Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
nelynka18,nie dakujem,mam problem zjest to moje,beriem to hocijak,aj to len kvoli tomu,ze okrem melonu nemozem ziadne ovocie,som alergik.
Ahojte baby, nebývam tu často,, tak som len čítala o čom sa bavíte..Som 25.tt Beriem len magnezium a žiadne iné vitamíny som ani nebrala,, i keď jedna známa mi hovorila že musím brať kyselinu listovúú aj vy ste ju brali lebo ja vôbec.. a k tomu priberaniu pred tehotenstvom som vážila 52kg a teraz 55 takže som pribrala len tri kilá,, je to podľa vás normálne.?? O necelé dva týždne idem do Lv na 3D tak som zvedavá či sa už konečne dozviem, čo budeme mať... Môžem vedieť čo už máte kupené pre svoje baby?? 🙂
misickab,to mam len urcite obdobia,napr.na jar nemozem surovu mrkvu a hrasok,hned ma svrbi podnebie v ustach,teraz mi vadi ovocie,ale tak za mesiac si ho uz dam,aj ked si po nom este asi 20 krat kychnem 🙂
@wera.g nie je tam velky cenovy rozdiel, zalezi ktory chces model, hippo bez suflika so spustacim bokom stala v Baby Boo zhruba 100 Eur, teda nieco malo cez 400 zlotych, u nas som ju nasla v predajni Enikibeniki za 117,- (da sa objednat aj cez internet www.enikibeniki.sk), ten drahsi model stal tusim 126,-, takze len kvoli tej postielke sa ti neoplati vycestovat. My sme travili tak ci tak vikend na vychode, mali sme to kusok, tak nam to nedalo a sme vybehli. Som rada lebo uz mam postielku doma a nemusim mesiac cakat na objednavku..
Ahoj holky! tak dnes jsem byla na poradně a docela to byla sranda.. ale jen v uvozovkách! ten Dr. se mě zeptal jak se mi daří a na výsledky z krve se culil jako měsíček na hnoji a neřek na ně nic, ani mi nedoporučil třeba co bych měla víc jíst, nebo doplněk stravy, NIC! on to ještě neví, ale byla to poslední návštěva u něj! na příští poradnu jdu jinam -už to mám zařízený.. ani jsem ještě nebyla na testu na cukrovnku! nějak na to teď kašle... při prvním těhotenství jsem na něm byla asi 2krát.. teď mi dělá akorát krevní obraz kterej mi teda nevychází dobře a protilátky a na ty pak jdu po týdnu zas! no hrůza!!!!! takže na nic nečekám a beru nohy na ramena... u něj vidím ty kontroly jako naprosto zbytečný! vyšlo by určitě na stejno kdybych tam nechodila vůbec!
Pak doma mě překvapila tchýně! ona chodí na internetovou lékárnu a koupila mi tam přímo samotnou kyselinu listovou pro těhule, tak zobu..
@wera.g inak my sme nakoniec kupili tuto http://www.radar.pl/Lozeczko-Baby-Boo-Niebieski...
Uplne ma dostala a bola o viac ako polovicu lacnejsia ako Hippo..
jana0706,ta je krasna...
opravujem sa, od tej lacnejsej Hippo verzie bola zhruba o 40% lacnejsia
caute baby,my sme mali mat v utorok 3D ultrazvuk aj sme tam isli,ale bolo vela ludi a nestihali,tak nas sestricka preobjednala na piatok.takze,dufam,ze zajtra uz uvidime nasu Emusku 🙂 vcera sme boli na ten cukrovkovy test,blee.no najhorsie bolo to cakanie.dnes sme mali poradnu,vsetko v poriadku,tak som rada,akurat mi niekedy trochu puchnu nohy,najlepsie ked ich mam vylozene.
