, taká bolesť... minule som do obidvoch nôh dostala, to som myslela, že nerozdýcham 😅

katy31
30. jún 2011

dobré ráno babenky @wera.g áno... aj kŕče..... ja mám sedavé zamestnanie, takže cievy sú furt namáhané... tiež som vyskakovala z postele... nevedela som, čo s tým... a prešlo mi to... to sú minerály, ktoré sú potrebné pre bábätko aj teba, zabraňujú nízkej pôrodnej hmotnosti a aj predčasnému pôrodu, upokojujú tvrdnutie bruška a zlepšujú prekrvenie a okysličenie ciev... neublížiš tým nikomu.... ja mám teda s cievami problémy furt.. aj kŕčové žily.... 😔 ale už spím pokojne, ako bábätko.... 😉

wera.g
30. jún 2011

@katy31 dobré ránko 🙂 presne, aj ja mám sedavé zamestnanie, hoci snažím sa vždy po práci ísť s manželom na prechádzku, hoci tá hodinka, dve je nič oproti celému dňu... A to je také šumivé, alebo nejaké tabletky? A koľko denne, jednu? No musím skúsiť, ďakujem ti moc za radu 🙂

Ozaj baby, otázočka, jete všetky tie tehotenské vitamíny? Do 13tt som jedla femibion 800, potom som prešla na femibion 400, ale vždy ako som to zjedla tak som to vyvracala (bývalo mi stále zle a všetko šlo von) a teraz už asi 2 mesiace nejem 😒 mám akosi zafixované, že mi z toho bude zle... hoci mám doma celé balenie, ale nejako sa neviem dokopať... Tak len že či myslíte, že to môže uškodiť bábätku, keď to nejem.. Inak sa stravujem pestro, aj ryby, aj zeleninu, aj mliečne výrobky, strukoviny...