icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

wera.g
1. júl 2011

@lucy56 tak tak, ako píšeš, hlavne aby ste s malým boli v poriadku. Držím palce, aby sa to zlepšilo 😉
A ako bol Adrianko otočený? Ja už som mala drobčeka dole hlavičkou pred týždňom, ale ževraj sa ešte otočí, tak neviem 🙂

@nelynka18 3x cez poisťovňu? ja som si zatiaľ platila úplne všetky, každý krát po 7€, len morfologický som neplatila, že ten je cez poisťovňu, tak mne zase povedali.. Čím viac sa o tom bavíme, tým viac si myslím, že na mňa doktorka kašle, kurnik, fakt neviem teraz, či si ju mám zvoliť za pôrodníčku - to som si ju chcela aj zazmluvniť.. 😕 ty si budeš zazmluvňovať doktora na pôrod, či nie?

tun1ska
1. júl 2011

@nelynka18 Ja som sa pýtala tiež na usg, lekárky v nemocke, či to neškodí, lebo mi ho robili každý tždeň...vraj sú to len také povery, tak neviem 😒

lucy56
1. júl 2011

@wera.g no otoceny bol ritkou dole ,este nie je hlavickou dole, ale on tam bol jak gymnasta nohy uplne na hlave mal a rucickami si zakryval tvar, nemam z toho fotku len dvd a som antitalent na pc takze to neviem stiahnut staticky do pc a pridat

nelynka18
1. júl 2011

@wera.g ano moj doktor to ma tak a viem,ze aj podaktore baby co to tu spominali to tak maju...mozno ona nema s poistovnou zmluvu,ja neviem.... 😕 nie ja si nejdem,myslim si ze pokial nemam ziadne problemi s tehu a ani z porod nebudem asi mat,tak to je asi zbytocne...ja som ani pri prvom nemala a bola som so vsetkym maximalne spokojna 🙂 aj tak porodnik pride na poslednych 10 minut co akurat vytlacis drobca,inak bude s tebou stale sestra a na 10 minut je to pre mna nanic,zbytocne vyhodene peniaze 🙂 ja neviem aku referencie ma vasa nemocka,nasa je skoro na jednotku ale porodnici su mlady a praca ich bavi akurat jeden tam bol stary a ten bol dost taky drasticky ked skusal ci sa otvaram a zavadzal mi vyvolavacku ale dufam,ze siel uz na dochodok 😉 a mam tam aj kopec znamich exprimar porodnickeho oddelenia je moj ujo(uz je na dochodku),sestricka jedna je moja suseda a druha byvala spoluziacka,takze troska protekcie nezaskodi 😉

nelynka18
1. júl 2011

@tun1ska no ved to zalezi na lekaroch,jeden povie ano druhy nie......skoro na nicom sa nezhodnu a potom si vyber 😒

viviem
1. júl 2011

ahojte, ohladom tych utz, tiez ich mam nespocetne vela za sebou, urcite viac ako 15, dokonca 5 utz obliciek a nemam z toho dobry pocit, je tam urcite ziarenie, ale lepsie akoby sa malo nieco zanedbat, keby utz neboli nevyhnutne tak ich nerobia a som rada, ze som natrafila na super lekarsku starostlivost, ludia nadavaju ale ja mam kladne skusenosti a moj gynekolog je fakt super odbornik aj clovek, kazdu poradnu som pri nom pol hodinu...v pondelok som bola na rizikovej poradni a stav oblicky sa mi zhorsuje, utz bolo zle, tak v pondelok idem znova na rizikovu prehodnotit moj stav a este aj za mojim gyn, lebo neviem zatial kedy mam dalsiu poradnu....v utorok odchadzam z manzelom do budapesti na dovolenku, tak sa obavam, aby ma nechytila oblickova kolika....drzim vsetkym palceky aby ste sa mali ok a v oktobri mali v naruci svojich vytuzenych drobcekov 🙂

misickab3
1. júl 2011

Ahojte baby....až teraz raňajkujem 😠 , lebo až teraz som sa dostala z poradne...tá glukóza s citrónom naozaj nebola taká strašná, horšie bolo pre mňa tak dlho čakať a byť hladná a smädná. Ale už je to za mnou, už si len počkať na výsledky.... 🙂