@nelynka18 ahoj,ty si sa pytala svojho dokyho na ten malinovy caj?lebo ja som mu dnes spominala ale mi povedal,ze to je somarina tak neviem 😒
@katulka74 tak nic 🙂
@jana86 ahoj,to je jasne ked sa opytas lekara na bylinky,ze ti povie ze je to blbost....malo ktory by to odporucil lebo to nieje z medicinskeho hladiska nic 😀 ale ked sa opytas bylinkarov,tak povedia na kazdeho nezaberie ale ja nevidim dovod preco to nevyskusat.ja sa svojho ani pytat nejdem 😉
@nelynka18 mne ho naposledy merali v 14tt, odvtedy že to už nejde 🙂 akurát som minule skonštatovala, že by bolo super, keby sa dal 3D uzv kúpiť domov, že by som ani telku nemusela kukať, len by som na drobca pozerala, čo tam stvára 🙂))
A vám vždy pohmatá doki bruško? Mne tuším ešte ani raz 😕 vždy mi spraví uzv, spýta sa ma na ťažkosti a hotovo.. Dúfam, že ma nefláka... 😅
@zuzinka_26 hej hej, presne ako píšeš, je to také krajšie, reálnejšie oslovovať bábenko už menom 🙂 Teda malá Nelka, fakt veľmi pekné meno 🙂 Nooo sa jej tie ultrazvuky asi nepáčia, keď sa vám toľko schováva - budem držať palce, aby vám to už tentokrát vyšlo a videli ste ju 🙂
@len_henus a na kedy ťa objednal doktor nabudúce? A gliko testy máš už za sebou? škodaa, som myslela, že už nám prezradíš, čo vám malinké ukázalo 🙂 tak si počkáme 🙂 hej hej u ortopéda našťastie všetko v poriadku, teda po lekárskych stránkach (kardio a ortopedickej) mi nič nebráni v klasickom pôrode - teším 🙂
@nelustek a to si môžeš vybrať, že kedy chceš na materskú nastúpiť? Či to podľa usúdenia doktora, že ako si na tom? Ja by som asi volila variantu 15.8., veď keď si predstavím aký tank som teraz v práci a ako sa zadýcham a opúcham, tak si neviem predstaviť aká budem o mesiac, o dva.. 😅
@jana0706 joj ďakujem veľmi pekne, noo to je pravda, hoci ešte rozmýšľame, že by sme to s nákupom iných drobností pre drobčeka spojili, ale aj tak, tá cesta, ďaleko to je ďaleko 🙂 A tá, čo ste kúpili je nádherná, úplne super 🙂 A má tiež 3 polohy? A zosuvný bok? Fakt krásna, skúsila by som ju niekde na slovensku pohľadať 😅
@wera.g jéééj,tak to je super potom 🙂 teším sa s tebou 🙂)) no vieš čo, nabudúce som objednaná až 4. augusta, lebo inak som mala byť 28. júl, ale to majú akuurát dovolenku, tak na ten august ma dali ... a 2 augusta idem na tie gliko testy... "sa už teším" :D že krv mi budú aj z prsta brať, aj zo žily... a 2 hodky si posedím :D
@len_henus ďakujeem, som odtiaľ odchádzala taká vytešená, mala som obavy čo mi povie.. Teda až o mesiac? Ale tak ubehne ako voda, a zachvíľku uvidíš drobčeka, a budeš vedieť čo to tam pred vami schováva 🙂) Hej hej, aj mne tak brali, aj zo žily, to posielali na testy, akurát včera mi bol drahý pre výsledky, tak že všetko v poriadku - hoci neviem o aké testy sa jednalo, ale slovo všetko v poriadku mi úúúúplne stačí 🙂 Ak môžem poradiť, vezmi si nejakú knižku, alebo časopis, lebo ten čas tam ide veeeľmi pomaly 🙂
A ako sa inak cítiš? Ja sa normálne teším, keď je vonku takto škaredšie trocha, lepšie sa mi aj v noci spí, aj cez deň neopúcham tak 😅 Hoci v nedeľu odchádzame na dovolenku, tak to by sa mohlo trošku to počasie umúdriť 🙂
caute, ja som vcera stravila skoro cely den u doktorv, rano poradna, tak vsetko ok, krcok sa umudril a drzi, ale mam vysoke hodnoty cukru az 11,9 z toho testu,tak ma poslali na diabetologiu a dostala som glukomer a musim si merat cukor po kazdom jedle a vylucit sladkosti a ovocie, a ovocie som jedla predtym na kila...ma tu niekto este podobny problem?