A čo je super, lekár mi urobil aj dnes utz, takže mi aj on potvrdil dievčatko a povedal, že je všetko ok a malá je otočená hlavičkou dole- len nech to tak aj ostane 😀 a od poslednej poradne som pribrala 2 kilá, tlak stále nízky, no a bruško mám 24 cm, takže je už pekne veľká, tá moja princeznička, čo maminku tak rada kopká 🙂 takže poradňa zase až o mesiac....

zuzanazuzana
1. júl 2011

ahojte....ale mame uprsane pocasie.....mne take pocasie uplne vyhovuje, lebo nemam rada horucavy....ale zase co mate male deticky nic moc sediet doma, ked prsi....
na buduci tyzden nam pride cela nova spalna, tak sa vytesujem ako si uz vsetko poukladam...
a pred hodinou som vystrojila toho mojho pubisa na ten TOPFEST......uz sa tesim na nedelu, ked uz bude doma!!!!!!

wera.g
1. júl 2011

@lucy56 hej hej aj my sme ho tak na tom 3D mali, že nožičky pri hlave - aj máme videjko ako sa kopol nôžkou do hlavičky, tak sa na ňu škadero pozrel, sme sa nasmiali, že malý nervák 😀 a to vám nespravili fotky z toho? Nám dali aj fotky, aj videá na DVD..

@nelynka18 no ja chcem rodiť na antolskej a na tú mám len dobré ohlasy - teda vravíš, že to je zbytočné platiť si doktora? Asi máš aj pravdu, 230€ dať za tú doktorku, ale zase nemusím chodiť k niekomu inému už pred pôrodom.. Hmm, ešte že mám chvíľku čas, musím si to premyslieť 🙂 Tak to máš super, a hlavne, že máš sama dobré skúsenosti, to je najlepšia referencia 🙂

@misickab3 dobrú chuť 🙂 dovolili ti tam dať citrón? tak super potom, to malo potom iste lepšiu chuť 🙂 ja som vtedy z poradne prišla až o pol 12tej, lebo som rovno čakala aj na vyšetrenie - to som tam bola od 7:30 nalačno, som myslela že tam zomriem od hladu.. Teším sa, že máš všetko v poriadku 🙂

zuzanazuzana
1. júl 2011

@misickab3 a tebe robil test na cukor tvoj lekar?neposlal ta do nemocnice v tn?....lebo ja som bola v nemocnici a tam som mala hned vysledky!!!!!

wera.g
1. júl 2011

@zuzanazuzana ja som mala tiež výsledky hneď, ani do nemocnice som nemusela ísť - bola som u mojej lekárky a hneď mi povedali výsledok..

zuzanazuzana
1. júl 2011

@wera.g to asi zalezi od toho, ktory lekar je ako vybaveny v ambulancii na take testy!!!

nelynka18
1. júl 2011

@viviem ahoj no ked ty mas taketo problemi tak to je ina vec,uzv boli asi opodstatnene lenze ja ziadne tazkosti nemam tak mi navyse uzv robit nemusi....prijemnu dovolenku 😉
@wera.g neviem,no pre mna je to zbytocne neviem ako to chodi u vas....a inak by si k niekomu inemu sla pred porodom?ja budem do terminu u mojho a ak budem prenasat,tak pojdem do nemocky lezat,tak ako v prvom tehu 😒 no skor sa teda asi porad s babami z tvojho okolia 😉

misickab3
1. júl 2011

@zuzanazuzana robil mi ich môj lekár...ale v podstate mi to je jedno, lebo volať na výsledky mám až vo štvrtok kvôli tomu, že mi dal urobiť ešte kontrolnú kultiváciu, aby skontroloval, či sa to už vyliečilo....takže tak či tak by som im musela volať...toľko počkám 🙂

zuzkazv
1. júl 2011

ahojte, tak konečne tá blé glukóza za mnou, mala som čo robiť aby som to v sebe udržala 😖 dúfam že výsledky bubú dobré
@wera.g aj mne robí vyšetrenia doktorka ako nelynke18 teda 3x sono a inak vyšetrí zospodu + meria mi bruško + počúva srdiečko bábatka takže hoci ho nevidím na utv tak ked počujem to srdiečko idem odtial vysmiata ako mesiačik 🙂.
@lucy56 držím palce aby si tú cukrovku dostala pod kontrolu

wera.g
1. júl 2011

@nelynka18 ja neviem, počula som, že pár tt pred pôrodom sa musí chodiť každý týždeň na kontrolu k pôrodníkovi, ktorého si vyberieš - či to tak nie je a ja zbytočne panikárim? kurnik, ja vlastne vôbec nič neviem, ako o pôrode (vybavovačkách pred ním), tak ani o plienkach, potrebnej výbave, ničom... ☹ máme prvé mimi a je prvé aj v rodine a som z toho fakt blb... 😅