potom som sa zucastnila strajku za zachranu nasej nemocky a o 4 sme boli na 4D aj s manzelom, ktory maleho videl od 8tt prvy krat, malicky sa nam ale cely cas skovaval, bol tak cudne poskladany ze tvaricku sme zahliadli az na konci, ale doktorka vsetko pomerala a vraj je vsetko ok, a nas maly si spal, taky flegmatik to asi bude
@wera.g a co by to neslo 😀 najskor sa to mera ale inak a teraz v tom 30tt sa to zase mera inak....to som este nepocula,ze sa to neda 😀 neviem teda mne doktor robil ultrazvuk 2krat(lebo za celu tehu sa robi 3x) a inokedy ked mi nerobi ultrazvuk,tak ma pozrie zo spodu a vtedy mi hmata aj brucho a toto robi pokazde....takze ci ta neflaka je dobra otazka 😕 ale kazdy doktor ma ine taktiky....to s tym 3D to by som brala aj ja 😉
@lucy56 dobré ránko 🙂 držím palce, aby sa ti cukor umúdril a čoskoro si mohla zase jesť všetko čo ti chutí 😉 A to si musíš vždy pichnúť do prsta?
Aj náš je taký flegmoš, tiež nám na 3D spinkal, schovaný za pupočnou šnúrou a ručičkami, ale doktorka ho prebrala, tak bol zlatý ako sa zobúdzal a mrvil 🙂))
@nelynka18 😀 mne fakt doktorka povedala, že dĺžku mi už zmerať nevie, že to nejde, lebo malý je tam skrčený 🙂 Len váhu mi vždy povie 🙂 No mne zase pre zmenu robí uzv každý krát (dúfam to bábu neškodí 😨 ) ale bruško mi neohmatala ani raz, ani ma zo spodu nekontrolovala, nič.. Kurnik šopa, odzačiatku si nie som tou doktorkou istá, a teraz som ju chcela aj za pôrodníčku, ale čo ak ma fakt fláka, to ju radšej nechcem... Aj v knižke mám, že fundus - spona v cm a nemám tam vôbec nič vyplnené, nič mi nemerala - teda aspoň o tom neviem 😒
@wera.g no kazde tri dni po hlavnych jedlach si picham taku tenku ihli do prsta a boli to dost a potom na ten glukomer kvapku a tam sa ukaze hodnota, nie je to nic moc, v pondelok mam kontrolu tak teraz si to kazdy den testujem, ale dufam ze ked budem dodrziavat dietu bude vsetko ok, hlavne maly
@wera.g viem ze okolo 20tt sa to neda zmerat ale v 30tt mne doktor povedal,ze maleho odmera aj pri prvom to tak bolo aj svagrova vedela kolko maly meria v 30tt a co viem ultrazvuk sa preplaca 3krat poistovnou a vraj nie je vhodne to s ultrazvukmi prehanat,takto som to pocula a stretla som sa s tym ja... 😕 ja neviem no....tak ale hadam vie co robi 😒
@lucy56 ahoj,to je mi luto,ze mas tu cukrovku viem,ze to nie je sranda....hlavne pre maleho pravdepodobne sa narodi velky teraz by ta nemali nechat prenasat ani den,tak si daj na to pozor keby nahodou natrafis na neakych zanedbavajucich lekarov....len drz tu dietu a jec zdrave jedla aby maly zbytocne nepriberal....verim,ze to zvladnete a budete OK 😉
@nelynka18 diky, nie je to sranda, viem ake su rizika a dufam ze ma odrodi tento doktor ku ktoremu chodim lebo ten je naozaj poctivy co sa tyka takychto veci, a ked nie on ja sa urcite ozvem aby to bolo na termin, uz teraz je vacsi o tyzden a pre maleho urobim vsetko, ved hadam po porode sa to dostane do normalu
@lucy56 no budeme vam drzat palce ale myslim si,ze ked budes poctivo sa stravovat a vsetko dodrziavat co ti nakaze lekar tak to dopadne na jednotku 😉 a to s tym meranim babetka sa daju merat nazaciatku a potom az od 30tt neviem preco ale viem,ze aj pri prvom mi mieru povedal na zaciatku a potom az na poslednom uzv a to je okolo 30tt a potom sa da na konci uz len zase vaha povedat....u nas je to teda tak neviem co vasi lekari ako to robia 🙂 a este sa to da zistit tak,ze sa zmeria velkost bruska od lonovej kosti po horny okraj maternice a ta dlzka nie je sice 100% ale asi take dlhe je mimi..... 🙂

@misickab3 no ved hej to aj mne 🙂
@katulka74 beries calibrum mami?nechces aj moje?poslem ti len za postovne,mne tu zbytocne stoja....