@zuzkazv kokso, tak toto nechápem už potom, mne ešte nikdy nepočúvala srdiečko, len mrkla na ultrazvuku - ani zospodu ma nevyšetrovala, naposledy v 3ťom či v 4tom mesiaci, keď mi ešte robila uzv takým vnútorným... a raz mi robila ster z krčka, ale to ešte na začiatku, inak nič... ani mi bruško nechytá, nikto mi ho nikdy nemeral, len ja si ho doma, len tak zo zaujímavosti, že koľko som pribrala cm... Jaaaaj, asi je niečo s mojou doktorkou zle, že? ☹

zuzkazv
1. júl 2011

@wera.g každý lekár má iné postupy a oni asi vedia čo robia - teda aspoň si myslím, ono keby niečo nebolo vporiadku s malým tak si myslím že by si to vedela že by ti to dr. povedala a keď je všetko ok tak tvoja dr. asi ide podľa svojho postupu. A k tomu poslednému mesiacu - to je pravda že sa chodí každý týždeň na kontrolu, viem že baby chodievajú do nemocnice už na tie prietoky ale ja som tam nebola ani raz lebo moja dr. mi to pozerala u nej v ordinácii a ona vôbec nerodí takže ja som porodnicu videla 1x az ked som začala rodiť. Pôrodníka som nemala zaplateného a ani teraz to nechystám hoci pri prvom pôrode som mala takého že som sa bála tlačiť že mu malý spadne 😠 no ale zvládli sme to.

wera.g
1. júl 2011

@zuzkazv hej, máš pravdu, snáď vie čo robí, a predsa bola som aj na uzv v BA, keď mi robili to 3D a povedali, že všetko je v poriadku, tak asi zbytočne panikárim.. Ono v poslednej dobe som celkovo taká vystrašená - keď malý kope menej, alebo keď kope veľmi veľa, keď ma pichne v bruchu, keď mi malý tlačí úúúplne na spodok maternice, že si myslím, že každú chvíľku vylezie... pri všetkom, tak to moc prežívam, nooo asi to bude tým, že to je všetko pre mňa také nové, nepoznané, a nechcem nič zanedbať 😅
Tiež už začínam uvažovať nad tým, že si ju nezazmluvním, tých 230 eur budeme vedieť aj inakšie využiť pre malého, než takto 🙂 no vidím, že dnes budeme mať s manželom o čom hovoriť, plusy a mínusy zaplatenia pôrodníčky 🙂))

jana0706
1. júl 2011

@wera.g podla mna je to individualne, ja chodim do Hainburgu k zenskemu, ktory ma tiez od druhej kontroly nevysetruje zospodu, od kamosiek viem ze ich tiez nepozerali ich lekari pokial nemali ziadne tazkosti, a bejby kontroloval doteraz asi trikrat ultrazvukom, kde aj vidi cinnost srdiecka a moze premerat babo, takze potom ked ti spravi ultrazvuk uz asi nemusi chytat brusko, no a medzitym dieta podrobne vysetrili na tom morfologickom ultrazvuku na specializovanom pracovisku takze nemam pocit ze by sa nieco zanedbavalo...podla mna ked mas pochybnosti radsej sa spytaj lekarky, kazdy to ma trosku inak, a ked sa budes takto porovnavat zbytocne sa zacnes strachovat...

jana0706
1. júl 2011

@wera.g inak sesternica rodila v priebehu poslednych dvoch rokov dva krat na Antolskej bez zazmluvneneho lekara a bola obidvakrat spokojna, ale treba povedat ze mala normalne porody bez komplikacii (aj ked velke deticky, maly mal 4 a pol kila)...a kamoska tam rodila so zazmluvnenou lekarkou a tiez sa nestazovala...

wera.g
1. júl 2011

@jana0706 Jani, ďakujem moc - za ukľudnenie, asi by som to nemala riešiť, každý ma asi fakt svoje postupy a ja len zbytočne panikárim 😅
To rada počujem, že bola spokojná na antolskej aj bez zazmluvnenia, včera som sa rozprávala so susedom, jeho žena 1x rodila na kramároch, že to bolo zlé, ale 2 bábo rodila na antolskej, bez zazmluvnenia a tiež boli veľmi spokojní, že inde by už ani nešli.. Ale ja neviem, to ako keď to na mňa príde, tak prídem tam a poviem, že tak som tu, poroďte ma? Bez všetkého? Toto nechápem.. 😅

zuzkazv
1. júl 2011

@wera.g ja som išla presne takto že porodte ma 🙂 ale my máme len jednu porodnicu takže na výber som ani nemala 😅

zuzkazv
1. júl 2011

@wera.g inak to je úpne normálne že všetko prežívaš však prvé je prvé 😵 inak ja tiež malé cítim tak strašne nízko niekedy tiež mám pocit že ešte cm a je von 😕 aj mm keď mi chytí podbruško tak zretelne cíti hlavičku tiež sa zlakol ze mám isť k dr. ale zas šak vyššie mi ho neposunú tak čo vykladám nohy a oddychujem 😎 teda v ramci mozností kedze este robím

wera.g
1. júl 2011

@zuzkazv noooo tak možno tak nakoniec pôjdem aj ja a nebudem vymýšľať zo zazmluvnením 🙂) a koľko to máte do nemocnice? U nás bola pôrodnica kedysi že aj v Malackách, ale už nie je, teda zostáva len BA, teda kým sa od nás dotrepeme cca 55 km do nemocnice, to bude ešte srandy kopec 😀 Presne presne ako píšeš, už už čakám, že to tá maternica nemôže vydržať a malý výjde von aj hneď - tiež sa snažím doma keď som nohy vykladať a ležať, veď má ešte kopec času na to aby vyliezal 🙂) A ty cítiš, že kde presne má hlavičku? Ja vôbec netuším, cítim taký tlak, aj mi tak niekedy stvrdne bruško a vidím pás, ako leží, ale neviem ktorým smerom hlavička je a ktorým nôžky - len tipujem podľa kopancov 🙂

jana0706
1. júl 2011

@wera.g ved pripadne sa tam chod opytat alebo sa spytaj svojej Dr. ze ako to funguje, ci je treba sa niekde registrovat...ja chcem rodit v Hainburgu a ked som sa Dr. pytala ze ako to tam funguje povedal mi ze to budeme riesit az 2 tyzdne pred porodom, ze dovtedy sa s tym nemam vobec zatazovat, ale aj tak sa tam chcem ist pozriet uz skor, vraj tam je raz mesacne moznost si to omrknut pre zvedave tehulky (to bude sranda ked tam stretnem svojho doktora, lebo on tam mava sluzby)...

nelustek
1. júl 2011

@wera.g ahoj musis sa spytat tvojho doktora ci ta vypise na 8 tyz. ale myslim ze ano.Ja mam tiez sedavu robotu a hrozne ma bolieva chrbat a kostrc.Ja mam aj taky maly hrb na pravej lopatke a hrozne ma to tam boli.

nelustek
1. júl 2011

Ahojte vcera mi zas trochu stvrdlo brusko,trochu to aj bolelo ale iba tak ze som to citila ako take stiahnuty sval. Neviem to opisat,nemohla som sa ani z postele postavit.Mava to niekto?

viviem
1. júl 2011

@nelustek ahoj, ja som to zatial nemala, ale ked som bola v nemocnici, tak pacientky a aj lekari vraveli, ze to nie je zle, len to nesmie byt prilis casto, lekari davaju na to magnesium, mne ho tiez davali preventivne, aby nahodou kvoli chorobe nenastal predcasny porod, stahy maternice

nelynka18
1. júl 2011

@wera.g aha no to je mozne 😒 moj gynekolog je aj porodnik ale k porodom nechodi,tak mozno preto som u neho az do terminu.ved sa porad so svojou lekarkou a opytaj sa na vsetko....alebo si najdi na nete porodnicu v ktorej chces rodit a tam si to nastuduj 😉
@nelustek ahoj ja to mavam stale den co den,nic to nieje je to len nacvik na porod,pokial to nieje pravidelne kazdych par minut nic sa nedeje.... 😉 ja na to ani to magnezko neberiem lebo to zbytocne brani nacvikom....ked to mas takto obcas nepanikar a ani magnezko neber 😉

jani74
1. júl 2011

@nelynka18
@lucy56 dievcence dakujem za rady ohladne vankusika.

My mame za sebou poradnu. Dobehli sme termin 5.10. cize sme za 3 tyzdne dorastli o tyzden viac ako sme mali. 😀